Hvordan bruke en Bitcoin-minibank?

Du kan bruke en Bitcoin-minibank til å kjøpe eller selge din Bitcoin i noen få enkle trinn.

Bitcoin-minibanker er ikke lenger et nytt konsept i kryptorommet. Etterspørselen og bruken av slike krypto-minibanker øker med tiden.

I følge Grand View Research var markedsstørrelsen på globale krypto-minibanker 75 millioner dollar i 2021. Dessuten forventes dette markedet å ha en 61,7 % sammensatt årlig vekstrate (CAGR) mellom 2022 og 2030.

I januar 2023 kjøpte Bitshop-gründerne Genesis Coin Inc, verdens største Bitcoin ATM-programvareplattform. Også dette oppkjøpet er en av de siste og betydelige hendelsene knyttet til krypto-minibankplassen.

Kilde: Coin ATM Radar

I skrivende stund er mer enn 38 000 kryptominibanker installert over hele verden. Dessuten er over 36 000 slike minibanker plassert i Nord-Amerika.

Først, la oss forstå Bitcoin-minibanker.

Hva er en Bitcoin-minibank?

Som navnet antyder, ligner en Bitcoin-minibank på en banks automatiserte bankautomat (ATM). Bitcoin ATM lar deg imidlertid kjøpe eller selge Bitcoin og andre kryptovalutaer.

I Bitcoin-minibanker er denne maskinen koblet til kryptolommeboken din i stedet for å koble til banken din. Som et resultat kan du bruke lommeboken til å sende og motta Bitcoins eller andre støttede krypto.

Kilde: en.wikipedia.org

Bitcoin-minibanker er tilgjengelige på bensinstasjoner, flyplasser, kafeer og nærbutikker. Imidlertid varierer minimums- og maksimumsgrensene for transaksjoner basert på selskapet som driver krypto-minibanken.

Canada ble rapportert å være det første landet som åpnet en Bitcoin-minibank i oktober 2013. For tiden er krypto-minibanker lokalisert over hele verden, med nesten 94 % i Nord-Amerika. USA har også omtrent 87 % av de totale krypto-minibankene.

Som du vet om en Bitcoin-minibank, la oss sjekke hvordan den fungerer!

Hvordan fungerer Bitcoin-minibanker?

Bitcoin-minibanker har nesten de samme fysiske funksjonene som tradisjonelle minibanker for brukervennlighet. Du kan besøke denne elektroniske maskinen for å kjøpe og selge Bitcoins ved å bruke kryptolommeboken din.

  Beskytt ditt online personvern med Swiss ProtonVPN [Hands-On Testing and Review]

Prisen på Bitcoin og andre støttede kryptovalutaer oppdateres jevnlig på enheten. Dessuten avklarer denne live-prisen antall kryptoer du kan kjøpe i henhold til ditt tilgjengelige fond.

Bortsett fra Bitcoin, lar noen Bitcoin-minibanker deg også kjøpe store kryptovalutaer. Eksempler på slike støttede kryptoer inkluderer Bitcoin Cash, Ethereum og Litecoin.

I de fleste tilfeller må du betale med fiat-valutaer for å kjøpe Bitcoins og andre kryptoer. Mens du ikke kan utføre transaksjoner med en banks kreditt- og debetkort.

Funksjonene som tilbys av Bitcoin-minibanker varierer basert på selskapet som tilbyr tjenesten. Dessuten bestemmer disse selskapene også provisjonen som belastes for kryptovalutatransaksjonen.

Bitcoin-minibanker tar gebyrer basert på en fast prosentandel av den totale verdien av transaksjonen. Så velg maskinen som tar færre gebyrer enn andre.

Hvordan bruke en Bitcoin-minibank?

Du kan følge trinnene nevnt nedenfor for å bruke en Bitcoin-minibank:

Trinn 1: Finn nærmeste Bitcoin-minibank

Det første trinnet er å finne en Bitcoin-minibank der du befinner deg. For eksempel kan du bruke Coin ATM Radar for å finne nærliggende Bitcoin-minibanker raskt.

Kilde: Coin ATM Radar

Du kan skrive inn din nåværende plassering på Bitcoin ATM-lokalisatoren eller søke med adressen din. Dessuten kan du også sjekke avstanden til ulike minibanker for å velge en praktisk.

