Hva er hyperautomatisering, og hvorfor er det viktig?

Moderne teknologier som Hyperautomation, som kombinerer Machine Learning (ML), Artificial Intelligence (AI) og Robotic Process Automation (RPA), gir betydelige gjennombrudd innen automatisering som hjelper bedrifter å holde seg konkurransedyktige.

Hvordan avanserte teknologier som AI, ML og RPA brukes til å automatisere oppgaver?

Teknologi er en av de ledende kreftene bak suksess og produktivitet i den moderne verden. Bedrifter bruker banebrytende teknologier som Machine learning (ML), Artificial Intelligence (AI) og Robotic Process Automation (RPA) for å automatisere prosesser og forbedre operasjonell effektivitet i en tidsalder med digital transformasjon.

Selv om tre forskjellige teknologier jobber sammen for å drive innovasjon i den tilkoblede digitale verden og hjelpe til med den komplette digitale overgangen.

AI, ML og RPA er eksempler på banebrytende tekniske fremskritt som blir utbredt i automasjonssektoren, fra SMB-er til store selskaper.

Bedrifter kan håndtere kompliserte aktiviteter med AI-baserte automatiseringsteknologier og bruke dataene de genererer til å forbedre forretningsbeslutninger.

Bedrifter kan oppdage trender i data raskere og mer nøyaktig ved hjelp av ML-baserte automatiseringsløsninger, som gjør dem i stand til å handle raskt og strategisk. RPA gjør det mulig for bedrifter å utføre operasjoner raskt og enkelt som ellers ville kreve mye manuell tid og arbeid.

Ettersom markedsdynamikken endrer seg på grunn av økt konkurranseevne, har automatisering dukket opp som en av de mest avgjørende faktorene for organisasjoner av alle størrelser. Men på grunn av utviklingen av AI, ML og RPA, kan prosesser som tidligere krevde manuell intervensjon nå utføres umiddelbart, automatisk og feilfritt.

Ethvert firma som ønsker å øke kundelykken, forbli konkurransedyktig og øke bunnlinjen, må bruke automatisering. Organisasjoner som tar i bruk disse nye teknologiene sikrer presisjon og konsistens i forretningsdriften samtidig som de sparer tid og penger.

Via kunstig intelligens (AI) kan en datamaskin tenke som et menneske og gjøre vurderinger basert på forhåndsetablerte regler og informasjon uten menneskelig input. AI-aktiverte datamaskiner kan forutsi utfall, identifisere mønstre og analysere komplekse data.

Maskinlæring (ML) bruker algoritmer for å behandle og evaluere data slik at roboter kan lære uten menneskelig input. Robotic process automation (RPA) automatiserer monotone aktiviteter ved hjelp av intelligente roboter eller programvareroboter.

På flere felt kan effektiviteten og nøyaktigheten økes ved å bruke AI, ML og RPA på ulike måter. Mange oppgaver, inkludert objektidentifikasjon, naturlig språkbehandling og ansiktsgjenkjenning, kan automatiseres med AI.

For å utføre jobber som svindeloppdagelse, medisinsk diagnose og økonomiske prognoser, bruker ML algoritmer for å lære av data. RPA er en type automatisering der programvareroboter kan utføre regelbaserte oppgaver automatisk.

Hyperautomatisering er en forretningsdrevet og metodisk teknologi som organisasjoner bruker for raskt å identifisere, evaluere og automatisere så mange prosesser og oppgaver som mulig ved å bruke disse tre og andre teknologiene som Intelligent Business Process Management Suiter (iBPMS), Business Process Management (BPM), og integrasjonsplattform som en tjeneste (iPaaS), etc.

Dette innlegget vil fokusere på AI, ML, RPA og andre aspekter ved hyperautomatisering, inkludert fordelene, utsiktene og effektene på ulike bransjer. Det skal bli interessant å lese dette innlegget.

Hva er hyperautomatisering?

