Smarttelefoner er ikke bare til for fornøyelse; de er utrolig anvendelige og kan bistå deg med å nå dine faglige mål. Takket være disse appene, kan du ha alt en universitetsstudent trenger, lett tilgjengelig i lommen.
1. Microsoft OneNote
Microsofts notatplattform, OneNote, er din ultimate digitale notatbok. Du kan enkelt håndtere omfattende notater fra forelesninger, strukturere dem i seksjoner, og dele dem med medstudenter. I tillegg kan du integrere bilder og kommentere dem med de innebygde verktøyene. Har du en pekepenn, kan du også tegne.
OneNote tilbyr også en rekke andre funksjoner som er ideelle for studenter, inkludert synkronisering mellom plattformer, lydinngang for å importere opptak fra forelesninger, muligheten til å legge til nettklipp og mer. OneNote, i motsetning til andre Office-produkter, er gratis og tilgjengelig på nesten alle plattformer.
Last ned: Microsoft OneNote for Android | iOS (Gratis, abonnement tilgjengelig)
2. OneDrive
OneDrive sikkerhetskopierer automatisk dokumenter og mediefiler fra datamaskinen din slik at de er tilgjengelige på smarttelefonen din. Den kan selvfølgelig også sikkerhetskopiere filer fra smarttelefonen som du vil ha tilgang til på datamaskinen.
En av mange grunner til å bruke Microsofts OneDrive, er muligheten til å fotografere klassenotatene dine og konvertere dem til PDF-filer. Den er kompatibel med Windows, iOS, Android, macOS og Xbox, slik at du er dekket uavhengig av hvilken plattform du bruker.
Gratis skylagring i OneDrive er begrenset til 5 GB, og hvis du trenger mer plass, må du betale for et Microsoft 365-abonnement, som starter på $1,99 per måned.
Last ned: OneDrive for Android | iOS (Gratis, abonnement tilgjengelig)
3. TickTick
Å ha mange oppgaver er en uunngåelig del av studentlivet. For å sikre at du har en god plan for å håndtere dem, anbefaler vi å prøve TickTick.
TickTick er mer enn bare en oppgavebehandlingsapp. Det er en alt-i-ett produktivitetsløsning med en rekke verktøy som lar deg planlegge alt arbeidet ditt på en enkel måte. Du kan lage lister for spesifikke formål, legge til notater eller deloppgaver til enkeltoppføringer og til og med samarbeide med andre.
Det jeg virkelig liker med TickTick-appen er at jeg kan kategorisere oppgavelisten min basert på hvor viktig de er. Den har også hjulpet meg med å utvikle en vane med å sette opp påminnelser, slik at jeg ikke glemmer noe. Dette kan være svært nyttig hvis du har ADHD.
I tillegg har den en Pomo Timer for å hjelpe deg med å holde fokus på oppgavene dine. Noen avanserte funksjoner, som filtre og historisk statistikk, krever at du oppgraderer til premium, men du kan fortsatt bruke de grunnleggende funksjonene gratis.
Last ned: TickTick for Android | iOS (Gratis, abonnement tilgjengelig)
4. Forest
Smarttelefoner kan være både nyttige og distraherende. De kan hjelpe deg med å nå målene dine raskt, men de kan også være en betydelig distraksjon hvis du ikke er forsiktig. Her kommer Forest inn i bildet. Det er en gratis app som hjelper deg å fokusere på det som er viktig – enten det er en studieøkt eller en middag med familien. Forest lar deg legge bort telefonen ved hjelp av en spillifisert tidtaker.
For hvert minutt du er borte fra telefonen, vil Forest gro et frø. Hvis du bryter reglene, vil planten dø. Hvis du ikke gjør det, vil den blomstre, og du vil få poeng.
Når du har samlet nok poeng, kan du investere dem i selve Forest, og teamet bak appen vil plante et ekte tre. Det er en vinn-vinn-situasjon. Forest har også en innsikt-fane hvor du kan se statistikk og historikk over tidsbruk.
Last ned: Forest for Android | iOS (Gratis, kjøp i app tilgjengelig)
5. Notion
Hvis du ønsker en enkelt app for å ta og strukturere klassenotatene dine, samtidig som du holder oversikt over oppgavene dine, er Notion-appen et godt alternativ. Andre bruksområder for Notion som student inkluderer å spore budsjettet ditt, lage en gjøremålsliste og samarbeide med medstudenter i gruppeoppgaver.
I tillegg kan du bruke Notion AI for å forbedre produktiviteten din ved å oppsummere klassenotatene dine, korrigere skrivefeil og be om ytterligere forklaringer når du ikke forstår konteksten i notatene dine.
Last ned: Notion for Android | iOS (Gratis, abonnement tilgjengelig)
6. Coursera
Hvis du ser etter en måte å skaffe deg sertifikater for korte kurs som kan utfylle graden eller vitnemålet ditt, kan du prøve Coursera. Det er en online læringsplattform med over 7000 kurs som du kan lære online.
Det som gjør Coursera til en av de beste appene for studenter er at kursene undervises av kvalifiserte og akkrediterte forelesere. Du kan faktisk også melde deg på en bachelor- eller mastergrad ved noen av de beste universitetene i verden gjennom Coursera.
Coursera er kanskje ikke praktisk hvis du tar et kurs som krever praktisk teknisk ekspertise. Den tilbyr heller ikke alle emnene som er relevante for studieplanen din.
