Få den beste ChatGPT-opplevelsen med disse 10 Chrome-utvidelsene

Selv om det er en kraftig AI, yter ikke ChatGPT-nettappen den rettferdighet når det kommer til funksjonalitet. Jeg mener, hovedgrensesnittet inneholder bokstavelig talt et tekstfelt og en send-knapp; du kan ikke få mer barebone enn det!

For en app som er så populær, forventer jeg i det minste at den har noen tilgjengelighetsfunksjoner som tale-til-tekst eller et alternativ for enkelt å kopiere disse enorme svarene. Jeg antar at appen fortsatt er i de tidlige stadiene, så jeg lar dem lage mat for nå.

Dette betyr imidlertid ikke at vi må bære denne begrensede appen. Mange nye Chrome-utvidelser har dukket opp som ikke bare legger til manglende funksjoner i ChatGPT-nettappen, men også integrerer ChatGPT-krefter i nettleseren din.

Nedenfor har jeg samlet en liste over Chrome-utvidelser for ChatGPT som helt sikkert vil fylle hullene OpenAI gikk glipp av.

Merk: For å bruke disse ChatGPT-utvidelsene må du ha en ChatGPT-konto og være pålogget.

ChatGPT for Google

ChatGPT for Google lar deg se ChatGPT-svar rett inne i Google Søk og andre populære søkemotorer. Når du søker etter noe på nettet, viser utvidelsen et svar fra ChatGPT på høyre side av resultatene.

Som standard vil den generere et svar for hver spørring, men du kan konfigurere den til å bare generere når du klikker på utvidelsen eller når et spørsmålstegn legges til på slutten av spørringen. Videre kan du bruke både ChatGPT-nettappen (gratis) eller den offisielle OpenAI API (betalt) for å få svarene.

ChatGPT-forfatter

Skriv godt utformede e-poster ved å bruke ChatGPT Writer rett i din favoritt-e-posttjeneste. Denne utvidelsen er spesielt konfigurert for å få ChatGPT til å skrive lange og overbevisende e-poster i en profesjonell tone.

Du kan enten gi den til dine tidligere samtaler for å forstå konteksten og skrive et svar eller bare manuelt skrive detaljer om emnet for å skrive en ny e-post. Utvidelsen formaterer automatisk e-posten etter behov og etterlater til og med områder med utfyllbar informasjon som den ikke kan generere.

Min erfaring er at hver e-post var godt detaljert, og besto av minst 4 avsnitt. E-posttonen er heller ikke et problem, da du alltid kan be den om å skrive i tonen du trenger.

  Slik bruker du Google Play Filmer for Chrome og Chrome OS

WebChatGPT

En av de største ulempene med ChatGPT er dens begrensede kunnskap, ettersom den ble avskåret i 2021. WebChatGPT løser dette problemet noe ved å tvinge ChatGPT til å hente svaret fra de beste søkeresultatene.

Utvidelsen legger til nye knapper inne i ChatGPT-nettappen for å konfigurere hvordan du vil ha den nyeste informasjonen. Du kan endre antall resultater, tidsperiode og region. Den er også konfigurert til å skrive detaljerte svar på hvert spørsmål.

Det beste av alt er at den siterer kilder for alt den skriver, slik at du kan sjekke om informasjonen kommer fra en pålitelig kilde eller ikke.

Superpower ChatGPT

Selv om Superpower ChatGPT legger til flere funksjoner i ChatGPT-appen, legger jeg den hovedsakelig til her for de innebygde ledetekstene. Utvidelsen har et kontinuerlig oppdatert bibliotek med hundrevis av spørsmål for å få ChatGPT til å handle på forskjellige måter.

Disse spørsmålene består av redigerbar informasjon som forteller ChatGPT nøyaktig hvilken informasjon du trenger og på hvilken måte. Du trenger bare å legge til ledeteksten og spørsmålet ditt for å få tilpasset informasjon. Nedenfor er noen ting du kan gjøre ved å bruke disse ledetekstene.

  • Få ChatGPT til å fungere som en komiker.
  • Skrive poesi.
  • Skriv essays.
  • Fungere som en spesifikk TV-karakter.
  • Opptre som en lege for å diagnostisere deg ved å bruke symptomene dine og til og med få medisinanbefalinger.
  • Fungere som hypnoterapeut.
  • Få hjelp til å finne din karriere basert på dine ferdigheter.
  • Få DIY-ideer.

Bortsett fra spørsmål, legger den til alternativer som historie, eksportknapp, kopieringsknapp, ordtelling og tidsstempler. Hvis du er interessert i å bruke tilpassede ledetekster, er ChatGPT Prompt Genius en annen god utvidelse for det.

YoutubeDigest

YoutubeDigest bruker ChatGPT for å gi et raskt sammendrag av YouTube-videoer ved hjelp av autogenererte transkripsjoner. På høyre side av hver video vil den vise et sammendrag i punkt, et avsnitt eller en artikkel. Du kan endre hvordan du vil se sammendraget fra innstillingene.

  Flint bringer rask deling av sosiale medier og innleggsplanlegging til Chrome

Utvidelsen vil legge til en «Sammendrag»-knapp ved siden av liker/ikke liker-knappene som du kan klikke for å generere sammendraget. Det er også et alternativ for å få det til å generere et sammendrag for hver video du spiller.

