Slik spiller du retrospill på NVIDIA SHIELD TV med emulatorer

Bortsett fra en HTPC, er NVIDIA SHIELD TV den mest allsidige boksen du kan sette i underholdningskonsollen. Den støtter 4K HDR-avspilling fra Netflix og YouTube. Du kan spille spill fra Google Play Store og streame spill fra PC-en eller NVIDIAs servere. Og du kan til og med sette opp en emulator for retrospilling.

Mens vi har sett retro-konsoller som PlayStation Classic og NES Classic, deres engangsbruk kan være litt av en turn-off. Det er ikke noe galt med å bare koble til noe og dykke inn i spill, men andre alternativer er bedre hvis du vil ha et mer flerbrukssystem. Og NVIDIA SHIELD kan være den beste av dem.

Hva er emulatorer og ROM-er?

Du trenger to brikker for å spille de eldre spillene dine på et nyere system:

En Emulator: Dette er programvaren som imiterer den klassiske konsollen, og gir systemet ditt en måte å spille klassiske spill på. Emulatoren er ansvarlig for å oversette kontroller, samt håndtere video- og lydutgang. De fleste emulatorer aktiverer også lagringstilstander slik at du når som helst kan lagre spillfremgangen din.
ROM-er: Dette er programvareversjonen av spillet du spiller.

Emulatorer er helt lovlige, men ROM-filene er litt skumlere. Opphavsrettslovene varierer fra land til land, men i beste fall er den eneste lovlige metoden for å få tak i en ROM å rive den fra en kassett du eier. Kassetten må forbli i din besittelse, og du kan ikke dele ROM-filen med noen. Før du begynner, ta en titt på lovene i din region og sørg for at du får ROM-ene dine på en lovlig måte.

Hvorfor bruke SHIELD i stedet for å kjøpe en klassisk konsoll?

Selv om det ikke er så enkelt å sette opp emulatorer på SHIELD som bare å koble til en NES Classic, er det mye enklere enn å bygge ditt eget system og mer TV-vennlig enn å emulere spill på PC-en din. Og når du ikke spiller, kan du bruke den samme boksen til å se favorittprogrammene dine.

  5 Smarthome-enheter du ikke bør kjøpe

Siden NVIDIA har en førstepartskontroller for SHIELD, vet emulatorutviklere at det er kontrolleren de fleste brukere vil ha. Dette gjør det enklere å inkludere støtte for den kontrolleren, noe som betyr at du vil ha mer flaks med å få den til å fungere med favorittretrospillet ditt rett ut av esken.

En annen fordel med SHIELD er at du kan spille spill fra flere plattformer. PlayStation Classic lar deg bare spille de 20 spillene den følger med, så når du fullfører dem alle, blir konsollen en (veldig attraktiv, vel å merke) dekorasjon. Som vi kommer til om et øyeblikk, støtter de fleste emulatorer for SHIELD en rekke plattformer. Du kan spille NES-spillene dine, men også SNES, GameBoy, PlayStation og mer – alt fra én enhet.

Sjekk ut spill i Google Play-butikken

Selv om du har en lovlig kopi av spill-ROMen og en emulator å spille den på, bør du likevel vurdere å se etter det samme spillet i Google Play Store. Du må sannsynligvis kjøpe det igjen, men selv eldre AAA-spill som Grand Theft Auto-serien koster mindre enn ti dollar (hver). Og dermed unngår du helt den juridiske gråsonen med å skaffe spill-ROM. Du vet også at du kan laste ned spillet på nytt når som helst fra Play Store, slik at du ikke trenger å beholde den gamle kassetten og ROM-filen.

Et portert spill vil sannsynligvis også yte bedre enn et emulert og kan ha funksjoner som bedre kontrollerstøtte og skylagring. Det svir litt å kjøpe tilbake noe du allerede eier, men bekvemmeligheten er sannsynligvis verdt noen få dollar.

Når det er sagt, la oss ta en titt på hvordan du får en emulator til å fungere.

Her er det du trenger

Du trenger et par ting for å få dette til å fungere:

RetroArch: Denne emulatoren er tilgjengelig gratis i Play Store, så du trenger ikke å bekymre deg for å laste den inn på enheten din. Den støtter også mange eldre systemer, enkel tilstandslagring og lasting, og inkluderer støtte for SHIELD-kontrolleren.
Solid Explorer: Dette er den beste filbehandleren for Android, selv på en 160-tommers skjerm.
En USB-stasjon: Eldre spillfiler er små, så du trenger ikke en stor minnepinne. De rundt tjue spillene jeg hadde var bare på omtrent 1,3 GB.

  Tunity er en Shazam-lignende app som sender TV-kanallyd til enheten din

For å klargjøre USB-stasjonen, formater den som NTFS, exFAT eller FAT32 på din Windows-datamaskin.

