Fungerer ikke Chromebook-kamera? 7 beste rettelser!

Maskinvareproblemer er sjeldne på Chromebook, men de dukker opp av og til. Tidligere sluttet Wi-Fi-kortet på Chromebooken å fungere, og jeg måtte tilbakestille Chrome OS til en eldre versjon for å fikse problemet. Og nå får vi brukerrapporter om at Chromebook-kameraet ikke fungerer for mange. For noen brukere viser Chromebook feilen «Kamera ikke funnet», mens kameraet ikke viser en forhåndsvisning for mange andre. Så hvis du er i samme båt, ikke bekymre deg, siden vi har samlet en detaljert veiledning om hvordan du løser kameraproblemer på en Chromebook.

Reparer Chromebook-kameraet som ikke fungerer (2023)

I denne opplæringen har vi inkludert syv forskjellige måter å fikse Chromebook-kameraet på. Hvis du står overfor feil som «Kamera ikke funnet», ikke bekymre deg. Utvid tabellen nedenfor og prøv ut alle løsningene som er oppført nedenfor.

Start Chromebook på nytt

Før du gjør noe, start Chromebooken på nytt og sjekk om kameraet på Chromebooken er fikset eller ikke. Ofte løser omstart av Chrome OS de fleste maskinvareproblemene. For å gjøre det, følg trinnene nedenfor.

1. Åpne Hurtiginnstillinger-panelet nederst til høyre og klikk på «avslutt»-knappen. Chromebooken din slås nå av.

  Hvordan høyreklikke på hvilken som helst Mac ved hjelp av en styreflate, mus eller tastatur

2. Etter at den er helt slått av, trykker du på strømknappen på Chromebooken for å slå den på. Nå skal Chromebook-kameraet fungere fint.

Oppdater Chromebook

Nylig, på grunn av en feil i Chrome OS 99, sluttet kameraet å fungere og viste feilen «Kamera ikke funnet». Google ga raskt ut en oppdatering for å fikse feilen. Så det er alltid bedre å oppdatere Chromebooken til den nyeste versjonen for å unngå alvorlige feil. Her er hvordan du gjør det.

1. Åpne Hurtiginnstillinger-panelet fra nederste høyre hjørne, og klikk på «tannhjul»-ikonet for å åpne Innstillinger-siden.

2. Gå deretter til «Om ChromeOS» i venstre sidefelt.

3. Her klikker du på «Se etter oppdateringer», så begynner Chromebooken å laste ned den siste oppdateringen hvis den er tilgjengelig. Etter installasjonen starter du Chromebooken på nytt. Gå nå videre og sjekk om Chromebook-kamerafeilen er løst eller ikke.

Sjekk Kamera på andre apper

Hvis kameraet ikke fungerer på Google Meet eller Zoom, ikke bekymre deg. Det er andre måter å finne ut om kameraets maskinvare virkelig har gått i stykker. Følg trinnene nedenfor.

1. Åpne Chrome OS App Launcher fra nederste venstre hjørne og start «Camera»-appen.

2. Sjekk om kameraappen viser noen forhåndsvisning. Hvis kameraappen fungerer her, er det sannsynlig at Google Meet eller Zoom kanskje ikke har den nødvendige tillatelsen for å få tilgang til kameraet. Gå i så fall til neste seksjon for å finne en løsning.

  Hva betyr inaktiv på Roblox?

Aktiver kameratillatelse på Chromebooken din

1. Åpne nettappen der kameraet ikke fungerer på Chromebooken. Jeg har for eksempel åpnet Google Meet (besøk). Klikk nå på «lås»-ikonet i adressefeltet og åpne «Nettstedinnstillinger».

2. Etter det, under «Tillatelser»-delen, endre «Kamera»-tillatelsen til «Tillat». Gjør på samme måte endringer i «Mikrofon»-tillatelsen også.

3. Last inn nettsiden på nytt, og Chromebook-kameraet skal fungere fint på Zoom eller Google Meet denne gangen.

4. Hvis du fortsatt har problemer, kan du åpne adressen nedenfor i Chrome.

chrome://settings/content/camera

5. Sørg her for at frontkameraet ditt er valgt i rullegardinmenyen. Etter det, sørg for at «Standardatferd» er satt til «Nettsteder kan be om å bruke kameraet ditt.»

Se etter nettkameravernbryter på Chromebooken

Noen HP Chromebook-er som 14b og 14c har en personvernbryter for webkamera på venstre kant av Chromebook. Hvis den er slått av, vil du se en rød lysindikator ved siden av webkameraet. For å få kameraet til å fungere på HP Chromebook, sørg for at personvernbryteren er deaktivert.

Tilbakestill Chrome-nettleseren

Hvis kameraproblemet er begrenset til Chrome-nettleseren, kan du tilbakestille Chrome til fabrikkinnstillingene. Dette bør sannsynligvis løse kameraproblemet på Chromebooken din. Her er trinnene du må følge.

1. Åpne Chrome og lim inn banen nedenfor i adressefeltet og trykk Enter. Klikk nå på «Gjenopprett innstillinger til de opprinnelige standardene».

chrome://settings/reset

2. Klikk deretter på «Tilbakestill innstillinger», og du er ferdig. Nå, fortsett og åpne hvilken som helst videokonferanse-nettapp som Zoom in Chrome. Og denne gangen skal webkameraet vise en forhåndsvisning.

  16 beste rettelser for Chromebook-tastaturet fungerer ikke

Powerwash din Chromebook

Hvis ingen av metodene ovenfor fungerte, har du ingen annen mulighet enn å tilbakestille Chromebooken. Denne metoden installerer Chrome OS på nytt og fjerner alle apper, filer og innstillinger fra enheten din. Så sørg for å sikkerhetskopiere dine personlige data før du powerwash Chromebook. Når det er sagt, slik kan du tilbakestille Chrome OS-enheten din:

1. Åpne Hurtiginnstillinger-panelet nederst til høyre og klikk på «tannhjul»-ikonet for å åpne Innstillinger-appen.

2. I venstre sidefelt klikker du på «Avansert» og åpner deretter «Tilbakestill innstillinger» nederst.

3. Her klikker du på «Tilbakestill», og Chromebook vil tilbakestille seg selv til fabrikkstandard innen noen få minutter. Du vil bli presentert med en ren Chromebook, klar til oppsett. Sjekk nå om Chromebook-kameraet ditt fungerer eller ikke. Hvis du fortsatt har problemer, kontakt Chromebook-produsenten.

Fiks webkameraet på Chromebooken din med en gang

Så hvis webkameraet ikke fungerer på Chromebooken din, er dette hvordan du kan løse kamerafeilene. Noen brukere nekter kameratillatelse til nettapper, og det kan være en av hovedårsakene til at kameraet ikke viser en forhåndsvisning. Aktiver i så fall tillatelsen ved å følge veiledningen vår. Videre, hvis du vil aktivere personvernindikatorer på Chromebooken din, kan du sjekke ut veiledningen vår. Den vil varsle deg når kameraet eller mikrofonen brukes i bakgrunnen. Hvis Chromebooken ikke slås på, har vi en veiledning for å løse problemet. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.