De beste smarte røykvarslere

De fleste hjem i disse dager har røykvarslere installert. De er utrolig viktige for å holde oss trygge i hjemmene våre, og det er ingen overdrivelse å si at de virkelig kan redde liv.

Men hvor mange av oss kan ærlig si at vi sjekker røykvarslerne våre regelmessig – tester at batteriene fortsatt fungerer og at alarmen vil høres høyt og tydelig om det skulle være nødvendig? Kan vi legge hodet ned om natten trygt i visshet om at røykvarsleren vår beskytter oss mens vi sover?

Smarte røykvarslere kan endre alt dette. De sender deg meldinger og varsler hvis det er noen form for problemer, eller hvis batteriene er tomme. Mange av dem selvtester og kan gi deg en helt klar lyd for å fortelle deg at alt er i perfekt stand før du slår inn for natten.

Her er de beste smarte røykvarslere tilgjengelig akkurat nå.

De beste smarte røykvarslere i 2023

Google Nest Protect karbonmonoksiddetektor

Best sammenlagt

Hold hjemmet ditt trygt med Nest Protect

$100 $119 Spar
$19

Google Nest Protect røykvarsler og karbonmonoksiddetektor gir omfattende smart beskyttelse for deg og familien din. Denne smarte røykvarsleren holder deg oppdatert gjennom Nest-appen uansett hvor du er. I tillegg kan du sette munnkurv på alarmen fra telefonen dersom det skulle bygge seg litt røyk mens du lager mat.

Fordeler

 • Omfattende varslingssystem
 • Sensorer varer i anslagsvis 10 år
 • Umiddelbare tekstvarsler
 • Isolerer og identifiserer nødområdet

Ulemper

 • Pris per enhet kan være uoverkommelig for noen

En av de mer populære smarte røykvarslere på markedet akkurat nå er Google Nest Protect, en røyk- og karbonmonoksiddetektor med et imponerende utvalg av smarte funksjoner.

Koble Google Nest Protect til Wi-Fi, så vil den overvåke hjemmet ditt for røyk eller karbonmonoksid og fortelle deg nøyaktig hvor problemet er – slik at du kan reagere raskt.

Talevarsler gis for å varsle deg om mindre problemer, for eksempel røyk fra brent toast. Skulle du være borte fra hjemmet, vil varsler også bli sendt direkte til telefonen din; for å fortelle deg at alarmen ringer, for å varsle deg om andre problemer eller bare for å fortelle deg at batteriene begynner å bli tomme.

En sikkerhetssjekkfunksjon lar deg teste røykvarsleren med et tastetrykk og vil gi deg en fullstendig rapport når den er fullført.

Knappen i midten lyser en annen farge, avhengig av gjeldende status for enheten. Blå betyr at Nest Protect er aktiv og at alt er bra. Det grønne lyset slår inn når lysene er slukket, for å fortelle deg at egenkontroller er fullført og at din smarte røykvarsler vil fungere perfekt over natten.

Gult lys bekrefter en «heads-up»-advarsel – et varsel om en liten mengde røyk. Dette vil også bli forsterket av talevarsler og/eller tekstvarsler slik at ingenting går glipp av. Et rødt lys vil lyse dersom det skulle oppstå en nødsituasjon når røyk eller CO i rommet har nådd farlige nivåer.

Til slutt er det en Pathlight-funksjon. Hvis du går under Nest Protect om natten, vil den slå på et nattlys, slik at du trygt kan krysse rommet uten å velte noe eller stikke tåen på stolbenet! En praktisk ekstra funksjon for å stoppe eventuelle støt om natten.

Det beste av alt Google Nest Protect inneholder sensorer som har en levetid på 10 år, noe som betyr at når den er installert, kan den smarte røykvarsleren din holde deg og familien din trygge i opptil 10 år.

For omfattende dekning av hjemmet ditt, kan denne smarte røykvarsleren gi deg total trygghet med lang levetid.

