Jira vs. Azure DevOps: The Ultimate Comparison

I verden av programvareutvikling og prosjektledelse har to verktøy dukket opp som ledende innen sine respektive felt: Jira og Azure DevOps. Begge verktøyene tilbyr et bredt spekter av funksjoner og funksjoner, men som med alle to produkter, skiller de forskjellige fra hverandre.

I denne artikkelen vil vi dykke ned i dybden av Jira og Azure DevOps, utforske hvert verktøys unike funksjoner og funksjonalitet og fremheve de viktigste forskjellene mellom dem.

Enten du er en erfaren programvareutvikler eller bare har begynt i feltet, vil denne artikkelen gi en omfattende forståelse av Jira og Azure DevOps og hjelpe deg med å finne ut hvilket verktøy som passer for teamet ditt.

Hva er Jira?

Jira er en familie av samarbeidsprogramvare for planlegging, strukturering og overvåking av prosjekter og oppgaver. I utgangspunktet var Jira et feil- og varesporingsverktøy; men nå brukes den av smidige team.

Jira administrerer programvareutvikling, menneskelige ressurser, markedsføring, design, salg, økonomi og IT-prosjekter, blant mange andre.

Ved å bruke Jira kan du sette mål for en annen avdeling, lage automatiserte, kodefrie arbeidsflyter for å oppnå dem, og fortsatt koble sammen alle områder av virksomheten for å gi åpenhet om resultater og holde alle på linje.

Jira hjelper også med homogen fordeling av oppgaver, prioritering av krav og prognose for tilbakeslag for prediktiv handling. Verktøyet bruker tavler for å organisere teamenes arbeid, forenkle overvåking av aktiviteter og tillate styring av alle teamhandlinger på ett sted.

Derfor er en Jira-tavle der du vil liste opp og beskrive trinnene for hvert av prosjektene dine. I den kan du organisere, delegere, vise og dele oppgaver med alle i teamet.

Med hele teamet tilgang til samme prosjektstyringsplattform, er det lettere å oppdage og løse problemer som kan oppstå under utførelse. Du kan lage et Jira-brett ved å bruke to maler:

  • Scrum Board: laget for teamet ditt for å planlegge arbeid basert på sprints som er, i kortsiktige arbeidssykluser, med sikte på å forbedre prosesser eller lage et prosjekt;
  • Kanban Board organiserer handlinger og distribuerer dem i etapper for bedre å overvåke produksjonsstatusen til hver oppgave. Et Kanban-brett deles vanligvis inn i: «å gjøre», «gjøre» eller «ferdig».
  • Du kan støtte arbeidsflyten din på en av disse to brettmodellene – velg den som best favoriserer fremdriften til ditt smidige prosjekt.

    Bruk Cases of Jira

    Prosjektledelse

    Jira brukes først og fremst til prosjektledelse. Team kan opprette og spore prosjekter, sette tidsfrister og tildele oppgaver til teammedlemmer. Plattformen gir visuelle tavler for å administrere arbeidsflyter og et etterslep av oppgaver som må fullføres.

      Slik løser du Bekreft innsending av skjema på nytt ved oppdateringsfeil

    Smidig programvareutvikling

    Jira er mye brukt for smidig programvareutvikling, med sin opprinnelige støtte for Scrum- og Kanban-metoder.

    Problemsporing

    Jira tilbyr et sentralisert system for team for å spore, administrere og løse problemer. Problemer kan rapporteres av teammedlemmer, prioriteres, tildeles spesifikke teammedlemmer og spores frem til løsning.

    Feilsporing

    Jira gir en effektiv måte for utviklingsteam å spore feil. Du kan kategorisere feil, prioritere dem og tildele dem til teammedlemmer for løsning. Plattformen gir også en historie med feilrettinger, slik at team kan spore fremdriften til feilløsning over tid.

    Test Case Management

    Jira kan også brukes til testcasebehandling. Du kan opprette og administrere testtilfeller, spore testfremdrift og logge feil og problemer oppdaget under testing.

    Fordeler med Jira

    Jira tilbyr en rekke funksjoner og fordeler for å hjelpe team med å planlegge, spore og frigi programvare på en organisert og effektiv måte.

    Forbedret teamsamarbeid og kommunikasjon

    Jira tilbyr en sentralisert plattform for teammedlemmer til å kommunisere og samarbeide om prosjektoppgaver.

