De 5 beste nettressursene for kvinners helseråd og informasjon

Til tross for vitenskapens stadig utviklende forståelse av helse, mangler dens kunnskap om kvinners biologiske velvære fortsatt. Generelt er det langt mindre forskning på kvinners helse enn menns, og de fleste eksisterende medisinske helseopplysninger er basert på mannlige kropper.

Et økende antall helsepersonell presser imidlertid på for bedre fokus og finansiering av kvinnehelse. Flere ressurser blir også gjort tilgjengelige for publikum for å lære om kvinners helse, noe som gir bedre åpenhet rundt forskning.

Nedenfor forklarer vi hvorfor det er et kjønnshelsegap og gir deg anerkjente nettressurser for å lære mer om kvinners helse.

Hvorfor er det mangel på kunnskap om kvinners helse?

Historisk sett har kvinnelige kropper (både dyr og mennesker) blitt ekskludert fra medisinsk forskning av tre hovedårsaker:

 • Svingende hormoner. På grunn av den vedvarende ideen om at kvinnelige hormonelle sykluser var en «plagsom» for kontrollerte studier, ble kvinnelige mennesker og dyr tidligere ekskludert fra forskning til fordel for studier bare for menn.
 • Svangerskap. Risikoen for å skade svangerskap har forårsaket etiske problemer for bruk av fertile kvinner i kliniske studier.
 • Mangel på tilgjengelige alternativer. I tidligere forskning, i en tid da kvinner ble ansett som de viktigste primære omsorgspersonene, var kvinner ofte utilgjengelige for å komme til rettssakene når det var nødvendig. Forskere ga ikke tilgjengelige alternativer og brukte i stedet menn til å utføre disse studiene.
 •   Alt du trenger å vite om datastoff for digitale virksomheter

  For å lese mer om medisinsk kjønnsskjevhet og manglende forskning på kvinners helse, besøk Akademiet for medisinske vitenskaper nettsted. Hvis du ønsker å lære mer om kvinners helse i dag, inkludert hva som gjøres når det gjelder forskning og støtte, så kan følgende nettressurser hjelpe.

  1. Dr. Hazel Wallace – BSc, MSc, MBBCh (The Food Medic)

  Kjent av mange som Food Medic, Dr. Hazel Wallace er en registrert lege og ernæringsfysiolog. Dr. Wallace, som dekker alle slags helseemner, er en forkjemper for kvinnehelse og deler sin faglige kunnskap om alle slags relaterte emner på en rekke nettplattformer.

  Du kan finne Dr. Hazel Wallace som tar for seg kvinners helse og andre viktige velværeemner på følgende plattformer:

  • Instagram. @thefoodmedic er Dr. Wallace sin offisielle (og blå hake-stemplede) Instagram-side, hvor hun ofte deler kvinners råd og innsikt i kvinnehelseforskning og fremgang.
  • The Food Medic Podcast. Tilgjengelig på Spotify, Apple og Global inviterer Dr. Hazel ledende eksperter til å dele evidensbaserte råd om sunn livsstil samtidig som den avklarer motstridende velværeinformasjon du ofte finner på nettet.
  • Food Medic-nettstedet. Fra gratis artikler og oppskrifter til webinarer og kurs, finn et vell av kvinnehelsestøtte på den offisielle nettsiden. Du kan også melde deg på nyhetsbrevet for å motta informasjon om kvinnehelse rett i innboksen din.

  Dr. Hazel Wallace har også skrevet flere bøker, inkludert The Female Factor, som er tilgjengelig å kjøpe på Kindle.

  2. NHS

  Storbritannias nasjonale helsetjeneste (NHS) har et nettbasert knutepunkt for informasjon og støtte om helse, velvære, forhold og mer på sin dedikerte Kvinners helse side.