Automatisering kom inn i bildet da industrialiseringen startet. Hyperautomatisering er en annen form for automatisering enn konvensjonell automatisering ettersom den omhandler ende-til-ende-automatisering av forretningsprosesser og sykluser.

Hyperautomatisering bruker ulike teknologier som Business Process Management (BPM), Robotic Process Automation (RPA), Artificial Intelligence (AL) og Machine Learning (ML) for rask automatisering.

Prosessen ser på selskapet som helhet, i motsetning til en typisk automatiseringsprosedyre. I stedet for å fokusere på bare én komponent i en organisasjon, transformerer den samtidig en rekke prosesser, aktiviteter og ansvar på tvers av flere divisjoner.

Den nye teknologien, Hyperautomation, har blitt veldig populær de siste årene. Ifølge studier kan den brukes i ulike bransjer for å forbedre kostnadene og effektiviteten, redusere manuelle feil, gi bedre forretningsinnsikt, etc.

I følge Gartner vil etterspørselen etter hyperautomatisering nå nesten 1,04 billioner dollar innen 2026, med mangel på ferdigheter, økende økonomisk press og konkurransehindringer som er nøkkeldriverne for dette behovet.

Hyperautomatisering er en omfattende metode for å automatisere manuelle operasjoner, produksjonsarbeidsflyter og andre forretningsprosesser til neste utviklingsnivå ved hjelp av teknologier som AL, ML og RPA,

  Bruk dato eller klokkeslett med endringsregler for å angi en dynamisk PIN-kode

Den kombinerer flere banebrytende teknologier for å hjelpe bedrifter med å finne komplekse forretningsoperasjoner og nøyaktig og raskt automatisere dem. Det forbedrer driftseffektiviteten, noe som reduserer behandlings- og produksjonstiden, reduserer kostnadene og øker kundetilfredsheten.

Ved å identifisere jobber som kan automatiseres, bruker Hyperautomation AL og ML for å forbedre arbeidsflyter, produktivitet og prosedyrer før hele prosessen orkestreres med RPA. Prosessen fremmer innovasjon ved å akselerere utviklingssykluser og gjøre det mulig for bedrifter å reagere raskt på endrede forretningsmiljøer.

Hvis den implementeres strategisk, resulterer hyperautomatisering også i bedre beslutningstaking som driver forretningsmessig fortreffelighet.

Hyperautomatisering hjelper bedrifter med å fylle gapet ved å øke personalomsetningen, redusere ansettelseskostnadene, forhindre menneskelige feil og forbedre den generelle produktiviteten og operasjonell fortreffelighet ved å automatisere manuelle og repeterende operasjoner og minimere behovet for menneskelig arbeidskraft.

For å oppsummere er Hyperautomation en omfattende strategi som store selskaper eller SMB-er kan bruke for å identifisere og automatisere ende-til-ende forretningsprosesser. Det hjelper med å bygge tjenestebaserte modeller, produserer datainnsikt, øker kundetilfredsheten og maksimerer gjennomstrømningen.

Hyperautomatisering hjelper til med å nå dette målet ved å hjelpe organisasjoner av alle størrelser til å ligge i forkant av den økende konkurransen når det gjelder kostnadseffektivitet, tidsbesparelse, arbeidsstyrkens produktivitet, innovasjon, etc.

Nøkkelkomponenter i hyperautomatisering

Hyperautomatisering er en fremvoksende teknologisk prosess som består av ulike komponenter som Robotic Process Automation (RPA), Artificial Intelligence (AI), Machine learning (ML), Advanced Analytics og Business Process Management (BPM).

Bildekreditt: comidor

Alle disse komponentene tar sikte på å skape en omfattende automatiseringsløsning for alle virksomhetstyper uavhengig av plattform, virksomhetsart, datakilde, aktivitetens art, etc.

AI er en maskindrevet teknologi som løser komplekse analyser og gir resultater uten manuelle instruksjoner. ML er et underfelt av AI som bruker algoritmer for å identifisere mønstre og ta beslutninger, mens Advanced Analytics gir datadrevet innsikt. RPA er en type automatisering som lar maskiner etterligne menneskelige handlinger og automatisere repeterende oppgaver.