    Effektiv oppgavesporing og styring

    Jira gjør det mulig for team å enkelt spore og administrere oppgaver, prioritere arbeid og overvåke fremdriften i sanntid.

    Tilpasning og fleksibilitet

    Jira tilbyr en rekke tilpasningsalternativer og integrasjoner for å møte spesifikke teambehov og krav.

    Integrasjon med andre verktøy og teknologier

    Jira integreres med et bredt spekter av verktøy og teknologier, noe som gjør det lettere for team å jobbe med verktøyene de allerede bruker.

    Robust rapportering og datavisualisering

    Jira gir deg en omfattende pakke med rapporterings- og datavisualiseringsfunksjoner for å hjelpe team med å overvåke fremdriften og ta informerte beslutninger.

    Forbedret prosjektsynlighet og ansvarlighet

    Jira gir fullstendig åpenhet i prosjektfremdriften, og gjør det mulig for team å holde hverandre ansvarlige og forbedre ytelsen.

    Hva er Azure DevOps?

    Unik DevOps-løsning som matcher det interne Microsoft Azure-systemet, Azure DevOps kombinerer tilpassbare og automatiserte pipelines og åpne kilder for å passe arbeidsmengden og perfekt matche skyen.

    Ved å skille seg fra andre ved å fremme betydelig effektivitet i alle stadier og prosesser for å lage og distribuere programmet, bidrar Azure DevOps fortsatt til å redusere den totale mengden feil for sin store investering i automatisering.

    Azure DevOps-tjenester

    Azure DevOps Services er, som navnet tilsier, alle tjenester som tilbys for å utfylle og forbedre arbeidsflyter. Med disse funksjonene i tankene kan du forstå viktigheten av Azure DevOps for å komplementere skyen på grunn av mobiliteten og skalerbarheten. De er:

    #1. Azure Boards

    Planlegg, spor og overvåket regnearkaktivitet gjennom smidige verktøy, teamdelte dashbord, Kanban-tavler, gjøremålslister og tilpassede rapporter.

    #2. Azure rørledninger

    Ideell for å automatisere prosesser og spare tid på tekniske detaljer, tjenesten, som opererer på alle språk, plattformer og/eller skyer, tillater kontinuerlig kompilering, testing og distribusjon med CI/CD ved å koble til GitHub.

    #3. Azure Repos

    Dedikert til å gi bedre bygg og kodesammenføyning med pull-forespørsler og avansert filvedlikehold. Også ansvarlig for å tilby privat, ubegrenset skyhosting av Git-repositories og støtte for TFVC (Team Foundation Version Control).

    #4. Azure-testplaner

    Designet for å forbedre kodekvaliteten med utforskende og manuell testing planlagt for applikasjonene dine.

    #5. Azure-artefakter

    Spesialdesignet for å lage, administrere, dele og være vert for pakker med teamet ditt, og legge til unike artefakter til CI/DI-rørledninger med bare ett klikk.

      En detaljert sammenligning i DBMS

    Azure DevOps Server

    Azure DevOps Server er en pakke med lokale, integrerte og vertsbaserte programvareutviklings- og samarbeidsverktøy.

    Serveren er designet for å jobbe i det integrerte utviklingsmiljøet (IDE) eller editor, og lar samarbeidspartnere fra alle avdelinger jobbe sammen på prosjekter av alle størrelser mer effektivt.

    I tillegg til alle fordelene og spesialfunksjonene serveren tilbyr, garanterer kjøp av Azure DevOps Server bruk av skytjenester. Fremfor alt sikrer den at migreringen til den kan gjennomføres i det tempoet selskapet ønsker.

    Bruk tilfeller av Azure DevOps

    Kontinuerlig integrasjon og kontinuerlig distribusjon (CI/CD)

    Azure DevOps gir en plattform for automatisering av programvareutviklingsprosessen. Du kan sette opp CI/CD-pipelines for å automatisere kodeendringers oppbygging, testing og distribusjon, og sikre at kodeendringer blir grundig testet og distribuert raskt og effektivt.

    Kildekodebehandling

    Azure DevOps gir et sentralisert depot for team til å lagre, administrere og versjonskontrollere kildekoden deres. Du kan enkelt samarbeide om kodeendringer med pull-forespørsler og filialpolicyer.

    Smidig prosjektledelse

    Azure DevOps støtter Agile prosjektledelsesmetoder, som Scrum og Kanban. Du kan opprette og administrere arbeidselementer, spore fremdrift og prioritere arbeid i en sentralisert plattform.