  Hvis du leter etter råd om kvinners helse, kan du finne et vell av kvinnespesifikke ressurser på NHS-nettstedet. Bare noen få av de mange emnene som dekkes inkluderer:

  • Perioder. NHS gir en oversikt over helsemessige forhold knyttet til menstruasjoner, inkludert adenomyose, endometriose og toksisk sjokksyndrom. Å spore fruktbarhet og eggløsning kan være nyttig for å krysshenvise informasjonen du leser her med din egen helse.
  • Reproduktiv helse. Ofte et tabubelagt tema i dagligdagse diskusjoner, kan du lære om forhold som kan påvirke reproduktive organer i dette trygge rommet.
  • ADHD og autisme. Kvinner og jenter er mer sannsynlig å gå udiagnostisert eller presentere forskjellige symptomer på nevrodiverse tilstander, og derfor gir NHS råd for å søke råd og diagnose her.
    Beste dokumentsamarbeidsverktøy for eksterne team [Notion + 8 Alternatives]

  Kvinnehelseressursene på NHS-nettstedet kan gi deg mer inngående kunnskap om kroppen din og velvære og forhåpentligvis gi deg mot til å snakke med fastlegen din om potensielle helseproblemer.

  3. Kontoret for kvinnehelse

  Etablert i 1991 av US Department of Health and Human Services (HHS). Kontoret for kvinners helse har som mål å gi omfattende ressurser og støtte til kvinners helseproblemer. Her finner du evidensbasert informasjon og ressurser som fremmer helsen til kvinner i USA.

  Kontoret for kvinners helse er en virkelig robust database med informasjon. Naviger til AZ of Health Topics for å finne et bredt utvalg av emner som dekkes, inkludert:

  • Autoimmune og skjoldbruskkjertelsykdommer.
  • Psykisk helsestøtte (inkludert for spiseforstyrrelser).
  • Fertilitet, infertilitet, menstruasjonssyklus og overgangsalder.
  • Nasjonale uker spesifikke for kvinner og jenter (inkludert National Women’s Health Week).

  Du finner faktaark og helsestasjonslokaliser for hvert av de oppførte emnene på nettstedet.

  Kontoret for kvinners helse driver også et bredt spekter av aktiviteter og programmer for å bidra til å fremme politikk og utdanne publikum om kvinners helse. Du finner informasjon om disse aktivitetene og måtene du kan bli involvert på i Om oss-delen av nettstedet.

    Løs problemet med Amazon Fire Stick Slow

  4. Selskap for kvinnehelseforskning

  De Selskap for kvinnehelseforskning (SWHR) er en non-profit USA-basert organisasjon som fremmer forskning og forbedring av kvinners unike helsebehov gjennom vitenskap, politikk og utdanning. Det endelige målet er å gjøre kvinners helse mainstream (som det burde være!).

  På SWHR-nettstedet finner du følgende ressurser:

  • Fakta om kvinnehelseforskning. Lær om helsegapet for kvinner og milepælene i «Inkludering av kvinner i forskning.»
  • Forskningsinitiativer. Hold deg oppdatert med kvinnehelseforskning på SWHR-bloggen.
  • Arrangementer. SWHR arrangerer regelmessig vitenskapelige og politiske arrangementer for å øke bevisstheten om problemene som påvirker kvinnehelseforskning.
  • Ressursbibliotek. Finn webinarer, publikasjoner, fagfellevurderingsartikler og andre veiledninger og verktøysett som fremmer bevissthet rundt kvinners helse og forskning på kjønnsforskjeller.

  Du kan også melde deg på SWHR-nyhetsbrevet via nettsiden for å holde deg oppdatert med de siste nyhetene og utviklingen innen kvinnehelse.

  5. Women’s Health Journals

  Gratis tidsskriftsider med åpen tilgang er ikke bare for studenter – de kan gi et vell av aktuell informasjon (og fremheve tidligere tekster) om kvinnehelseforskning.

  Å bruke journalnettsteder for å finne informasjon om kvinners helse er en fin måte å utdanne deg selv på, da du vil lese fagfellevurderte vitenskapelige rapporter og studier. Noen anerkjente journalnettsteder du kan bruke inkluderer følgende:

  Den beste måten å lære om kvinners helse er å bruke spesifikke søkeord for å finne emner du ønsker å lære om. Å inkludere søkeord som «forskning på kvinnehelse» og «kjønnsgap» kan hjelpe her.

  Du kan lære om fremskritt innen kvinnehelseforskning online

  Mens det fortsatt er en lang vei å gå for kvinners helse, gjøres fremskritt og et økende antall ressurser blir tilgjengelig. Forhåpentligvis kan ressursene ovenfor fungere som en startpakke for deg for å lære mer om kvinners helse og gi deg mulighet til å ta helsen din i egne hender.