Slås ikke Chromebooken på? Prøv disse 7 beste løsningene!

Selv om det er svært sjeldent, kan det være tilfeller der Chromebooken din ikke starter opp eller viser tegn til liv. Mange brukere har rapportert at deres HP og Asus Chromebook ikke slår seg på. I noen tilfeller løser det å tilbakestille Chromebooken til fabrikkinnstillingene, men hva om Chrome OS-enheten din ikke slås på i det hele tatt? Hvis det er tilfelle, må du gå inn i avansert gjenopprettingsmodus og installere Chrome OS på nytt. Vi har også lagt til noen grunnleggende rettelser for å gjenopprette Chromebook fra død tilstand. Så la oss gå videre og lære hvordan du fikser Chromebooken din som ikke slår seg på.

Fiks en Chromebook som ikke slår seg på (2023)

Vi har lagt til trinnvise instruksjoner for å fikse Chromebook-enheter som ikke slår seg på. Sørg for å følge de grunnleggende rettelsene før du hopper til de avanserte trinnene. Du kan utvide tabellen nedenfor for å finne alle metodene i denne opplæringen.

Grunnen til at Chromebooken ikke slår seg på

Det er mange grunner til at en Chromebook nekter å slå seg på. Det vanligste problemet kan være en OS-oppdatering som kan ha skadet enkelte partisjoner eller systemfiler. Hvis det er tilfelle, kan du enkelt installere Chrome OS på nytt og få Chromebooken til å fungere. Bortsett fra det slås ikke Chromebook på normalt på grunn av defekt tilbehør og problemer med strømforsyningen.

Det har også vært problemer med at Chromebook-enheter slår seg på, men slår seg av på noen få minutter, muligens på grunn av et ødelagt batteri eller lader. I noen tilfeller, utilsiktet, reduserer brukere lysstyrkenivået til det laveste nivået, noe som resulterer i en blackout på skjermen, noe som gir inntrykk av at Chromebooken er død og ikke slår seg på. Og sjelden er det maskinvarefeil som dukker opp på Chromebooks og hindrer Chrome OS fra å starte opp, og du må få Chromebooken din til service av produsenten.

  Hvordan sjekke noens plassering på iPhone

Når det er sagt, trenger du ikke å bekymre deg i det hele tatt. Gå gjennom guiden vår nedenfor og sjekk alle de grunnleggende trinnene for å finne den faktiske årsaken. Hvis det tilfeldigvis er et OS-problem, kan du raskt gjenopprette Chromebooken fra instruksjonene nedenfor.

Grunnleggende rettinger hvis Chromebooken ikke slås på

I denne delen har vi lagt til alle de foreløpige trinnene for å finne ut om Chromebooken din lider av et maskinvare- eller programvareproblem. Du kan følge instruksjonene nedenfor og finne ut den virkelige årsaken til at Chromebook ikke slår seg på.

Sjekk Chromebook Charger

Før noe, fjern alle USB-tilbehør som er koblet til Chromebooken. Lad Chromebooken din i 30 minutter i strekk. Chromebook kommer med en lysindikator ved siden av ladeporten, så sjekk om Chromebooken lades som den skal. Hvis det ser ut til at Chromebooken din ikke lader, kan du prøve å bruke en annen USB-C-lader.

Sørg også for at laderen og adapteren er koblet helt til Chromebooken og stikkontakten, slik at det ikke er snakk om en løs tilkobling. Hvis du ikke ser et lys blinke, koble fra laderen og prøv å lade den igjen i 30 minutter.

Se etter et degradert batteri

Vi ønsker å utelukke muligheten for dødt batteri. Så prøv å koble en ny lader til Chromebook og sjekk om ladeindikatoren slås på. Hvis lyset slås på, la det lade i 30 til 40 minutter. Bortsett fra det, hvis Chromebooken slås på, men tom ut etter en tid, kan du raskt sjekke batteritilstanden til Chromebooken fra Diagnostikk-appen.

