8 overveldende online tilhørighetsdiagrammaler for bedrifter

Det meste av tiden fører gruppediskusjoner eller idédugnad oss ​​til ingensteds, siden det er mange ideer i en uorganisert struktur.

Deltakere i en idédugnad kaster ideene som kommer til deres sinn, og alt blir rotete. Det finnes imidlertid en løsning på dette problemet, og næringslivet kaller det et affinitetsdiagram eller affinitetsprosess.

Uansett hvor lang en idédugnad er, hvor mange deltakere er det, og hvor store data som samles inn som resultatet av økten, blir det enkelt å organisere ideene og strukturere dem for å ta informerte beslutninger hvis alt går gjennom en tilhørighetsprosess. .

Online tilknytningsdiagrammaler kan lage tilpassede tilhørighetsdiagrammer for bedrifter.

Hva er et affinitetsdiagram?

Også kjent som affinitetskart, affinitetskartlegging eller KJ-metoden, stammer affinitetsdiagrammet fra slutten av 60-tallet. Den prisbelønte japanske etnografen/antropologen Jiro Kawakita skapte denne metoden for å organisere de mange ideene fra en idédugnad.

KJ-metoden eller affinitetsdiagrammet er et av de syv planleggings- og styringsverktøyene som ble brukt etter andre verdenskrig. I dag blir disse verktøyene tatt i bruk av bedrifter i stor skala.

Forretningsfolk bruker affinitetsdiagrammer som et verktøy for å organisere og analysere data. De brukes ofte i markedsundersøkelser for å identifisere kundesegmenter eller markedsmuligheter.

I tillegg kan bedrifter bruke affinitetsdiagrammer under produktutvikling for å brainstorme ideer og potensielle løsninger på problemer.

Det er mange grunner til at affinitetsdiagrammer er populære blant bedrifter. For det første er de en fin måte å organisere informasjon og ideer på. Ved å plassere lignende gjenstander eller ideer sammen, kan bedrifter raskt se relasjoner og mønstre som ellers ville vært skjult.

  Fiks Telefon ikke tillatt MM6-feil

En annen grunn til at affinitetsdiagrammer er populære, er at de kan hjelpe bedrifter med å finne nye muligheter. Ved å samle ulike ideer og informasjon, kan bedrifter ofte finne nye måter å løse problemer på eller utnytte muligheter.

Videre er de relativt enkle å lage og tolke. Med de riktige verktøyene kan bedrifter i alle størrelser raskt lage tilhørighetsdiagrammer som gir verdifull innsikt.

Bruk tilfeller av affinitetsdiagrammer

Affinitetsdiagrammer er kraftige verktøy som kan hjelpe bedrifter i alle størrelser med å organisere og analysere data. Fra idégenerering, og mønsteridentifikasjon, til å avdekke forhold mellom ulike sett med informasjon, brukes de flere ganger.

Kort sagt, tilhørighetsdiagrammer brukes til flere formål innen virksomheter. Noen av de vanligste brukstilfellene for affinitetsdiagrammer er som følger:

Brainstorming

Affinitetsdiagrammer brukes ofte under idédugnad for å hjelpe grupper med å generere nye ideer og identifisere mønstre.

Dataanalyse

Affinitetsdiagrammer kan også brukes til å analysere datasett for å avdekke forhold mellom ulike deler av informasjon.

Problemløsning

Affinitetsdiagrammer kan også være nyttige i problemløsningssituasjoner, da de kan hjelpe grupper raskt å identifisere årsaken til et problem.

Trinn for å lage et affinitetsdiagram

La oss sjekke ut trinnene for å lage et tilhørighetsdiagram.

Trinn 1: Få ideer

Det første trinnet er å samle ideer gjennom kanalen du bruker. Denne kanalen kan være en gruppediskusjon, idédugnad, spørreundersøkelse osv.

Trinn 2: Noter ned

Vis den på en tavle i en fysisk GD (gruppediskusjon) eller noter den på Google Jamboard hvis det er et virtuelt møte. Velg hvilket medium du ønsker.

Trinn 3: Lag relasjoner og grupper

Nå må du bruke kjernedelen av affinitetsdiagrammet, som danner en relasjon mellom ulike ideer. Noter ned ideene som er relevante for hverandre på en eller annen måte. Lag grupper med relevante ideer.

  10 grunner til å unngå billig hosting for WordPress-nettsteder

Trinn 4: Lag supergrupper

Nå er det på tide å kombinere gruppene til supergrupper i henhold til deres forhold. Å navngi overskriften til hver supergruppe vil hjelpe deg med bedre ledelse.