Ved å utnytte alle disse komponentene kan virksomheter av alle størrelser automatisere komplekse prosesser og oppgaver. Denne omfattende løsningen lar dem bli mer effektive, øke produktiviteten og redusere avfall og driftskostnader.

Videre hjelper denne samarbeidsautomatiseringen bedrifter med å effektivisere driften, øke prosessnøyaktigheten og smidigheten og redusere menneskelige feil. Disse komponentene hjelper organisasjoner med å frigjøre datapotensialet og få innsikt som vil hjelpe dem å ta bedre forretningsbeslutninger.

Hyperautomatisering har som mål å skape en mer effektiv, kostnadseffektiv og automatisert prosess for forretningsdrift for alle bransjer og bedrifter.

Hvordan fungerer hyperautomatisering for digital transformasjon?

Hyperautomatisering har dukket opp som nøkkelen til digital transformasjon ettersom den integrerer automatiseringen i forretningssyklusen.

Bildekreditt: quokkalabs

For å få til digital transformasjon, automatiserer den de grunnleggende prosedyrene, finner repeterende sykluser og fjerner menneskelig intervensjon.

Å bruke digital teknologi for å øke operasjonell effektivitet og effektivitet i virksomheter er kjent som «digital transformasjon.» For å automatisere manuelle prosesser, øke produktiviteten, levere pålitelige og konsistente kundeopplevelser og øke fortjenesten, tyr bedrifter i økende grad til hyperautomatisering.

En sofistikert type automatisering kjent som Hyperautomation integrerer flere automatiseringsteknologier, inkludert RPA, Ml og AI. Ved å bruke disse teknologiene kan bedrifter optimalisere tjenesteleveransen, automatisere komplekse operasjoner og forbedre kundeopplevelsen.

I hovedsak kan Hyperautomation ekspandere på tvers av ulike avdelinger og seksjoner, inkludert inventar, finans, lønn, engineering, logistikk, drift og markedsføring, og gjenkjenne og automatisere manuelle og repeterende jobber og forretningsprosesser for å digitalisere forretningssykluser.

Med teknologier som lavkode/ikke-kodeplattformer, har flere firmaer begynt å identifisere, fjerne og automatisere forretningsdriften. Et av de nyeste eksemplene er den AI-drevne chatboten som er innebygd i et nettsted og samhandler med kunder.

La oss se på et ganske typisk eksempel som skjer i alle bransjer – skjemaet som brukes til å sende inn kostnadskrav – og hvordan hyperautomatisering hjelper til med å konvertere det til ende-til-ende digitalisering:

La oss se på et eksempel på å sende inn et utgiftskrav.

  • En ansatt legger inn alle nødvendige detaljer i skjemaet for å kreve utgiften.
  • Forespørselen flyttes til den aktuelle avdelingen for verifisering.
  • Når den er bekreftet, flyttes den til den respektive godkjenningsmyndigheten.
  • Godkjenning vil bekrefte detaljene.
  • Deretter flyttes det til økonomiavdelingen for å gjøre opp kontingent.
  • Etter godkjenning fra finansavdelingen, stabler den inn i en betalingskø for å få betalt kontant eller bli satt inn på en respektive bankkonto.

Alle trinnene ovenfor skjer manuelt og basert på arbeidsflytbelastning. Alle disse manuelle oppgavene og arbeidsflytene kan digitaliseres ved hjelp av Hyperautomation.

  3 måter å gi Robux til venner

Hyperautomatisering skaper ende-til-ende-automatisering av denne prosessen. For eksempel, når en ansatt sender inn et utgiftskrav, gjenkjenner en bot umiddelbart den aktuelle utgiftskategorien, tilbyr kravet, kommuniserer med den riktige arbeidsflytmotoren og sender forespørselen til de riktige godkjennerne med proaktiv innsikt.

