Miro: Det beste verktøyet for eksternt samarbeid?

Vi liker å arbeide fra hjemmet, ikke sant? Det er en blanding av arbeid, litt hvile og litt husarbeid. Men viktigst av alt, det er praktisk og effektivt.

Hvordan havnet vi her? Hvem hadde trodd at dette ville bli den «nye normalen»? Statistikker viser at det finnes nesten tre ganger så mange fjernarbeidsstillinger nå som i 2020. Studier viser også at ansatte er mer fornøyde og jobber gjerne for selskaper som tilbyr fleksibilitet.

Vel, det krevde en pandemi, brukervennlig teknologi og en mengde gode verktøy for fjernarbeid for å få det til.

Når vi snakker om gode fjernarbeidsverktøy, er det mange programmer som brukes av selskaper med en velfungerende ekstern/hybrid arbeidsmodell. En undersøkelse fra TrustRadius viser at to tredjedeler av bedriftene investerer i programvare for webkonferanser.

Det finnes mange verktøy på markedet for oppgavesporing, samarbeid og interaksjon med ansatte. Men med så mange tilgjengelige verktøy, hvordan bestemmer man seg for hvilket som er best for ens bedrift?

Det er her Miro kommer inn i bildet.

Hva er Miro?

Miro (tidligere kjent som RealTimeBoard) er et visuelt samarbeidsverktøy som ble etablert i 2011. Det er en visuell plattform som hjelper teamet ditt med å samarbeide i denne epoken med hybride arbeidsplasser uten å miste produktiviteten. Det er et verktøy for bedrifter av alle størrelser (størrelsen spiller ingen rolle for Miro 😛) og brukes også i skoler, frivillige organisasjoner og av konsulenter.

Det har blitt et foretrukket valg for noen av de beste selskapene. Hvis det ikke er nok til å overbevise deg, skal vi nå forklare nøyaktig hvordan Miro kan hjelpe din organisasjon!

Hvordan kan Miro hjelpe deg?

Miro har mange bruksområder i ulike deler av din organisasjon. Den fleksible tavlen, de mange malene og de innovative samarbeidsfunksjonene gjør det mulig for teamet ditt å integrere Miro som et daglig verktøy i alle arbeidsfaser. La oss se hvordan du kan bruke Miro i disse forskjellige situasjonene –

#1. Møter og workshops

En stor del av fjernarbeid er å holde nettmøter og workshops. Et enkelt Google Meet eller Zoom er ikke lenger tilstrekkelig. Møter handler ikke bare om å snakke; det er mye mer. Og det er her Miro hjelper til.

Miro gir deg ikke bare en plattform for nettmøter, men de mange malene gjør også møtet morsommere, mer interaktivt og kreativt. Enten det er –

  • et bli-kjent-møte med nye ansatte,
  • et daglig standup-møte,
  • et møte for å diskutere agendaen,
  • eller til og med en emosjonell hjulaktivitet for å styrke teamet,

Miros maler står klare til bruk. Det finnes hele 56 maler bare for møter og workshops. Det gir en personlig opplevelse for de ansatte, og bidrar også til bedre produktivitet i fjernarbeidet. I tillegg er det også mulig å legge til lyd og musikk i møtene!

#2. Brainstorming

Innovasjon og kreativitet oppstår best når alle jobber sammen. Miros uendelige lerret gjør det enda morsommere! Du kan velge en mal for idédugnadstavlen din blant hundrevis av maler som er tilgjengelige i Miro, for eksempel –

  • mal for klistrelapper,
  • «seks tenkehatter»-mal,
  • omvendt brainstorming-mal,
  • mal for tilfeldige ord

og så videre! Det finnes faktisk over 300 av dem! Verktøyet har enda flere funksjoner som hjelper teamet ditt å brainstorme bedre.

Du kan demokratisere prosessen med anonym stemmegivning, organisere den ved hjelp av søkeord, og administrere tavlen din for fremtidige referanser. Du kan også ta bilder av fysiske tavler med funksjonen «Stickies Capture», og la teamet kommentere dem.

Det virtuelle lerretet har en «Frames»-funksjon som hjelper deg å organisere tingene dine bedre og gjør det enklere for teamet å planlegge. Snakk om å integrere det fysiske og digitale rommet! Til slutt kan du spore hele idéen fra unnfangelse til gjennomføring!

