Det er enkelt å sjekke iPhone, iPad og MacBook batteritilstand med disse 7 verktøyene

iPhone-batteri og ytelse henger mye tettere sammen enn du tror. Batterianalyseverktøy forenkler prosessen med å kjenne batteriets helse bedre.

Folk bruker stort sett begrepene batterihelse og batteriprosent om hverandre, men det er en sterk forskjell mellom de to. Mens batteriprosenten gir deg en idé om den umiddelbare mengden juice som er igjen av enheten din, er batterihelse en annen parameter. Enhetens batteritilstand er en langsiktig evaluering av dens nåværende tilstand og funksjonalitet sammenlignet med da den var ny.

Hva er batterihelse?

Fjerner man den vanlige misforståelsen til side, er det et utmerket tidspunkt å diskutere behovet for batterihelse som parameter. Du må ha lagt merke til kortere batterilevetid på iPhones eller iPads etter noen måneders bruk. Den forkortede batterilevetiden er nært knyttet til teknologien bak bærbare batterier som brukes i våre mobile enheter.

Lithium-ion-batterienes totale kapasitet reduseres etter hver fullstendig brukssyklus, noe som resulterer i hyppige utladninger og dårligere ytelse. Batterihelseparameteren kvantifiserer den generelle nedbrytningen av Li-ion-batteriet og presenterer det mer intuitivt.

Hyppig batteritømming er ikke bare det eneste forbeholdet til et gammelt batteri. Du kan oppleve enorme ytelsestap på enhetene dine, spesielt hvis du er en Apple-bruker. Du må ha hørt om Apples BatteryGate hendelse der bandet bremset iPhone-ene sine for å forhindre hyppig batteritømming på enheter med eldre batterier.

Så neste gang du finner ut at iPhone, iPad eller MacBook tømmes raskt eller fungerer tregere enn vanlig, sørg for å sjekke batteritilstanden før du vurderer en oppgradering.

Hvordan opprettholde god batterihelse?

Ved å opprettholde god batterihelse kan du få mer tid før du må bytte batterier. Du kan følge disse enkle fremgangsmåtene for å sikre bedre batterihelse:

  • Unngå å tømme batteriet til 0 % da det gir mer stress.
  • Ikke overlad enhetene dine etter å ha nådd 100 %.
  • Slå av enhver systemprosess som konstant tapper batteriet; Bluetooth, Wi-Fi, mobilt hotspot, GPS og mer.
  • Bruk mørk mer, spesielt hvis du har en OLED-skjerm.
  Slik tilbakestiller du brukeralternativer og registerinnstillinger i Word

La oss se på noen apper som vil hjelpe deg å sjekke batteritilstanden til iPhones og iPads.

Batteritid

Batteritid lar brukere overvåke helsen til batteriet ved hjelp av deres interaktive mobilapplikasjon. Ved å bruke batterilevetid kan du se ulike kjøretider, interne og eksterne batteridata og holde deg informert om batteriets helse.

Den beste delen med tjenesten er at den lar deg overvåke batterilevetiden til iPhones, iPads og sammenkoblede enheter som Apple Watch også.

Du kan tilpasse appvarslene ytterligere for å holde deg informert om dataene du bryr deg mest om. Sanntidsbatterioppdateringen lar deg planlegge dagen godt og holde deg oppdatert om de sammenkoblede enhetene dine.

Batteriovervåkingsapper for MacBook

Å overvåke helsen til MacBook-batteriet er ekstremt viktig ettersom plutselig nedleggelse eller hyppig tømming kan føre til massivt produktivitetstap. Bruk følgende verktøy for å overvåke batteritilstanden på MacBook.

Batterihelse

De Batterihelse applikasjonen gir deg meningsfull innsikt i MacBooks batterihelse. Den «MAC GEM»-tildelte applikasjonen viser deg sanntidsinformasjon om gjeldende ladestatus, batterikapasitet, strømforbruk, ingen ladesykluser og mye mer.

Du kan ytterligere sjekke batteritilstanden gjennom en lettfattelig grafisk representasjon eller se gjeldende batterikapasitet sammenlignet med den opprinnelige kapasiteten. Dessuten viser Battery Health-applikasjonen personlig tilpassede tips for å forbedre batterihelsen til MacBook-en din og få den til å vare lenger.

Utholdenhet

Utholdenhet har som mål å redusere stresset ved å bekymre deg for MacBook-batteriet og tar alle nødvendige skritt for å øke batterilevetiden. Vi har alle vært i en situasjon der den tikkende batteriprosenten gjør oss engstelige og mindre produktive. Utholdenhet kommer til handling og gjør alt det tunge løftet for å få batteriet til å vare opptil 20 % mer enn det vanligvis varer.