Boten vil bruke en samtaleplattform for å sende denne forespørselen til økonomiteamet for endelig godkjenning og be godkjenneren om å avvise kravet hvis de ser noen uregelmessigheter; ellers vil den automatisk godkjenne kravet og behandle betalingen.

Avslutningsvis kan Hyperautomation automatisere og digitalisere enhver prosess eller aktivitet som krever manuelt arbeid eller tidkrevende oppgaver.

Fra et teknologisk synspunkt gjennomgår IT-virksomheten rask transformasjon, og hyperautomatisering kan redusere den tekniske innsatsen betraktelig samtidig som produktiviteten, kostnadseffektiviteten, arbeidsstyrkebesparelsene, kundelykken og til syvende og sist lønnsomheten økes.

Fordeler med hyperautomatisering

Som vi har sett hvordan Hyperautmation hjelper selskaper av alle størrelser med å digitalisere og redusere manuell innsats, la oss se noen presise fordeler organisasjoner kan få hvis de tar i bruk Hyperautomation.

  • Adaptiv: Hyperautomatisering er ikke begrenset til noen spesiell prosess, men er adaptiv til dynamiske omstendigheter.
  • Forbedret effektivitet: Infrastruktur som kjører på mange manuelle sykluser kan øke flaskehalsene, og å gjøre dem om til automatisering eliminerer denne flaskehalsen.
  • Raskere fullføring av oppgaver: Normal automatisering sparer tid. Likevel kan aktivitetene fra ulike seksjoner være spredt, men Hyperautomation etablerer konsistente koblinger og effektiviserer hele arbeidsflyter og prosesser under én arbeidsparaply.
  • Medarbeidertilfredshet: Å utføre daglige manuelle og kjedelige aktiviteter kan redusere moralen til ansatte, og det kan føre til høyere avgang. Hyperautomatisering av alle slike handlinger vil få ansatte til å jobbe mot flere verdiøkende aktiviteter, og øke arbeidstilfredsheten deres.
  • Produktivitet: Ansatte vil bli mer produktive ved å automatisere manuelle og repeterende oppgaver og prosesser.
  • Enkel overvåking: På grunn av hyperautomatisering kan alle aktiviteter samles under en enkelt plattform, noe som gjør det enkelt for administratorer å holde oversikt, administrasjon av oppgavesammenheng, feilsøking, etc.
  • Kostnadsbesparelse: Manuelle oppgaver og gjennomføring av manuelle prosesser krever betydelig menneskelig kapital. I henhold til McKinseys rapport publisert i 2017, kan 45 % av for tiden betalte aktiviteter i USA automatiseres. Disse aktivitetene koster rundt 2 billioner dollar i årslønn.
  • Digitalisering: Til og for godkjenning og forespørselsbevegelse i de fleste bransjer kan elimineres ved å implementere hyperautomatisering. På en måte kan mangfoldet av sykluser automatiseres.
  • Åpenhet: Hyperautomatisering kan samle sykluser og oppgradere åpenhet over hele linja. Det bidrar til å sette opp sikkerhetstiltak og påvisbarhet av data. Det hjelper å levere produkter og tjenester med konsekvente retningslinjer fra organisasjonen.
  • Revisjonsberedskap: Standardisering av oppgaver og operasjoner som hjelper til med å registrere alle forretningsinteraksjoner, og dermed skape revisjonsspor konsekvent.
  • Beslutningstaking: Å analysere data og ha bedre innsikt bidrar til å gjenkjenne og fokusere konsekvent på forretningssykluser, og hjelpe interessenter for raskere beslutningstaking.
  • Skalerbarhet: Etter hvert som kundebasen og porteføljen utvides, kan normal automatisering bli uorganisert og inkompetent. Hyperautomatisering kan skaleres i henhold til veksten av organisasjonene. Skalerbarheten er ubegrenset. Hyperautomatisering gjør det mulig å jevne ut alle forretningsprosesser, slik at virksomheten kan heve seg.
  • Eliminering av menneskelige feil: Programvarerobotene introdusert av Hyperautomation gjør ikke menneskelige feil. Når de er distribuert, fungerer de som forventet og definert av standarder.
  • Økt ROI: Automatisering av komplekse prosesser, analyse av data og prediktiv innsikt som gjør det mulig for organisasjoner å gå over til ende-til-ende digitalisering med effektivitet og effektivitet, og til slutt øke ROI eksponentielt.

