De 13 beste PS4-eventyrspillene du bør spille i 2023

Du vil også ha litt eventyr i livet, ikke sant? Vel, du kan prøve disse beste eventyrspillene på PS4 for å ha det gøy.

Eventyrspill gir spillere fengslende og engasjerende spillopplevelser som lar dem oppdage nye verdener, jobbe gjennom gåter og nyte dybdegående historiefortelling.

Hva er eventyrspill?

Videospill i eventyrsjangeren legger sterkt vekt på puslespillløsning, historie og utforskning. Eventyrspill lar ofte spillere innta stillingen som en hovedperson som må bevege seg rundt i en sammensatt verden, samhandle med forskjellige karakterer og løse gåter for å fremme handlingen.

Definisjonen av eventyr i ordboken gjelder ikke for eventyrspill. Mens noen gjør det, velger mange roligere, mer bevisste bestrebelser i stedet for risiko og spenning. De mangler også rollespill med intense kamper, lagarbeid og poenghåndtering. Plottet til eventyrspill er ofte avgjørende.

Det finnes forskjellige typer eventyrspill, for eksempel pek-og-klikk-spill, teksteventyr og visuelle romaner. Den vanligste typen eventyrspill innebærer at spilleren klikker på karakterer og gjenstander for å få kontakt med dem og overvinne hindringer.

Mål og spill av eventyrspill

Eventyrspill har ofte overbevisende fortellinger og oppslukende verdensbyggende aspekter som oppmuntrer spillere til å utforske og løse gåter for å fremme handlingen. Eventyrspillenes primære mål er å løse mysterier, samle bevis og gå gjennom fortellingen.

Spillere påtar seg ofte rollen som en hovedperson som må kommunisere med ikke-spillbare karakterer for å lære mer, løse gåter og komme forbi utfordringer for å nå målet sitt.

Spillere må kanskje bruke logikk, kritisk analyse og oppfinnsomhet for å overvinne hindringer og avansere gjennom spillet. Selv om noen eventyrspill også har actionkomponenter, inkludert stealth eller kamp, ​​er disse vanligvis sekundære til spillets narrative og gåteløsende elementer.

Eventyrspill gir generelt en rik og fengslende opplevelse som presser spillere til å tenke kreativt og utforske miljøet sitt.

Her er noen av de beste PS4-eventyrspillene du kan spille for å få den beste og mest engasjerende spillopplevelsen.

En utvei

A Way Out bruker et tredjepersons synspunkt for å spille dette action-eventyrspillet. Den er beregnet for interaktiv flerspiller med delt skjerm, som krever å spille med en partner mens skjermene deres vises side ved side. Du kan gjøre det enten lokalt eller online.

Leo og Vincent, spillets to sentrale karakterer, er fanger som prøver å unnslippe fengselet for å hevne seg på en delt fiende. Spillets handling er fortalt gjennom filmsekvenser og interaktivt spill, der spillere tar avgjørelser som påvirker hvordan spillet blir. Spillet inkluderer en rekke innstillinger, inkludert fengselsgårder, gårder og sykehus.

Spillere må samarbeide for å fullføre gåter, delta i fysisk kamp og oppleve spennende jaktøyeblikk. Et annet særegent aspekt ved spillet er at én spiller må eie spillet for å invitere en kompis til å spille hele greia med dem for ingenting. Totalt sett gir A Way Out en gripende historie, rasende spilling og en engasjerende samarbeidsopplevelse.

Assassin’s Creed Valhalla

Ulike hovedplottbuer og et tonn med valgfrie sideoppdrag kjent som World Events utgjør strukturen til actionposisjonsvideospillet Assassin’s Creed Valhalla. Spillerne inntar posisjonen som Eivor, en viking-raider som leder klanen sin fra Norge til kysten av England i jakten på et nytt hjem i spillets omgivelser fra 900-tallet.

  Kickstart din karriere ved å bruke VisualCV Student CV Builder

Underveis på reisen må Eivor og stammen hans forhandle det politiske klimaet i middelalderens England og kjempe med konkurrerende klaner og den engelske hæren. Spillet har et vidstrakt område hvor spillere kan drive med fiske, jakt og håndverk.

