Slik sorterer du bildene dine automatisk med smarte album på en Mac

Apples bilder er kanskje ikke perfekte, men som et sted for enkelt å organisere bilder er det uten sidestykke, spesielt hvis du lever iCloud Photo Library-livsstilen. Smarte album er gode for det, men bruker du dem til det fulle?

Smarte album er et enormt underutnyttet aspekt av Bilder, noe som er synd fordi de gjør det enklere å holde et voksende fotobibliotek i sjakk enn du kanskje forestiller deg. Vil du ha alle bilder fra en bestemt periode på ett sted? Hva med alle bilder tatt med et bestemt kamera, på en bestemt dag? Alle portrettbilder?

Du skjønner ideen.

Her skal vi vise deg hvordan du lager ditt eget Smart Album, og vi skal også gi deg et par ideer til hvordan du kan bruke dem underveis.

Hvordan lage et smart album

For å starte, åpne Bilder og klikk på «Fil» etterfulgt av «Nytt smart album.»

  Slik legger du til gjeldende dato og klokkeslett i Google Sheets

Deretter gir du det nye smartalbumet ditt et navn og begynner å velge kriteriene du vil at Bilder skal bruke når du bygger albumet.

Hvis du har konfigurert mer enn én regel, er det viktig å velge om du vil at «Alle» eller «Alle» skal matches før de legges til i albumet. Å velge «Alle» vil resultere i en mindre samling bilder, mens «Alle» vil kreve at bare én eller flere av disse reglene oppfylles for at et bilde skal legges til albumet.

Ved å velge rullegardinmenyene kan du velge hvilke regler du ønsker å legge til, inkludert de som er basert på typen bilde, når det ble tatt, nøkkelordene som er tildelt og mer. Det er mange forskjellige regler å velge mellom, med flere kombinasjoner tilgjengelig. I stedet for å gå gjennom hver enkelt, skal vi dele noen eksempler på hvordan regler kan konfigureres, for å gi deg en følelse av hvor enkle eller komplekse disse kan være.

  Slik sjekker du tilgjengelig lagringsplass på en iPhone eller iPad

Finn alle bilder tatt i løpet av en bestemt periode

Dette er kanskje det mest grunnleggende Smart Albums-filteret, men det kan også være et av de mest nyttige. Som standard gjør Bilder det ikke enkelt å se bilder tatt i løpet av en bestemt måned. Slik kan et smart album se ut hvis du ønsker å se alle bildene tatt i februar 2019.

I skjermbildet nedenfor har vi valgt «Date Captured» «er in the range» og oppgitt en start- og sluttdato.

Se alle portrettbilder tatt i løpet av en periode

Fordi Bilder er så tett integrert med iCloud Photo Library og iOS-enheter, kan den oppdage hvilke bilder som ble tatt med iPhones Portrait-funksjonen. Slik ser du alle bildene dine, tatt med denne funksjonen, på ett sted. Vi har også lagt til kriterier som sikrer at vi kun ser bilder tatt i 2019.

For å gjøre dette velger vi «Bilde er stående» og «Dato fanget» «er innenfor rekkevidden» til en startdato og sluttdato. Når vi forteller Smart Albums å matche «alle» av følgende betingelser, vil den kun velge portrettbilder tatt mellom disse datoene.

  Bruk dato eller klokkeslett med endringsregler for å angi en dynamisk PIN-kode

Se alle selfier av en bestemt person som tar i løpet av en periode

Hvis du vil se en samling av selfiene du tok, vil du sannsynligvis ikke se noen som barna dine leker med telefonen din. Dette smartalbumet vil se etter bilder som bare er selfies som inkluderer ansiktet ditt, samtidig som det filtrerer ut alt som ikke ble tatt i løpet av 2019.

I dette eksemplet ber vi Bilder samsvare med «alle» av følgende: «Foto» «er» «portrett», «Dato tatt» «er innenfor rekkevidden» til en startdato og sluttdato,» og «Person» » inkluderer» en bestemt person.

Du kan også velge hvilken som helst annen person som du tidligere har trent Bilder til å gjenkjenne.

Filtrer alle videoer

Bilder handler ikke bare om bilder – det kan håndtere video også. Hva med et enkelt smart album som kun viser videoer tatt med DSLR?

For å gjøre det, velg «Foto» «er» «video». Du kan også velge «Kameramodell» «er» og en spesifikk kameramodell for å se bilder eller videoer tatt fra en bestemt kameraenhet.

Mulighetene er uendelige, så hvorfor ikke sette av en time og leke litt? Vi tror du vil finne det morsommere – og nyttigere – enn du kanskje forventer.