Slik overfører du data fra din gamle PC til din nye Mac

Å flytte dine gamle data til en ny datamaskin kan være litt av en hodepine, spesielt hvis du går fra PC til Mac. Heldigvis er det flere måter å gå frem på, slik at du kan sette opp den nye Mac-en og klar til å gå.

Det er forskjellige måter å overføre data fra din gamle PC til din nye Mac. Du kan dra filene dine til en ekstern harddisk og overføre dem manuelt, sette opp en nettverksdeling mellom de to systemene eller synkronisere dem ved hjelp av en skylagringskonto. Det er også Windows Migration Assistant, et spesialverktøy som Apple har laget spesielt for dette formålet. Begge datamaskinene må være på samme nettverk for å bruke dette verktøyet, men tidligere er det ingen andre harde krav.

Slik bruker du Windows Migration Assistant til å overføre filene dine.

Trinn én: Gjør Windows-maskinen klar

For å starte denne prosessen, start på din Windows-PC. Åpne en nettleser du ønsker. Det er en Apple-side ligger på Apples offisielle hjelpedatabase med lenker til Windows Migration Assistant-programmet for hver av de ulike versjonene av macOS på din nye Mac. Du installerer denne applikasjonen på din Windows-maskin.

  Slik kaster du (eller selger) Smarthome-maskinvare på en sikker måte

Velg riktig nedlasting for versjonen av macOS på den nye maskinen og klikk på lenken for å komme til nedlastingssiden. Når du er der, klikker du på den blå «Last ned»-knappen.

Når du har lastet ned Migration Assistant, kontroller at du har lukket alle åpne Windows-apper, og åpne deretter Windows Migration Assistant ved å dobbeltklikke på den. I Migration Assistant-vinduet klikker du på «Fortsett» for å starte prosessen.

La PC-en din være tilgjengelig på neste skjermbilde, hvor en kode snart vil vises. Vi kommer tilbake til dette, ikke bekymre deg.

Trinn to: Gjør din Mac klar

Du er ferdig med Windows-maskinen for øyeblikket, så slå på Mac-en. Åpne Mac Migration Assistant, som finnes i Utilities-mappen. Den er allerede forhåndsinstallert.

  Når opprettet jeg min Google-konto?

Når du åpner Migration Assistant på Mac-en og klikker «Fortsett», lukkes alle apper på Mac-en, så sørg for at du er klar til å fortsette før du gjør det.

På neste skjermbilde velger du alternativet for å overføre data «Fra en Windows-PC.» Klikk deretter på «Fortsett» via pilen nederst på skjermen.

Den neste skjermen vil vise et passord for Mac-en du overfører data til. Du vil se at PC-en din også viser den samme koden på forekomsten av Migration Assistant. Skjermene vil se identiske ut mens du har begge maskinene i gang.

Sørg for at de to datamaskinene viser samme kode. Klikk deretter på «Fortsett» på PC-en først og gjør det samme på Mac-en.

  Slik fjerner du smartkoder fra en arbeidsbok i Excel

Du vil fokusere på Mac-en din resten av prosessen.

Trinn tre: Velg hvilke data som skal overføres

Når du trykker «Fortsett», vil migreringsassistenten på Mac-en din søke etter en liste over filer som du kan migrere til den nye datamaskinen. Når den er ferdig, vil den vise deg alle filene den fant, atskilt etter bruker. Velg dataene du vil flytte over, og klikk deretter på «Fortsett».

Etter at du har gjort dette, starter prosessen, og du vil bli vist en ETA til den er ferdig. Overføringen kan ta en stund å fullføre, avhengig av hvor mye data du overfører, og assistenten vil varsle deg når den er ferdig.

Gratulerer! Du kan nå begynne å bruke din ferske Mac.