Slik laster du inn ROM-filene dine

Det blir lettere senere hvis du deler ROM-filene i forskjellige undermapper for hvert system. Mine NES-ROM-er er i en mappe merket «NES», GameBoy Advance-ROM-ene mine er i en mappe merket «GBA,» og så videre. Når du har konfigurert ROM-mappen, kopierer du hele mappen til USB-stasjonen.

Deretter setter du inn minnepinne i NVIDIA SHIELD.

Bruk navigasjonstasten på SHIELD-fjernkontrollen til å velge hamburgermenyen i øvre venstre hjørne.

Velg Innstillinger-ikonet.

Bruk navigasjonsknappene for å flytte nedover listen og fjern merket for alternativet «Bundne kontekstverktøylinje». Med dette umerket blir verktøy som kopier, lim inn og mer tilgjengelig for deg med SHIELDs fjernkontroll.

Trykk på tilbakeknappen på fjernkontrollen én gang, flytt deretter ned og velg «USB Drive 1.»

Flytt ned til ROM-mappen, og trykk og hold midtknappen på fjernkontrollen for å velge den. Naviger til toppen og velg kopiikonet.

Bruk navigasjonsknappene for å flytte til høyre side, som som standard skal vise din interne lagring. Velg utklippstavleknappen for å lime inn ROM-mappen.

Når ROM-mappen er ferdig med å kopiere til internminnet ditt, trykker du på hjemknappen på fjernkontrollen for å gå tilbake til Android TV-startskjermen.

Sette opp RetroArch

Når du åpner RetroArch for første gang, vil den be om tillatelse til å lese lagringen din. Appen trenger dette for å lese ROM-filene dine, så du må gi den tillatelsen. RetroArch krever at du bruker gamepad, så herfra vil alle instruksjoner være med det i tankene.

Den neste tingen å gjøre er å laste ned en Core, som er en plugin som er skreddersydd for å fungere med en spesifikk plattform du prøver å etterligne. For eksempel, før du spiller et GameBoy Advance-spill, må du laste ned en Core som støtter GameBoy Advance. Alt dette skjer i RetroArch-appen, så du trenger ikke å bekymre deg for å gå til et nettsted eller kopiere ting rundt i filleseren igjen. Hver kjerne kan oppdateres fra tid til annen for å spille spillene dine litt bedre, og du kan også oppdatere disse fra RetroArch.

For å installere en kjerne, velg «Load Core.»

Deretter velger du «Last ned Core.»

  Hvordan sette opp en POP3- eller IMAP-konto i Microsoft Outlook

Rull ned og trykk «A» på kontrolleren eller midtknappen på fjernkontrollen for å velge og laste ned en kjerne for systemene du vil etterligne.

Du kan ha flere kjerner å velge mellom for systemene dine. Hver kjerne kan yte litt forskjellig, så hvis spillet ditt ikke spiller helt riktig, kan en annen kjerne fungere bedre. Du kan alltid laste ned en ny Core uten å skade spillfremgangen din.

Neste opp er å få RetroArch til å skanne ROM-filene dine. Trykk på B på kontrolleren for å gå tilbake til RetroArchs startskjerm, og bruk deretter venstre tommelspak for å flytte deg helt til høyre. Velg «Skann katalog.»

Velg alternativet «/lagring/emulert/0».

Bruk venstre tommelfinger for å flytte ned og velg «ROM» (eller hva du nå kalte mappen med ROM-er).

Velg «Skann denne katalogen.»

Det vil ta et øyeblikk å skanne alle ROM-filene dine, men trykk deretter på B-knappen på kontrolleren til du er tilbake på RetroArchs hjemmeside. Bruk venstre thumbstick for å flytte over til høyre, og du vil se ikoner som representerer alle systemene du har ROM-filer for.

Flytt tilbake til venstre, og velg «Input» i menyen under Innstillinger-ikonet.

Velg «Meny Toggle Gamepad Combo.»

Menyen i RetroArch brukes til å lagre og laste inn spillstatusen din på nytt, slik at du kan lagre og laste inn spillfremgangen din. Denne innstillingen endrer hvilke knapper du trykker på for å få frem menyen, så velg en kombinasjon du ikke vil bruke i spill.

Mens du er på innstillingsskjermen, kan du også endre noen av kontrollene og videoinnstillingene. Det kan for eksempel være lurt å justere ventetiden for spill designet i CRT-tiden. CRT-skjermer har ikke muligheten til å lagre bildedata før de vises, mens nyere skjermteknologier legger til noen få millisekunders forsinkelse. På grunn av dette kan det hende du må justere forsinkelsen, slik at knappetrykkene er på punkt.

Når du er klar til å spille, gå tilbake til listen over systemer du har. Velg spillet du vil spille.

Velg «Kjør».

Velg kjernen du vil bruke for å spille den.

Velg «Kjør» en siste gang.

Det er det! Du har spillet ditt oppe og går, og du kan spille av hjertens lyst.

Selv om det hele virket som mye oppsett, tar det ikke mer enn noen få minutter når du har ROM-filene dine. Med emulatoren installert, har du nå én enhet for streaming media, spille nyere spill og spille dine favoritt vintage spill!