Vil du ha bedre Smarthome-stemmekontroll? Bruk grupper

Hvis Google Home eller Amazon Echo har problemer med å kontrollere flere lys eller enheter i et rom, har du sannsynligvis ikke satt opp grupper riktig. Å gi hvert element et unikt navn og deretter gruppere disse elementene gjør at stemmeassistenten fungerer bedre.

Det blir raskt komplisert å navngi enheter

En smart pære er en av de mest naturlige tingene å legge til et voksende smarthjem. Du trenger lyspærer, og disse er utrolig enkle å installere, og krever ingen ledninger fra din side. Men du vil raskt støte på et problem med taleassistenter som Google Home og Alexa: alt trenger et navn. Etter hvert som du legger til andre typer enheter som smarte brytere eller smarte stikkontakter, multipliseres disse navnene, og det blir vanskeligere å huske hva du skal si når.

Dessverre forstår stemmeassistenter deg ikke helt; de lytter bare etter forventede kommandoer. Så hvis du snubler over «slå på studiet … jeg mener kontorvindusbelysning» er det en større sjanse enn at det vil høre deg feil og ikke gjøre noe i det hele tatt, eller gjøre feil ting. Hvis enhetsnavnene dine ikke er minneverdige, vil du støte på dette problemet ofte. Men det er vanskelig å finne på mange forskjellige navn som er lett å huske, så det er bedre å gruppere enhetene dine i stedet.

  3 verktøy for å lage og legge inn grafer eller diagrammer på nettet

Å navngi grupper reduserer komplikasjoner med enhetsnavn

Stemmeassistenter er fortsatt ikke så smarte som de burde være. Jo mindre «tenking» du får stemmeassistenten til å gjøre, jo bedre. Grupper gir en praktisk snarvei for både deg og stemmeassistenten.

Når du grupperer enhetene dine, betyr navnene på de individuelle enhetene mindre. Du kan navngi dem Study1, Study2 og Study3 – eller du kan kalle dem Window Light, Wall Light og Ceiling Light hvis du foretrekker det – men du vil sjelden bruke disse navnene. I stedet vil du bruke gruppens navn når du snakker med Alexa og Google Home ved å si noe sånt som «Alexa, slå av studielyset.» Hvis de tre lysene alle er i en gruppe som heter studie, vil det slå av alle lysene i den gruppen. Dette vil også bidra til å unngå forvirring hvis du har navngitt en smart lys-studie og en smart outlet-studie (men du bør unngå å gjøre det).

  Hvordan få Minecraft Java Edition gratis nedlasting (prøve)

Enda bedre, hvis du knytter en stemmeassistentenhet i rommet til den gruppen, kan du si «slå av lys», og den vil vite hvilke lys som skal slås av basert på den tilknytningen. Det er hvis du navngir en gruppe. Det kan fortsatt være lurt å velge unike navn for enhetene basert på deres plassering i rommet, så hvis du noen gang ønsker å kontrollere bare en enkelt enhet, blir det lettere å huske navnet.

Vi anbefaler å opprette grupper selv om du bare har én enhet du vil legge inn i den gruppen. Grunnen til dette er at du kan legge til flere enheter i gruppen i fremtiden, og det kan være vanskelig å endre din egen vane med det du sier.

Hvordan sette opp grupper for Amazon Alexa

Vi har dekket å sette opp grupper i Alexa før, men det er en ganske enkel prosess. Bare trykk på enhetsknappen nederst i Alexa-appen, og trykk deretter enten på den eksisterende gruppen eller trykk på plusstegnet i øvre høyre hjørne etterfulgt av «Legg til gruppe» for å opprette en ny gruppe. Trykk deretter på enhetene du vil legge til i gruppen.

  Tre måter å forbedre smarthjemmet ditt på

Hvordan sette opp grupper med Google Assistant

Hvis du ikke tidligere har koblet til smartenhetene dine, start der. Google vil be deg om å knytte til et rom etter at du har lagt til enheten, og det er best å gjøre det. Det inkluderer Google Homes også. Men hvis du allerede har lagt til smartlys og ikke koblet til dem til et rom, bla ned til bunnen og trykk på en enhet for å knytte den til et rom.

Hvis du vil ha enklere kontroll av lys i et rom, kan du legge til en Google Home-enhet i rommet også.

Det er det, så lenge du har tydelig navngitte grupper (og husk, Google kaller dem «rom» i stedet, men de fungerer på samme måte), vil du ha mye lettere for å bruke den riktige kommandoen. Du vil også redusere variablene som stemmeassistenten din må ta hensyn til. Å ta disse ekstra trinnene kan være mer arbeid, men de vil gjøre smarthjemopplevelsen din morsommere i det lange løp.