Hyperautomatisering vs. Intelligent Process Automation (IPA)

Intelligent Process Automation (IPA) og Hyperautomation er teknologier laget for å effektivisere og forbedre prosesser. Selv om spesifikke prosedyrer kan automatiseres ved hjelp av begge metodene.

Mens IPA og Hyperautomation har visse likheter, er de forskjellige i aktivitetene de automatiserer, hvordan AI og ML brukes, og hvor mye brukerinput de krever. Mens IPA har som mål å automatisere enklere, mer repeterende jobber, er Hyperautomation mer grundig og omfatter mer kompliserte prosedyrer.

Sammenlignet med IPA er Hyperautomation en mer sofistikert form for automatisering siden den bruker automatiserte prosedyrer som i hovedsak dekker ende-til-ende arbeidsflyter og prosesser.

I tillegg, fordi det involverer automatisering av en komplett pipeline av funksjoner i stedet for bare én, krever hyperautomatisering mer avansert teknologi og ferdighetssett enn IPA.

En pakke med automatiseringsverktøy, inkludert robotprosessautomatisering, AI og maskinlæring, distribueres gjennom en organisasjon ved å bruke den ende-til-ende, plattformnøytrale metoden kjent som Hyperautomation.

På den annen side er IPA en mer fokusert strategi som automatiserer bestemte operasjoner ved hjelp av teknikker som Machine Learning (ML) og Natural Language Processing (NLP).

  7 plattformer for å få de beste Photoshop-handlingene

Selv om IPA kan betraktes som et verktøy i Hyperautomation, refererer begrepet Hyperautomation til en mer generell idé som inkluderer en rekke teknologier.

Bransjer der hyperautomatisering kan ha innvirkning

Hyperautomatisering kan brukes i sektorer eller bransjer der bedrifter ønsker å redusere manuelle og repeterende aktiviteter for å øke produktiviteten og bunnlinjen. Det hjelper bedrifter, fra SMB til store selskaper, til å automatisere enkle til kompliserte prosesser og arbeidsflyter.

For bedrifter i alle størrelser har Hyperautomation åpnet mange muligheter og transformert hvordan prosedyrer utføres i mange bransjer. Flere sektorer, inkludert helsevesen, bank, produksjon, detaljhandel og logistikk, kan dra nytte av hyperautomatisering.

Organisasjoner kan oppnå uovertruffen effektivitet ved å bruke robotprosessautomatisering (RPA), maskinlæring og kunstig intelligens (AI), som reduserer menneskelige feil og øker hastigheten på oppgaveutførelsen.

Denne fremvoksende teknologien bruker prosessautomatisering og kunstig intelligens for å fremskynde og automatisere hvert forretningsprosesstrinn. Det kan implementeres og integreres med sektorer som ønsker å ha automatisering, effektivisere driften, redusere feil, forbedre produktiviteten, øke ROI, etc.

Hyperautomatisering har potensial til å endre forretningsprosesser og resulterer i bedre kundeservice, økt effektivitet og kostnadsbesparelser i en rekke bransjer.

Videre gjør denne teknologiens tilpasningsevne og fleksibilitet den i stand til å kommunisere med eksisterende systemer og prosedyrer som hjelper organisasjoner med å automatisere rutineoperasjoner eller kombinere mange funksjoner til ett enkelt integrert system.

Nesten alle sektorer vil ha betydelig innvirkning dersom implementert hyperautomatiseringsteknologi brukes til å automatisere rutineaktiviteter, redusere lønnskostnader og produsere mer innovative og smidige arbeidsflyter.

Utfordringer ved implementering av hyperautomatisering

Med den økte etterspørselen etter automatisering, ser organisasjoner nå mot Hyperautomation som løsningen på deres digitale transformasjonsinitiativer.