#3. Prosjektledelse

Å administrere et prosjekt kan være vanskelig. Prosjekter må tas en dag og en oppgave om gangen. Alle disse oppgavene og menneskene må administreres og holdes oversikt over. Det kan være vanskelig, med mindre du har Miro til å gjøre det for deg!

Miro er et flott verktøy som visualiserer dine oppgaver, deloppgaver og avhengigheter for å hjelpe deg med å forstå hva som må gjøres for å fullføre prosjektet. Det fremmer prosjekttilpasning i team på tvers av fagfelt, slik at alle er informert om arbeid og fremdrift. Her er noen av Miros funksjoner som gjør prosjektledelse mye enklere –

  • Funksjoner for tankekartlegging og brukerhistorikk hjelper til med å visualisere oppgaver bedre og utforme arbeidsflyten bedre for å utvikle en struktur for oppgavefordeling.
  • Miros oppgavesporingsfunksjon gir deg en oversikt over all informasjon slik at ingen oppgaver faller mellom stolene.
  • Verktøy som PI-planlegging, «brainwriting» med mer lar prosjektledere forberede seg bedre til møter og gjennomføre bedre workshops for å styrke teamet.
  • Sentraliser Kanban-tavler, Gantt-diagrammer, RACI-matriser og brukerhistorikk for å skape åpenhet gjennom hele prosjektet.

#4. Salgsfunksjon

Vi elsker Miro for å være det beste verktøyet for eksternt samarbeid, men funksjonen for salgsteamet er definitivt en bonus! Miro er et verktøy for organisering og samarbeid som bidrar til å effektivisere salgsfunksjonen og forbedre kundeforholdsstyringen. La oss se hvilke av Miros funksjoner som er nyttige for salgsteamet!

  • Miros visuelle lerret er en fin måte å visualisere salgsplanlegging og strategi. Man kan bruke de forskjellige tavlemalene til å planlegge markedsstrategien, fremheve viktige prospekter, spore potensielle kunder, gjennomføre konkurrentanalyser og planlegge kampanjer.
  • Miros «kundereisekartlegging» hjelper salgsteamene å spore kundene effektivt gjennom salgstrakten. Dette hjelper dem også med å identifisere de mest effektive kontaktpunktene, kundenes smertepunkter og forbedringsområder. Visuell representasjon av potensielle kunder og salgssykluser hjelper også teamet med å styre salgspipeline.
  • Lag «playbooks», visuelt opplæringsmateriell, guider osv. ved å bruke Miros visuelle lerret og forbedre salgsteamets opplæring og utvikling.
  • Miros enorme liste over integrasjoner inkluderer også CRM-verktøy som Hubspot, Salesforce, Pipedrive osv., som hjelper salgsteamet med å få tilgang til alt arbeidet sitt på ett sted.

#5. Hybrid arbeid

Her kommer kveldens stjerne – hybridarbeid. Miro er et av de mest tilgjengelige og intuitive verktøyene for fjernarbeid. Det gir mulighet for sømløst samarbeid, enten du vil gå på kontoret eller ligge på sofaen med en pose potetgull. La oss se på Miros funksjoner for fjernarbeid –

  • Møter i Miro omfatter mer enn bare tekst, lyd og video. Teamet ditt kan arbeide på en tavle samtidig for å skape, innovere og samarbeide.
  • I tillegg fungerer Miro på alle enheter, fra nettbrett til smarttelefoner!
  • Tilpass Miro etter dine behov med over 100 apper og integrasjoner.
  • Bruk toveis synkronisering, automatisering og innebygde Miro-kort for å få mest mulig ut av dine eksisterende verktøy og for å synkronisere alt.

Nå som vi har sett noen av bruksområdene Miro har for din organisasjon, skal vi se på noen av funksjonene som gjør at dette verktøyet skiller seg ut.

Miros unike egenskaper

Her er noen funksjoner som gjør Miro unik, og som viser hvorfor det bør være det rette valget for bedriftens arbeid!

#1. Diagrammering

Ingenting gjør arbeidet enklere enn å lage et visuelt tiltalende diagram om det. Faktisk bruker nesten 70 % av de spurte Miro-brukerne Miro til å lage diagrammer og kartlegge prosesser. Miro har en rekke unike verktøy som hjelper deg å lage de mest intuitive og representative arbeidsflytdiagrammene. Benytt deg av grunnleggende flytskjemaer, BPMN, UML-diagramverktøy, kompleks nettverksarkitektur og mer for diagrammer.

