Slik installerer du Android 14 Developer Preview på Pixel-telefonen din

Android 14 har nå rullet ut i form av en utviklerforhåndsvisning til Pixel-brukere over hele verden. Selv om utgivelsen kun har noen få brukervendte endringer, forstår vi om du fortsatt vil installere den nyeste Android-versjonen. Du vil være glad for å vite at du ikke trenger å hoppe gjennom bøyler for å installere Android 14. For å gjøre ting enda enklere har vi satt sammen en trinn-for-trinn-guide for hvordan du installerer Android 14-utviklerforhåndsvisningen på Pixel-enhetene dine. Så uten videre, la oss dykke inn.

Installer Android 14 på Pixel Phone (2023)

Selv om prosessen for å installere den nyeste Android 14-utviklerforhåndsvisningen er enkel, har den visse krav du må oppfylle. For å bla gjennom dem alle og mer, bruk tabellen nedenfor.

Android 14-kompatible Pixel-enheter

Den første forhåndsvisningen av Android 14-utviklere er bare tilgjengelig for Google Pixel-enheter akkurat nå. Som sådan må du sørge for at du har en støttet telefon for å teste den nye oppdateringen. Foreløpig er Android 14 bare tilgjengelig for følgende enheter:

  • Pixel 7 og 7 Pro
  • Pixel 6 og 6 Pro
  • Pixel 6a
  • Pixel 5 og 5a
  • Pixel 4a (5G)

Som du kan legge merke til, er standard Pixel 4a ikke kvalifisert og vil ikke motta Android 14-oppdateringen. Dessuten har Pixel 4-serien nådd slutten av levetiden og vil ikke motta en oppdatering i år.

Forutsetninger for å installere Android 14 Developer Preview

I tillegg til å ha en kompatibel enhet, er det andre spesifikke krav du må oppfylle før du starter prosessen. Sørg for å sjekke disse av listen din før du begynner.

1. USB-drivere

Prosessen for å flashe den nyeste Android-konstruksjonen er enkel. Det krever imidlertid en tilkobling til PC-en din. For å sikre en jevn tilkobling, må du ha de riktige USB-driverne for å installere bygget.

  11 topp skjulte nøkkelloggere for Android

For å gjøre ting enklere for oss alle, har Google allerede listet opp alle nyeste USB-drivere. Du kan lære hvordan du installerer dem uten problemer. For de som ikke finner enhetsdriverne sine, fortsett og skaff deg Google USB-driver og installer den. Hvis du er en macOS-bruker, kan du imidlertid hoppe over dette trinnet.

2. USB-feilsøking

Tilkoblingen fra enheten til den bærbare datamaskinen krever imidlertid mer enn bare USB-driverne. For å sikre at Android 14 installeres på Pixel-enheten din uten feil, må du aktivere USB-feilsøking og låse opp bootloaderen. For å gjøre det, sjekk ut vår guide om hvordan du installerer ADB og følg feilsøkingstrinnene under «Konfigurere Android-enheten din.» Du vil finne muligheten til å låse opp bootloaderen rett ved siden av USB Debugging-bryteren.

3. Google Chrome

Siden vi ikke går den kompliserte ADB-veien, vil vi bruke Googles Android Flash-verktøy for å utføre Android 14-installasjonen. Selv om dette er den enkleste metoden, fungerer den også best når den er sammenkoblet med selskapets offisielle Google Chrome-nettleser (Gratis). Last ned og installer nettleseren for å unngå komplikasjoner med popup-vinduer og feil.

4. En stabil Internett-tilkobling

Du har kanskje lagt merke til at jeg ikke nevnte at vi trenger å laste ned den nyeste Android 14-bygningen. Dette er fordi Google Android-flashverktøyet vil gjøre nedlastings- og installasjonsdelen for oss. Selve konstruksjonen er imidlertid på over 2,5 GB og krever en jevn Internett-tilkobling for å laste ned. Sørg for at du har en pålitelig forbindelse før vi begynner.

Hvordan installere Android 14 Developer Preview

Nå som vi er fullt forberedt, la oss lære hvordan du installerer den nyeste Android 14-utviklerforhåndsvisningen på Pixel-enheten vår. Sørg for at du allerede har koblet telefonen til den bærbare datamaskinen med en USB-C-kabel. Følg deretter trinnene nedenfor for å fortsette:

1. Gå over til Google Android Flashing Tool (besøk) for å starte prosessen.

  Slik går du live på TikTok Android

2. Klikk på «Tillat ADB-tilgang»-ledeteksten som kommer opp så snart du åpner nettstedet.

3. Fra hurtigmenyen klikker du på nedoverpilen for å velge enheten din.

4. Hvis dette er første gang du kobler Pixel-telefonen til den bærbare datamaskinen, må du godkjenne tilkoblingen fra mobilen. Bare trykk på «Tillat», og for godt mål, sjekk alternativet «Tillat alltid» for neste gang.

