Har du ødelagte videofiler? Prøv disse 11 videoreparasjonsprogramvarene for å gjenopprette

Noe av det mest frustrerende som kan skje med videofilene dine, er at de kan bli ødelagt av ulike årsaker.

Grunnen til at jeg sier «frustrerende» er fordi disse videofilene kan bety mye for deg, kanskje i form av minner eller til og med viktige arbeidsrelaterte ting. I disse tilfellene er en ødelagt fil et mareritt og kan føre til stressende situasjoner.

Heldigvis finnes det verktøy som kan reparere ødelagte videofiler, og vi vil diskutere noen av de beste på denne listen. Men før vi fortsetter, la oss lære mer om korrupte filer og hva vi kan gjøre for å forhindre dem.

Hva forårsaker videokorrupsjon?

Videoer kan bli ødelagt av ulike årsaker, og det er tider når det er vanskelig å forstå den eksakte årsaken bak det. Men her er noen av de vanligste årsakene som skal gi deg et godt hint:

  • Avbrudd under filoverføring, noe som resulterer i at halvparten av dataene overføres
  • Virus eller skadelig programvare i systemet ditt
  • Skadet lagringsstasjon
  • Plutselig strømbrudd mens du arbeider med filene
  • Skadet eller ripete fysiske medier eller DVD

Hvordan forhindre videokorrupsjon?

Ordtaket «forebygging er bedre enn kur» gjelder for alle situasjoner i livet, inkludert denne. Det er bedre å forhindre videokorrupsjon i stedet for å reparere den. Og den gode nyheten er at det er ganske enkelt å gjøre det. Du trenger bare å være forsiktig og organisert når det gjelder å håndtere videofilene dine.

Her er noen forebyggende tiltak du kan ta:

  • Installer antivirus på datamaskinen din
  • Sikkerhetskopier en kopi av den originale videofilen et annet sted
  • Vær forsiktig når du setter inn/løser ut enheten som inneholder filen
  • La videooverføringen fortsette på riktig måte uten avbrudd
  • Hold begge enhetene fulladet mens du overfører fra den ene til den andre

Hvis du, selv etter å ha vært forsiktig, ender opp med en korrupt videofil, bruk videoreparasjonsprogramvaren nedenfor for å fikse det enkelt.

Stellar Repair for video

Den første på denne listen er Stellar Repair for videosom er et verktøy som reparerer ødelagte, ødelagte eller uspillbare videoer i over 17 forskjellige formater, uavhengig av om de er alvorlig skadet eller ikke.

  Hvordan endre papirstørrelsen i Microsoft Word

Du kan legge inn flere videoer i miksen for å la programvaren reparere den samtidig, og den fungerer selv for 4K, 8K, 360 grader og VR-videoer. Den støtter videoer fra alle kameraer der ute, inkludert dashcam og CCTV. Du kan også importere fra alle lagringsmedier, for eksempel HDD-er og SD-kort.

I tillegg til problemer med videokorrupsjon, fikser dette verktøyet ulike aspekter ved videoen din, for eksempel kornete, uskarpe, rykkete, hakkete, usynkroniserte, laggy, etc.

Stellar Repair for Video er 100 % trygt å laste ned og bruke. Det er en komplett videoreparasjonsløsning for Windows og så vel som macOS. Du kan installere den i dag uten bekymringer.

Tenorshare

Kom til unnsetning for de ødelagte videofilene ved å bruke Tenorshare videoreparasjon. Det er et fantastisk verktøy som støtter mer enn 17 forskjellige videoformater og kan reparere opptak fra forskjellige medier, inkludert GoPro, droner og kameraer.

Uavhengig av hvor mye videoene dine er ødelagt, kan denne programvaren fikse det effektivt med enkel betjening. Du får muligheten til å reparere videoer i grupper eller en etter en hvis du ønsker det.

Bortsett fra videokorrupsjon, kan den løse en rekke andre vanlige videoproblemer innen bare noen få klikk. Når reparasjonen er utført, kan du forhåndsvise videoene for å sikre at jobben var godt utført, og deretter eksportere dem hvor som helst på datamaskinen eller ekstern stasjon.

Reparasjon

Alt som trengs er en 3-trinns prosess for å fikse de ødelagte videoene dine Reparasjon, uavhengig av alvorlighetsgraden av defekten. Og ikke bare videoer, dette verktøyet kan også reparere bilder en etter en eller samtidig.

Den har et intuitivt grensesnitt som gjør det enkelt for brukere på alle nivåer å bruke programvaren sømløst. Den støtter en rekke formater for både videoer og bilder. Bortsett fra videokorrupsjon, kan den også fikse andre problemer, for eksempel frosne rammer og uskarpe og pikselerte bilder.

Vanligvis er det et betalt verktøy, men du kan prøve det gratis. Den er tilgjengelig for Windows og så vel som macOS.

  Hvorfor taper Acorns-kontoen din penger?

