5 beste CPU-stresstestprogramvare for programmerere og spillere

CPU-stresstesting har blitt nødvendig for å fastslå helsen til datamaskinen din og sikre dens høye ytelse.

Datamaskinytelsen forringes over tid, og hvis du bruker den nesten hver dag, begynner problemer å dukke opp. Du kan oppleve hyppige nedganger, funksjoner som ikke fungerer som forventet og uventede nedleggelser.

Dette er tegn du aldri må ignorere fordi datamaskinen din sannsynligvis vil lide permanent skade hvis de vedvarer.

Dette er grunnen til at du må overvåke datamaskinens ytelse og utføre CPU-stresstesting for å opprettholde CPU-en og den generelle datamaskinhelsen.

La oss finne ut mer om CPU-stresstesting og hvordan det kan være gunstig for datamaskinen din.

Hva er CPU-stresstesting?

Den typen ytelsestesting som evaluerer et systems stabilitet under høye stressnivåer kalles stresstesting. Det bidrar til å sikre at komponenter fungerer bra og bestemmer hvor mye stress de kan tåle før skaden. Stresset kan omfatte ekstreme oppgaver, arbeidsbelastninger, termikk, minnebruk og klokkehastigheter.

Generelt er stresstesting på datamaskiner av forskjellige typer – stresstesting av programvare og maskinvarestress. Maskinvarestress inkluderer videre ulike typer stresstester.

CPU-stresstesting kommer under maskinvarestresstesting, som sjekker et systems CPU-ytelse etter å ha kjørt det i full hastighet ved en maksimal oppnåelig temperatur. Under testing brukes systemets hver kjerne, og en kompatibel arbeidsbelastning brukes. Det gjøres ved å bruke et programvareverktøy som du kan kalle et «CPU-stresstestingsverktøy.»

Når du har bestått en stresstest, anses datamaskinens CPU som stabil. Men hvis det mislykkes, kan du oppleve dårlig ytelse, forsinkelser, krasjer og automatiske nedstengninger, noe som indikerer at datamaskinen er ustabil og må fikses.

Hvorfor trenger du CPU-stresstesting?

La oss se på noen av grunnene til at du trenger stresstesting.

  • Ytelsesproblemer på gamle datamaskiner: Hvis du opplever at den bærbare datamaskinen krasjer selv for små oppgaver, utfører veldig sakte som tar livet av tiden din, eller slår seg av brått uten grunn, bør du vurdere CPU-stresstesting. Det vil hjelpe deg med å finne årsaken bak problemet, slik at du kan fikse det før det oppstår permanent skade på datamaskinen.
  • Overklokking: Hvis du bruker datamaskinen strengt til offisielt arbeid, spill, design eller noe annet som krever høy CPU-ytelse, kan du vurdere å overklokke. Det er prosessen med å få CPU-en til å kjøre med høyere hastighet enn opprinnelig tiltenkt. CPU-stresstesting kan bidra til å sjekke om ytelsen har økt etter overklokking.
  • Slik bestemmer du datamaskinens maksimale ytelse: Du får ikke alltid ytelsen nevnt på esken eller som lovet av selgeren. Datamaskinen din er en maskin med mange komponenter som påvirker ytelse og stabilitet. CPU-stresstesting lar deg bedømme den realistiske ytelsen du kan forvente av den. Det vil også hjelpe deg å finne ut om maskinen fungerer bra og bestemme den termiske pastaen og kjølesystemets ytelse.
  Komplett veiledning og gratis maler

Videre er det viktig å overvåke CPU under stresstesting. Den vil måle PC-temperaturen, spenningssvingninger, klokkehastighet, etc., for å sikre at alt er bra med enheten din. Og hvis noe går galt, kan du raskt løse det før et problem skader datamaskinen din. Du kan vurdere å bruke et CPU-overvåkingsverktøy som Core Temp, Speccy, etc., nevnt her.

Når vi kommer tilbake til CPU-stresstesting, har mange doble tvil angående sikkerhet. CPU-stresstesting er trygg hvis den gjøres riktig. Under en gitt belastning når en CPU vanligvis en maksimal temperatur på en time. Og når den når en kritisk grense, vil datamaskinen slå seg av automatisk for å forhindre skade.

Så la oss diskutere noen av de beste CPU-stresstestingsverktøyene på markedet for å sikre at datamaskinen din fungerer med maksimal ytelse.

Cinebench

Hvis du vil vite hvordan CPU-en din yter, kan du legge til Maxon Cinebench til listen din. Denne testpakken på tvers av plattformer lar deg enkelt fastslå PC-ens ytelse. Den tilbyr avansert gjengivelse og CPU-teknologi for å evaluere maskinvarekapasiteten nøyaktig.

Cinebench hjelper systemadministratorer med å ta kjøpsbeslutninger, journalister vurderer maskinvaren, og maskinvareprodusenter forbedrer sine nyeste produkter. Den nye Cinebench gir presise resultater for neste generasjons CPUer for å teste om kjøleløsningen til bærbare eller stasjonære PC-er er tilstrekkelig.

Videre vil den også avgjøre om maskinen er stabil mens den kjører på høy CPU-belastning og kan håndtere 3D-oppgaver effektivt. Cinebench-poengsum er justert som kompilator og kodeendring slik at de nyere poengsummene ikke kan sammenlignes med tidligere. La Cinebench kjøre i bakgrunnsoppgaver for å skape forskjellige resultater ved å påvirke målingen.

  10 beste sosiale medier kalenderverktøy og maler

Verktøyet er tilgjengelig for Apples M1-drevne datasystemer. Den støtter Windows 10 på AMD eller Intel 64-bit CPU med SSE3-støtte og 4 GB RAM. Hvis du er en Apple-bruker, trenger du macOS 10.13.6 eller høyere med en 64-bits CPU som kjører på Intel-basert, Apple Macintosh eller M1 Mac, og 4 GB RAM.

