Slik holder du bildene dine trygge mens du er ute og fotograferer

Som fotograf er det ingenting verre enn å miste de harde bildene dine, enten det er på grunn av harddiskfeil, tyveri eller noe annet. Med en god backup-strategi er det enkelt å holde bildene dine trygge hjemme, men hva med når du fortsatt er ute og fotograferer? Hva om du går utenfor nettet og bort fra den bærbare datamaskinen i et par dager, eller til og med noen uker? La oss ta en titt.

Mens du er ute på stedet, er de viktigste risikoene for bildene dine tyveri, tap og tap av data. Løsningen på alle tre risikoene er stort sett den samme: sørg for at du aldri har bare en enkelt kopi av bildene dine på et enkelt SD-kort eller harddisk, eller alle kopiene dine på ett enkelt sted. Det er litt mer enn det, så les videre.

Bruk de riktige kortene

For å minimere sjansen for tap av data fra et defekt SD-kort—som kan skje, selv om det er svært sjeldent – ​​før du drar ut for å skyte, sørg for at du bruker kort av høy kvalitet som er i god stand. Vi anbefaler SanDisk- og Lexar-kort, og egentlig er det ingen unnskyldninger for å ikke bruke de beste: et 32 ​​GB SanDisk Ultra SD-kort koster mindre enn $10. Bare vær forsiktig med å kjøpe forfalskninger.

  Hva er forskjellen mellom Min bildestrøm og iCloud-bilder?

Hvis SD-kortene dine har ligget i en skuff og samlet støv en stund, er det verdt å se på dem. Sjekk at de ikke er bulkete, riper eller skadet på annen måte. Du bør også formatere dem før hvert opptak.

Hvis du har doble kortspor, bruk dem

Doble kortspor er en profesjonell funksjon, og hvis kameraet ditt støtter dem, bruk dem absolutt. Med mindre du skyter mange serier, skyt RAW til begge kortene. På denne måten har du automatisk en sikkerhetskopi av hvert bilde du tar. Sjansen for at ett kort mislykkes er små; sjansen for at to kort mislykkes samtidig før du har en sjanse til å sikkerhetskopiere bildene dine et annet sted er i hovedsak null.

Selv om du fotograferer med to kort, er det en dårlig idé å la begge sitte i kameraet. Hvis noen stjeler kameraet ditt eller det faller utfor en klippe—som også kan skje– du vil ikke at begge kortene skal følge med. Når du ikke skyter, ta en ut og oppbevar den på din person, med noen andre i gruppen din, eller i vesken din.

Bruk flere SD-kort

Sjansen for at noe skal skje med SD-kortene dine øker jo lenger du bruker dem. Siden SD-kort er så billige, er det fornuftig å bruke mange av dem. For flerdagersturer bruker jeg to kort hver dag: ett hovedkort og ett reservekort. På slutten av hver dag lagrer jeg dem separat – vanligvis ett i ryggsekken og ett på hotellrommet eller AirBnB – og legger to nye kort i kameraet. På denne måten, hvis noe skjer, vil jeg bare miste en enkelt dags bilder i stedet for en hel tur. Det spiller ingen rolle om kortene er fulle eller ikke.

  Hold en videokonferansesamtale der ingen trenger en konto

Hvis du går denne ruten, er det lurt å nummerere kortene dine, slik at du vet hvilke bilder som er på hvert enkelt. Kameraet mitt fotograferer til både CF- og SD-kort, så jeg nummererer CF-kortene som 1.1, 2.1, 3.1 osv., og SD-kortene som 1.2, 2.2, 3.2 og så videre. Ethvert nummereringssystem som fungerer for deg vil gjøre det.

Hvis du kan, sikkerhetskopier mens du fotograferer

Et økende antall bærbare harddisker, som GNARBOX eller Western Digital My Passport Wireless Pro, har en innebygd kortleser. Hvis du reiser uten den bærbare datamaskinen, er det verdt å investere i en. Du har da en måte å sikkerhetskopiere bildene dine hver kveld, eller til og med ute på stedet. Det er spesielt viktig hvis du bare fotograferer til ett enkelt SD-kort.

En ting å merke seg er at noen kameraer, som Nikon Z6 og Z7, tar bilder til forskjellige kortformater: sørg for at hvilken harddisk du kjøper støtter det kortformatet eller har en USB-port og støtter en vanlig kortleser.

  Hvordan finne Microsoft Teams-opptaksstedet

Med sikkerhetskopier er én ingen, og to er én, så selv etter at du har sikkerhetskopiert bildene dine til en harddisk, er det en god idé å la bildene ligge på lagringskortene til du vet at bildene dine er trygt lagret på flere steder – eller bedre likevel, i skyen.

Importer og sikkerhetskopier så snart du kan

Når du er hjemme – eller tilbake der du bor på en lengre tur – bør din første oppgave, før du dusjer eller tar deg en drink, være å begynne å importere og sikkerhetskopiere bildene dine. Hvis du ikke gjør det først, er det for lett å bli distrahert og somle.

Importer bildene dine til Lightroom eller hvilken som helst annen filbehandlingsapp du bruker, last dem opp til Dropbox eller en annen skylagringsleverandør. Hvis du har tatt mer enn en håndfull bilder, må hele prosessen kjøres i minst et par minutter; lenger hvis du bruker wifi på hotellet. Bare når du er sikker på at bildene dine er lagret på minst to separate steder, er det trygt å formatere SD-kortene og bruke dem igjen.

Hvis alt dette høres litt paranoid ut, så har du rett. Men tap av data skjer. Kamerautstyr blir stjålet. Og hvis du ikke er forberedt, kan du miste hundrevis eller tusenvis av bilder du har brukt tid, penger og krefter på å lage.

Bildekreditt: Eddie Yip på Flickr.