7 ting Google Bard er bedre enn ChatGPT

La oss se om Google Bard er noe bedre enn sin eldre rival, ChatGPT.

Første halvdel av 2023 tilhører konversasjons-AI. Det hele startet med at ChatGPT overrasket brukere med sine evner, som er klar til å sparke ut noen få jobbprofiler helt.

Etter å ha sett potensialet og den mulige faren, ga Google angivelig kode rød og kom raskt med et eget AI-produkt: Google Bard.

Imidlertid mener mange bransjeeksperter og Google-innsidere at det er et forhastet og feilaktig forsøk på å motarbeide rivalen.

Personlig, da jeg skrev Google Bard vs. ChatGPT-oppgjøret, føltes det som om Bard fortsatt var på en eller annen AI-skole, mens ChatGPT allerede er mer utdannet.

Selv om Bard fortsatt er i beta, er ikke dette gode nyheter for Google.

Så vi tenkte å komme med et pusterom for søkegiganten med denne artikkelen, hvor du vil se Bard overbevise ChatGPT på en overbevisende måte.

Følg med.

ChatGPT kan gjøre mange ting, men sanntidssøk er ikke en av dem. Den hadde et dataavbrudd i september 2021, og alt den kan gjøre er å svare fra denne informasjonspoolen.

Det er imidlertid ikke tilfelle med Bard. Den er konstant tilkoblet, og den kan søke på et øyeblikk.

  Slik kontrollerer du takviftene dine i et smarthjem

Talesøk og eksport

Disse små tingene gir mye mening i nåtiden, ettersom en typisk bruker handler om den bekvemmelighetsfaktoren. Faktisk bruker 50 % av den amerikanske forbrukerbasen talesøk minst én gang om dagen.

Å skrive er heller ikke så vanskelig. Likevel handler talekommandoer om hastighet, og Google vil absolutt ikke skrive feil. Så inntil ChatGPT gir oss et mikrofonikon å trykke på, er Bard AI-hjemmet for mange.

I tillegg kan du eksportere Bards svar direkte som et e-postutkast eller i Google Docs (også i Google Sheets i kommende oppdateringer).

Dette er veldig nyttig for videre redigering eller samarbeid. Så Bard bruker bare Googles arv og tilbyr ting som virkelig betyr noe i det daglige yrkeslivet.

Nettsidesammendrag

Bard gagner brukerne sine ved å oppsummere en aktiv nettside.

Du kan bruke en ledetekst som å oppsummere denne artikkelen: «link» for å få en kort tekst om innholdet på nettsiden.

Imidlertid la jeg merke til at Bard kunne legge til noen få fakta som kanskje ikke er på den koblede nettsiden. Men siden Bard fortsatt er i beta, er det ikke en god idé å forvente perfeksjon på dette tidspunktet.

Flere svar

Et annet område der Bard undergraver ChatGPT er med sine tre utkast til den nylige forespørselen.

Disse utkastene kommer godt med når du velger den beste versjonen og unngår den minst interessante responsen fra partiet.

  Uskarp videoer med disse 11 mobilappene og PC-programvaren

Og disse utkastene er vanligvis ikke noen form for duplikater. Du vil se forskjellige presentasjonsstiler, og disse svarene ser uavhengige ut av hverandre.

Så dette er en annen ting ChatGPT ikke er i stand til å gjøre. Du må klikke på regenerer på slutten av hvert svar og la det fullføre en annen. Og ærlig talt, Bard er mye raskere med å svare i tre forskjellige versjoner i en tidsramme der ChatGPT sliter med å utarbeide bare én.

Relaterte søk

Mens samtale-AI er flott, har søkemotorer sin egen betydning. Så dette er et annet aspekt der Bard har en klar fordel i forhold til konkurrentene.

På slutten av hvert Bard-svar har du denne «Google det»-knappen. Dette viser noen relaterte søk rett under når du klikker. Deretter kan man klikke på et hvilket som helst foretrukket resultat og vil bli omdirigert til en søkemotorresultatside for det spesifikke søket.

Følgelig har Bard denne lille Google-søkintegrasjonen som bidrar til en positiv brukeropplevelse.

Bildesøk (kommende)

Et søk er ikke komplett uten bildeinndata. Og det samme gjelder med konversasjons-AI.

Google vet dette godt og annonserte støtte for visuelle spørsmål i Bard på sin utviklerkonferanse i 2023.

For det første vil brukere kunne laste opp bilder til Bard via Google Lens for å få bildespesifikke svar.

Kilde: Google I/0 2023

I tillegg vil Bards svar ha nyttige bilder, som tar Google-søkintegrasjonen til et helt nytt nivå.

  Hvordan lage ditt eget Slack Workspace gratis

Totalt sett vil det ikke være en kjedelig tekstbasert generativ AI-motor og har noen visuelle triks i ermet for å spise bort fra ChatGPTs markedsandel.

Det er gratis

Dette er uten tvil den største fordelen Bard har fremfor ChatGPT. Det er helt gratis, uten noen premiumversjon reservert for betalte brukere.

I tillegg har jeg ikke støtt på noen kapasitetsproblemer med Bard som er vanlig med ChatGPT. Noen ganger stopper ChatGPT midtveis og fortsetter bare hvis du blir bedt om det igjen eller blir spurt om svaret er komplett, noe som ikke er best for brukeropplevelsen.

Er det en wrap?

Absolutt ikke! Google vet at det allerede har mistet noe terreng til ChatGPT i det generative AI-rommet. Og det vil ikke la steinen stå uvendt for å hevde sin dominans.

Så selv om Bard fortsatt er i beta og ikke er like kreativ som ChatGPT, har den noen få faktorer som betyr noe for en typisk internettbruker. Personlig føler jeg ChatGPT er mer et B2B-produkt, mens Bard ser ut til å fokusere på sluttforbrukerne.

Avslutningsvis kan de ende opp i helt andre hender på slutten av dagen. Men når de står ansikt til ansikt, vil de presentere en interessant kamp. Og ikke bekymre deg; vil vil holde deg oppdatert.

PS: Microsoft er ikke bak i dette AI-løpet. Og her er noen måter du kan bruke Bing AI-chat på i hvilken som helst nettleser.