Facebook har blitt en integrert del av hverdagen for mange, og fungerer som en sentral plattform for å holde kontakten med venner og familie. Den daglige bruken inkluderer alt fra direktemeldinger og samtaler til deling av statusoppdateringer og bilder. Med sine mange underholdende funksjoner, er det lett å forstå hvorfor Facebook har en såpass stor brukerbase. Likevel, selv om de fleste har mellom 100 og 500 venner på plattformen, er det ikke alltid at engasjementet på innleggene reflekterer dette.
Vi deler gjerne våre tanker og daglige hendelser, men Facebooks algoritme begrenser ofte synligheten, slik at vi kun får mellom 10 og 50 «likes» på våre innlegg. Denne begrensningen, som er et resultat av Facebooks ønske om å begrense rekkevidden til både profiler og sider, kan oppleves frustrerende når et innlegg ikke får den responsen vi hadde håpet på.
Denne situasjonen har ført til at noen brukere søker alternative metoder for å øke antall «likes», og dermed introduseres Facebook «auto likers». Disse tjenestene benyttes ofte via nettsider som tilbyr funksjonaliteten.
Med «auto likers» kan brukere oppleve en kunstig økning i antall «likes» på statusoppdateringer og bilder, ofte opptil flere hundre eller tusen. Motivet bak bruken av slike metoder er ofte et ønske om å fremstå som mer populær og engasjerende for andre brukere.
Hva er Facebook «auto likers» og hvordan virker de?
Facebook «auto likers» er i praksis nettsteder som tilbyr en tjeneste for å automatisk generere «likes» på dine innlegg. Disse sidene samler inn personlige data via såkalte «token»-numre. Den innsamlede informasjonen brukes deretter til å skape en kunstig «like»-aktivitet. Prosessen reiser spørsmålet om hvordan denne dataen blir samlet inn.
Når en bruker benytter en «auto liker», får den aktuelle nettsiden tilgang til brukerens «token»-nummer for å generere falske «likes». For eksempel, hvis ti personer benytter samme «auto liker», vil disse ti generere en liten pulje av falske «likes». Neste bruker som anvender samme tjeneste, vil motta disse «likes», og vil i tillegg legges til i den samme puljen.
Dermed øker den totale mengden genererte «likes» gradvis. Antall «likes» som er tilgjengelig, er direkte knyttet til hvor mange brukere som allerede har benyttet seg av tjenesten. Flere nettsteder tilbyr disse «auto likers»-tjenestene, og de krever som regel et «token»-nummer for å få tilgang til din Facebook-konto. I tillegg kreves en status- eller bilde-ID for å kunne legge til de falske «likes».
Er det trygt å bruke Facebook «auto likers»?
Fra Facebooks ståsted er bruken av «auto likers» ansett som spam og en risikabel praksis. Bruk av slike tjenester kan føre til at Facebook-kontoen din blir deaktivert eller at du får restriksjoner på kontoen. Disse «auto likers»-tjenestene kan også kompromittere din personlige informasjon, da de krever et «token»-nummer.
Dette innebærer at du i realiteten gir alle rettigheter til applikasjonen eller nettsiden som genererer dette «token»-nummeret. Facebook anser «Access Token»-nummeret som like viktig som passordet til din konto.
Enhver tjeneste som har tilgang til ditt «token»-nummer, kan potensielt misbruke din personlige informasjon. For mer informasjon, sjekk Facebooks brukerstøtte om Tilgangstoken.
Noen anbefalinger vedrørende bruk av Facebook «auto likers»:
- Unngå å bruke «auto liker»-tjenester fra din primære Facebook-konto.
- «Auto likers» krever et «Access Token»-nummer som i realiteten fungerer som passordet til din konto. Bruk av denne funksjonen via din personlige konto øker risikoen for sikkerhetsbrudd.
- Å skaffe falske «likes» er i strid med Facebooks brukervilkår. Dette kan føre til restriksjoner på «likes» og kommentarer, eller i verste fall deaktivering av din konto.
Anbefalt lesing: – Facebook triks og hacks.
Avslutningsvis håper vi denne informasjonen har bidratt til å belyse alle aspekter ved bruk av Facebook «auto likers», og at den har fjernet tvil rundt temaet. Husk på de ovennevnte forholdsreglene dersom du vurderer å bruke slike tjenester. Bruk Facebook på en trygg og ansvarlig måte ved å følge de gjeldende retningslinjene. For spørsmål er du velkommen til å legge igjen en kommentar.