Hvordan fikse markøren forsvinner i Mac-problemet på 5 minutter [+3 Tools]

Uansett hvor robust den tekniske enheten din er, er det alltid noen mindre problemer som fortsetter å dukke opp.

Selv om det er irriterende, er det noe som alltid vil være der fordi det er ganske umulig å gjøre enhetene 100% perfekte. Dette betyr imidlertid ikke at problemene ikke kan løses.

Slik er det med et problem med Mac-enheter. Du må ha lagt merke til at noen ganger når du bruker Mac-enheten, forsvinner musepekeren plutselig. Det er en veldig tilfeldig ting og kan skje fra ingensteds.

Hvis du har lett etter en løsning, har du havnet på rett sted. Dette innlegget vil se på løsningen for dette og noen av mine favorittverktøy for å takle dette problemet.

Store ulemper ved at markøren forsvinner på Mac

I tillegg til å være utrolig irriterende, kan problemet med at markøren forsvinner på Mac-enheter kaste bort mye av tiden din. Dette er spesielt når du er midt i et viktig arbeid, som å redigere en video eller levere en presentasjon.

Hvis du er en ny Mac-bruker, er det en sjanse for at du kan bruke mye tid på å prøve å løse problemet, og i den prosessen vil du ikke bare bli frustrert, men også bruke din dyrebare tid på det.

For å være ekte kommer det ikke noe godt ut av dette problemet, men det er også viktig å innse at mindre problemer som dette er vanlige blant elektronikk, og så lenge vi har en løsning på det, tror jeg vi er i gang.

  Fix C Drive fortsetter å fylles opp uten grunn

Hovedårsakene bak problemet

Som jeg sa før, kan dette problemet oppstå tilfeldig og uten kjent grunn. Det er imidlertid et par ting som kan være årsaken. Noen av dem er:

#1. Lite minne på enheten din

Hvis du bruker basismodellen til Mac-en eller noen som lagrer mye data på den, er det stor mulighet for at enheten din har lite lagringsplass.

På den annen side, hvis det er mange ting som skjer på skjermen og du har for mange faner åpne, fungerer enheten med lite minne. Som et resultat av for mye RAM-bruk, blir musepekeren kompromittert.

Noen brukere har rapportert dette problemet ved å bruke kraftige apper som Photoshop, After Effects og Premiere Pro.

Les også: Måter å frigjøre minne/RAM på en Mac

#2. Flere skjermer er aktive

Mac-enheter er kjent for sine robuste funksjoner, og en av de fantastiske funksjonene er muligheten til å synkronisere med flere skjermer. Hvis du gjør det for øyeblikket, prøv å koble den fra og se om markøren vises igjen.

Bruk av flere skjermer fører til at Mac-skjermen blir arrangert feil. Eller det er en mulighet for at markøren er på en annen skjerm.

#3. Tredjepartsapper forstyrrer

Ikke den mest effektive grunnen, men det er en sjanse for at noen tredjepartsapper kan forstyrre hvordan Mac-en din fungerer, og det kan føre til at markøren din skjuler seg. Neste gang markøren forsvinner, vær oppmerksom på appene du bruker i det øyeblikket.

Nå, når du kommer til den virkelige delen av dette innlegget, må du vente på det. La oss hoppe inn i løsningen på dette problemet uten å utsette noe mer.

Det er flere løsninger på det, så jeg anbefaler å prøve dem alle til det løser problemet.

Rist musen din

Dette er den enkleste måten å finne ut hvor musepekeren gjemmer seg. Skyv fingeren raskt gjennom styreflaten eller rist musen hvis du bruker en ekstern. Dette vil gjøre markøren synlig og muligens gjøre den større også.

  Hvordan sette opp Tor Browser Bundle på Ubuntu

Start Mac-en på nytt

Den gamle måten å fikse ting på, starte en hvilken som helst enhet på nytt, løser nesten alltid problemet. Du kan gjøre det samme med din Mac. Bare start enheten på nytt for å se om problemet løses fordi enhetene våre over tid kan bygge opp disse mindre problemene hvis den ikke har vært slått av på lenge.

Sjekk batteriet til den tilkoblede musen

Hvis musen din har et internt batteri tilkoblet, kan du prøve å sjekke om det er lite ladet. Bytt den ut eller lad den trådløse musen. Hvis du bruker en USB-mus, kan du prøve å koble den fra og deretter til.

