Hvordan endre tegnkodingen i Outlook

I beste fall er det irriterende å få en e-post som inneholder uleselige tegn. I verste fall kan det hindre deg i å lese posten i det hele tatt. Noen ganger viser endring av kodingen i Outlook de manglende tegnene og lar deg lese meldingen. Slik gjør du det.

Hva er tegnkoding?

Hvis du ikke er sikker på hva «tegnkoding» er, har vi en omfattende forklaring til deg. Den mindre omfattende forklaringen er at et tegn er en glyph som vises på skjermen når du skriver noe. Så hver bokstav i denne artikkelen er en glyph som representerer en bokstav – a, b, c og så videre. Bak kulissene representerer datamaskinen din disse tegnene ved hjelp av en kode som tolkes av et program – som en nettleser eller et tekstbehandler – og deretter gjengir dem på skjermen som et tegn.

Så langt, så enkelt, spesielt hvis du tror det bare er 26 tegn i alfabetet, ti tall og noen grammatiske tegn som ! eller @.

Imidlertid er det også 26 store bokstaver og langt flere grammatiske tegn som du kanskje skjønner (tastaturet ditt viser bare en liten delmengde av mulige grammatiske tegn, selv for engelsk). Og dette dekker bare ett språk, engelsk, som er i ett alfabet, latin (også kjent som det romerske alfabetet). Det latinske alfabetet inkluderer de fleste vesteuropeiske språk og har et stort antall diakritiske symboler som ikke brukes på engelsk. Diakritiske symboler er ting som aksenter, umlyd, cedillaerog andre merker som endrer uttalen av en bokstav eller et ord.

  Hvorfor du ikke bør bruke MicroSD-kort i DSLR eller speilløse kameraer

Så er det mange andre alfabeter, som kyrillisk (mest kjent for å inneholde det russiske språket), gresk, kanji (japansk) og kinesisk, hvorav mange inkluderer mer enn ett språk.

Nå kan du nå begynne å se skalaen av tegn som må kodes som glyfer. Det er over 70 000 kinesiske glyfer alene. En tegnkoding inneholder et antall kodepunkter, som hver kan kode ett tegn. ASCII, som du sikkert har hørt om, var en tidlig latinsk alfabetkoding som hadde 128 kodepunkter, ingenting i nærheten av nok til å dekke alle mulige tegn folk bruker.

W3-er anbefalt koding for HTML kalles UTF-8, som har 1 112 064 kodepunkter. Dette er nok til å dekke stort sett alle tegnene på alle språkene i alle alfabetene (men ikke alle), og brukes på 93 % av alle nettsteder. UTF-8 er også koding anbefales av Internet Mail Consortium.

  Hvordan kombinere eller gruppere sektordiagrammer i Microsoft Excel

Hvorfor skulle jeg bry meg med å endre det?

Outlook, sammen med alle andre moderne e-postklienter, koder og dekoder UTF-8.

Men hvis Outlook støtter UTF-8, og UTF-8 er den anbefalte kodingen, hvorfor ser du et uleselig tegn? Dette kan skje av flere grunner, men de primære er at du ser e-posten i ren tekst (enten fordi du eksplisitt ønsket å gjøre det eller at en virusskanner hadde konvertert den til ren tekst før den kom til deg) eller kodingen du bruker er satt til noe annet enn UTF-8.

Kodingen til en innkommende e-post bestemmes av avsenderen, så hvis de bruker ASCII, for eksempel, vil Outlook gjengi e-posten ved å bruke ASCII-kodingen. Hvis Word-innstillingene dine er satt til å erstatte «rette anførselstegn» med «smarte anførselstegn» (de som peker i en vinkel for å vise om de er åpne eller avsluttende anførselstegn), vil du se «uleselige» tegn i posten i stedet for smarte anførselstegn, fordi ASCII ikke inneholder de riktige tegnene for smarte anførselstegn.

Så hvis du endrer kodingen på en melding, kan du se de forvanskede tegnene slik de skal vises.

Ok, hvordan endrer jeg det?

Heldigvis er det ganske enkelt å endre kodingen av en melding i Outlook. Dobbeltklikk på meldingen for å åpne den. På Hjem-fanen i meldingsvinduet klikker du Handlinger > Andre handlinger > Koding for å se hvilken koding som er i bruk.

  Bør du bruke Hubitat for å automatisere smarthjemmet ditt?

Dette er en e-post fra Microsoft om at Clutter flytter ting fra innboksen min. Som du kan se, bruker Microsoft vesteuropeisk for å kode e-postene deres. For å endre det, klikk «Mer» og velg kodingen du ønsker, for eksempel UTF-8.

Det er alt som skal til – du skal nå kunne lese e-posten.

Hvis du vil vite hvordan dine utgående e-poster er kodet, gå til Fil > Alternativer > Avansert og bla ned til Internasjonale alternativer. Du ser etter alternativet «Foretrukket koding for utgående meldinger».

Standard er vesteuropeisk, og de skarpsynte blant dere lurer kanskje på hvorfor dette er, når, som nevnt ovenfor, anbefalingen for e-postformater er UTF-8. Svaret er at vesteuropeisk er en delmengde av UTF-8, og som sådan kan leses ved hjelp av UTF-8. Hvis du kjøper en kopi av Outlook designet for Hellas, for eksempel, vil standardkodingen være Windows-1253, som også er et undersett av UTF-8.

Du kan endre standard utgående koding til hva du vil. Hvis du vil at folk skal kunne lese meldingene dine, er det best å beholde det som vesteuropeisk eller bytte til en globalt brukt koding som UTF-8.