    Testledelse

    Azure DevOps gir en omfattende testplattform for team for å administrere testprosessen. Team kan definere og kjøre automatiserte tester, administrere testtilfeller og spore resultatene av testarbeidet.

    Utgivelseshåndtering

    Azure DevOps gir en utgivelsesadministrasjonsplattform som lar team automatisere distribusjonen av kodeendringer til flere miljøer, for eksempel dev, test og produksjon. Du kan administrere hele utgivelsesprosessen fra en sentralisert plattform, inkludert godkjenninger, tilbakeføringer og overvåking.

    Fordeler med Azure DevOps

    For å akselerere og forbedre produktiviteten, er listen over fordeler som tilbys i praksis av Azure DevOps ganske omfattende og er ikke begrenset til de som er nevnt nedenfor. Noen av dem er:

    • Integrert utviklingsmiljø (IDE): Azure DevOps integreres med mange IDEer for å gi en sømløs utviklingsopplevelse.
    • Samarbeid og kommunikasjon: Azure DevOps gir en sentralisert plattform for team til å samarbeide og kommunisere effektivt, noe som bidrar til å forbedre den generelle effektiviteten til programvareutviklingsprosessen.
    • Testing og kvalitetssikring: Med sitt brede utvalg av testverktøy og tjenester hjelper Azure DevOps team med å sikre kvaliteten og påliteligheten til koden deres.
    • Skalerbarhet: Azure DevOps er designet for å skalere etter hvert som team vokser og prosjekter blir mer komplekse, noe som gjør det til en passende løsning for organisasjoner av alle størrelser.
    • Sikkerhet: Azure DevOps gir en sikker plattform for team å utvikle, teste og distribuere programvare, og sikre at sensitiv informasjon er beskyttet.

    Jira vs. Azure DevOps

    Selv om både Jira og Azure DevOps tilbyr noen lignende funksjoner, er det en rekke forskjeller mellom de to, hvorav noen er:

    Prosjektledelse: Jira tilbyr ulike prosjektstyringsfunksjoner, inkludert tilpassbare arbeidsflyter, prosjekttavler og smidige brett. På den annen side tilbyr Azure DevOps funksjoner som smidige verktøy, prosjektstyringsverktøy og sporing av arbeidselementer.

    Problemsporing: Jira har et robust problemsporingssystem som lar team spore feil, funksjonsforespørsler og andre problemer. Azure DevOps tilbyr også problemsporing, men problemsporingssystemet er mindre omfattende enn Jiras.

    Kildekodebehandling: Azure DevOps gir et robust kildekodeadministrasjonssystem som integreres med ulike versjonskontrollsystemer, inkludert Git. Jira tilbyr også kildekodeadministrasjon, men er mindre integrert enn Azure DevOps.

    Testing og kvalitetssikring: Både Jira og Azure DevOps gir verktøy for testing og kvalitetssikring, men Azure DevOps gir et mer omfattende sett med verktøy, inkludert testplaner, testtilfeller og testsuiter.

      Topp 21 beste alternativer til Adobe InDesign

    Rapportering og analyse: Jira og Azure DevOps gir rapporterings- og analysefunksjoner, men Azure DevOps gir et mer omfattende sett med rapporterings- og analyseverktøy, inkludert dashbord og analysetjenester.

    FeatureJiraAzure DevOpsProject Management Støtter smidig prosjektledelse, inkludert Scrum og Kanban Støtter smidig prosjektledelse, inkludert Scrum og KanbanCI/CD PipelinesLimited CI/CD-funksjonalitet, vanligvis integrert med tredjepartsverktøyRobust CI/CD-pipeline-funksjoner innebygd, med integrasjon for flere verktøyRapportering og AnalyticsBasic rapporterings- og analysefunksjoner Avanserte rapporterings- og analysefunksjoner med sanntidsinnsikt og tilpassede dashboardsIntegrasjoner Omfattende tredjeparts integrasjonsalternativer Integrerer med et bredt spekter av verktøy, inkludert Microsoft-produkter og GithubCustomization Tilpassbare arbeidsflyter og felter Egendefinerte arbeidsflyter, felt og dashboardsIntegrerte kodelagre med kodeintegrasjon med kodelagre. repositories, inkludert Git og SVNTest ManagementGrunnleggende testadministrasjonsfunksjoner Avanserte testadministrasjonsfunksjoner, inkludert testplaner og testsuiterBrukeropplevelseBrukervennlig grensesnitt, men c en være rotete med mange funksjoner Rent og intuitivt grensesnitt, men kan ha en brattere læringskurve

    Læringsressurser for Jira

    #1. Lær JIRA med eksempler fra den virkelige verden

    Jira med eksempler fra den virkelige verden er et kurs som lærer hvordan man bruker Jira til programvareutvikling. Kurset er designet for å gi praktisk erfaring med Jira. Den dekker prosjekt- og problemsporing, smidige metoder, tilpasning av Jira og integrering av Jira med andre verktøy og teknologier.