Coursera er mer egnet hvis du ønsker å ta et kort sertifikatkurs for å utvide kunnskapen din innen et spesifikt område som du ikke har blitt undervist i på universitetet. For eksempel, hvis du studerer informatikk, kan du bruke Coursera til å utvide kunnskapen din om kunstig intelligens.
Last ned: Coursera for Android | iOS (Gratis, abonnement tilgjengelig)
7. Brainly
Tidligere var Brainly appen du brukte hvis du ville stille spørsmål til andre for å få hjelp med lekser og prosjekter. Men med fremveksten av kunstig intelligens, har Brainly integrert AI-drevne funksjoner for å hjelpe deg med å fullføre leksene dine raskere.
Som en som bruker AI i research, mener jeg ikke at den er kommet langt nok til at jeg kan stole fullt ut på den når det gjelder å gjøre leksene mine. Et av de største problemene med AI er at den hallusinerer, og ofte utelater den viktige detaljer som kan hjelpe meg å få en høyere karakter.
Men vet du hva som er enda bedre? En AI og en ekspert på ditt felt som hjelper deg med å undersøke og svare på spørsmål. Det er akkurat det Brainly tilbyr. I tillegg kan du få tilgang til tusenvis av bøker på Brainly som kan hjelpe deg med å referere til forskningsprosjektene dine, noe som gjør det til en av de beste appene for studenter.
Last ned: Brainly for Android | iOS (Gratis, abonnement tilgjengelig)
8. Adobe Scan
Adobe Scan er en enkel dokumentskanner som lar deg fange et bredt spekter av dokumenter, som visittkort og tavler. I tillegg har den mange smarte verktøy for å gjøre prosessen mer effektiv.
Adobe Scan kan automatisk gjenkjenne de fleste dokumentene du prøver å fotografere. Alt du trenger å gjøre er å peke telefonen i riktig retning, og Scan vil fange dokumentet uten at du trenger å trykke på noe eller justere noe. Etter at du har tatt bildet, kan du redigere resultatet med flere beskjæringsverktøy og filtre for å forbedre klarheten.
I tillegg lar Adobe Scan deg sette sammen flere filer og lage nye PDF-filer av dem. Før du er ferdig, har du også muligheten til å signere dokumentene. Du kan bare fortsette å ta bilder og legge dem til det midlertidige prosjektet.
Den har også funksjonen for å analysere visittkort, som du deretter enkelt kan lagre i telefonens kontakter. Optisk tegngjenkjenning (OCR) er tilgjengelig hvis du ønsker å trekke ut teksten i stedet for bildet.
Last ned: Adobe Scan for Android | iOS (Gratis, premium abonnement tilgjengelig)
9. Alarmy
For å bruke resten av appene på denne listen, må du først våkne om morgenen. Som du vet, er det ikke alltid den enkleste aktiviteten på dagen. Prøv Alarmy for å være sikker på at du står opp i tide.
Alarmy gir deg en utfordring før du kan stoppe en alarm. Den kan be deg om å riste telefonen ti ganger, ta et bilde eller løse et matteproblem. Det er derfor den er en av de beste appene for studenter.
Valget er ditt, selv om Alarmy har en oppsettprosess som foreslår utfordringer basert på hvilken type sover du er. I tillegg kan du bruke Alarmy til å registrere deg selv mens du sover og oppdage om du snorker eller våkner for ofte. Du har selvfølgelig også muligheten til å få tilgang til søvnrapporten din.
Last ned: Alarmy for Android | iOS (Gratis, abonnement tilgjengelig)
10. Money Manager
Penger er den mest kritiske ressursen studenter ofte sliter med. Men med nøyaktig budsjettering kan du enkelt redusere utgifter og holde oversikt over hvordan du bruker pengene dine. Appen vi anbefaler for dette er Money Manager fra Realbyte.
Den har mange funksjoner og lar deg legge til utgifter som du ønsker. Du kan kategorisere dataene dine etter kilde og konfigurere flere kontoer også. Det er et oversiktlig dashbord hvor du kan se saldoen din og få tilgang til detaljer gjennom filtre.
Appen har også mulighet for å legge ved kvitteringer og større utgifter som eiendom. Hvis du ønsker å visualisere alt på en større skjerm, kan du også laste opp Money Manager i en nettleser ved å gå til Mer (…) > PC Manager i appen.
Last ned: Money Manager for Android | iOS (Gratis, abonnement tilgjengelig)
11. HelloFresh
Hvis du har det for travelt i eksamensperioden til å lage et ordentlig måltid, men ikke ønsker å spise ute for ofte, kan du bruke en måltidssett-app som HelloFresh. Den sparer tid for studenter ved å sende pakkede måltidsingredienser til døren din, slik at du slipper å dra til butikken.
I tillegg inneholder måltidspakkene oppskrifter, og du kan bestille nok porsjoner for en uke. Du kan selvfølgelig også bestille ferdigmat som du kan tilberede i mikrobølgeovnen hvis du har for mye å gjøre til å lage mat. Et annet alternativ er å bestille enkle oppskrifter fra HelloFresh som du kan lage med en hurtigkoker eller en airfryer.
Last ned: HelloFresh for Android | iOS (krever abonnement)
Overlev studentlivet med bedre planlegging
Det er normalt å føle seg overveldet som student når du prøver å holde tritt med forelesninger, oppgaver, studiegruppediskusjoner, fritidsaktiviteter og forberedelser til eksamen. Det kan imidlertid bli enklere å administrere tid, notater og oppgaver hvis du bruker noen av appene vi har nevnt her.