Slik bruker du VPN for Apple TV

En nøyaktig veiledning om hvorfor og hvordan du bruker en VPN med Apple TV for strømming uten begrensninger.

VPN-er er ikke lenger utelukkende sikkerhets- eller forretningsprodukter. En stor del (50 %) av brukerne abonnerer på dem for bare underholdning, og 77 % av slike abonnenter kjøper digitalt innhold hver måned, ifølge denne VPN-statistikken.

Derfor er det klart at VPN-er ikke er begrenset til IT-personell eller noen i et undertrykkende regime. «Standard»-folk bruker det til mange ting, inkludert oppheving av blokkering av geo-låst strømmeinnhold, sikring av offentlig WiFi, torrenting og annet.

Så la oss begynne denne Apple TV VPN-guiden med en liten introduksjon.

Hva er en VPN?

Mens internett virker globalt og tilgjengelig, er det motsatt.

Du blir identifisert av maskinens IP-adresse (og noen få ting til) og har kun lov til å se det du skal.

Folk i Kina kan for eksempel ikke bruke Facebook eller Twitter. På samme måte kan du ikke besøke alle nettsteder fra skolens WiFi.

Et VPN – virtuelt privat nettverk – prøver å avslutte denne digitale undertrykkelsen.

Når du kobler til en VPN, fungerer den som en bro mellom deg og resten av internett, og deretter blir maskinen kjent med IP-adressen til den aktive VPN-serveren.

Dette gir deg ubegrenset tilgang når du velger en passende VPN-server som matcher innholdet av interesse.

Mer teknisk er dataene dine kryptert av AES-256-bits algoritmen for å hjelpe deg med å surfe snikende. Disse sikre tilkoblingene er understøttet av VPN-protokoller, og det er mange, basert på brukstilfeller og funksjoner som geo-oppheving, hastighet, krypteringsstyrke, etc.

  De beste gaming VPN-ene 2024 (april)

Hvorfor bruke VPN for Apple TV?

Som Apple TV-bruker har du kanskje lagt merke til at dette ikke bare handler om Apple TV+ (deres abonnementstjeneste).

Du kan nyte en lastebil med innhold, inkludert Netflix, Disney+, Prime Video, etc., og gjøre mye mer annet enn å bare streame videoer.

Vi snakker imidlertid kun om det digitale innholdet her. I dette tilfellet lar en VPN deg nyte ellers begrenset verdensomspennende regionalt innhold.

Dessuten vil det legge til et kraftig lag med sikkerhet hvis du dobler opp Apple TV-en din som en smarthushub.

Så la oss hoppe inn for å se hvordan du kan integrere en VPN med Apple TV.

Hvordan bruke VPN for Apple TV?

Metode 1: Installere en VPN på ruteren

Det høres kanskje ut som noe forbeholdt IT-folk, men det er det ikke.

Det du trenger er VPN-brukernavnet og -passordet og VPN-konfigurasjonsfilen.

Men før det må du sjekke om WiFi-ruteren din er VPN-kompatibel. Mest sannsynlig vil rutere levert av Internett-leverandøren din ikke ha støtte for VPN-integrering.

Men hvis du er sikker på ruteren din, er det neste du må sjekke ruterens dashbord.

Prøv først 192.168.1.1 i nettleseren din. Det kan vise en usikker advarsel som du kan unngå trygt (bare for dette).

Hvis dette ikke åpner ruterkonsollen, kan du prøve å finne standard gateway-URL i ledeteksten med kommandoen ipconfig/all.

Dette vil åpne ruterens påloggingsside og spørre brukernavn og passord, som er forskjellig fra VPN-kontolegitimasjonen din.

Se nå etter en VPN-fane i venstre sidepanel. Likevel kan dette også skjule seg i avanserte innstillinger eller noe annet basert på rutergrensesnittet ditt.

Etter å ha funnet VPN-alternativet, involverer ytterligere trinn å logge på VPN-tjenestens nettgrensesnitt, finne konfigurasjonsfiler, laste det opp til ruteren og angi VPN-legitimasjon.

Siden dette hovedsakelig avhenger av ruteren og VPN-leverandøren din, er det dessverre ingen vanlig metode å illustrere.

Metode 2: VPN-drevet mobilt hotspot

Dette er enklere enn den forrige metoden. For dette trenger du en VPN-klient installert på den bærbare datamaskinen din og en aktiv mobil hotspot for å utvide VPN-sikkerheten til Apple TV.

  Beste VPN for Firefox

Trinn 1: Aktiver mobilt hotspot

For det første vil en mobil hotspot hjelpe den bærbare datamaskinen å fungere som en (virtuell) ruter for å dele WiFi- eller Ethernet-tilkoblingen med andre enheter.

Disse innstillingene sitter i Innstillinger > Nettverk og internett > Mobilt hotspot.

Deretter må vi konfigurere hotspot-nettverket (merket som 3), inkludert navnet og et sterkt nok passord. Slå til slutt på bryteren (merket som 1) og sørg for at den deler tilkobling via WiFi (merket som 2).

