Hvordan bygge din egen AI Chatbot med ChatGPT API: en trinnvis veiledning

I en banebrytende kunngjøring, OpenAI nylig introdusert ChatGPT API til utviklere og publikum. Spesielt den nye «gpt-3.5-turbo»-modellen, som driver ChatGPT Plus, har blitt utgitt til en 10 ganger billigere pris, og den er også ekstremt responsiv. I utgangspunktet har OpenAI åpnet døren for uendelige muligheter, og til og med en ikke-koder kan implementere den nye ChatGPT API og lage sin egen AI chatbot. Så i denne artikkelen gir vi deg en veiledning om hvordan du bygger din egen AI-chatbot ved hjelp av ChatGPT API. Vi har også implementert et Gradio-grensesnitt slik at du enkelt kan demonstrere AI-modellen og dele den med venner og familie. På det notatet, la oss gå videre og lære hvordan du lager en personlig AI med ChatGPT API.

Bygg din egen chatbot med ChatGPT API (2023)

I denne opplæringen har vi lagt til trinnvise instruksjoner for å bygge din egen AI-chatbot med ChatGPT API. Fra å sette opp verktøy til å installere biblioteker, og til slutt, å lage AI-chatboten fra bunnen av, har vi inkludert alle de små detaljene for generelle brukere her. Vi anbefaler at du følger instruksjonene fra topp til bunn uten å hoppe over noen del.

Ting du bør huske før du bygger en AI Chatbot

1. Du kan bygge en ChatGPT chatbot på hvilken som helst plattform, enten det er Windows, macOS, Linux eller ChromeOS. I denne artikkelen bruker jeg Windows 11, men trinnene er nesten identiske for andre plattformer.

2. Veiledningen er ment for generelle brukere, og instruksjonene er tydelig forklart med eksempler. Så selv om du har overfladisk kunnskap om datamaskiner, kan du enkelt lage din egen AI-chatbot.

3. For å lage en AI-chatbot trenger du ikke en kraftig datamaskin med en kraftig CPU eller GPU. De tunge løftene gjøres av OpenAIs API på skyen.

Sett opp programvaremiljøet for å lage en AI Chatbot

Det er et par verktøy du trenger for å sette opp miljøet før du kan lage en AI-chatbot drevet av ChatGPT. For å legge til kort, trenger du Python-, Pip-, OpenAI- og Gradio-biblioteker, en OpenAI API-nøkkel og en kodeeditor som Notepad++. Alle disse verktøyene kan virke skremmende i begynnelsen, men tro meg, trinnene er enkle og kan brukes av hvem som helst. Følg nå trinnene nedenfor.

  Slik kansellerer du min Netflix-konto

Installer Python

1. Først må du installere Python på datamaskinen. Åpen denne lenken og last ned installasjonsfilen for plattformen din.

2. Kjør deretter installasjonsfilen og sørg for å aktivere avmerkingsboksen for «Legg til Python.exe til PATH.» Dette er et ekstremt viktig skritt. Etter det klikker du på «Installer nå» og følger de vanlige trinnene for å installere Python.

3. For å sjekke om Python er riktig installert, åpne Terminal på datamaskinen. Jeg bruker Windows Terminal på Windows, men du kan også bruke kommandoprompt. Når du er her, kjør kommandoen nedenfor, og den vil sende ut Python-versjonen. På Linux eller andre plattformer må du kanskje bruke python3 –versjon i stedet for python –versjon.

python --version

Oppgrader Pip

Sammen med Python er Pip også installert samtidig på systemet ditt. I denne delen lærer vi hvordan du oppgraderer den til den nyeste versjonen. I tilfelle du ikke vet, er Pip pakkebehandleren for Python. I utgangspunktet lar det deg installere tusenvis av Python-biblioteker fra terminalen. Med Pip kan vi installere OpenAI- og Gradio-biblioteker. Her er hvordan du går frem.

