6 måter å slette «andre» filer på Xiaomi-, Redmi- og POCO-telefoner som kjører MIUI

I det siste har MIUI-brukere vært det klagende om «Andre» filer som tar opp en enorm mengde plass på deres Xiaomi- og Redmi-enheter. Noen brukere rapporterer at den har slukt nesten 30 GB lagringsplass, og det er ingen enkel måte å identifisere og slette disse filene på. Vel, for å løse problemet, har vi kommet opp med en detaljert veiledning for hvordan du sletter andre filer på Xiaomi, Redmi og POCO-telefoner som kjører MIUI. Vi har inkludert flere metoder for å fjerne søppel, hurtigbuffer og midlertidige filer fra smarttelefonen din. På det notatet, la oss lære hvordan du sletter andre filer på MIUI.

Slett andre filer på Xiaomi-, Redmi- og POCO-telefoner (2023)

I denne opplæringen har vi lagt til 6 måter å slette andre filer på Xiaomi-, Redmi- og POCO-telefoner. For MIUI-brukere vil denne veiledningen hjelpe deg å gjenvinne verdifull lagringsplass på enheten din. Utvid tabellen nedenfor og kom i gang med prosessen.

Hva er andre filer på MIUI?

Andre filer på MIUI er en samling av midlertidige og hurtigbufferfiler som brukes av apper og systemet (OS). Filer som har blitt forkastet utgjør også andre filer på Xiaomis MIUI. I utgangspunktet, når du bruker en app, si Telegram, lagrer den cache-filer for alle dataene du har sendt eller mottatt. Det regnes som andre filer på MIUI.

Bortsett fra det lagrer apper regelmessig midlertidige filer og cache-filer i bakgrunnen for jevn og rask funksjon, slik at de ikke trenger å hente vanlig innhold hele tiden. Over tid hoper disse cachefilene seg opp og tar opp lagringsplass på enheten din. Så det er viktig å slette Andre filer på MIUI fra tid til annen. Og for å starte prosessen, la oss begynne med Telegram.

1. Slett Telegram Cache

De fleste brukere er ikke klar over at Telegram lagrer massevis av data lokalt i MIUI. Det tar nesten opptil 10 GB til 20 GB med data, avhengig av appbruken din, noe som resulterer i at «Andre» filer går over til spillejobber med minne. Husk at cachestørrelsen på Telegrams appinfoside ikke oppdager midlertidige filer nøyaktig og viser lite lagringsplass som er brukt.

  Omdiriger ikke-www til www eller www til ikke-www

Telegram har en innebygd innstilling som viser den totale lagringen som brukes av disse filene og gir også en enkel måte å fjerne midlertidige filer. Så hvis du bruker Telegram-appen på din MIUI-drevne telefon, følg guiden vår for å slette de andre filene umiddelbart.

1. Åpne først Telegram-appen og gå til hamburgermenyen øverst til venstre. Trykk her på «Innstillinger».

2. Gå nå til «Data og lagring». Trykk deretter på «Lagringsbruk» øverst.

3. Her finner du cache-lagringen som er tatt opp av Telegram. Nå, bare trykk på «Tøm buffer», og du er ferdig. Dette vil betraktelig frigjøre plassen som tas av «Andre» filer i MIUI.

4. Jeg vil også foreslå å endre en viktig Telegram-innstilling slik at den ikke automatisk laster ned mediefiler i bakgrunnen. Under «Data og lagring», sørg for å deaktivere alle tre bryterne under «Automatisk medienedlasting». Dette vil stoppe Telegram fra automatisk å laste ned bilder, videoer og filer.

Hver gang du sletter et bilde eller en video fra Xiaomi-telefonen, går den til «Trash»-mappen som er skjult i den opprinnelige Gallery-appen. Mediet blir værende i papirkurven i 30 dager, og deretter fjernes det permanent. Hvis du vil fjerne alle slettede filer med en gang og redusere lagringen som tas av Andre filer i MIUI, følg trinnene nedenfor.

1. Åpne Galleri-appen og gå til «Album»-delen. Her, bla ned til bunnen og åpne «Søppelbøtte».

2. Du finner alle dine slettede bilder og videoer her. Gå gjennom filene og sørg for at du ikke trenger noen av filene, og trykk ganske enkelt på «Tøm søppel». Det er det.

3. Dine lokalt slettede bilder kan også være tilgjengelige i skyen hvis du er logget på med en Xiaomi-konto på telefonen. Selv om slettede bilder på skyen ikke bruker lokal lagring på telefonen, kan du velge å fjerne dem helt fra skyen også. Gå til in.i.mi.com/gallery/h5logg på med Xiaomi-kontoen din og fjern de slettede filene.

Merk: Xiaomi synkroniserer ikke lenger gallerifiler til skyen. Alle skyfilene dine slettes permanent etter 30.04.2023. Så ta en sikkerhetskopi før tjenesten avsluttes.

3. Inspiser Android-mappen og slett store filer

Android-mappen lagrer mange av cachen og de midlertidige filene som brukes av apper. Du kan analysere filene ved hjelp av en filbehandling og fjerne dem for å frigjøre lagringsplass i MIUI. Her er hvordan du gjør det.

  Forstå delstrenger i Python med eksempler

1. Jeg vil anbefale å installere Solid Explorer (Gratistilbyr kjøp i appen), siden det er en av de beste filbehandlerne for Android-telefoner.