CPU-ekspert

CPU-ekspert lar deg stille inn belastningen du ønsker og stoppe eller gjenoppta testtiden. Sjekk indikatorene ordentlig før du starter testen, slik at du kan vite hva de betyr når du angir en bestemt verdi.

For å få et perfekt resultat:

  • Sett CPU-stresstesten på høyeste belastning og vent i noen sekunder.
  • Oppretthold testfanen i bakgrunnsoppgaver og bruk applikasjoner som du vanligvis gjør på vanlige dager.
  • Overvåk FPS og hastighetsindikatorene for å vite om de er konstante eller synkende.

Det er nyttig for nettlesere som Firefox, Safari, Internet Explorer, Edge og Chrome og enheter som stasjonære, smarttelefoner, nettbrett og bærbare datamaskiner. CPU Expert støtter operativsystemene Linux, Android, iOS, Windows og macOS.

Dessuten kan CPU-merker som ARM, Mediatek, Nvidia, Qualcomm, Intel, Samsung, Huawei og AMD også enkelt testes ved hjelp av CPU Stress Test.

GIMPS

Bruk GIMPS å teste hvilken som helst moderne PC-maskinvare med Mac OS X, Windows, Linux eller FreeBSD og få PRP-resultater, noe som eliminerer behovet for dobbeltsjekking.

Å få GIMPS (Great Internet Mersenne Prime Search) er enkelt å laste ned og kjøre programmer effektivt. Avhengig av systemet ditt, kan du laste ned den kompatible gratis programvaren og begynne å teste CPU-stress på PC-en uten problemer. Den er tilgjengelig for både 32-bit og 64-bit av forskjellige operativsystemer.

GIMPS bruker alle kjernene i flerkjernesystemet eller multi-CPU-systemet for å sikre at maskinvaren din er stabil selv i et miljø med høy belastning. Det kan også være nyttig hvis din splitter nye PC går gjennom en uforklarlig systemkrasj.

Tung last

Tung last er det gratis stresstestverktøyet for PC-maskinvare som du kan installere i alle utgaver av Windows og serverversjoner (64-bit og 32-bit) som Microsoft for øyeblikket støtter.

HeavyLoad lar deg sette server-PCen eller arbeidsstasjonen under maksimal belastning og kjører en test for å se om PC-maskinvaren kjører pålitelig. Den kan kjøre tester på alle systemkomponenter som GPU, CPU, RAM, harddisk, etc.

  Apache Tomcat-herding og sikkerhetsveiledning

Freeware-stressverktøyet tilbyr et intuitivt og brukervennlig grafisk brukergrensesnitt og visuell tilbakemelding, slik at du kan kjøre benchmarking-programvaren uten å være en ekspert. Konfigurer verktøyet eller angi avanserte innstillinger i henhold til dine krav fra fanen Alternativer, for eksempel brukte CPU-kjerner, tidsbegrensning osv.

Du vil raskt kunne se ytelsen til systemet fra Windows Task Manager. Last ned den nyeste versjonen av HeavyLoad i .exe-utvidelsesfilen eller .zip-filen for å starte installasjonen og oppsettet raskt.

Geeks3D FurMark

Geeks3D FurMark er en rask OpenGL-benchmark og lett, men likevel intensivt GPU-stresstestverktøy for å utføre stresstester på Windows-plattformen.

I den nye versjonen finner du støtte for AMD Radeon RX 6700M, RX 6800M, RX 6600 XT, RX 6600 og RX 6600M. Den har også lagt til NVIDIA RTX A2000 og fast støtte for NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti og RT3070 Ti.

I tillegg vil du få oppdatert GPU-Z 2.41, GPU Shark 0.23.0.0, NVAPI R470 og ZoomGPU 1.31.0. Last ned det gratis stresstestverktøyet for GPU-kjernen din ved å bruke hashkodene og installer det på PC-en din for å kjøre testen.

Bonuspoeng 😎: Hvordan utføre CPU-stresstesting med forsiktighet

Som forklart ovenfor, må du være forsiktig når du utfører CPU-stresstesting for å sikre at alt går bra og at du kan få de optimale resultatene. For dette må du også forberede systemet ditt før du starter testen.

  • Lukk unødvendige applikasjoner: Før du utfører CPU-testing, lukk andre programmer som kjører på datamaskinen din, da de kan forstyrre testprosessen. Dette gjør det også mulig for CPU-stresstestverktøyet å bruke hele CPU-en.
  • Hold øye med temperaturen: Ettersom den fullstendige belastningen er på CPU-en, må du følge nøye med på ytelsen. Sjekk temperaturen for å forstå temperaturterskelen. Hvis det går over 90 grader Celsius, må du ikke utføre testen over en lengre periode.
  • Sørg for at CPU-en når full bruk: CPU-stresstesting utføres for å sikre at CPU-en din fungerer med maksimal kapasitet, ikke bare for å teste ytelsen. La den derfor jobbe med 100 % kapasitet.
  • Se etter CPU-ens overklokkingsinnstillinger: Finn ut om overklokking av CPU er trygt eller ikke. Mange prosessorer tillater enkel overklokking, som Intel K-serien, mens andre kan gi deg en vanskelig tid.

Konklusjon 👨‍🏫

CPU-stresstesting bidrar til å sikre at datamaskinen fungerer med full ytelse. I tillegg bestemmer den også ytelsen under store arbeidsbelastninger og andre ekstreme forhold. Bruk CPU-stresstestverktøyene nevnt ovenfor for å teste CPU-en og maksimere ytelsen.