Hvordan endre sideorientering i Google Dokumenter

Mesteparten av tiden er det fornuftig å bruke en stående orientering for dokumentsider. Noen ganger, for eksempel når du har et stort bord som krever litt ekstra horisontal plass, kan det hende du må endre til liggende orientering i stedet. Slik gjør du det i Google Dokumenter.

Dessverre lar Google Dokumenter deg bare endre sideretningen til et helt dokument, ikke bare deler av det. Hvis du kommer fra noe som Word, som lar deg orientere forskjellige seksjoner på forskjellige måter, må du venne deg til den begrensningen. Så du vil ikke kunne sette inn en eneste liggende side i et ellers portrettorientert dokument, noe som ville være veldig nyttig.

  Hvordan beregne prosentvis endring med pivottabeller i Excel

Likevel kan det være nyttig i enkelte situasjoner å kunne endre retningen for hele dokumentet.

Hvordan endre sideorientering i Google Dokumenter

Åpne «Fil»-menyen og klikk deretter på «Sideoppsett» for å åpne vinduet Sideoppsett.

Øverst i dette vinduet, i «Orientering»-delen, kan du bytte dokumentet mellom stående og liggende. Gjør ditt valg og klikk deretter «OK» for å bruke valget ditt.

Hvis du vil angi liggende som standard sideretning hver gang du åpner Google Dokumenter, klikker du på «Sett som standard»-knappen før du klikker på «OK». Neste gang du åpner et nytt dokument, vil det være i den standardretningen du angir.

  Hvordan laste opp filer til Microsoft Teams

Merk: Selv om liggende modus kan få det meste av dokumentet til å se bra ut, har det en merkelig bieffekt ved å omorganisere og formatere bilder og andre medier som kan ha sett bra ut i stående layout. Pass på at alt er i orden før du sender det til noen for godkjenning.

Det er alt som skal til. Når vinduet lukkes, blir dokumentet umiddelbart snudd på siden til liggende sideoppsett, noe som gir tabeller, tekst og bilder rom til å strekke seg ut på siden.