Miros omfattende malbibliotek for flytskjemaer, med svømmebanediagrammer, dataflytdiagrammer, mulighetstrær og mange flere, er der for deg hver gang du trenger å kartlegge en ny prosess eller gjenbruke en eksisterende.

#2. Smidig arbeidsflyt

Miro har en rekke funksjoner som hjelper deg med å forbedre din smidige arbeidsflyt gjennom de ulike funksjonene. Du kan gjøre sprintplanlegging, daglige scrum-møter, sprintgjennomganger og retrospektiver interaktive og engasjere eksterne brukere ved å bruke Miros smidige arbeidsflyter.

Importer oppgaver fra tilleggsverktøy som Jira, Asana, Rally, Azure eller til og med regnearkene dine til Miro, og juster arbeidsflyten din i sanntid. Til slutt kan du visualisere oppgavene og avhengighetene dine for å sette ideene dine ut i livet ved å bruke de tilpassbare Kanban-tavlene.

#3. Miroverse

Hvis du er lei av de siste Marvel-filmene og ser etter en ny «fandom», kan Miroverse være stedet for deg. Det er et felles forum der du kan se hva andre har laget med Miro og hente inspirasjon fra det.

Så hvis du fortsatt leter etter ideer, selv etter de tusenvis av malene Miro allerede har laget for deg (noe som er svært usannsynlig), kan du sjekke tavlene på Miroverse og søke etter dem etter emne, selskap eller skaper!

#4. Wireframing

Nå lurer vi på om det er noe Miro ikke kan gjøre. Lag lo-fi-maler for nettsider og produktskjermer på et blunk med Miros «wireframe»-maler og UI-bibliotek. Miro integreres med plattformer som IconFinder og Unsplash for å gi deg umiddelbar tilgang til grafikk. Bruk «frames» for å vise flere nett- eller produktskjermer, og koble dem sammen med funksjoner som piler og koblinger for å vise flyten.

Hva gjør Miro til det beste verktøyet?

Det beste med Miro, selv etter alt vi nettopp fortalte deg, er at du kan bruke Miro i stedet for å bruke ti andre verktøy til forskjellige formål.

Miro har funksjoner som et verktøy som Asana kan gjøre, for eksempel oppgave- og prosjektledelse. Men det Miro også kan gjøre, er å visualisere oppgavene og arbeidsflyten samtidig, noe som gjør det mer egnet for eksternt samarbeid. Malene gir mer kreativitet, fleksibilitet og brukervennlighet. Samtidig overgår Miro også verktøy som Trello med de mange visuelle formatene som tilbys i tillegg til Kanban-tavler.

Det har flere integrasjoner og tusenvis av eksisterende maler enn andre konkurrenter på markedet. Det gir en helhetlig integrasjon av arbeidet ditt, noe mange andre verktøy ennå ikke har sett for seg. I tillegg gjør brukergrensesnittet og brukervennligheten din opplevelse svært smidig og behagelig for øynene.

Hvordan får du Miro?

Besøk Miros nettsted i dag og registrer deg med e-posten din for en gratis prøveperiode. Se selv om alt vi har fortalt om Miro stemmer. Når du vil oppgradere til en plan, vil Miros salgsteam hjelpe deg med å finne den beste planen for deg. De har tre forskjellige abonnementer –

Starter Starter på $8 per medlem/måned fakturert årlig eller $10 fakturert månedlig.
Business Starter på $16 per medlem/måned fakturert årlig eller $20 fakturert månedlig.
Enterprise Tilpassbar basert på hvilke funksjoner du ønsker.

De har et supportteam som er tilgjengelig 24 timer i døgnet, 7 dager i uken for å hjelpe deg dersom det skulle være noe. De vil være svært behjelpelige med opplæring i bruken av appen. De har også et bredt utvalg av støttedokumenter som vil gjøre hele prosessen så smidig som mulig.

Siste ord!

Nå kan vi trygt si at vi har fortalt deg alt du trenger å vite om Miro før du prøver det ut. Vi liker virkelig plattformen og vet at det er løsningen bedriften din trenger! Så gå til Miros nettside i dag og opplev magien selv!

Du kan også se vår anmeldelse av Wrikes arbeidsadministrasjonsplattform.