Slik laster du ned apper som ikke lenger er i telefonens App Store

App-butikker for smarttelefoner er godt etablert på dette tidspunktet, og så mye som vi elsker å se nye apper bli tilgjengelige, betyr det også det uunngåelige: noen ganger forsvinner apper. Her er hva du kan gjøre hvis favorittene dine forsvinner.

Hvorfor forsvinner apper?

Før vi snakker om hvordan du kan få apper som ikke lenger er tilgjengelige for nedlasting fra telefonens respektive appbutikk, la oss først snakke om hvorfor apper blir fjernet i utgangspunktet.

Generelt er dette en oppfordring fra utvikleren; appen blir trukket fordi de ikke lenger støtter den. Eksempel: Epic Games nylig hentet alle versjoner av Infinity Blade fra iOS App Store nettopp av den grunn. Selskapet hevdet mangel på ressurser for å støtte spillene «på et nivå som oppfyller [their] gjeldende standarder.» Det er fornuftig – hvis du skal gjøre noe, kan du tross alt like godt gjøre det riktig.

Oftere enn ikke er det slik det går. Appen blir mer trøbbel enn den er verdt å fortsette å støtte, funksjonene blir flyttet inn i en annen app fra samme utvikler (og det er ikke behov for redundans), eller utvikleren blir fullstendig oppløst.

  Slik ser du NBA-sluttspillet uten kabel

Den gode nyheten er at hvis appen du leter etter ikke er tilgjengelig av noen av disse grunnene, bør du fortsatt kunne laste den ned på nytt hvis du tidligere har fått den lastet ned (dette gjelder spesielt for apper som koster penger) .

Når det er sagt, er det verdt å merke seg at hvis appen er fjernet av appbutikkselskapet selv – Apple i tilfelle iOS App Store eller Google for Play Store – så er den mest sannsynlig borte for alltid. Hvis de trakk den, er det en god grunn til det, så du kan ikke forvente å få den tilbake enkelt.

Hvis appen ikke lenger er i appbutikken, er her den enkleste måten å få den tilbake for både Android- eller iOS-enheter.

Slik laster du ned apper som ikke lenger er i iOS App Store

Hvis du er en iOS-bruker, er alternativene dine ganske begrensede – du må hente appene dine fra App Store. Heldigvis, hvis du har kjøpt eller lastet ned en app som ikke lenger er tilgjengelig, kan du sannsynligvis fortsatt hente den.

  Hvordan koble til en SFTP-server i Ubuntu

Start først App Store, og trykk deretter på kontoikonet øverst til høyre.

Derfra trykker du på «Kjøpt.»

For å se alle appene som ikke allerede er på telefonen eller iPaden din (som er det sannsynlige scenariet hvis du prøver å hente noe som ikke lenger er i App Store), trykk på «Ikke på denne iPhone/iPad».

Derfra kan du bla gjennom listen for å finne appen du vil installere, og deretter trykke på det lille skyikonet til høyre for å laste det ned. Enkel peasy.

Hvordan laste ned apper som ikke lenger er i Google Play

Mens du bare har ett alternativ for å laste ned utdaterte apper på iOS, er det et par måter å gjøre dette på Android: få det fra Google Play Store eller last ned APK og sidelast appen. Mens førstnevnte er den enkleste måten, tilbyr sistnevnte en måte å installere apper som er fullstendig fjernet fra Google Play.

Slik installerer du fjernede apper fra Google Play

Åpne først Play Store, og åpne deretter menyen ved å trykke på de tre linjene øverst til venstre (inne i søkeboksen).

Derfra velger du «Mine apper og spill».

Når denne menyen åpnes, velg «Bibliotek.» Dette viser alle apper du noen gang har lastet ned fra Google Play.

Dessverre er det ikke en enkel måte å søke i denne listen, så hvis du leter etter en eldre app, kan det ta litt tid å finne den ved å bla gjennom.

  Hvordan se videoer med raskere hastigheter

Den gode nyheten er at du har et annet alternativ: sidelast APK.

Slik sidelaster du apper som ikke lenger er i Google Play

Å sortere gjennom en vanvittig liste med apper kan være en stor smerte, så i så fall kan det være lettere å sidelaste appen.

Hvis du aldri har sidelastet en app før, vil du sannsynligvis ta en titt på hele veiledningen vår. Det er ikke en komplisert prosess, men hvordan du gjør det vil avhenge av hvilken versjon av Android telefonen din kjører.

Hvis du har sidelastet apper før og bare trenger et godt sted å finne noe som ikke lenger er i Play-butikken, APK-speil er svaret ditt. Det er det beste stedet på nettet for å hente Android-apper til sidelast. Det er en pålitelig kilde som bare har gratis apper (det er ingen piratkopierte apper på APK Mirror), og hver app er legitim. Det er også verdt å nevne at det finnes flere versjoner av enkelte apper avhengig av telefonens modell og maskinvaredetaljene. Hvis du ikke er sikker på hvilken APK du bør installere, sjekk ut denne primeren.

Så, for eksempel, hvis la oss si at du vil installere Skitch (en nå nedlagt Evernote-app). Du ville rett og slett ta tak APK-en fra APK Mirror og installer den på enheten din ved å følge instruksjonene ovenfor. Ingenting med det!