Fix.video

Som navnet tilsier, Fix.video kan fikse de ødelagte, uspillbare eller skadede videoene dine uavhengig av formatet.

Den kan gjenopprette videoer tatt med de fleste kameraer der ute og sørge for at kvaliteten forblir intakt. Uavhengig av årsaken bak videokorrupsjonen, kan denne programvaren fikse alt.

Det er helt gratis å laste ned og bruke Fix.video på Windows- og macOS-datamaskiner. Bortsett fra å reparere videoer, har den også et eget verktøy for å gjenopprette minnekortdataene dine, som jeg føler kan være veldig nyttig hvis du liker å lagre mye viktig på det.

Yodot MOV reparasjon

Løs problemfri videofiler med Yodot MOV reparasjon. Det er en kraftig applikasjon som har en haug med imponerende funksjoner. For eksempel kan den håndtere høyoppløselige filer, støtter alle typer kamerafiler og gir et høyt suksessforhold uavhengig av hvor alvorlige de skadede filene er.

Yodot MOV Repair fungerer ved å trekke ut video- og lydrammene fra filene og deretter koble dem sammen igjen for å lage en ny spillbar fil. Den kommer med et enkelt grensesnitt skreddersydd for alle brukernivåer der ute.

Du kan bruke deres gratis demo før du går for den betalte versjonen.

DivFix++

Helt gratis og enkel å bruke, DivFix++ er et videoreparasjonsverktøy spesielt for AVI-videofiler. Hvis du har en PlayStation Portable (PSP), vil denne programvaren være ganske nyttig fordi AVI er et av de få støttede formatene, og det er tider disse filene kan bli ødelagt.

Du kan bruke DivFix++ på Windows og så vel som macOS-datamaskiner.

Gjenopprett.Media

Gjenopprett.Media kan håndtere ulike videoformater for å reparere dem, enten de er uspillbare, skadede eller ødelagte.

Det kan være videoer tatt opp fra et hvilket som helst kamera, da algoritmen deres enkelt kan tilpasse seg forskjellige kameraer. Bortsett fra videoer, kan den også reparere M4A-lydfiler, inkludert de fra talememoer på telefonen din.

Det beste er at du ikke trenger å laste ned noen programvare på datamaskinen. Alt er online og kan gjøres fra nettleseren din. En annen kul funksjon er også muligheten til å la ingeniørene håndtere videoreparasjonsprosessen hvis du ikke kan gjøre det selv.

  Slik lukker du GoDaddy-kontoen

Totalt sett gjør Restore.Media ting ganske praktisk for brukerne.

Prosjekt Meteoritt

Spesielt for MKV-videofiler, Prosjekt Meteoritt kan reparere ødelagte filer og gjøre dem kompatible. Det er vanlig at HD-videoer er i MKV-format, så hvis nedlastingen stoppet midtveis eller filene dine ser ut til å være ødelagte, kan dette verktøyet få det til å fungere umiddelbart.

Det er et enkelt og gratis verktøy som kan lastes ned på Windows.

Reparasjonsvideo

Et annet helt gratis verktøy, Reparasjonsvideo, er like god som de fleste av verktøyene nevnt i denne listen. Den har eksistert siden 2004 og har reparert over 150 millioner videoer til dags dato med høy suksessrate.

Denne programvaren fungerer bra uavhengig av årsaken bak den uspillbare videoen. Det spiller heller ingen rolle hvilket kamera som tok videoen, siden det støtter alle typene.

FileConverto

Med en maksimal grense for opplastingsstørrelse på 500 MB, FileConverto kan få jobben din gjort hvis det er for mindre størrelse videoer. Det er et hendig nettverktøy som kan fikse de uspillbare videoene dine på et blunk. Det er også relativt enkelt, slik at du ikke trenger å laste ned noen programvare eller slå rundt bushen angående reparasjonsprosessen.

Bare last opp filen og trykk på «Send inn nå»-knappen for å få reparert videoene dine.

Remo videoreparasjon

Trygg, kraftig og effektiv beskriver best denne siste programvaren i listen kalt Remo videoreparasjon. Alt som trengs er tre klikk for å reparere videoer av høyeste kvalitet tatt fra nesten alle typer kamera der ute.

Det kan fikse skadede, ødelagte, skadede og til og med videoer med andre problemer, for eksempel lyd som ikke er synkronisert. Alt dette, uavhengig av årsaken bak problemene, er en god forsikring om at uansett hva som har skjedd med videofilene dine, er det en stor mulighet for at det kan fikses med Remo Video Repair.

For å gjøre det bedre er det raskt og AI-drevet.

Konklusjon 👨‍🏫

Det kan være frustrerende og nedslående å se de dyrebare videoene dine bli uspillbare. Heldigvis gir programvaren nevnt i denne listen deg en stor sjanse til å oppnå den og bringe den tilbake til å være spillbar igjen.

Deretter finner du ut hvordan du kan gjenopprette data fra Windows og Mac.