Hvordan aktivere og bruke delt skjerm i Microsoft Edge

I årevis har nettlesermarkedet vært mer eller mindre det samme, og Chrome har i stor grad dominert UI/UX-området. I 2022 kom imidlertid Arc-nettleseren opp med nye måter å samhandle med faner og bokmerker og det generelle brukergrensesnittet. Vivaldi, på den annen side, har støttet tab-tiling for å dele skjermen i flere oppsett i lengste tid. Og nå jobber Microsoft internt med et prosjekt kalt «Phoenix», som fullstendig reimagines Edge-nettleserens brukergrensesnitt. Det er forventet at den fornyede Microsoft Edge vil lanseres med Windows 12. Når det er sagt, har biter og deler av den nye Edge allerede ankommet Canary-kanalen. Så hvis du vil aktivere og prøve funksjonen for delt skjerm i Microsoft Edge, følg denne veiledningen.

Slå på delt skjerm i Microsoft Edge (2023)

I denne opplæringen beskriver vi hvordan du aktiverer delte skjermfaner i Microsoft Edge og bruker funksjonen til å forbedre produktiviteten. Vi har også forklart hvordan du bruker funksjonen og alle dens nyanser.

  Slik aktiverer eller deaktiverer du Office Sidebar i Microsoft Edge

Slå på delte skjermfaner i Microsoft Edge

1. For øyeblikket er funksjonen for delt skjerm kun tilgjengelig på Canary-kanalen til Microsoft Edge. Så fortsett og last ned Edge Canary-bygget fra link her.

2. Når den er installert, åpner du Edge Canary og limer inn stien nedenfor i adressefeltet. Trykk deretter Enter.

edge://flags/#edge-split-screen

3. Dette tar deg direkte til det aktuelle Edge-flagget. Her åpner du rullegardinmenyen ved siden av flagget og aktiver «Microsoft Edge Split screen».

4. Klikk nå på «Start på nytt» nederst til høyre. Dette vil åpne Edge-nettleseren på nytt og ta i bruk endringene, dvs. aktivere funksjonen for delt skjerm.

Slik bruker du delt skjerm i Microsoft Edge

Når du har aktivert funksjonen for delt skjerm i Edge, er det på tide å sjekke det ut. Her er de forskjellige måtene du kan åpne nettsteder i delt skjermvisning i Microsoft Edge:

  Slik åpner du EPUB-filer på Windows 10 (uten Microsoft Edge)

1. Hvis du vil ha to skjermer side ved side under én fane, åpner du en nettside og høyreklikker på en lenke. Velg deretter «Åpne lenke i delt vindu».

2. Dette vil øyeblikkelig dele skjermen under samme fane og åpne lenken i høyre delt skjermvindu. Nå kan du jobbe side ved side uten å måtte hoppe gjennom ulike faner.

3. Hvis du allerede har åpnet nettsteder eller lenker i separate faner, klikker du på «Delt vindu»-knappen i verktøylinjemenyen (ved siden av adressefeltet) for raskt å dele skjermen.

4. Deretter kan du velge fanen du vil ha tilgang til på høyre side, og den åpnes der.

5. Det beste er at du kan justere den delte skjermstørrelsen også. Bare dra glidebryteren til venstre eller høyre, og vindusstørrelsen vil bli justert.

6. Hvis du ikke lenger ønsker å bruke funksjonen for delt skjermfaner, kan du flytte gjeldende delt skjerm til en ny fane. Bare klikk på 3-punktsknappen og velg «Åpne skjerm i en ny fane». Og for å åpne sider i individuelle faner, klikk på «Se delte skjermsider i to faner».

  Hvilken sporingsforebyggende innstilling bør du bruke i Microsoft Edge?

7. Klikk videre på knappen for delt vindu for å tilpasse oppførselen til koblingsåpning i delt skjermmodus. Her kan du enten åpne lenker i gjeldende fane eller åpne dem fra venstre til høyre fane.

8. Til slutt klikker du på «Delt vindu»-knappen på verktøylinjen for å deaktivere delt skjermmodus i Edge.

Forbedre produktiviteten på Microsoft Edge med funksjon for delt skjerm

Så dette er hvordan du kan aktivere funksjonen og bruke den til å maksimere produktiviteten. Jeg bruker jevnlig Windows 11s kule Snap Layouts-funksjon for å dele skjermen og jobbe side om side med flere faner og programmer. Nå, med denne innebygde funksjonen i Edge, kommer den til å endre spillet som Arc-nettleseren. Når det er sagt, hvis du vil lære flere Microsoft Edge-tips og triks, kan du gå til vår koblede artikkel. Og hvis du leter etter de beste Microsoft Edge-flaggene å aktivere, følg guiden vår. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.