Slik speiler du Android-telefonen din til en Chromebook

De fleste Chromebook-enheter har innebygd støtte for Google Play-butikken. Men hvis Chromebooken din er utstedt av skolen din, eller du har installert Chrome OS Flex på enheten din, får du ikke tilgang til Play-butikken og kan ikke kjøre Android-apper. I denne situasjonen kan du speile Android-telefonen din til Chromebook. På denne måten kan du ikke bare se telefonens skjerm på Chromebooken din, men du kan også samhandle med Androids brukergrensesnitt, apper og spill ved å bruke Chromebooks tastatur og styreflate. Hvor kult er det? Og hvis du har en kraftig Chromebook, kan du til og med spille Android-spill via skjermspeiling siden latensen er veldig lav. Med det sagt, hvis du vil speile Android-telefonskjermen til Chromebooken din, følg trinnene i guiden vår nedenfor.

Speil Android-telefonen din til Chromebooken din (2023)

Vi har inkludert to metoder for å speile Android-telefonen din til en Chromebook. Den ene er en nettbasert løsning, mens den andre er en manuell metode som bruker et kommandolinjeverktøy. Begge appene lar deg samhandle med Android-telefonen din med letthet. Men før det, gå gjennom den første delen og sørg for å aktivere USB-feilsøking på Android-telefonen din.

  Nye funksjoner i Chrome 35 for datamaskiner og Android

Aktiver USB-feilsøking på Chromebooken din

Før noe, må du aktivere USB Debugging på Android-telefonen din. For å gjøre det, følg trinnene nedenfor:

1. Åpne Innstillinger på smarttelefonen og gå til «Om telefonen». Trykk her på «Byggnummer» 7 ganger på rad. På andre Android-skinn må du trykke på OS-versjonen deres.

2. Dette vil aktivere utvikleralternativer på Android-telefonen din. Gå nå over til «System» eller «Ytterligere innstillinger» avhengig av Android-huden din, og åpne «Utvikleralternativer». Nå, bla ned og aktiver «USB-feilsøking».

3. Koble Android-smarttelefonen til en Chromebook via en USB-kabel, og sørg for å velge «Filoverføring» på smarttelefonen når popup-vinduet vises. Du kan bytte USB-funksjonalitet fra varslingssenteret.

Speil en Android-telefon til Chromebooken din ved å bruke Vysor

Den enkleste måten å speile Android-en din til en Chromebook er gjennom det nettbaserte Vysor-verktøyet. Det er ganske enkelt å sette opp og fungerer som en sjarm. Her er hvordan du bruker det.

1. Følg først trinnene ovenfor og aktiver USB Debugging på Android-telefonen din. Når du har gjort det, kobler du smarttelefonen til Chromebooken med en USB-kabel.

2. Deretter åpner du Vysors nettapp på Chrome og klikk på «Koble til USB-enhet».

3. Her finner du USB-tilkoblingen til din Android-smarttelefon i et popup-vindu øverst. Velg den og klikk på «Koble til».

Merk: Noen ganger vises ikke USB-tilkoblingen. I slike tilfeller kan du prøve å starte Chromebooken på nytt eller gå til den stabile kanalen hvis du er på utvikler- eller betakanalen.

  Boom Beach er nå tilgjengelig for Android

4. Når du er koblet til, vil du finne en «Spill»-knapp ved siden av «Android-enheter». Klikk på avspillingsknappen.

5. Og vips! Android-telefonens skjerm speiles til Chromebook-nettleseren. Nå kan du samhandle med Android-smarttelefonen din på Chromebook og åpne apper, spill og mer.

Speil en Android-telefon til Chromebooken din med Scrcpy

For den andre metoden skal vi bruke et kommandolinjeverktøy kalt scrcpy for å speile en Android-telefonskjerm til en Chromebook. Det er et gratis og åpen kildekodeverktøy som lar deg vise og kontrollere Android-enheten din fra et hvilket som helst skrivebordsmiljø. Med alt som er sagt, her er trinnene du må følge.

1. For å speile Android-telefonskjermen til Chromebooken din, må du først konfigurere Linux på Chromebooken. Følg vår tilknyttede veiledning for detaljerte instruksjoner.

2. Etter at Linux-beholderen er klar, må du installere ADB på Chromebooken din ved å følge veiledningen vår.

3. Følg nå den første delen av denne artikkelen og aktiver USB Debugging på smarttelefonen. Deretter kobler du Android-telefonen din til Chromebook for å se en popup-melding nederst til høyre. Her klikker du på «Koble til Linux».

4. Åpne nå terminalen på Chromebooken og kjør kommandoen nedenfor for å installere scrcpy. Dette lar deg speile en Android-telefonskjerm til Chromebooken din.

sudo apt install scrcpy

5. Deretter kjører du kommandoen nedenfor for å sjekke forbindelsen mellom telefonen og Chromebook. Du vil få opp en pop-up på smarttelefonen din, aktiver avmerkingsboksen ved siden av «Tillat alltid fra denne datamaskinen» og trykk deretter på «Tillat».

adb devices

6. Den vil sende ut to enheter. Den ene er den innebygde Android-emulatoren som driver Play-butikken, og den andre er Android-smarttelefonen din. Du må bruke Android-smarttelefonen din for speiling, så kopier identifikasjonsstrengen ved siden av enheten. Jeg har markert delen du må kopiere.

  Kryptert Android Media Vault forkledd som en klokkeapp

7. Kjør nå scrcpy-kommandoen på følgende måte. Her erstatter du identifikatoren med verdien du kopierte på Chromebooken din. Trykk deretter Enter.

scrcpy -s identifier

8. Dette vil umiddelbart speile Android-skjermen på Chromebooken din. Du kan nå navigere på smarttelefonen rett fra Chromebook. Gå videre og samhandle med hvilken som helst app, spill spill eller bla gjennom Instagram-hjulene.

Android-skjermspeiling på Chromebooken din

Så dette er to enkle måter som lar deg speile Android-telefonen din til Chromebooken din. Som nevnt ovenfor er scrcpy et av de kraftigste skjermspeilingsverktøyene, og dens lave latensevne lar deg samhandle fullt ut med apper og spill. Men hvis du ønsker en uanstrengt løsning som du kan bruke i en nettleser, foreslår vi at du bruker Vysor. Uansett, det er alt for denne guiden. Hvis du leter etter en måte å sidelaste Android APK-er på Chromebooken din, har vi en detaljert veiledning for deg. Og for å finne de beste Chromebook-appene, gå til vår kuraterte liste med lenke her. Til slutt, gi oss beskjed om dine spørsmål i kommentarfeltet nedenfor.