Spillere kan endre Eivors utseende, våpen og talenter for å passe deres spillestil. Spillet inkluderer også RPG-komponenter som forskjellige avslutninger og dialogalternativer.

Spillet har ulike sideoppdrag og aktiviteter i tillegg til hovedplottet. Dette gjør at spillerne kan komme bedre til lokaliteten og karakterene.

The Last Of Us Remastered

The Last of Us Remastered er satt i et tredjepersonsperspektiv for å nyte dette action-eventyrspillet. Spilleren reiser gjennom post-apokalyptiske landskap som landsbyer, bygninger, skoger og kloakk for å fremme handlingen.

Spilleren kan bruke skytevåpen, provisoriske våpen, hånd-til-hånd-kamp og sniking for å forsvare seg mot fiendtlige mennesker og kannibalistiske skapninger som er påvirket av en mutert form av Cordyceps-soppen.

Remastered-utgaven har alt tidligere tilgjengelig nedlastbart innhold, oppdatert lyd og bedre bilder. Et nytt bildealternativ og valget om å spille spillet i HD med 60 FPS er også en del av spillet.

De aggressive menneskelige fiendene i spillet har et kunstig intelligenssystem som kontrollerer hvordan de reagerer på kamp.

God Of War Ragnarok

Action-eventyrspillet God of War Ragnarök spilles fra tredje person. Det er ingen cam cuts eller lasting vinduer under spillets presentasjon. For å avverge Ragnarok-undergangen følger spillet Kratos, en legendarisk gresk gud, og sønnen hans Atreus mens de reiser gjennom norrøn mytologi. Spillere kan forvente forbedret kampmekanikk, helt nye verktøy og ferdigheter, og en større åpen verden å oppdage.

Det er vanligvis milde og tunge angrep for hvert våpen. De har spor for alvorlige så vel som lette magiske angrep. Disse kan modifiseres med runer for å muliggjøre magiske runeangrep, noe som gir spillerne en rekke alternativer for deres spesielle spillestil.

Rollespill-videospillkomponentene fra 2018-versjonen er fortsatt til stede i spillet. Dette inkluderer håndverkssystemet, som bruker mange av de samme ressursene til å produsere nytt utstyr eller forbedre fordelene med allerede eksisterende rustninger og våpen. Utenfor spillets hovedplot er det mange sideoppgaver.

Batman: Arkham Asylum

Action-eventyrspillet Batman: Arkham Asylum spilles fra et tredjepersonsperspektiv. Den spillende karakteren er synlig på skjermen, og kameraet kan fritt panorere rundt ham. Spilleren kontrollerer Batman mens han reiser gjennom Arkham Asylum, et fengsel for kriminelt sinnssyke mennesker utenfor kysten av Gotham City.

Spilleren kontrollerer Batman mens han beveger seg rundt på øya, avverger hærer av fiender og løser gåter for å fremme handlingen. Spillet har flere sjefskamper mot kjente skurker, inkludert Scarecrow og Poison Ivy. Den har også en rekke verktøy og kampteknikker som kan forbedres etter hvert som spilleren avanserer.

Spillet har også en stealth-komponent som lar spillere eliminere fiender i det skjulte og uten å bli sett. Kuttscener og stemmelogger spredt rundt på øya brukes til å fortelle handlingen, noe som gir karakterene og Batman-universet flere nyanser. Spillet har en engasjerende historie og er et must-spill for alle Batman-fans.

Dager borte

Tredjepersons action-eventyrspillet Days Gone er satt i en åpen post-apokalyptisk setting. Spillets setting er et postapokalyptisk Oregon, USA, hvor en sykdom har forvandlet folk flest til skapninger som ligner zombier og er kjent som Freakers. Diakon St. John, en tidligere banditt som ble dreven og hevnjeger, leter etter sin kone, Sarah. Hun hadde forsvunnet, og du antar karakteren til St. John i spillet.

