Når kan hodetelefoner og ørepropper skade hørselen din?

Samtaler om hodetelefon-indusert hørselstap har forsvunnet, men hodetelefoner og øreplugger utgjør fortsatt en alvorlig risiko for ørene dine. Hvor høyt er for høyt, og hvordan beskytter du ørene uten å gi opp musikk?

Terskelen for hørselsskade er 85 dB

De fleste leger er enige om at 85 dB er terskelen for hørselsskade. Etter gjentatt langvarig eksponering for lyder på eller over 85 dB, kan du forvente å oppleve noe hørselstap eller tinnitus. Og selv om du sannsynligvis vil anta at 85 dB er «ekstremt høyt», er det en god sjanse for at du blir utsatt for lyder som overskrider denne terskelen hver dag. Gressklippere og travle restauranter, for eksempel, har en tendens til å gi ut omtrent 90 dB lyd.

Ikke bekymre deg, en morgenpleieøkt eller en middag på Applebee’s vil ikke føre til hørselstap. Legene er enige om at ørene dine tåler opptil åtte timers eksponering til 85 dB. Men som du kan forestille deg, når volumnivået øker, reduseres hørseltoleransen din. Ørene dine tåler bare ikke 100 dB i åtte timer. Det er der musikkelskere bør begynne å bli bekymret.

  Slik bruker du FREKVENS-funksjonen i Excel

Hva skjer etter 85 dB?

Hodetelefonene og lydkilden din dikterer hvor høy musikken din blir. Men over hele linjen kan nesten alle kombinasjoner av telefoner, forsterkere og hodetelefoner presse godt over 85 dB-terskelen. Noen hodetelefoner kan til og med komme mellom 110 til 120 dB område. På det volumnivået kan ørene dine takle omtrent et minutts eksponering før man får skade.

Se, forholdet mellom dB-nivå og volumtoleranse er ikke lineært. Ved 90 dB vil fire timers eksponeringstid gi permanent hørselstap. Gå opp til 95 dB, og ørene dine tåler bare to timers eksponering. Skyv den opp til 110 dB, og ørene dine tåler bare 1 minutt og 29 sekunder.

Kan du måle dB-nivået til hodetelefonene dine?

Hvis du vil vite sikkert at hodetelefonene eller ørepluggene dine overskrider terskelen på 85 dB, kommer du til å få litt problemer. Det er vanskelig å måle hodetelefonenes dB-nivå nøyaktig.

De fleste dB-målere er laget for å beregne volumet til et miljø, som en restaurant eller en byggeplass. Men lyden fra hodetelefoner og øreplugger er laget for å skyte direkte inn i ørene dine, ikke ut i et rom. Så for å bruke en dB-måler med et par hodetelefoner, må du stikke hodetelefonene rett mot måleren. I beste fall vil du få en semi-nøyaktig lesning.

Nå vil du kjøpe en $50 dB meter for en «semi-nøyaktig» lesning? Sannsynligvis ikke. Du kan alltid sjekke med en gratis dB meter app, som Lydmåler, eller Lydanalysator, men den lesingen vil være mindre enn «semi-nøyaktig».

  Slik endrer du om nye iMessage-samtaler bruker ditt telefonnummer eller e-postadresse

La oss være ærlige; hvis du er bekymret for at hodetelefonene dine er for høye, er de sannsynligvis for høye. Du vet kanskje ikke nøyaktig hvor høye hodetelefonene dine er, men å være oppmerksom og endre lyttevanene dine er de eneste trinnene som vil hjelpe deg med å finne et behagelig lyttevolum.

Vær oppmerksom på hva du gjør

En av de beste måtene å begrense volumet på er å begrense volumet. Når du bruker hodetelefoner eller øreplugger, bør du ta et sekund på å spørre deg selv om ting er for høyt. Hvis du ikke har lyst til å anstrenge deg, kan du alltid finne et behagelig volumnivå som du angir som terskel. Denne terskelen kan være «halvveis» på en mobiltelefons volumglidebryter, eller et spesifikt nummer fra en mer detaljert lydkilde.

Du kan også stille inn volumterskelen for musikk uansett hvilken strømmeapp du bruker. De fleste strømmeapper har en «Volumnormalisering»-funksjon i innstillingene, som kan settes til «lav».

En annen ting å passe på er lyttetretthet. Når du lytter til musikk (eller annen kontinuerlig lyd), begynner ørene å bli trette (ikke skadet, bare slitne). Som et resultat høres musikken din «stillere ut». Hva gjør du når musikken din høres stille ut? Vel, du skrur opp volumet.

  De beste nettstedene for å lære et nytt språk

Å skru opp volumet når ørene er utmattet er en dårlig idé, men de fleste skjønner ikke at de gjør det. Hvis du finner deg selv å skru opp volumet gjennom en lytteøkt, gi ørene et minutt til å kjøle seg ned. Ta ut øreproppene og tolerer den irriterende lyden fra kollegene dine eller det unormalt stille soverommet ditt i minst 10 minutter.

Fokuser på kvalitet i stedet for volum

De fleste hører på høy musikk fordi de liker å høre hver minste detalj, ikke fordi de vil at ørene skal blø. Hvis hodetelefonene eller ørepluggene høres ut som søppel ved lavt volum, bør du vurdere å investere i bedre lydutstyr.

Nei, du trenger ikke kjøpe noe rart audiofilt utstyr for $1000 for å få lyd av høy kvalitet. Det er mange av høy kvalitet hodetelefoner og øreplugger som koster mindre enn $200. Hvis du bruker hodetelefoner i et støyende miljø, kan du alltid hente noe godt støydempende hodetelefoner. Jeg vet, $200 er fortsatt mye penger, men gode hodetelefoner høres greit ut ved lavere volum, og de kan vare i et tiår hvis du behandler dem riktig. (Et par gode hodetelefoner vil også høres fantastisk ut ved høye volumer, i tilfelle du lurer.)

Mens vi er inne på temaet utstyr, er det viktig å merke seg at et par gode over-ear-hodetelefoner alltid vil produsere høyere lydkvalitet enn et par gode ørepropper. Øreplugger har sin plass, men hvis du pleier å høre på musikk hjemme (hvor nei