Slik sikkerhetskopierer du Mac-bildebiblioteket til en ekstern stasjon

Bilder er noen av de viktigste filene folk ønsker å holde trygge. Det er fint å lagre dem i skyen, men du vil kanskje også ha tryggheten ved å ha bildene lagret lokalt. Heldigvis er det enkelt nok å kopiere Macs fotobibliotek til en ekstern stasjon.

Denne veiledningen forutsetter at du bruker den faktiske «Bilder»-appen på Mac-en din, standard hvis du har brukt iCloud Photo Stream eller importert fra iPhone. Hvis du bare har bildene dine i en mappe på Mac-en, er alt du trenger å gjøre å koble til den eksterne stasjonen og flytte dem over. Hvis du bruker en annen app som vedlikeholder et bibliotek, må du konfigurere ting i den appen.

  Hvordan gjøre streaming av Disney+ enklere ved å bruke tastatursnarveier

Flytte bildebiblioteket ditt

For å forstå hvordan dette fungerer, er det viktig å vite hvordan Bilder-appen katalogiserer filer. Det er faktisk enkelt; det er en enkelt fil som inneholder hele biblioteket ditt. Hvis du vil sikkerhetskopiere dette, kobler du til den eksterne harddisken og drar hele filen over til den harddisken i sidefeltet i Finder.

Den vanskeligere delen kommer når du trenger å endre hvilket bildebibliotek du vil bruke. Du må endre plasseringen som Bilder-appen leser fra.

På bildet nedenfor har jeg to Photos-biblioteker, standardbiblioteket og et backup-bibliotek.

Mens du kan få tilgang til sikkerhetskopibiblioteket bare ved å dobbeltklikke på det – som åpner det i Bilder-appen – er det bedre å bytte Bilder for å bruke denne som standard. Du kan alltid bytte tilbake til det vanlige biblioteket når du trenger det.

  Hva er kanalbinding?

Dobbeltklikk på sikkerhetskopibiblioteket for å åpne det, og åpne deretter innstillingene for Bilder fra bilder > Innstillinger i menylinjen.

Velg «Bruk som systemfotobibliotek», som vil endre standard til det nye biblioteket.

Sikkerhetskopier stasjonen din automatisk med Time Machine

Sikkerhetskopiering av filer manuelt er ikke den beste løsningen, siden du aldri kan forutsi når datamaskinen vil gå i stykker. Det er bedre å sikkerhetskopiere automatisk, slik at du ikke trenger å tenke på det i det hele tatt. Apples innebygde Time Machine er det beste verktøyet for sikkerhetskopiering til en ekstern stasjon. Du kan lese veiledningen vår om hvordan du konfigurerer den for å komme i gang.

  Hvordan bruke Microsoft Teams-kommandoer

Bildekreditt: dourlekkasje/Shutterstock