Slik bruker du handlings- og deleutvidelser på iPhone og iPad

Hvis du er en iPhone- eller iPad-eier, har du sannsynligvis kommet over delings- og handlingsutvidelser, men hva er de og hvordan bruker du dem? Begge legger til kraft og muligheter til apper, og de kan endre måten du bruker enhetene dine på.

En delingsutvidelse gjør det raskt og enkelt å dele innhold med folk eller, i noen tilfeller, andre apper. Tenk deg å lese en flott guide om How-to Geek, men du må reise for å ta et tog. Ved å bruke en delingsutvidelse kan du lagre den guiden til din favoritt-leser-senere-tjeneste. Vil du sende den til en venn? Det er en delingsutvidelse for det også. Tenk på deleutvidelser som måter å få data ut av apper på en eller annen måte, og du vil være perfekt.

Handlingsutvidelser fungerer omtrent på samme måte, men lar deg bruke funksjoner fra andre apper uten å måtte åpne dem eksplisitt. Et godt eksempel her er å lage nye oppgaver og prosjekter i din favorittoppgavebehandling, ved å bruke kilden som et vedlegg. Før ankomsten av iOS 12 og dens forbedrede støtte for automatisk utfylling av passord, var tilgang til passord fra passordbehandlere også et godt eksempel på kraftig bruk av handlingsutvidelser.

  LØS DPC WATCHDOG VIOLATION Error (2021 Working Solutions)

Både handlings- og delingsutvidelser fungerer på samme måte, noe som betyr at hvis du vet hvordan du bruker en, vet du hvordan du bruker begge. Vi skal forklare hvordan du aktiverer utvidelser, bestiller dem på nytt og bruker dem her.

Hvordan aktivere en handling eller dele utvidelse

For å aktivere en handling eller deleutvidelse, åpne en app som lar deg dele innhold. Safari er et godt eksempel fordi alle har det, og det er vanligvis på startskjermen. Når du er åpnet, besøk et nettsted og trykk på «Del»-knappen i navigasjonslinjen nederst på skjermen.

  Slik importerer du LinkedIn-kontakter mens du holder e-posten din privat

Du vil nå se delingsarket, et område som viser delingsutvidelser på øverste rad og handlingsutvidelser på bunnen. Avhengig av hvilken type utvidelse du vil aktivere, bla helt til høyre og trykk på «Mer» -knappen.

Den neste skjermen viser alle tilgjengelige handlinger eller deleutvidelser, avhengig av raden du valgte. For å aktivere en utvidelse, veksle bryteren ved siden av den.

Hvordan omorganisere handling eller dele utvidelser

Å bestille utvidelser på nytt er viktig hvis du har mange av dem aktivert, noe som gjør det lettere å finne de du bruker oftest. For å komme i gang, la oss bruke Safari som startpunkt igjen. Igjen, etter å ha besøkt et nettsted, trykk på «Del» -knappen. Du vil se delingsarket vi nevnte tidligere med delingsutvidelser i den øverste raden og handlingsutvidelser nederst. For å ombestille disse utvidelsene, bla igjen til høyre på listen og trykk på «mer»-knappen. Nå, når du ser listen over utvidelser, trykk og hold på de tre horisontale linjene ved siden av en og dra den opp eller ned i listen for å omorganisere den.

  5 GHz Wi-Fi er ikke alltid bedre enn 2,4 GHz Wi-Fi

Slik bruker du handlings- eller deleutvidelser

Når du har alle utvidelsene dine aktivert og bestilt akkurat slik, er å bruke dem et enkelt tilfelle av å trykke på «Del»-knappen og deretter trykke på ikonet for utvidelsen du vil bruke. En ting å huske på her er at bare utvidelser som fungerer med innholdet som er tilgjengelig, vises i denne visningen. Det betyr at utvidelser som bare kan akseptere eller fungere med bilder, ikke vises hvis du for eksempel deler en nettside.