Hvordan fungerer GNSS?

Den fullstendige formen for GNSS er Global Navigation Satellite System, som betegner ethvert satellittnavigasjonssystem som brukes til å bestemme et sted med global dekning. GNSS overfører navigasjonsdata i form av signaler med flere frekvenser, noe som gjør det mulig for satellitten å bestemme den geologiske plasseringen av signalet. Disse satellittene har høy nøyaktighet og brukes til å bestemme gjeldende plassering ved å bestemme koordinatene til signalet. Disse satellittene sender signaler til stedet og mottar navigasjonsdata tilbake fra kilden. Videre beregner den tiden det tar for signalet å reise frem og tilbake, slik at satellitten kan bestemme plasseringen til personen som sender signalet. Den største bruken av GNSS er GPS, som hjelper alle med å bruke disse satellittene og bestemme deres plassering, og hjelper dem videre å reise gjennom forskjellige byer og veier. Noen andre store bruksområder for GNSS er i forskning og studier. La oss utforske videre og lære mer om hvordan GNSS fungerer og lære interessante fordeler med GNSS. I denne artikkelen vil du også lære hva som er GNSS-enheter og GNSS WIFI.

Hvordan fungerer GNSS?

Fortsett å lese videre for å finne trinnene som forklarer hvordan GNSS fungerer og hva som er GNSS WIFI i detalj med nyttige illustrasjoner for bedre forståelse.

Hva er GNSS-enheter?

GNSS refererer til Global Navigation Satellite System, en konstellasjon av satellitter som overfører signaler for å bestemme den geologiske plasseringen til enhver enhet eller person hvor som helst på planeten. Det gjør den ved å sende signaler med flere frekvenser til mottakerens plassering, hvor enheten sender tilbake disse signalene, som deretter beregnes for å bestemme mottakerens plassering med høy nøyaktighet. GNSS-enheter brukes mye for GPS for å hjelpe folk å reise og finne posisjonen deres. Det spiller også en stor rolle på andre nøkkelområder som luftfart, romstasjoner, telekommunikasjon, rettshåndhevelse og beredskapstjenester.

Er GNSS en sensor?

Ja. GNSS refererer til Global Navigation Satellite System, som bruker satellitter som kretser rundt jorden for å bestemme posisjonen til signaler mottatt fra planeten. GNSS er en gruppe satellitter som går i bane rundt planeten og sender signaler som mottas av sensorer som finnes i ulike enheter som benytter seg av GNSS-tjenestene. GNSS-sensorer er nå inkludert i ulike enheter ettersom de tilbyr posisjonsdeteksjonstjenester og hjelper med å spore og registrere bevegelser.

  Hvordan fikser du delfeil i Minecraft

Hva er de 3 segmentene av GNSS?

GNSS har 3 grunnleggende segmenter, som alle henvender seg til en separat brukssituasjon, da disse segmentene hjelper til med riktig og fullstendig bruk av evnene til GNSS. Disse 3 segmentene er:

  • Romsegmentet: Romsegmentet er en konstellasjon av 24 operasjonssatellitter som bare sender enveissignaler, som hjelper til med å bestemme posisjon og tid.

  • Kontrollsegment: Kontrollsegmentet er segmentet som er ansvarlig for riktig bruk av satellitten, da dette segmentet er i direkte kontakt med en rekke monitorer og kontrollstasjoner etablert over hele verden som kontinuerlig studerer posisjonen til satellitten og gir en sporadisk og nødvendig kommando for å holde satellitter i posisjon. Den holder også oversikt over navigasjonsdataene og hjelper til med å vedlikeholde satellitten slik at den fungerer som den skal.

  • Brukersegment: Det tredje segmentet er brukersegmentet, som er ansvarlig for den mest brukte tjenesten til GNSS: GPS-en som lar brukeren bestemme plasseringen ved å sende signaler til satellitter.

Hvordan fungerer GNSS?

Er du forvirret over hvordan GNSS fungerer? Global Navigation Satellite System (GNSS) er en gruppe satellitter som beveger seg rundt jorden i fastlagte baner og sender signaler med ulike frekvenser for å samle posisjons- og tidsdata.

Virkemåten til GNSS er basert på signalene som sendes og mottas. Disse satellittene sender signaler med flere frekvenser, ettersom bruk av flere frekvenser har vist seg å øke nøyaktigheten og påliteligheten til resultatene betraktelig. Deretter mottas disse signalene av GNSS-sensoren plassert inne i en enhet eller av en mottaker, som ved mottak av disse signalene sender tilbake et signal til GNSS-satellitten i verdensrommet. Disse signalene blir deretter beregnet for å bestemme dataene angående posisjonering og timing av mottakeren.

Resultatene av GNSS har økt eksponentielt de siste årene ettersom forbedringer i teknologi og signalstyrker har bidratt til bedre beregning av mottatte data.

Hvilken frekvens er GNSS?

GNSS sender signaler med flere frekvenser for å bestemme plasseringen til brukeren. Det er gjort fordi bruk av flere frekvenser sammenlignet med én har vist seg å øke nøyaktigheten og påliteligheten til resultatene eksponentielt. GNSS bruker signallengder med forskjellige frekvenser til forskjellige formål.

For eksempel GPS-frekvenser for:

  • L1-signalet er omtrent 1575,42 MHz

  • L5-signalet er omtrent 1176,45 MHz

Tilsvarende for GLONASS-systemet:

  • Signal L1 er omtrent 1598,0625 til 1609,3125 MHz

  • L3 OC-signalet er omtrent 1202,025 MHz

Nå vet du hvordan GNSS fungerer. Fortsett å lese videre for å lære hva som er GNSS WIFI.