I tillegg kan du også filtrere ut Bitcoin-minibanker basert på deres operasjoner. Du kan for eksempel velge minibanker som gir både kjøps- og salgsalternativer.

Trinn 2: Hold kryptolommeboken klar

Når du har funnet en Bitcoin-minibank, må du låse opp mobilenheten din og sette opp en kryptolommebok. Du kan bruke en eksisterende lommebok eller opprette en ny for transaksjonen.

Du kan bruke kryptolommeboken din til å lagre kryptoene du kjøper. Dessuten kan du også selge kryptoaktiva som er tilgjengelige på lommeboken.

Trinn 3: Sett opp en Bitcoin ATM-konto

Bitcoin-minibanker ber deg om å angi din personlige informasjon. Dette trinnet fungerer som en bekreftelsesprosess.

Du må oppgi navn, e-postadresse og telefonnummer. Du må også bekrefte telefonnummeret ditt med en bekreftelseskode.

Trinn 4: Skann QR-koden din

Etter å ha fullført verifiseringsprosessen, må du åpne kryptolommeboken din. Velg deretter QR-koden som representerer lommebokadressen din.

Bitcoin ATM kommer med en innebygd QR-kodeskanner. Dessuten vil denne skanneren umiddelbart oppdage koden din og velge lommebokadressen din for å sende Bitcoin eller andre kryptoer.

  Hvordan se noens Whisper-profil

Trinn 5: Sett inn Fiat-valuta

Sett inn fiat-valutaen din i innskuddsautomaten til Bitcoin-minibanken. Sørg for at minibanken støtter fiat-valutaen du har.

Når valutaen din er akseptert, vil maskinen vise verdien av Bitcoin du kan kjøpe. Anta for eksempel at Bitcoin handles rundt $20 000, og du setter inn $100; i dette tilfellet vil du motta 0,005 Bitcoin(BTC) i retur.

Trinn 6: Bekreft transaksjonen din

Deretter må du dobbeltsjekke transaksjonsdetaljene. Sørg for at Bitcoin-verdien og lommebokadressen er nøyaktige.

Til slutt trykker du på «BEKRÆFT» eller «KJØP» som vises på skjermen. Du vil motta Bitcoin (BTC) i lommeboken din. Det er en enkel prosess, ikke sant?

La oss nå sjekke typene Bitcoin-minibanker.

Typer Bitcoin ATM

Bitcoin ATM består hovedsakelig av to typer:

#1. Toveis Bitcoin-minibanker

Toveis type Bitcoin-minibanker lar deg kjøpe og selge Bitcoins. De fleste av disse tilgjengelige maskinene kommer under denne typen.

Du kan finne innskudds- og uttaksautomater på hver toveis Bitcoin-minibank. Dessuten kommer denne maskinen også med en QR-kodeskanner.

#2. Enveis Bitcoin-minibanker

Enveis Bitcoin-minibanker støtter bare én form for transaksjon. Du kan bruke denne maskinen til å kjøpe eller selge din Bitcoin.

Når det gjelder «kun kjøp»-maskiner, kan du sette inn fiat-valuta og kjøpe Bitcoin i lommeboken. Mens «selg bare»-maskiner lar deg ta ut verdien av Bitcoin som er tilgjengelig i lommeboken din.

Hvordan selge Bitcoin i en Bitcoin-minibank?

Du kan følge disse generelle instruksjonene for å selge Bitcoins ved hjelp av en Bitcoin-minibank:

  • Logg på Bitcoin ATM ved å bruke brukerlegitimasjonen din. Hvis du er en ny bruker, opprett en ny konto.
  • De fleste Bitcoin-minibanker tilbyr to alternativer, «KJØP BTC» og «SELG BTC.» Velg «SELG BTC.»
  • Skriv inn verdien av Bitcoinen du vil selge. Sjekk også med Bitcoin ATM-operatørene angående uttaksgrensene.
  • Skann nå QR-koden din som representerer adressen til kryptolommeboken din. Du kan også skanne ved hjelp av en mobil enhet eller fra en utskrift.
  • Bekreft identiteten din ved å bruke mobilnummerbekreftelse. Du vil motta en bekreftelseskode på mobilenheten din; skriv inn den koden på enheten.
  • Deretter kontrollerer du transaksjonsdetaljene til Bitcoin-transaksjonen din og klikker på «BEKRÆFT.»
  • Vent til transaksjonen er fullført. Etter transaksjonen henter du pengene dine fra automaten. Husk også å ta kvitteringen på transaksjonen.
  •   Får den gamle ruteren fortsatt sikkerhetsoppdateringer?