Åpne appstarteren på Chromebooken og start Diagnostics-appen. Her kan du sjekke batteritilstanden. Hvis det er under 30 %, bør du bytte ut batteriet fra produsenten for å unngå en tidlig avstenging.

Koble fra defekt tilbehør

Ofte nekter Chromebook å starte på grunn av feil tilbehør koblet til enheten. Google anbefaler å koble fra alt tilkoblet periferiutstyr fra en Chromebook for å la operativsystemet starte opp uten forstyrrelser. Så hvis du har koblet til en USB-adapter, SD-kort, USB-pinne eller harddisk, anbefales det å fjerne dem og prøve å slå på Chromebooken.

Sjekk skjermens lysstyrke

Det er en viktig ting du bør sjekke hvis Chromebooken ikke slås på. Chrome OS har denne rare tilnærmingen til skjermens lysstyrke. Hvis du trykker på lysstyrkejusteringstasten på den øverste raden for å senke skjermens lysstyrke til siste nivå, slår den ganske enkelt av skjermen. Det er ganske irriterende. Brukere kan tro at skjermen er død, men det er ikke tilfelle.

  Forskjeller mellom Flask og Django

Øk lysstyrken

Bare trykk på lysstyrketasten for å øke skjermens lysstyrke og skjermen slås på. Prøv dette før du fortsetter med de avanserte gjenopprettingstrinnene.

Fiks Chromebook-skjermen slås på, men den forblir ikke på

Hvis Chromebook-skjermen slås på, men blir tom etter en stund, kan du prøve powerwashing (også hardt tilbakestille) Chromebooken. Dette fjerner alle lokale filer og mapper fra Chromebooken din, bortsett fra filer som er synkronisert til Google Disk. Så sørg for å sikkerhetskopiere alle dine lokale filer før du fortsetter.

1. For å powerwash en Chromebook, åpne Hurtiginnstillinger-panelet og klikk på tannhjulikonet for å åpne Innstillinger-menyen.

2. Deretter utvider du «Avansert»-menyen i venstre rute og klikker på «Tilbakestill innstillinger».

3. Klikk nå på «Tilbakestill», og Chromebooken starter på nytt. Det vil starte tilbakestillingsprosessen og alle data og apper vil bli fjernet. Fortsett og konfigurer Chromebooken din. Fra nå av skal Chromebook-skjermen forbli slått på.

4. Hvis problemet vedvarer på gjeldende versjon av Chrome OS, kan du prøve å tilbakestille Chrome OS til en eldre versjon ved å følge veiledningen vår.

Installer Chrome OS på nytt på Chromebooken din (hard tilbakestilling)

Hvis Chromebooken lader, men ikke slår seg på, er det ingenting å bekymre seg for. Du trenger bare å gå inn i gjenopprettingsmodus og utføre en ny Chrome OS-installasjon. I denne delen har vi lagt til trinn for å gå inn i gjenopprettingsmodus for Chromebook. Etter det kan du velge metoden for å installere Chrome OS.

Gå inn i gjenopprettingsmodus for Chromebook

1. Sørg for at Chromebooken lades. Nå, trykk og hold «Esc» og «Refresh»-tastene på den øverste raden og trykk deretter på «Power»-knappen. Du kan nå slippe «Power»-knappen. Du vil gå inn i gjenopprettingsmodus.

2. Du vil se skjermbildet «Chrome OS mangler eller er skadet».

3. For Chrome OS-nettbrett må du trykke og holde inne «Volum opp» og «Power»-knappene sammen i 10 sekunder for å gå inn i gjenopprettingsmodus.