    Confluence-bonusinnholdet dekker det grunnleggende om Confluence og hvordan det kan brukes til å samarbeide og dokumentere programvareprosjekter.

    #2. Jira for nybegynnere – detaljert kurs for å komme i gang i Jira

    Jira for nybegynnere gir en introduksjon til Jira for personer som er nye med verktøyet. Kurset dekker det grunnleggende om Jira, inkludert dets funksjoner, hvordan du lager prosjekter og problemer, og hvordan du tilpasser og konfigurerer verktøyet for å møte spesifikke behov.

    Kurset er sannsynligvis rettet mot personer som ønsker å komme i gang med Jira for deres utviklingsprosjekter, for eksempel prosjektledere og andre medlemmer av Agile-team.

    #3. Jira Advanced: Administrere og administrere Jira som en proff

    Jira Advanced er et kurs designet for personer som allerede er kjent med Jira og ønsker å ta ferdighetene sine til neste nivå. Dette kurset dekker avanserte emner i Jira, inkludert administrasjon og administrasjon av verktøyet, tilpasning av arbeidsflyter, rapportering og datavisualisering, og integrering av Jira med andre verktøy og teknologier.

    Kurset er rettet mot Jira-administratorer, prosjektledere og andre som ønsker å optimalisere bruken av Jira og få mest mulig ut av verktøyet.

    Læringsressurser for Azure DevOps

    #1. Azure DevOps Fundamentals for Beginners av Brian Culp

    Grunnleggende Azure DevOps er et kurs rettet mot personer som er nye i Azure DevOps og som ønsker å lære å bruke verktøyet effektivt.

    Kurset dekker det grunnleggende om Azure DevOps, inkludert funksjonene, hvordan du lager prosjekter, jobber med kildekode, utfører kontinuerlig integrasjon og distribusjon (CI/CD), og utfører testing og kvalitetssikring.

    Kurset gir praktisk erfaring med Azure DevOps. Det er sannsynligvis rettet mot utviklere, prosjektledere og andre som ønsker å lære å bruke Azure DevOps for sine utviklingsprosjekter.

    #2. Lær DevOps: Docker, Kubernetes, Terraform og Azure DevOps

    Lær DevOps lærer enkeltpersoner om ulike DevOps-verktøy og -teknologier, inkludert Docker, Kubernetes, Terraform og Azure DevOps. Kurset dekker det grunnleggende om disse verktøyene og gir praktisk erfaring med å bruke dem til å administrere utviklingsprosjekter.

    Kurset er sannsynligvis rettet mot utviklere, DevOps-ingeniører og andre som ønsker å strømlinjeforme utviklingsprosessene sine.

    #3. Azure DevOps Crash Course – Bygg CI/CD-utgivelsespipelines

    Azure DevOps krasjkurs gir en omfattende forståelse av Azure DevOps og hvordan du bruker verktøyet til å bygge og administrere effektive CI/CD-pipelines. Den dekker emner som CI/CD Pipelines, Release Activities, Docker, Code Repos og Project Boards, noe som gjør den ideell for de som ønsker å begynne å lære om Azure DevOps

    Konklusjon

    Jira og Azure DevOps er begge kraftige verktøy for programvareutvikling og prosjektledelse. Jira er et utmerket valg for organisasjoner som trenger et robust problemsporingssystem.

    Samtidig er Azure DevOps en ideell løsning for team som leter etter en omfattende programvareutviklingsplattform med robuste CI/CD-pipelines og rapporterings- og analysefunksjoner.

    Til syvende og sist vil avgjørelsen av hvilket verktøy du skal bruke, avhenge av teamets spesifikke behov og krav. Ved å vurdere funksjonene og funksjonene til hvert verktøy nøye, kan organisasjoner velge den riktige løsningen for å hjelpe dem med å nå målene for programvareutvikling og prosjektledelse.