    Merk: Etter transaksjonen vil verdien av Bitcoin (BTC) bli debitert fra lommeboken din. Den debiterte verdien inkluderer også Bitcoin ATM-avgiftene.

    Fordeler med Bitcoin ATM

    De største fordelene Bitcoin ATM tilbyr inkluderer følgende:

    • Brukervennlig: Du kan bruke disse maskinene til å kjøpe og selge Bitcoin umiddelbart.
    • Ingen kort kreves: Du trenger ikke å ha med deg et kreditt- eller debetkort for å kjøpe eller selge Bitcoin.

    • Høy transaksjonshastighet: Ved å bruke Bitcoin-minibanker kan du utføre raskere transaksjoner.
    • Praktisk: Du kan bruke Bitcoin-minibanker når som helst uten å bekymre deg for markedsåpnings- og lukkingstider.
    • Sikkerhet: Ettersom Bitcoin-transaksjonen bruker blokkjedeteknologi, er fondet og kryptografen trygt og sikkert.

    La oss nå se på utfordringene Bitcoin-minibanker står overfor:

    Utfordringer for Bitcoin ATM

    #1. Høye transaksjonsgebyrer

    De fleste Bitcoin-minibanker tar en gjennomsnittlig pris på rundt 8 % avgifter. Avgiften kan imidlertid også gå opp til 30 %.

    De høye gebyrene på Bitcoin-transaksjoner er en stor bekymring blant brukere. Å senke denne transaksjonsgebyret vil løse en stor utfordring for Bitcoin-minibanker. I tillegg vil lave avgifter også oppmuntre folk til å bruke denne maskinen til kryptotransaksjoner.

    #2. Begrenset kundestøtte

    Bitcoin-minibanker er på et tidlig stadium, og kunder trenger veiledning i noen funksjoner på maskinen. Operatørene av maskinene bruker imidlertid tid på å løse brukerproblemene.

    Dessuten tar programvarefeil og andre problemer med maskinen vanligvis dager å fikse. Derfor vil det å gi en rask og effektiv løsning på kundeproblemer være avgjørende for å ta i bruk Bitcoin-minibanker.

    #3. Begrensning på transaksjoner

    Bitcoin-minibanker kommer med en transaksjonsgrense. Derfor kan du bare bruke disse maskinene til å utføre transaksjoner mellom verdiområdet som er tildelt av operatørene. Transaksjonsgrensen for Bitcoin-minibanker kan også variere basert på myndighetenes forskrifter.

    Du kan bruke Bitcoin-minibanker til å sette inn og ta ut Bitcoins med verdi opptil $10 000. Økningen i den øvre transaksjonsgrensen kan også gjøre plass for raskere bruk av Bitcoin-minibanker.

    #4. Begrenset tilgjengelighet

    Selv om det finnes tusenvis av Bitcoin-minibanker, er de fleste konsentrert hovedsakelig i Nord-Amerika. Denne høye geografiske konsentrasjonen begrenser en større befolkning fra å få tilgang til disse maskinene.

    Bitcoin-minibanker er heller ikke tilgjengelige på avsidesliggende steder, og noen ganger må folk reise lenger for å finne en maskin. En større tilgjengelighet av Bitcoin-minibanker kan bidra til å tiltrekke seg mer global krypto-deltakelse.

    Siste ord

    Bitcoin-minibanker er enkle og praktiske for brukere. Du kan følge trinnene nevnt i denne artikkelen for å bruke en Bitcoin-minibank.

    Tilgjengeligheten av Bitcoin-minibanker avhenger av hvor du befinner deg. Dessuten kan du bruke en krypto-minibanksporing for å finne en maskin i nærheten.

    Til slutt, sørg for å sjekke gebyrene som belastes av krypto-minibankoperatørene.

    Deretter kan du sjekke ut de beste kryptogavekortene.