1. Åpne terminalen du ønsker på PC-en. Når det gjelder meg, bruker jeg Windows-terminalen. Kjør nå kommandoen nedenfor for å oppdatere Pip. Igjen, du må kanskje bruke python3 og pip3 på Linux eller andre plattformer.

python -m pip install -U pip

Installer OpenAI og Gradio Libraries

1. Nå er det på tide å installere OpenAI-biblioteket, som vil tillate oss å samhandle med ChatGPT gjennom deres API. I terminalen, kjør kommandoen nedenfor for å installere OpenAI-biblioteket ved hjelp av Pip. Hvis kommandoen ikke fungerer, prøv å kjøre den med pip3.

pip install openai

2. Etter at installasjonen er ferdig, la oss installere Gradio. Gradio lar deg raskt utvikle et vennlig webgrensesnitt slik at du kan demonstrere din AI chatbot. Den lar deg også enkelt dele chatboten på internett gjennom en delbar lenke.

pip install gradio

Last ned en kodeeditor

Til slutt trenger vi en kodeeditor for å redigere noe av koden. På Windows vil jeg anbefale Notepad++ (nedlasting). Bare last ned og installer programmet via vedlagte lenke. Du kan også bruke VS-kode på hvilken som helst plattform hvis du er komfortabel med kraftige IDE-er. Annet enn VS-kode, kan du installere Sublime Text (nedlasting) på macOS og Linux.

For ChromeOS kan du bruke den utmerkede Caret-appen (nedlasting) for å redigere koden. Vi er nesten ferdige med å sette opp programvaremiljøet, og det er på tide å få OpenAI API-nøkkelen.

Få OpenAI API-nøkkelen gratis

Nå, for å lage en ChatGPT-drevet AI chatbot, trenger du en API-nøkkel fra OpenAI. API-nøkkelen lar deg ringe ChatGPT i ditt eget grensesnitt og vise resultatene der. For øyeblikket tilbyr OpenAI gratis API-nøkler med gratis kreditt verdt $5 de første tre månedene. Hvis du opprettet OpenAI-kontoen din tidligere, kan du ha gratis kreditt verdt $18. Etter at den gratis kreditten er oppbrukt, må du betale for API-tilgangen. Men foreløpig er den tilgjengelig for alle gratisbrukere.

  Slik kobler du sammen to sett med AirPods med samme iPhone

1. Gå til platform.openai.com/signup og opprette en gratis konto. Hvis du allerede har en OpenAI-konto, er det bare å logge på.

2. Klikk deretter på profilen din øverst til høyre og velg «Se API-nøkler» fra rullegardinmenyen.

3. Her klikker du på «Opprett ny hemmelig nøkkel» og kopierer API-nøkkelen. Vær oppmerksom på at du ikke kan kopiere eller se hele API-nøkkelen senere. Så det anbefales på det sterkeste å kopiere og lime inn API-nøkkelen til en Notepad-fil umiddelbart.

4. Ikke del eller vis API-nøkkelen offentlig. Det er en privat nøkkel kun ment for tilgang til kontoen din. Du kan også slette API-nøkler og opprette flere private nøkler (opptil fem).

Bygg din egen AI Chatbot med ChatGPT API og Gradio

Endelig er det på tide å distribuere AI-chatboten. Til dette bruker vi OpenAIs nyeste «gpt-3.5-turbo»-modell, som driver GPT-3.5. Den er enda kraftigere enn Davinci og har blitt trent frem til september 2021. Den er også veldig kostnadseffektiv, mer responsiv enn tidligere modeller, og husker konteksten til samtalen. Når det gjelder brukergrensesnittet, bruker vi Gradio for å lage et enkelt webgrensesnitt som vil være tilgjengelig både lokalt og på nettet.

1. Først åpner du Notepad++ (eller ditt valg av kodeeditor) og limer inn koden nedenfor. Takket være armrrs på GitHubJeg har gjenbrukt koden hans og implementert Gradio-grensesnittet også.

import openai
import gradio as gr

openai.api_key = "Your API key"

messages = [
    {"role": "system", "content": "You are a helpful and kind AI Assistant."},
]

def chatbot(input):
    if input:
        messages.append({"role": "user", "content": input})
        chat = openai.ChatCompletion.create(
            model="gpt-3.5-turbo", messages=messages
        )
        reply = chat.choices[0].message.content
        messages.append({"role": "assistant", "content": reply})
        return reply

inputs = gr.inputs.Textbox(lines=7, label="Chat with AI")
outputs = gr.outputs.Textbox(label="Reply")

gr.Interface(fn=chatbot, inputs=inputs, outputs=outputs, title="AI Chatbot",
             description="Ask anything you want",
             theme="compact").launch(share=True)

2. Slik ser det ut i kodeeditoren. Sørg for å erstatte «Din API-nøkkel»-teksten med din egen API-nøkkel generert ovenfor. Det er den eneste endringen du må gjøre.