  Hold nettbutikken din sikker etter Magento 1 EOL

Spillet har en dag-natt-syklus, et væreffektsystem og et stort åpent område for spillere å utforske. Spillere kan bruke forskjellige våpen for å bekjempe menneskelige og freaker-fiender, for eksempel skytevåpen og nærkampvåpen. De kan gjemme seg for fiender eller bakholde dem ved å bruke stealth og feller.

Spillet tilbyr en mengde sideoppdrag i tillegg til hovedoppdragene, som å ødelegge Freaker-reir, redde gisler, ødelegge fiendens leire og fange dusørjegere.

Devil May Cry 5

Dante, Nero og en helt ny karakter kalt V er alle spillbare karakterer i Devil May Cry 5s spill. I likhet med andre spill i Devil May Cry-serien, fokuserer spillingen på rask, elegant handling. Spillere tar kontroll over en av disse heltene og bekjemper demoner og andre overnaturlige fiender for å avansere gjennom spillets fortelling.

Historien om spillet handler om den demoniske jegeren Dante, Nero og en rekrutt ved navn V mens de jobber sammen for å stoppe en mektig demon ved navn Urizen. Det finner sted en gang etter hendelsene i Devil May Cry 4.

The Bloody Palace, et flerspilleralternativ i Devil May Cry 5, lar spillere delta i kampen mot bølger av fiender mens de konkurrerer om høye poengsummer. Spillet har utmerket grafikk og spillbarhet, noe som gjør det til et must-spill for alle eventyrfans.

Ghost of Tsushima

Et tredjepersons action-eventyrspill kalt Ghost of Tsushima er ganske kjent. Spilleren kan velge mellom ulike spillalternativer for å fullføre de angitte målene. De kan bruke katanaen sin til å delta i en standoff, en direkte konflikt med motstandere som kan føre til en rekke dødelige slag mot forskjellige fiender.

Spillere kan utforske Tsushima Island og oppnå ulike mål og mål i spillets åpne verden. Spillere kan delta i edel samurai-kamp eller mer skjult taktikk under kamp sentrert rundt Jins samurai-sverd og andre våpen og ferdigheter.

Spillet har NPCer som spilleren kan snakke med, sammen med flere interessante sideoppdrag. Spillere kan frigjøre landsbyene og leirene under mongolsk kontroll ved å fjerne alle motstanderne som er plassert der.

Jin kan bruke forskjellige kampstillinger hvis han har observert eller drept mongolske ledere. Små sjarm og gaver tildeles spillere for å fullføre sideoppdrag eller hjelpe NPCer; disse gjenstandene kan samles ved altere.

Firewatch

I 1989 var Wyoming i USA rammen om førstepersonseventyrspillet Firewatch. Hovedpersonen i spillet er Henry, en brannutkikk stasjonert ved et tårn i Shoshone National Forest. Flere lokasjoner vil bli tilgjengelige for spillere etter hvert som handlingen utvikler seg, og spesifikke hendelser er tidsbestemt til å finne sted til forskjellige tider på dagen.

Mens Henry reiser spillerne gjennom den vidstrakte og fantastiske Shoshone National Forest, og kommuniserer med sjefen sin, Delilah, gjennom radioen. Mens Henry og Delilah samarbeider for å løse gåten rundt rare hendelser i skogen, utgjør chattene deres hoveddelen av spillets handling.

Med et levende fargevalg og realistisk miljødesign har spillet en særegen visuell estetikk. Spillet anbefales for alle spillere som søker eventyr mens de spiller topp fantastiske Play Station-spill.

Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn bruker et tredjepersonsperspektiv for å spille action-rollespillet. Spilleren kontrollerer Aloy, en jeger som reiser gjennom en post-apokalyptisk verden styrt av kunstige skapninger. Aloy har en rekke teknikker for å sende ut fiender, inkludert å skyte dem, bruke eksplosiver, legge feller som snubletråder med Tripcaster og skyte dem med piler.

  Rett opp feilkode 0xc1800103 0x90002

Spillet har en betydelig åpen verden av ulike landskap og et gripende plot som utvikler seg gjennom kjærlige karakterer og fantastisk estetikk. Hver robotart i Horizon Zero Dawn har forskjellige styrker og svakheter. Derfor inkluderer kamp bruk av en rekke våpen og strategier for å beseire dem. For å ta kontroll kan spillere også øve sniking og utplassere feller.

