5 beste React IDE for deg å prøve

ReactJS er et populært grensesnittbibliotek for å bygge interaktive brukergrensesnitt på en enkel måte. Biblioteket ble opprettet av Meta (Facebook) og er nå bredt tatt i bruk av mange store selskaper over hele verden.

I følge StackOverflow-utviklerundersøkelsen 2022 er det den nest mest populære webteknologien, valgt av hele 42,62 prosent av de totale respondentene. Selskaper som Uber, Netflix og Airbnb driver nettstedet sitt med React. Ettersom det allerede er klart hvor utbredt biblioteket er, er også etterspørselen etter React-utviklere i markedet stor.

Når du bygger nettsteder med React, kan du mangle mange utviklerfunksjoner og produktivitetsverktøy hvis IDE-en din ikke har riktig støtte for React. I denne artikkelen vil vi dekke noen av IDE-ene som allerede har vært på markedet i lang tid, og også nyere som gir en flott utvikleropplevelse.

Hva er en IDE?

En IDE eller et integrert utviklingsmiljø er et verktøy som gjør det mulig for programvareutviklere å skrive, teste og feilsøke programmer. IDE-er bidrar til å øke utviklerproduktiviteten ved å kombinere flere verktøy i én enkelt programvare. Det hjelper deg også med syntaksutheving, autofullfører koden din med nyttige forslag, og hjelper deg med å feilsøke applikasjonen din med en debugger.

Utviklere velger IDE avhengig av deres erfaring og andre faktorer. For eksempel elsker et stort antall utviklere å bruke VS Code, en IDE fra Microsoft. Det er en gratis, lett og kraftfull IDE. Samtidig foretrekker mange å bruke WebStorm for stabiliteten og mange verktøy for å støtte utviklernes produktivitet.

Hva gjør en IDE?

Vanligvis koder utviklere enten i et tekstredigeringsprogram eller en IDE. Hvis du vil, kan du også skrive kodene dine i den opprinnelige notisblokkappen på datamaskinen. Men for å kompilere koden din, må du også bruke en kompilator. Det hjelper deg heller ikke med syntaksutheving, paring av parentes og mange funksjoner fordi det er ment for å skrive tekst, ikke kode.

En dedikert kodetekstredigerer integrerer funksjoner som syntaksutheving, innrykk osv. Likevel mangler den essensielle funksjoner som Git-integrasjon, debugger, kompilator og støtte for flere språk. Et populært tekstredigeringseksempel kan være Sublime Text. Men en IDE lar deg skrive bedre kode med tilleggsfunksjoner som refactoring-støtte, IntelliSense og mer.

  5 måter å fikse Nintendo Wii-feilkode 51330 på

Og IDE gir deg også et raskere oppsett, slik at du kan bruke mindre tid på å sette opp applikasjonen og mer tid på å bygge den. Den gir deg også kontinuerlig tilbakemelding på syntaksfeil, og du kan bruke kommandolinjeverktøyene dine fra en integrert terminal. Et tekstredigeringsprogram kan være nok for deg hvis du utvikler et nettsted med kun HTML, CSS og JavaScript. Men når du jobber med en større kodebase og bruker verktøy og rammeverk som React, kan en IDE være svært nyttig med snippet-funksjonene, autofullføring, IntelliSense, etc.

Her er noen av de beste React IDEene du kan prøve.

Visual Studio-kode

Denne IDE har vært på markedet siden 2015, og Microsoft bygger den. Det gir en flott utvikleropplevelse uten å legge til noen betalingsmur. Det er et gratis-å-bruke verktøy som også kan tilpasses med plugins og temastøtte. Primært bygger fellesskapet temaene og pluginene.

Et av de viktigste salgsargumentene til Visual Studio Code er at den gir en lynrask kildekoderedigerer. Det hjelper med å skrive kode ved å tilby syntaksutheving, automatisk innrykk, parentesmatching og mer. Den har også en rekke hurtigtaster som du også kan tilpasse. Du får også IntelliSense-kodefullføring og støtte for koderefaktorisering.

VS Code er også veldig populær blant nettutviklere, og mange React-utviklere bruker den daglig. For å bygge nettsider med React får du IntelliSense-forslag som hjelper deg å skrive kode raskere og mer effektivt.

VS Code bruker Typescript-språktjeneste for sin JavaScript-intelligente kodestøtte. ATA, eller Automatic Type Acquisition, henter typeerklæringen til NPM-pakken og hjelper deg med å fullføre koden.

Du kan også utvide kraften til å skrive React ved å installere utvidelser som ES7+ React/Redux/React-Native-snippets. Den har en rekke kodebiter som enkelt kan kobles til applikasjonen din ved å angi en snarvei. For eksempel, hvis du skriver rfc og trykker på fanen i en fil, vil det lage en standardplate for en funksjonell komponent. For å refaktorere React-koden din, er det en annen utmerket plugin kalt VSCode React Refactor, som er spesialdesignet for React-utviklere. Du kan enkelt bryte ned dine store komponenter i funksjonelle eller klassebaserte komponenter.

