Slik ser du sangtekster på en iPhone, iPad, Mac eller Apple TV

Apple Music er måten å lytte til musikk på Apples enheter, og selv om det finnes alternativer, er integrasjonen uten sidestykke. Det er noen ganske flotte funksjoner også – som å kunne følge med på sangtekster.

Apple Music er ikke den eneste musikkstrømmetjenesten som er tilgjengelig på Apples plattformer, men selv om Spotify og andre er mer enn dyktige, er det noe med å bruke programvare utviklet spesielt for en plattform, og Apple Music er et godt eksempel på det. Det er mye å elske der også, og sangtekster er en av de funksjonene du kanskje ikke bruker så mye, men som er veldig glad for å ha når du ikke helt skjønner det ene ordet i den nye favorittsangen din.

  Slik merker du filer på en Mac, iPhone eller iPad

Dessverre har Apple en historie med å feile hardt når det gjelder å gjøre funksjoner synlige, og dette kan være et annet eksempel på det. Det er sannsynlig at du ikke engang visste at Apple Music støtter tekster, så vi er her for ikke bare å minne deg på at de eksisterer, men også for å vise deg hvordan du kommer til dem. Metoden varierer litt avhengig av om du lytter på en Mac, Apple TV eller en iOS-enhet, så la oss ta en titt på begge alternativene.

Vise sangtekster på iPhone eller iPad

For å komme i gang åpner du Musikk-appen og begynner å spille sangen du vil se teksten for. Sveip deretter opp på musikkkontrollene nederst på skjermen for å se «Spiller nå»-skjermen.

  Slik endrer du Disney+-profilbildet ditt

Til slutt trykker du på «Vis»-knappen ved siden av der det står «Sangtekst.»

Vise sangtekster på en Mac

På en Mac åpner du iTunes (beklager, det er den eneste måten!) og begynner å spille sangen du vil se teksten for. Klikk deretter på «Mer»-ikonet øverst på skjermen og klikk deretter på «Sangtekster».

Viser sangtekster på Apple TV

Apple TV er kanskje ikke det første stedet du tenker på å høre på musikk, men det fungerer som en sjarm og kan være fornuftig hvis Apple TV er en del av hjemmeunderholdningsoppsettet ditt.

Uansett hvilke høyttalere den er koblet til, start å spille sangen og sveip deretter opp på berøringsflaten på fjernkontrollen før du velger «Mer»-ikonet. Det er alt som skal til.

  Slik blir du med på et Microsoft Teams-møte uten appen