  Legg til kraftige tilpasninger til påminnelsesappen på iPhone [Jailbreak]

Endurance starter sine forebyggende tiltak når batteriet synker til 70 %, men du kan tilpasse innstillingene i henhold til dine preferanser. Applikasjonen senker prosessorene dine og setter bakgrunnsapplikasjoner i dvale mens skjermen dimmes.

Alle disse tiltakene resulterer i en betydelig økning i batterilevetiden mens du bruker batteriet på den mest optimale måten. Dessuten holder Endurance også øye med de intense applikasjonene som kjører i bakgrunnen og holder nede prosesser med høyt batteriforbruk.

Fruktjuice

De Fruktjuice applikasjonen er den perfekte blandingen av batteriovervåking og batterispareverktøy. Den viser en omfattende rapport over batteribruken på MacBook-en din, samtidig som den gir deg nok tilpasningsmuligheter til å bestemme hvordan du skal spare på batteriet.

Du kan se en detaljert beskrivelse av app-messig batteribruksstatistikk og en liste over batterispareinnstillinger å velge mellom. Batterivurderingsrapportene kombinerer mange kritiske parametere som batteritilstand, alder, fabrikkkapasitet, levetidstall og mer for å presentere autentisk informasjon til brukerne.

Verktøyet viser viktig informasjon som når du skal koble fra eller koble til MacBook, batteristatus og mye mer gjennom appvarsler. Dessuten kan du tilpasse informasjonen du vil se i varslene fra FruitJuice-applikasjonen.

Batterimonitor

De Batterimonitor-applikasjonen er en alt-i-ett batterisentrert applikasjon som lar deg se massevis av informasjon om røren din. Apple presenterte nylig Battery Monitor-applikasjonen i kategorien «Uvurderlig nytte» på grunn av det spektakulære funksjonssettet.

Den raske batterioversikten lar deg se all importbatterirelatert informasjon på et øyeblikk. I tillegg kan du se ladeprosent og tid i menylinjen med detaljert batteriinformasjon. Applikasjonen varsler også brukere om lavt og fullt batteri.

Sjekker iPhone, iPad og MacBook batteritilstand

Sjekk ut disse applikasjonene hvis du ikke vil bruke forskjellige batteriapplikasjoner for alle Apple-enhetene dine. Disse programmene hjelper deg med å vurdere batterihelsen i hele Apple-økosystemet.

  Hvordan kjøre Mac OS Monterey på Ubuntu

Kokosnøttbatteri 3

Kokosnøttbatteri 3 er en av de eldste og mest anerkjente batterisentrerte applikasjonene for Apple-enheter. Du kan bruke verktøyet til å overvåke batteritilstanden til Mac, iPhone og iPad med flere batterivurderingsrapporter.

Du kan også finne relevant informasjon som batteriets alder, antall ladesykluser, batterihelse og mye mer. Kokosnøttbatteriet lar deg administrere batterirapportene til alle enhetene dine under én konto.

Dessuten tilbyr applikasjonen avanserte funksjoner som iOS Battery Lifetime Analyzer, Mac Advanced Viewer, iOS Advanced Viewer og varslingsstøtte.

Wi-Fi-støttefunksjonen henter automatisk batteriinformasjonen til iPhone når den er koblet til det samme nettverket. De avanserte visningsalternativene lar deg se de kritiske parameterne til enhetene dine sammen med batteriinformasjonen.

iStat-menyer er et kraftig overvåkingsverktøy for iPhone, iPad og Mac. Den lar deg overvåke flere systemparametere ved siden av batteriet. Du kan se sanntidsinnsikt om CPU- og GPU-bruken og spore applikasjonene som blir en ressurssvin.

Dessuten lar applikasjonen deg se nettverksaktivitet, diskbruk, sensorstatus, dato- og klokkeslettinnstillinger, varslingsadministrasjon og mye mer med batteri- og strøminnstillinger.

Batteridelen i iStat Menus-applikasjonen lar deg overvåke applikasjonene som bruker batteriet. Du kan videre velge å lukke applikasjonene med høyere strømbehov og øke batterilevetiden.

Applikasjonen sender varsler for full ladning og lav batteristatus for iOS, Mac og alle eksterne enheter som er paret med hovedenheten. Den beste delen med iStat Menus er støtten for et bredt spekter av periferiutstyr, inkludert Magic Mouse, Magic Trackpad, Apple trådløst tastatur og mer.

Siste merknad

Overvåking av batterihelsen din spiller en avgjørende rolle for å forlenge enhetens levetid og produktivitet. Det blir ekstremt enkelt å overvåke batterihelsen med de batterisentriske applikasjonene nevnt i artikkelen.

Du kan velge mellom spesialiserte applikasjoner for iPhone, iPad og MacBook. Ellers kan du bruke alt-i-ett-applikasjoner som Coconut Battery for å overvåke alle enhetenes batteritilstand på én gang.

Nå kan du sjekke ut noen bærbare batterispareapper.