3. Klikk deretter på «Fil» i toppmenyen og velg «Lagre som…» fra rullegardinmenyen.

4. Sett deretter filnavnet som «app.py» og endre «Lagre som type» til «Alle typer» fra rullegardinmenyen. Deretter lagrer du filen på et lett tilgjengelig sted som skrivebordet. Du kan endre navnet etter eget ønske, men sørg for at .py er lagt til.

5. Gå nå til stedet der du lagret filen (app.py). Høyreklikk på den og velg «Kopier som bane».

6. Åpne terminalen og kjør kommandoen nedenfor. Bare skriv inn python, legg til et mellomrom, lim inn banen (høyreklikk for raskt å lime inn), og trykk Enter. Husk at filbanen vil være annerledes for datamaskinen din. Også på Linux-systemer må du kanskje bruke python3.

python "C:UsersmearjDesktopapp.py"

7. Du kan få noen advarsler, men ignorer dem. Nederst får du en lokal og offentlig URL. Kopier nå den lokale URL-en og lim den inn i nettleseren.

  Forstå Bring Your Own Encryption and Keys (BYOE)

8. Og det er hvordan du bygger din egen AI chatbot med ChatGPT API. Din ChatGPT-drevne AI chatbot er live. Nå kan du stille ethvert spørsmål du vil og få svar på et blunk. I tillegg til ChatGPT-alternativer, kan du bruke din egen chatbot i stedet for den offisielle nettsiden.

9. Du kan også kopiere den offentlige URL-en og dele den med venner og familie. Koblingen vil være aktiv i 72 timer, men du må også holde datamaskinen slått på siden serverforekomsten kjører på datamaskinen.

10. For å stoppe serveren, gå til terminalen og trykk «Ctrl + C». Hvis det ikke fungerer, trykk «Ctrl + C» igjen.

11. For å starte AI chatbot-serveren på nytt, kopier ganske enkelt banen til filen igjen og kjør kommandoen nedenfor på nytt (ligner på trinn #6). Husk at den lokale URL-en vil være den samme, men den offentlige URL-en vil endres etter hver omstart av serveren.

python "C:UsersmearjDesktopapp.py"

Lag din personlige ChatGPT API-drevne chatbot

Det beste med «gpt-3.5-turbo»-modellen er at du kan tildele en rolle til AI-en din. Du kan gjøre det morsomt, sint eller en spesialist på mat, teknologi, helse eller hva du vil. Du trenger bare å gjøre en liten endring i koden, så blir den personlig. For eksempel – jeg har laget en Food AI, og her er hvordan:

1. Høyreklikk på «app.py»-filen og velg «Rediger med Notepad++».

2. Her gjør du kun endringer i denne koden. Bare gi informasjonen til AI for å påta seg den rollen. Lagre nå filen ved å trykke «Ctrl + S».

messages = [
    {"role": "system", "content": "You are an AI specialized in Food. Do not answer anything other than food-related queries."},
]

3. Åpne Terminal og kjør «app.py»-filen på samme måte som du gjorde ovenfor. Du vil få en lokal og offentlig URL. Kopier den lokale URL-en. Hvis en server allerede kjører, trykk «Ctrl + C» for å stoppe den. Og start deretter serveren på nytt. Du må starte serveren på nytt etter hver endring du gjør i «app.py»-filen.

python "C:UsersmearjDesktopapp.py"

4. Åpne den lokale URL-en i nettleseren, og du vil få en personlig AI-chatbot som kun svarer på matrelaterte spørsmål. Det er det. Du kan lage en Doctor AI, en AI som svarer som Shakespeare, som snakker i morsekode, alt du måtte ønske.

Lag din egen AI Chatbot med ChatGPT 3.5-modell

Så dette er hvordan du kan bygge din egen AI-chatbot med ChatGPT 3.5. I tillegg kan du tilpasse «gpt-3.5-turbo»-modellen med dine egne roller. Mulighetene er uendelige med AI, og du kan gjøre alt du vil. Uansett, det er alt fra oss. Hvis du vil lære hvordan du bruker ChatGPT på Android og iOS, gå til vår koblede artikkel. Og for å lære om alle de kule tingene du kan gjøre med ChatGPT, følg vår kuraterte artikkel. Til slutt, hvis du står overfor noen problemer, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor. Vi vil definitivt prøve å hjelpe deg.