Bruk Systemvalg

Det er noen systeminnstillinger du kan endre for å sikre at markøren ikke forsvinner.

#1. Øke markørstørrelsen

Når du går til Apple-menyen > Systemvalg > Tilgjengelighet > Skjerm > Peker, kan du endre pekerstørrelsen for å gjøre markøren større.

Dette vil forbedre synligheten til musen din.

#2. Zoom markøren

Vil du kunne zoome markørstørrelsen midlertidig? Du kan gjøre det ved å gå til Apple-menyen > Systemvalg > Tilgjengelighet > Zoom, og velg «Avansert» og gå til fanen Kontroller. Derfra velger du Hold Control+Option for å midlertidig veksle mellom zoom.

#3. Riste

Som diskutert tidligere, kan du øke markørstørrelsen midlertidig når du raskt rister musen eller beveger fingeren over styreflaten.

For å gjøre dette, gå over til Apple-menyen > Systemvalg > Tilgjengelighet > Skjerm > Peker og aktiver Rist-musepekeren for å finne.

Når du aktiverer disse innstillingene, vil du være et skritt foran dette problemet når det skjer neste gang.

Alternativt kan du be Siri om å øke den ved å trykke Kommando + Mellomrom og si «Hei Siri, øk markørstørrelsen».

Lukk løpende apper

Det kan være apper som kan undertrykke musepekeren på Mac-en. For å identifisere dem, hold et øye med disse appene når dette problemet oppstår. For noen kan det være tunge videoredigeringsapper eller til og med spill.

  Registrer vedlikeholdskostnader og angi påminnelser for bilene dine

Så snart du identifiserer dem, lukk dem for å fikse problemet.

Les også: Enkle måter å avinstallere apper på Mac

Sjekk Hot Corners

Mens varme hjørner hjelper mye i vår daglige arbeidsflyt og gjør ting praktisk, er det en sjanse for at det kan spille en rolle i å forsvinne markøren.

Hvis du har dem aktivert, kan du prøve å deaktivere dem ved å gå til Systemvalg > Skrivebord og skjermsparer.

Gå til fanen Skjermsparer og velg Hot Corners. Til slutt, deaktiver noen av handlingene som ble aktivert.

Høyreklikk

Når du høyreklikker styreflaten eller den eksterne musen din, vil skjermen åpne et lite vindu. Som et resultat vil du kunne finne den umiddelbart.

Verktøy for bruk når markøren forsvinner

Innen du finner ut av løsningen på problemene, er det en god idé å bruke en tredjepartsapp for å erstatte musen midlertidig. Her er noen av de beste.

#1. Fjernkontroll mus

En veldig hendig app, Remote Mouse, gjør i utgangspunktet iPhone- og iPad-skjermen om til en styreflate som kan brukes som en ekstern mus for Mac-datamaskinen.

Det er som å ha en trådløs fjernkontroll for å erstatte musen, tastaturet og pekeplaten.

Her er noen tilleggsfunksjoner til denne appen:

  • Bruk volumknappene som fjernkontroll
  • Angi et passord for tilkoblingen
  • Strømalternativer som avslutning, dvale, omstart og mer
  • Stemmeskriving
  • Ulike snarveier
  • Gyrosensorstøtte

Remote Mouse kan synkroniseres via Bluetooth og WiFi.

#2. Server for mobil mus

Surf på nettet, bla gjennom bilder og kontroller Mac-en fullstendig med Mobile Mouse Server. Det er en veldig nyttig app som kan lastes ned på Apple-enheter for å brukes som mus.

Den har et gyroskop for å oversette håndbevegelsene dine til musebevegelser umiddelbart. Du kan også bruke den som et alternativ til datamaskinens styreflate.

#3. Ekstern styreflate

Så lenge Mac og iPhone er koblet til samme WiFi, kan du bruke Remote Trackpad som tastatur og styreflate.

Alt du trenger å gjøre er å laste ned appen på begge enhetene og skanne QR-koden med iPhone-kameraet i appen. Det er omtrent nok til å begynne å bruke skjermen som mus for Mac-en.

Siste ord

Den store brukerbasen av Mac-enheter bidrar til at vi enkelt kan finne løsninger på de fleste problemer, og problemet med markørforsvinning er ett eksempel på det. Reparasjonene ovenfor vil hjelpe deg med å løse problemet for deg på et blunk.

Deretter kan du sjekke ut Mac-terminalkommandoene for å gjøre livet ditt enkelt på en Apple-datamaskin.