Alternativt kan du også prøve YouTube-sammendrag med ChatGPT. Det er en lignende utvidelse som viser hele transkripsjonen av videoen som du kan åpne i ChatGPT-nettappen for å få et sammendrag.

Talk-to-ChatGPT

Ingen støtte for taleinndata er en annen begrensning av ChatGPT som kan løses med en utvidelse. Talk-to-ChatGPT lar deg legge inn spørsmål ved å bruke stemmen din og lese høyt ChatGPT-svar. Når den er installert, legger utvidelsen til en Start-knapp øverst til høyre i ChatGPT-nettappen som du kan klikke for å starte den.

Etterpå vil den lytte til alle lydinnganger og si svaret. Du kan endre stemmen fra innstillingene og også konfigurere den til å utløse inngangen manuelt. Selv om du ikke bruker tale-til-tekst og i stedet skriver ut spørringen, vil den fortsatt lese opp svaret.

Ønsker du en litt enklere utvidelse til dette formålet er Promptheus et godt alternativ. Den lar deg legge inn lyd ved å holde inne mellomromstasten.

LeserGPT

I likhet med YoutubeDigest bruker ReaderGPT også ChatGPT for å lage sammendrag, men i stedet for YouTube-videoer fungerer det for tekstbasert innhold som blogginnlegg. Utvidelsen bruker ledetekster for å lage sammendrag. Det er mange eksempler på spørsmål du kan bruke i innstillingene.

Du kan få et sammendrag i punkttegn, et avsnitt med begrensede ord, eller til og med et sammendrag på enklere engelsk. Du kan også redigere eksempelmeldingene etter behov. Alle sammendragene lages i utvidelsens eget grensesnitt, og du kan oppdatere det for å få et annet sammendrag hver gang.

Mens vi fortsatt snakker om å oppsummere utvidelser, er Tactiq en annen oppsummerende utvidelse som fungerer for videokonferanseapper som Zoom, MS Teams, etc.

Kopier for Chat GPT

En veldig enkel utvidelse for enkelt å kopiere ChatGPT-svar, slik at du ikke trenger å markere hver enkelt for å gjøre det. Kopier for Chat GPT legger til en knapp ved siden av hvert svar i ChatGPT-nettappen som du kan klikke for å kopiere svaret til utklippstavlen.

  Chrome-snarveier du bør kjenne til

Enda viktigere, det kjører også automatisk teksten gjennom chatbot-plagiatkontrollverktøy for å sjekke om innholdet blir flagget som plagiert eller ikke. Etter min erfaring er det også veldig raskt å sjekke plagiat sammenlignet med nettbaserte verktøy.

Totalt sett er dette en må-ha utvidelse hvis du bruker ChatGPT-svar på nettet til andre formål.

Skrivekompis

Som navnet tilsier, tar WritingMate seg av alle dine skriverelaterte behov. Det kan hjelpe deg å skrive tweets, produktbeskrivelser, stillingsbeskrivelser, bloggintroer eller til og med hele blogginnlegg.

Du må opprette en WritingMate-konto for å bruke utvidelsen. Først vil den stille noen spørsmål for å forstå skrivebehovene dine, og deretter får du malanbefaling basert på det. Du trenger bare å skrive et emne og klikke på den nødvendige malen for å få skrevet innhold.

Utvidelsen har en begrenset gratisversjon som tilbyr 10 meldinger per dag. For ubegrenset bruk må du få premiumversjonen som også lar deg skrive lange innlegg.

Merlin

Merlin er i utgangspunktet en forbedret versjon av ChatGPT som sømløst integreres i nettleseren din. Den er integrert i populære nettsteder som Google Søk, Gmail, LinkedIn, osv. I de fleste tilfeller viser den en tilpasset tekstboks der søket ditt kan kjøres gjennom ChatGPT.

Selv om det ikke er integrert i favorittnettstedet ditt, kan du alltid trykke på Ctrl+M-tastene for å få opp grensesnittet for å stille spørsmål. Avhengig av nettstedet du er på, tilbyr det tilpassede spørsmål for å få bedre resultater. Du kan til og med lage dine egne forespørsler og lagre dem for senere bruk.

Jeg la også merke til at det fungerer mye raskere enn ChatGPT mens jeg svarer. Imidlertid tilbyr gratisversjonen bare 11 forespørsler per dag. Det er flere premium-abonnementer tilgjengelig for å øke antall forespørsler og få ekstra funksjoner.

Slutttanker👨‍💻

Fra gjengen er Superpower ChatGPT min favorittutvidelse, da spørsmål er det som gjør ChatGPT så kraftig, og det gir enkel tilgang til dem. Selv om du ofte bruker ChatGPT, så er Copy for Chat GPT, Talk-to-ChatGPT og WebChatGPT et must da de tilbyr noen av de mest etterspurte funksjonene som mangler i ChatGPT.

Hvis du synes ChatGPT er litt begrensende, er det også noen fine ChatGPT-alternativer som er funksjonsrike og ikke er bundet av begrenset kunnskap.