4. På enkelte Chromebook-modeller må du trykke «Esc + Maximize + Power» for å gå inn i gjenopprettingsmodus.

5. Eldre Chromebook som de nevnt nedenfor kommer med en dedikert gjenopprettingsknapp på baksiden av Chromebook. Du kan klikke på koblingen nedenfor og finne gjenopprettingsknappen for Chromebooken din. Bare bruk en binders eller nål for å trykke på gjenopprettingsknappen. Dette vil automatisk starte gjenopprettingsskjermen.

Utfør en fersk Chrome OS-installasjon

Når du går inn i gjenopprettingsmodus, er det på tide å installere en ren kopi av Chrome OS. For det må du opprette en gjenopprettingsstasjon via en annen Chromebook, PC eller Mac og bruke den til å gjenopprette Chromebooken. Når det er sagt, husk at det vil fullstendig tørke av alle lokale data som er lagret på Chromebook. Men filer og mapper som er synkronisert til Google Disk, blir ikke slettet. Med alt som er sagt, her er trinnene du må følge hvis Chromebooken ikke slås på.

  Hva er esport, og hvorfor ser folk på dem?

1. Åpne Chrome-nettleseren på en sekundær datamaskin, enten det er en Windows-PC, Mac eller Chromebook. Installer deretter Chromebook Recovery Utility (Gratis) app.

2. Deretter setter du inn en USB-stasjon i den sekundære datamaskinen. Når du har gjort det, starter du Chromebook Recovery Utility-appen fra utvidelsesverktøylinjen ved siden av adressefeltet.

3. Her klikker du på «Kom i gang».

4. På neste side velger du produsenten av Chromebooken og velger den spesifikke Chromebook-modellen du vil gjenopprette.

5. Velg deretter USB-stasjonen fra rullegardinmenyen. Merk at alle data på USB-stasjonen vil bli slettet, så sørg for å ta en sikkerhetskopi. Etter noen minutter vil gjenopprettingspinnen for Chrome OS være klar. Du kan nå fjerne USB-pinnen fra den sekundære datamaskinen.

6. Gå til Chromebooken som ikke slås på. Sørg for at du er på gjenopprettingsskjermen, også kjent som «Chrome OS mangler eller er skadet». Sett inn USB-pinnen og den vil automatisk oppdage gjenopprettingsmediet.

Merk: Hvis du har en ny Chromebook, utgitt etter april 2022, kan du bruke nettverksbasert gjenoppretting for å installere Chrome OS på nytt fra skyen. Bare klikk på «Gjenopprett ved hjelp av internettforbindelse» og koble til internett for å sømløst installere Chrome OS på nytt.

7. Den vil nå bekrefte USB-pinnen og installere en ny kopi av Chrome OS på Chromebooken sømløst. Når du er ferdig, fjerner du USB-pinnen.

8. Nå kan du bruke Chromebooken din akkurat som før.

Ta med Chromebook for service/reparasjoner

Etter å ha fulgt alle trinnene, hvis batteriet eller skjermen viser seg å være død, kan du få Chromebooken din reparert av produsenten. Men hvis reparasjonskostnadene er for høye og Chromebooken din er ute av garantien, vil jeg anbefale å kjøpe en ny Chromebook i stedet.

Det er mange utmerkede Chromebooks du kan kjøpe i 2023 for rundt 300 dollar som tilbyr utmerket ytelse og holdbarhet. I en lignende prisklasse kan du få en helt ny Chromebook med lengre utløpsdato for automatisk oppdatering (AUE). Og hvis du er interessert i spill og vil ha førsteklasses ytelse, kan du ta en titt på det nye utvalget av gaming Chromebooks i 2023.

Gjør Chromebooken din til live ved hjelp av avansert gjenoppretting

Så hvis Chromebooken ikke slås på, er dette trinnene du må følge for å installere Chrome OS på nytt. Det vil definitivt gjenopprette Chromebooken din fra den døde skjermen. Uansett, det er alt fra oss. Hvis Chromebooken din viser feilmeldingen «Chrome OS mangler eller er skadet», følg vår tilknyttede veiledning for å løse problemet med en gang. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.