5. Når du har godkjent tilkoblingen, vises den kompatible Pixel-enheten umiddelbart i menyen. Klikk på «Legg til enhet», og du vil kunne velge den.

6. En nettleser-pop-up vil nå dukke opp som ber deg velge enheten du ønsker å installere Android 14 på. Velg Pixel-enheten din og klikk på «Koble til»-knappen.

Merk: Du kan bli bedt av nettleseren om å velge enheten på nytt når som helst i prosessen. Følg trinnet ovenfor for å gjøre det. Men hvis du ikke ser telefonen igjen, koble den fra den bærbare datamaskinen og koble den til igjen for å få den til å dukke opp igjen. Som nevnt ovenfor, sørg for at du har de riktige USB-driverne.

7. Du vil nå se listen over tilgjengelige versjoner for Pixel-telefonen din. Vi velger Developer Preview 1 under Android 14. Bare klikk for å velge det.

8. Android 14-bygget er nå klar til å installeres på enheten din. Uten å endre noe, klikk på «Install Build»-knappen for å begynne.

9. Før den endelige prosessen starter, vil du bli møtt med en advarsel for å fortelle deg hva du installerer. Les gjennom popup-vinduet som vises og klikk «Bekreft» for å fortsette.

10. Godta lisensvilkårene som vises ved å klikke på «I Accept»-knappen.

11. Installasjonsprosessen vil nå starte for alvor uten at du trenger å gjøre noe. Det er viktig at du ikke kobler fra enheten eller berører skjermen foreløpig.

12. Nå er tiden inne for å låse opp bootloaderen slik at Android Flash Tool kan installere bygget. Klikk på «Start»-knappen.

13. Prosessen for å laste ned Android 14 vil nå begynne. Som du kan se, gjør flash-verktøyet alt dette automatisk.

  Materialdesign Fargepaletter foreslår farger for appen din [Android]

14. Når den er lastet ned, vil Android 14 DP1 nå flashe bygget på enheten din. Du kan se Pixel-enheten din gå gjennom forskjellige skjermer og alternativer. Som nevnt før, ikke rør noe foreløpig.

15. Det siste alternativet vil be deg om å låse oppstartslasteren for å fullføre den blinkende prosessen. Klikk på «Ferdig»-knappen for å gjøre det.

16. Og det er det! Android 14 er installert på enheten din, og du vil se det samme på skjermen din! Du kan nå koble telefonen fra den bærbare datamaskinen og begynne å konfigurere den.

Hvordan Flash Android 14 DP bygger manuelt

Hvis du støter på feil i prosessen ovenfor eller ønsker å holde deg til ADB-metoden, kan du gjøre det. Men for brukere som er nye til alt dette, fraråder vi det strengt og anbefaler at du holder deg til prosessen ovenfor. For de som vil fortsette, fortsett å lese.

Selv om vi ikke vil beskrive hele prosessen her, vil vi gi deg et forsprang på den. Start med å laste ned og pakke ut Google SDK-plattformverktøy på datamaskinen din. Du trenger disse for å kommunisere med mobilenheten. Når vi snakker om telefonen din, sørg for at du har de riktige USB-driverne som vi har beskrevet ovenfor. Til slutt trenger du forhåndsvisningsbygget for Android 14 for å blinke og installere oppdateringen på telefonen din. Du må laste ned dette manuelt her, og du kan gjøre det ved å gå videre til den offisielle Last ned Android 14 side.

Som nevnt ovenfor, vær forsiktig med hvordan du går frem i denne prosessen, da et feiltrinn kan bety at du murer enheten din. Hvis Android Flash Tool nekter å fungere eller du vet hva du gjør, fortsett med en manuell installasjon. Du har blitt advart.

Ha det gøy med den nyeste forhåndsvisningen av Android 14

Vi håper guiden ovenfor gjør det enkelt for deg å installere den nyeste Android 14-oppdateringen på enheten din. Selv om den siste versjonen egentlig ikke har mange brukervendte endringer, er den fortsatt morsom å bruke, og nye funksjoner som klonede apper og mer har allerede blitt oppdaget. Hvis du støter på noen problemer, sørg for å stille spørsmålene dine i kommentarene nedenfor.