Trinn 5: Lag et affinitetsdiagram

Til slutt vil du visuelt representere dataene, der affinitetsdiagrammet kommer inn. Start med å skrive problemsetningen du prøver å løse øverst og lag et affinitetsdiagram av ideer/data du har samlet inn fra den foretrukne kanalen .

Etter å ha utforsket nok om affinitetsdiagrammet. La oss nå utforske de beste tilhørighetsdiagrammalene i denne artikkelen:

Miro

Miro tilbyr flere tilhørighetsdiagrammaler som kan passe på flere steder for bedriftsteamet ditt. Tallrike alternativer er tilgjengelige, fra merkevarestrategi til lapp-diagrammer og arbeidssammenbrudd.

Hvis det er mange «hvorfor» som kommer din vei under en idédugnad, kan du gå videre med Miros 5 Hvorfor Affinity Diagram.

InVision

InVision er en plattform hvor UI/UX-team vil finne mye hjelp med affinitetsdiagrammer. Et segment der mest energi legges inn i UI/UX-forskning krever spesifikke affinitetsdiagrammaler.

InVision gir fantastiske tilhørighetsdiagrammaler for UI/UX-forskning. Disse malene har alle nødvendige alternativer og funksjoner som en brukergrensesnitt eller brukeropplevelsesforsker ønsker.

Visuelt paradigme

Gå videre med det visuelle paradigmet og få forskjellige formålsbaserte tilhørighetsdiagrammaler for virksomheten din.

Uansett hvilken bransje eller nisje du tilhører, er det mulig å finne en skreddersydd mal for affinitetsdiagram på Visual Paradigm. Det lar deg ha maler på spesifikke problemformuleringer som matindustriproblemer, helsemarkedsføring osv.

Edraw

Alle malene har tilpasningsfunksjonen, men Edraw gir mer avanserte funksjoner. Hvis du har det travelt, velg raskt en mal på Edraw og gjør tilpasninger for å få den til å se ut som din.

  Hvordan installere Fedora Cinnamon

Dens smarte funksjoner, som flytende knapper, gjør den mer praktisk.

Smartdraw

Smartdraw er et godt alternativ hvis du leter etter en profesjonell malleverandør for tilhørighetsdiagram. Størrelsen på laget ditt spiller ingen rolle her fordi alle lagkameratene kan arbeide sammen på et affinitetsdiagram.

Her finner du maler for ulike formål som betjener nesten alle bransjer. Fra programvareutvikling til designtenkning kan du få en relevant mal der på Smartdraw.

Figma

Figma er et av de mest fremvoksende designverktøyene på nettet og har en god samling av affinitetsdiagrammaler. Den uendelige tavlen fra FigJam gjør det enkelt for teamene å lagre og organisere ideene som kommer ut av hjernen deres.

Enorme kreative eller produktledelsesteam jobber med spesifikke ting flere ganger fra flere ender. Figma løser denne komplekse arbeidsflyten med sine enkle løsninger. Å lage et affinitetsdiagram med Figma er fordelaktig, da det hjelper deg å ta det til produktdesignprosessen og implementere ideer i sanntid.

Moqups

Moqups er det beste hvis du leter etter en ren tilhørighetsdiagrammal for å lage en idiotsikker forretningsstrategi.

Moqups gir en ren design i affinitetsdiagrammer, noe som gjør at de ser brukervennlige og enkle å forstå. Teamarbeid er en robust funksjon som gjør at Moqups skiller seg ut fra det oversvømmede verktøymarkedet. Alle teammedlemmene kan legge igjen kommentarer som andre kan følge opp med.

Lucidspark

Lucidspark er ikke bare en avfinitetsdiagrammaker, men er en komplett løsning for å ta ideer til utviklings- og implementeringsfasen.

I tillegg til å lage virtuelle affinitetsdiagrammer, har Lucidspark noen kule løsninger som strategisk planlegging, prosjektplanlegging, evalueringsdiagrammer osv. Disse verktøyene kan alle integreres, og du kan ta tilhørighetsdiagrammet ditt til et nytt nivå i forretningsutviklingen din.

Siste ord

For å ta informerte beslutninger må en virksomhet gå i dybden på alle interessentenes ideer. Å gå i dybden betyr å organisere dataene, etablere et forhold mellom dem og lage en robust handlingsplan.

Alle malene for affinitetsdiagrammer nevnt ovenfor er de beste tilgjengelige ressursene på nettet. Noen er betalt, mens andre er gratis, så velg i henhold til forretningskravene dine.

Deretter kan du sjekke læringsressurser og veiledninger for affinitetsdesignere.