Slik sjekker du når Windows 10-bygget ditt utløper

Insider Preview-bygg av Windows 10 har en innebygd «tidsbombe». Hver kommer med en utløpsdato, og Windows vil til slutt nekte å starte opp helt etter den datoen. Her er hvordan du sjekker når det vil skje.

Hva skjer når en Windows 10 Build utløper?

Dette gjelder kun for ustabile Insider Preview-versjoner av Windows 10. Stabile versjoner av Windows 10 vil aldri «utløpe» og slutte å fungere, selv når Microsoft slutter å oppdatere dem med sikkerhetsoppdateringer.

Når en versjon av Windows 10 utløper, vil Microsoft sier du vil se en advarsel om at du bruker en utløpt versjon. Advarselen vil dukke opp igjen en gang om dagen, og du vil også se UAC (User Access Control) advarsler. Tidligere rapporter har sagt at Windows 10 vil starte på nytt hver tredje time etter at den utløper, så Microsoft kan ha gjort utløpsprosessen mindre irriterende.

  Hvordan spille videoformater som ikke støttes på Windows 10

Tidligere har Microsoft sa at utløpte bygg ikke lenger vil starte opp to uker etter utløpsdatoen. Du må installere en nyere versjon av Windows – eller en eldre stabil versjon som ikke utløper – for å bruke PC-en igjen.

Microsoft utløper disse byggene for å hindre folk i å bli med gamle, ustabile versjoner av Windows 10. Disse versjonene av Windows 10 er gjort tilgjengelige for testing, og det er ingen vits i å teste en gammel build som har en haug med allerede fiksete feil.

Hvordan sjekke utløpsdatoen

Du kan sjekke utløpsdatoen fra winver-applikasjonen. For å åpne den, trykk på Windows-tasten, skriv «winver» i Start-menyen og trykk Enter. Du kan også trykke på Windows+R for å åpne Kjør-dialogboksen, skrive «winver» inn i den og trykke Enter.

  Slik fikser du en pålitelig plattformmodul har feil på Windows 10

Denne dialogboksen viser deg den nøyaktige utløpsdatoen og klokkeslettet for din versjon av Windows 10. Du bør oppdatere til en nyere Insider-bygging av Windows 10 (eller gå tilbake til en tidligere stabil versjon) før utløpsdatoen.

Winver-dialogen viser deg også den nøyaktige Windows 10-bygningen du bruker. Denne informasjonen finner du også i Innstillinger-appen.