Mens hovedhistorien finner sted over hele verden, utvikles oppdragsstrukturen for å tillate studier av stammer. Aloy engasjerer seg i oppgaver under sideoppdrag som å skaffe ressurser, redde mennesker i fare, ta tilbake kontrollen over bandittleirer, utrydde kriminelle og stadig mer komplekse maskiner og overvinne andre hindringer.

Det krever to

Plattformspill er integrert i action-eventyrvideospillet It Takes Two. Fordi det først og fremst ble laget for interaktiv flerspiller med delt skjerm, må en annen spiller finnes enten lokalt eller online for å spille.

Cody og May, et par forvandlet til dukker av barnets magi, må jobbe sammen for å reparere forholdet og komme tilbake til standardkroppen i spillet. Spillerne kontrollerer Cody og May gjennom ulike innstillinger, hver med mekanikk og vanskeligheter. Spillet har en rekke spillelementer, for eksempel plattformspill, kamp og puslespill.

En av dets karakteristiske kjennetegn er det jevne lokale eller online samarbeidsalternativet i spillet, der spillere må samarbeide for å gå videre gjennom spillet. Spillere må jobbe sammen for å løse gåter og kjempe mot motstandere fordi hver spiller har et unikt sett med komplementære ferdigheter.

Marvels Spiderman

Marvel’s Spider-Man er et action-eventyrspill i åpen verden satt i bydelen Manhattan, en fiktiv skildring av moderne New York City. Stykket inkluderer Peter Parker, aka Spider-Man, som streber etter å balansere sine personlige og overmenneskelige forpliktelser. Dessuten lar spillets kampsystem spillere slå fiender ved å bruke dingser, kombinasjoner og miljøobjekter.

Et talenttre er en annen spillkomponent som lar spillere forbedre Spider-Mans kampevner og låse opp nye krefter. I tillegg til å utforske den åpne verden og fullføre sideoppgaver, kan spillere finne mange skjulte ting om byen. Spillet inneholder også en ny gruppe karakterer, inkludert Dr. Octavius, Peters mentor og kompis, og de skumle seks.

Du kan kjøpe dresser, draktmodifikasjoner, gadgets og eventuelle forbedringer som følger med dem med tokens. Hvis du fullfører bestemte mål, får du flere tokens. Spillet anbefales sterkt for eventyrelskere som fyller spillerne med spenning.

The Elder Scrolls V: Skyrim er et action-rollespill. Du kan spille den i enten første- eller tredjeperson. Spillet foregår i Skyrim, en nordlig provins på det imaginære kontinentet Tamriel, et stort og åpent univers. The Dragonborn, en helt som kan bekjempe drager og konsumere kraften deres, er karakteren spillerne tar på seg i dette spillet.

Spillere kan velge rase, kjønn, talenter og evner ved å bruke spillets sofistikerte karaktertilpasningssystem. Spillere kan utforske et bredt spekter av omgivelser, fra imponerende fjell til tykke skoger og gamle ruiner, og verden byr på en rekke oppdrag og vanskeligheter. De vil møte flere grupper langs ruten, inkludert Companions, Dark Brotherhood og Thieves Guild.

Spillere i Skyrim kan ta avgjørelser som påvirker spillets slutt. Det dype plottet og fengslende spillingen er hovedårsaken bak spillets popularitet. Spillet har også et betydelig modding-fellesskap som gjør det mulig for brukere å endre og tilpasse spillopplevelsen.

Konklusjon

Eventyrspillere på PS4 kan utforske fascinerende miljøer, ta del i spennende spillmekanikk og følge interessante historier, og skape en spennende og oppslukende spillopplevelse. Eventyrspill er tilgjengelige i et bredt spekter av sjangere, og tilbyr noe for alle slags spillere og tilbyr timevis med underholdning.

Du kan også utforske noen av de beste PS4-flerspillerspillene.