Til tross for fordelene er det imidlertid noen utfordringer som bedrifter må håndtere mens de implementerer Hyperautomation.

La oss se noen betydelige utfordringer på veien for implementering av Hyperautomation:

  • Integrering av hyperautomatisering i infrastrukturen krever høykompetanse, og det er stor sannsynlighet for at organisasjonen kan trenge å få disse ferdighetene.
  • Å forstå eksisterende prosesser, arbeidsflyter og andre oppgaver og konvertere dem til automatisering er en kompleks prosedyre og kan innebære planlegging og strategisk tenkning uten å bryte compliance og andre dataforskrifter.
  • De ulike elementene, som RPA, AI og ML, kan være kostbare, spesielt for små og mellomstore bedrifter.
  • Kostnads-nytte-analyser av implementering av Hyperautomation må vurderes nøye, spesielt ikke-teknologiske og selskaper som kjører på begrensede budsjetter.
  • Samarbeid og koordinering mellom ulike seksjoner, avdelinger og interessenter er avgjørende, og eventuelle hull vil føre til forsinkelser i implementeringen.
  • Siden implementeringen er kompleks, vil enhver unøyaktig handling føre til kaos på nettverket eller legge til flere prosesser i datasegmentene som fører til treg forretningsdrift.

Så implementering av hyperautomatisering er imidlertid en kompleks oppgave. Dens kjerneutfordringer er å forstå funksjonen til alle kjerneelementene, strategisk og operasjonell kunnskap om gjeldende infrastruktur og kilder til ulike forretningsdata, og til slutt, hvordan integrere Hyperautomation for å designe de automatiserte prosessene for å møte behovene til organisasjonen.

Fremtiden for hyperautomatisering

Hyperautomatisering spiller en avgjørende rolle i fremtidens virksomhet, og lar bedrifter bli mer effektive, økonomiske og innovative. Hyperautomatisering har nylig fått ros som den beste løsningen for å hjelpe moderne organisasjoner med å holde seg konkurransedyktige.

Ifølge en Morgan Stanley-analyse vil aldrende befolkninger og et begrenset antall dyktig arbeidskraft ha en betydelig innvirkning på verdensøkonomien i løpet av de neste tiårene, noe som vil føre til at bedrifter stoler sterkere på automatisering.

Hyperautomatisering har som mål å automatisere manuelle og repeterende operasjoner som nå utføres av mennesker, og øke produktiviteten og effektiviteten for SMB-er og store selskaper.

Hyperautomatisering, som innebærer en rekke applikasjoner på tvers av en rekke bransjer for å øke deres operasjonelle effektivitet og maksimere deres digitale transformasjoner, forventes å bli en av de mest potente teknologiene om kort tid.

Videre hjelper Hyperautomation bedrifter med kanskje å få innsyn i dataene deres og verdifull innsikt for å øke produktiviteten samtidig som de reduserer kostnadene.

I følge en rapport fra PricewaterhouseCoopers International Limited (PwCIL) vil kunstig intelligens innen 2030 ha en økonomisk innvirkning på verden rundt 15,7 billioner dollar.

For å konkludere, viser de ulike forskningsrapportene at bedrifters fremtid, uavhengig av størrelse og sektor, vil være avhengig av hyperautomatisering og relaterte teknologier.

Siste ord

Hyperautomatisering er en omfattende teknologisk drakt som består av BPM, RPA, ML og AI. Det er nyttig i digital transformasjon og ende-til-ende-automatisering. Fremtidige forretningsdrifter vil være enklere å håndtere, og det hjelper virksomheter med å holde seg organiserte og øke avkastningen.

Det kan forenkle all forretningsdrift og bli kvitt arbeidskrevende manuelle prosesser. Dens effektive strategier bidrar til å levere overlegne varer og tjenester, noe som drar nytte av å tiltrekke seg nye kunder.

Deretter kan du sjekke ut populære Robotic Process Automation (RPA)-verktøy.