  Hvordan endre mappeikonet på en Mac

Så, uten tvil, med de flotte funksjonene til VS Code og kraften til plugins for React, kan VS Code være et utmerket valg for deg å prøve.

CodeSandbox

CodeSandbox er en online IDE lastet med funksjoner. Det er en veldig populær online IDE som støtter flere rammer. Du kan skrive React-kode umiddelbart uten å installere Node.js eller tredjepartsprogramvare på datamaskinen din. Den har også mange innebygde maler, som React with Typescript, Vite og React, etc., for å fremskynde utviklingsprosessen.

Selv om den kjører på nettleseren, går den ikke på akkord med hastigheten, og du kan umiddelbart se koden din i det innebygde forhåndsvisningsvinduet. Du kan også jobbe i en samarbeidsmodus, som å jobbe med Google Dokumenter. Dessuten er det ekstremt enkelt å dele React-koden din med Codesandbox, siden du ganske enkelt kan generere en delbar lenke.

Selv om det gir så mye kraft og funksjonalitet, kommer det for en pris. Gratisnivået støtter ikke lagring av noe privat depot, og det personlige pro-nivået starter på $9 per måned når det faktureres årlig.

WebStorm

WebStorm er en JavaScript-fokusert IDE bygget av Jetbrains. Jetbrains har mange års erfaring med å bygge dedikerte IDE-er for å jobbe med forskjellige språk. For å bygge nettapper med React og andre nettteknologier er WebStorm svært populært. Den har vært på markedet i 10 år nå, og de har integrert mange flotte funksjoner i den.

Med WebStorm kan du enkelt refaktorisere React- og JavaScript-koden din. Reaksjonsmetoder, attributter og hendelser får også støtte for kodefullføring. WebStorm konverterer også automatisk HTML-koden din til JSX ved innliming. Den har også mer enn 50 kodebiter innebygd for å øke produktiviteten. Med WebStorm kan du bruke Emmet på JSX.

Det er betalt programvare, og den personlige planen starter på $69 for det første året.

Codux

Codux er en relativt nyere IDE på markedet. Den er bygget av Wix og er laget eksplisitt for React-utviklere. Det gir et visuelt grensesnitt for å bygge React-komponentene dine, og du kan teste dem uten å forlate IDE. Du kan lage komponentene dine isolert og deretter integrere dem i kodebasen din. Du får også sanntidsgjengivelse for komponentene dine.

  Slik sletter du Gmail-adressen din permanent

Codux er også fullt kompatibel med Git. Du kan redigere CSS-en til koden din visuelt. Hvis du først og fremst er designer og jobber med verktøy som Figma, men også koder litt, er Codux et utmerket valg. Du kan også visuelt simulere forskjellige komponenttilstander og rekvisitter med Codux-brettene.

Codux er gratis for nå, og det er for øyeblikket i beta. De har planlagt å gjøre det til betalt programvare. Den er fortsatt i aktiv utvikling og støtter foreløpig ikke CSS i JS.

Reagere

Reactide hevder å være den første dedikerte IDE for React-applikasjonsutvikling. Med en integrert Node.js-server og en tilpasset nettlesersimulator kan du visualisere komponentene dine fra selve IDE-en, med støtte for opplasting av varme moduler. Det hjelper deg å øke utviklerproduktiviteten uten å måtte navigere til nettleseren og IDE kontinuerlig.

Reactide hjelper deg også med å visualisere tilstandsflyten på tvers av flere komponenter. Den bygger et visuelt komponenttre og endrer treet avhengig av katalogen du jobber med. Det hjelper deg også ved å gi informasjon om rekvisitter og tilstand for hver komponent.

Det er et gratis og åpen kildekode-prosjekt, og nye brukere kan finne det vanskelig å installere det på maskinene sine. Den er bygget med ElectronJS, som er et rammeverk for å bygge skrivebordsapplikasjoner med JavaScript, HTML og CSS. Du må besøke deres GitHub og følge trinnene for å installere den. Selv om den har mer enn ti tusen stjerner på GitHub, er den foreløpig ikke i aktiv utvikling.

Konklusjon

Denne listen ovenfor viser de beste React IDE-ene du kan prøve. Disse IDE-ene er de vanligste når det kommer til React IDE-er. Avhengig av bruken din, kan det hende du foretrekker en fremfor en annen. For eksempel, hvis en online koderedigerer er din preferanse, kan CodeSandbox være et godt valg for deg. Hvis koding visuelt hjelper deg å bli mer produktiv, kan Codux eller Reactide være IDE-en du velger. Men hvis du vil fullstendig kontrollere utseendet og følelsen til IDE-en din, drive den med tastatursnarveier og ikke vil betale noe for det, er Visual Studio Code utvilsomt den beste editoren.

Du kan også se på disse IDE-ene for mobilutvikling.