Hvor er GNSS mye brukt?

GNSS var opprinnelig ment for militær bruk. Men senere fremskritt innen teknologi og økonomisk overføring av signaler fra enheter til satellitter, ble tjenestene til GNSS rullet over til hele verden og har nå blitt en integrert del av vårt daglige liv. Mange personlige, forskningsmessige og offentlige aktiviteter er basert på dette systemet, da det muliggjør nøyaktige og pålitelige data om posisjon og tid. Det er mye brukt i tjenester som GPS, telekommunikasjon, rettshåndhevelse, geologiske undersøkelser, gruvedrift og nødberedskap GNSS tillater overføring av data til og fra de mest avsidesliggende områdene, noe som hjelper mye med en rekke forskning.

Foto av Mario Caruso på Unsplash

Hvem kontrollerer GNSS?

GNSS-tjenester lanseres og vedlikeholdes av ulike organisasjoner over hele verden, som drives av myndighetene i de respekterte nasjonene. IRNSS er en indisk organisasjon som eier lokal GNSS som hjelper til med riktig kartlegging av landet; den dekker det indiske landet og rundt 1500 km rundt de indiske grensene.

Andre store organisasjoner som driver GNSS er Galileo i Europa, USAs NAVSTAR Global Positioning System (GPS) og Kinas BeiDou Navigation Satellite System.

Hvorfor er GNSS viktig?

Som vi har nådd hit, må du være klar over hvordan GNSS fungerer, men vet du viktigheten? GNSS hjelper til med å få informasjon ved å aktivere sanntidssporing, timing, navigasjon og andre aspekter av maskin-til-maskin-kommunikasjon, som er grunnlaget for IoT-enhetsadministrasjon. Videre er viktigheten av GNSS:

  • Gjenkjenne plasseringen av et objekt: GNSS ville ikke være i stand til å gi noen funksjonalitet til IoT hvis den ikke kunne finne enheter ettersom enheten får en kobling med tre eller flere synlige satellitter for å bestemme dens nøyaktige plassering ved hjelp av trilaterering.

  • Identifisere den beste hastigheten: Fordi GNSS-systemer konstant kringkaster satellittsignaler mens de går i bane rundt planeten, kan GNSS-aktiverte enheter opprettholde en konstant registrering av hastigheten.

  • Sikre IoT-ytelsespresisjon: Trilaterering ville vært umulig å gjøre uten de sterke atomklokkene som brukes i GNSS-systemer.

Foto av Sylwia Bartyzel på Unsplash

Hva er fordelene med GNSS?

GNSS er en konstellasjon av satellitter som overfører signaler for å bestemme posisjonering og timing av brukeren. Bruken av GNSS har økt kontinuerlig de siste årene, ettersom den med teknologiske fremskritt har vist seg å være stadig mer nyttig i forskjellige områder av daglig bruk. Fordelene med GNSS kan listes opp som:

  • Bedre nøyaktighet: GNSS bruker signaler med forskjellige frekvenser for å spore posisjonen til forskjellige objekter og gir svært nøyaktige resultater med minst mulig avvik. Signalene til GNSS påvirkes ikke av magnetiske bølger eller annen motstand i mellom, slik at systemet kan levere nøyaktighet konsekvent.

  • Hastighet: GNSS leverer ikke bare nøyaktige resultater, men også med høy hastighet ettersom den bruker signaler og svært dyktige databehandlinger for å beregne resultatene. Dette gjør GNSS til en av de mest effektive og raske måtene å innhente data på. Tidligere var dette en veldig kjedelig oppgave som gjorde prosessen med forskning og studier veldig treg, men med inkludering av GNSS krever slike oppgaver mye mindre tid.

  • Kostnadseffektiv: Moderne teknologi har gjort bruken av GNSS-systemet svært kostnadseffektiv. Ettersom hele prosessen er automatisert, blir det mye billigere enn å bruke noen annen metode for å få informasjon om posisjonering og timing i tre dimensjoner med svært høy nøyaktighet.

Les denne artikkelen fra starten for å lære hvordan GNSS fungerer.

Hvilken GNSS er mest nøyaktig i dag?

Nøyaktigheten til GNSS har økt betraktelig med fremskritt innen teknologi gjennom årene; mange land har lansert sin GNSS, som har vist stor nøyaktighet og pålitelighet.

Det europeiske GNSS, kjent som Galileo, har vist seg å være et av de mest nøyaktige og pålitelige systemene. En annen GNSS kalt GLONASS er et russisk satellittsystem som har vist den høyeste nøyaktigheten i fjellområder i høyere høyde.

Men fortsatt har Galileo en tendens til å være en brøkdel mer pålitelig, noe som gjør den til den mest nøyaktige GNSS på planeten vår. Galileo bruker 24 satellitter i 6 orbitale fly som sender, mottar og behandler signaler for å gi resultatene med minst mulig variasjon fra det faktiske resultatet.

Foto av Kenrick Baksh på Unsplash

Hva er GNSS WIFI?

GNSS WIFI har gjort det veldig praktisk å finne pålitelige data trådløst. Disse revolusjonerende antennene kombinerer GNSS og dual-band Wi-Fi i en enkelt holdbar pakke for intelligent transport, industriell IoT og DSRC-applikasjoner. Dette er GNSS WIFI.

***

Vi håper at du har lært om hvordan GNSS fungerer og hva som er GNSS WIFI. Ta gjerne kontakt med oss ​​med dine spørsmål og forslag via kommentarfeltet nedenfor. Fortell oss også hva du vil lære om neste gang.