Trinn 2: Slå på VPN-nettverksdeling

Dette trinnet inkluderer noen få justeringer for å tillate VPN-tunneling via det mobile hotspotet vi nettopp aktiverte i det foregående trinnet.

Naviger til Kontrollpanel > Alle kontrollpanelelementer > Nettverks- og delingssenter.

Klikk nå Endre adapterinnstillinger i sidepanelet.

Dette vil ha tre aktive konfigurasjoner: VPN-tilkobling, mobil hotspot og ruter WiFi (eller ethernet).

Alternativet for å tillate VPN-kryptering via hotspot må konfigureres i VPN-nettverket. Så høyreklikk på VPN-tilkoblingen og klikk på Egenskaper.

Velg «Deling» (som 1), tillat internettdeling (som 2), og velg nettverket (som 3).

Her vil nettverket være det som refererer til hotspot. Til slutt klikker du OK.

Nå kan du koble Apple TV til datamaskinen din for å nyte VPNs plasseringsforfalskning.

Metode 3: Apple TV DNS-innstillinger

Dette innebærer å bruke smart DNS, som lurer strømmeplattformer til å tro at du kobler til fra et «tillatt» sted.

Det er omtrent som å bruke en VPN uten krypteringen. Dette betyr at ingen «ekstra» sikkerhet hindrer nettverkshastighetene.

Enkelt sagt; du bruker en annen DNS-server enn Internett-leverandørene dine. Og selv om Apple TV ennå ikke kommer med innebygd VPN-støtte, er den kompatibel med en tilpasset DNS-server.

Viktigere, du bør enten bruke en smart DNS-server fra VPN-leverandøren din eller en tjeneste som SmartDNSProxy. (prosessen varierer basert på tjenesten)

Så følg trinnene nedenfor når du har DNS-serveradressen.

Åpne Apple TV-innstillingene og gå inn på Network. Her trykker du på tilkoblingen, ethernet eller WiFi, avhengig av hva du bruker.

  9 beste YouTube VPN for å fjerne blokkering av geo-restriksjoner

Gå deretter inn i Konfigurer DNS, og bytt til Manuell.

Til slutt, skriv inn SmartDNS-adressen, klikk på Ferdig og start på nytt.

Så dette var å konfigurere Apple TV til å strømme over hele verden. Likevel, det du trenger er en dyktig VPN – noen få du kan sjekke ned nedenfor👇.

Apple TV VPN-er

#1. ExpressVPN

ExpressVPN er en markedsleder med et smørjevnt grensesnitt, førsteklasses hastigheter og misunnelsesverdige geo-opphevingsmuligheter.

Dessuten får du også verdensomspennende servere, native applikasjoner for de fleste plattformer, og en anstendig liste over funksjoner, inkludert AES-256-bits kryptering, delt tunneling, kill switch, etc.

På toppen av det er det en 30-dagers pengene-tilbake-garanti som hjelper deg å prøve det uten risiko.

#2. NordVPN

NordVPN er et like effektivt alternativ som er mye lettere på lommen.

Den har en global tilstedeværelse og en stor brukerbase som applauderer dens generelle ytelse. Funksjonene inkluderer AES-256-bits kryptering, smart DNS, delt tunnelering, kill switch, dobbel VPN og mer.

Totalt sett er NordVPN en frontløper, som sørger for sikkerhet og underholdning med lik effektivitet, og tilbyr også en tilsvarende 30-dagers pengene tilbake for fullstendig trygghet.

#3. Raskeste VPN

FastestVPN gir deg et ut-av-verden-kupp med sitt livstidsabonnement for øyeblikket på $40.

Dessuten har den også månedlige og årlige planer.

Alle planer inkluderer ubegrenset båndbredde, en innebygd annonseblokkering, beskyttelse mot skadelig programvare og ti tilkoblinger per abonnement.

Til slutt er du dekket med en 15-dagers pengene-tilbake-garanti for å se om det passer regningen din.

Lås opp dets fulle potensiale!

Apple TV er et kvalitetsprodukt som trenger en VPN for å tilby maksimal verdi til brukerne. Denne veiledningen handlet om måtene å omgå sensur med tre enkle metoder.

Uten tvil er det mest effektive å installere VPN på ruteren, da dette dekker alle tilkoblede enheter på én gang uten å trenge separate installasjoner.

VPN-er er imidlertid også beryktet for hastighetsregulering. Så det kan være lurt å spare noen få enheter fra den unødvendige krypteringen som du kan oppnå med et mobilt hotspot eller konfigurere DNS-innstillinger på Apple TV.

Til slutt vil de oppførte VPN-ene tjene deg godt i å se internasjonalt innhold uavbrutt.

PS: Her er noen flere VPN-er for å låse opp Netflix, Disney+, Hulu og mer. Likevel er det også ting man bør passe seg for før man velger en VPN.