Slik installerer og oppdaterer du Flash på din Mac

Adobe Flash brukes til bestemt innhold på nettsteder – vanligvis video eller nettapper. Selv om det sakte fases ut til fordel for HTML5, krever et nettsted av og til at du har Flash-spilleren installert. Det er ikke installert som standard på macOS lenger, men du kan fortsatt laste det ned.

Advarsel: Ikke last ned Flash fra andre steder enn Adobe. Det er en vanlig phishing-taktikk for et ondsinnet nettsted å hevde at Flash-spilleren din er «utdatert» og henvise deg til en falsk nedlasting. Du bør kun laste ned Flash fra Adobes offisielle nedlastingsside.

  Time- og annenhvert værvarsel for flere byer

Installerer Flash

Flash kommer pakket i en DMG, og de har separate versjoner for forskjellige nettlesere. Velg nettleseren du bruker, last ned Flash og åpne den. Det bør være et enkelt installasjonsprogram å kjøre, og alt du trenger å gjøre er å godta vilkårene og betingelser og angi Mac-passordet for å tillate installasjonen.

Flash-installasjonsprogrammet vil spørre deg hvordan du vil at programmet skal oppdateres – automatisk, manuelt eller med en popup som de fleste App Store-apper bruker. Siden Flash er kjent for å ha hatt en grov historie med ganske mange sårbarheter, er det sannsynligvis best å oppdatere automatisk.

  Hvordan skrive N med Tilde på toppen (Ñ ñ): Full guide

Oppdaterer Flash manuelt

Flash vil legge til en ny preferanserute i Systemvalg, hvor du kan konfigurere lokal lagring og kamerainnstillinger, samt manuelt se etter oppdateringer. Under «Oppdateringer» vil du kunne rekonfigurere alternativene du valgte under installasjonen, samt manuelt se etter oppdateringer ved å klikke «Sjekk nå.»

Hvis Flash er utdatert, vil den automatisk laste ned en oppdatert versjon.

Etter at alt er installert, vil du fortsatt være sikker på at Flash er riktig konfigurert i nettleseren din, spesielt når det gjelder sikkerhet, fordi å kjøre en tilfeldig Flash-app (vanligvis funnet i ondsinnede annonser) kan utsette deg for skadelig programvare. Vi anbefaler også å aktivere klikk for å spille, som bare kjører Flash-apper som du manuelt godkjenner. Du kan lese guiden vår om klikk for å spille for hver nettleser for å beskytte deg selv.

  Blir du svimmel av å se på telefonen din? Deaktiver animasjoner

Bildekreditt: Jarretera/Shutterstock