Slik kjører du Retina-skjermen med den opprinnelige oppløsningen

MacBook-skjermer kjører normalt med en skalert oppløsning, som bruker ekstra piksler på skjermer med høyere oppløsning for å forbedre klarheten til teksten på skjermen samtidig som alt holdes i samme størrelse. Dette fører imidlertid til at skjermen i hovedsak blir «zoomet inn» med alt mye større enn det burde være.

Hvis skjermen kjører med sin opprinnelige, ikke-skalerte oppløsning, vil du ha mye mer plass å jobbe med, noe som kan være bra for de som prøver å presse hver tomme arbeidsplass ut av en mindre MacBook.

Prøv de innebygde kontrollene først

Apple inkluderer noen kontroller for å endre hvor zoomet inn skjermen er, som du finner under «Skjerm»-innstillingene i Systemvalg:

  Hvordan fikse PS4 feilkoder SU-30746-0, SU-42118-6

Hvis du for øyeblikket bruker standardinnstillingene, er det sannsynligvis best å prøve dette før du tyr til en tredjepartsløsning.

Kjør på Native med Retina Display Menu

Retina Display Meny er en enkel menylinjeapp som lar deg velge en tilpasset oppløsning fra en rullegardinliste. Det er en eldre app, men har ingen problemer med å kjøre på macOS Mojave. Hvis det ender opp med å gå i stykker i fremtiden, kan du prøve SwitchResXsom har blitt oppdatert mye mer nylig, men er en betalt app.

Last ned DMG for appen fra utgivelseslenken nederst på appens side og åpne den. Fra ikonet i menylinjen kan du velge hvilken oppløsning du vil kjøre.

  Hvordan se telefonnummer i Viber

RDM lar deg kjøre høyere oppløsninger enn den opprinnelige skjermen din, men de vil være uskarpe ettersom den må interpolere. Her har min 13-tommers MacBook en oppløsning på 2560×1600, men kan kjøre nærmere 4K med skalering. Det vil imidlertid ikke se spesielt bra ut, og kan være for lite til å lese, så det er best å holde seg til den opprinnelige oppløsningen. Du finner den opprinnelige oppløsningen din under «Skjerm»-fanen i Om denne Mac-en.

RDM har støtte for flere skjermer samtidig, og til og med for å endre oppdateringsfrekvenser for skjermer med høy oppdateringsfrekvens, men kan være begrenset hvis du har en eldre DisplayPort-kabel.

  Still inn iPhone-skjermens lysstyrke langt lavere enn hva Apple tillater

Det er imidlertid ikke uten noen feil og ulemper. Selv om du starter appen ved oppstart, vil den ikke laste standardoppløsningen din, slik at du kan velge den manuelt. I tillegg, hvis du bruker flere skjermer, vil MacBook-skjermen tilbakestilles til standardinnstillingene hver gang du kobler fra den sekundære skjermen, og du må velge oppløsningen du bruker på nytt. Noen ganger vil det feile og du må velge oppløsning to ganger. Samlet sett gjør den jobben sin ganske bra.

Bildekreditt: guteksk7/Shutterstock