2. Deretter åpner du Solid Explorer og flytter til «Android»-mappen. Deretter åpner du «data»-mappen.

3. Trykk nå på 3-punktsmenyen øverst til høyre og velg «Egenskaper». Det vil ta litt tid å beregne lagringen som brukes.

4. Her, bla til høyre, og du vil finne en «Topp 20»-seksjon. Under denne delen finner du de 20 største filene som kan forkastes uten problemer. Velg alle og slett filene permanent.

5. Gå deretter til «Innhold», og du vil finne de øverste appmappene som tar opp plass. Åpne individuelle mapper, gå til «cache»-delen og slett unødvendige filer. Du kan også gå til «filene» og slette de midlertidige filene.

4. Fjern andre filer ved hjelp av Storage Analyzer og Disk Usage App

I tillegg til Solid Explorer er en app kalt Storage Analyzer and Disk Usage en fantastisk løsning som lar deg få tilgang til og slette «Andre» filer på MIUI direkte. Du kan enkelt finne søppelfiler og slette dem raskt. Her er trinnene du må følge.

1. Fortsett og installer Storage Analyzer og Disk Usage-appen (Gratis) på Xiaomi-telefonen din.

2. Deretter åpner du den og gir alle tillatelsene. Deretter går du til «Filkategorier» i menyen øverst til venstre. Her finner du delen «Andre». Åpne den.

3. Deretter vil du finne mange store filer her. Gå videre og slett filene du ikke trenger. Du kan slette «exo»-filer, som brukes av YouTube/YouTube Music til å lagre sanger og videoer uten nett. Temp-filene kan fjernes fullstendig. Pass på at du ikke berører «obb», «0» null og «.» (punktfiler), da de er avgjørende for systemet.

4. Inspiser videre og fjern store videoer, bilder, lyd osv. fra telefonen din som kjører MIUI.

5. Slett MIUI Local Backup

Videre har MIUI en «Sikkerhetskopier og gjenopprett»-funksjon som lar brukere lage en lokal sikkerhetskopi av hele enheten. Hvis en bruker har aktivert funksjonen, akkumulerer den mye plass over tid, og lagringen som forbrukes av Andre filer fortsetter å øke i MIUI-telefoner. Så for å slette den lokale sikkerhetskopien, følg trinnene nedenfor.

1. Åpne Solid Explorer eller den opprinnelige filbehandleren på Xiaomi-telefonen. Deretter åpner du «MIUI»-mappen og går til «backup».

  Hvordan reversere bildesøk på iPhone eller iPad

2. Trykk her på «AllBackup» for å åpne den. Slett nå den lokale sikkerhetskopieringsmappen permanent.

Vær oppmerksom på at ved å slette sikkerhetskopien, vil du ikke miste noen av filene eller bildene som er lagret på enheten din, da det ganske enkelt er en sikkerhetskopi av internlagringen din.

6. Fjern appdata på MIUI

Til slutt vil vi slette appdataene til apper som bruker stor lagringsplass på Xiaomi-, Redmi- eller POCO-telefonen din for å redusere lagringen av andre filer i MIUI. Slik fungerer denne metoden:

1. Åpne Innstillinger og gå til «Apper». Trykk her på «Administrer apper».

2. Deretter trykker du på «Sorter etter …»-menyen og velger «Brukt lagring». Den vil vise apper med høyest datalagring på toppen.

3. Åpne appen og trykk på «Slett data» nederst. Deretter velger du «Slett alle data» for apper du ikke bruker regelmessig og har tatt opp mye plass. Når det gjelder appene du bruker ofte som WhatsApp og YouTube, tøm bare «cachen».

4. Gjenta til slutt denne prosessen for andre apper på listen, og dette vil slette «Andre» filer på MIUI og redusere lagringsplassen det tar.

ofte stilte spørsmål

Sp. Hvordan kan jeg slette andre filer i MIUI 12?

For å slette Andre filer i MIUI 12, må du tømme hurtigbufferen til flere apper, spesielt Telegram, hvis du bruker den regelmessig. I tillegg kan du permanent slette de forkastede elementene og inspisere Android-mappen for å finne mange unødvendige filer. Du kan følge guiden vår og lære hvordan du sletter andre filer i MIUI 12.

Spørsmål. Er det trygt å slette andre filer i MIUI 12?

Ja, det er trygt å slette Andre filer i MIUI 12. Men for et par ting må du være litt forsiktig. Ikke slett Crypt15, «0» eller «.» filer. Disse kreves av systemet for en problemfri opplevelse.

Q. Hva er «Annet» i lagring på MIUI?

Andre filer i lagringen på MIUI er midlertidige og hurtigbufrede filer som brukes av tredjepartsapper, systemapper og operativsystemet også. De fleste av disse filene kan forkastes for å frigjøre lagringsplass på MIUI.

Frigjør lagringsplass på Xiaomi-, Redmi- og POCO-telefoner

Så dette er trinnene du må følge for å slette Andre filer på MIUI. Hvis du har en smarttelefon med lite lagringsplass, anbefales det på det sterkeste å ha god plass for at telefonen skal fungere problemfritt. Uansett, det er alt fra oss. Hvis du vil gjenopprette slettede bilder på Android-telefonen din, kan du gå til guiden vår for en grundig veiledning. Og for å deaktivere annonser, bloatware og push-varsler på MIUI, har vi en utmerket guide klar for deg. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.