Onelink Safe & Sound av First Alert

Best for Alexa

Smart beskyttelse for hjemmet med ekstra beats

$219 $278 Spar
$59

Onelink Safe & Sound fra First Alert tilbyr alle sikkerhetsfunksjonene du forventer av en smart røykvarsler, med all funksjonaliteten til Alexa for å starte opp. Enten du vil høre på musikk, følge med på favorittpodcasten din, eller bare vil ha umiddelbare varsler om potensiell røyk- og CO-fare i hjemmet ditt, har Onelink deg dekket.

Fordeler

 • Øyeblikkelige varsler
 • Kobles til andre fastkoblede alarmer
 • Innebygd smarthøyttaler kan appellere til noen kjøpere

Ulemper

 • Kan sees på som noe av en nyhet for et seriøst formål

First Alert Onelink Safe and Sound tilbyr noe litt annerledes enn andre smarte røykvarslere der ute, inkludert alt du med rimelighet kan forvente av en smart røyk- og karbonmonoksidalarm, pluss en innebygd smart høyttaler som fungerer med Alexa.

Bruk denne smarte røykvarsleren til å snakke med Alexa, spille av musikk eller podcaster fra dine favorittstrømmesider, eller lytte til neste kapittel i lydboken din mens du lager mat. Den innebygde omnidireksjonelle smarthøyttalerfunksjonen skiller denne enheten fra andre smarte røykvarslere der ute.

Hvorvidt denne ekstra funksjonaliteten er noe du ønsker fra denne typen enhet vil være helt opp til deg.

Nå som lydaspektet er dekket, hva med sikkerhetsbiten? Vel, dette er også en smart røyk- og karbonmonoksidalarm som du kan spore fra smarttelefonen din.

Tekstvarsler og fjernvarsler vil bli sendt til telefonen din dersom det skulle oppdages en fare som utløser alarmen. Du kan bruke appen til å gjennomgå gjeldende karbonmonoksidnivåer i hjemmet ditt og tilpasse nattlys, samt alle de vanlige funksjonene som batterilevetid, selvsjekkresultater og så videre.

Talevarsler gis også i tilfelle av mindre (og større) nødsituasjoner, og hjelper deg med å identifisere faresoner og iverksette korrekte og hensiktsmessige tiltak.

First Alerts Onelink Safe and Sound-smart røykvarsler kan også skryte av sin evne til å koble til alle andre kablede alarmer i hjemmet ditt – inkludert andre merkede enheter. Dette vil da tillate at varsler sendes til telefonen din for alle disse tilkoblede enhetene.

Du kan kanskje argumentere for at en smart høyttalerfunksjon innebygd i en smart røykvarsler er en bagatell unødvendig, gitt hovedformålet med en røykvarsler. Men for alle som har lengtet etter at denne ekstra funksjonen skal inkluderes, er søket over!

Aegislink trådløs smart brannalarm

Beste verdi

Smart funksjonalitet uten den høye prislappen

Aegislink trådløs smart brannalarm er et rimelig alternativ for å beskytte hjemmet ditt mot røyk og karbonmonoksid. Ved hjelp av den innebygde fotoelektriske sensoren utfører denne smarte røykvarsleren rutinemessige vedlikeholdskontroller for å sikre riktig beskyttelse døgnet rundt.

Fordeler

 • Rimelig
 • Har all viktig funksjonalitet du kan forvente av en smart røykvarsler
 • Selvkontrollfunksjon

I budsjettenden av den beste smarte røykvarsleren er Aegislink trådløs smart brann- og røykvarsler. Tilbyr hovedfunksjonene som kreves av en smart røykvarsler til en brøkdel av prisen, er dette et veldig rimelig alternativ for folk som prøver å beskytte hjemmene sine på et budsjett.

Denne enheten er kompatibel med enten TuyaSmart- eller Smart Life-appene, og vil sende deg alle fjernvarslene du ønsker at den skal – direkte til smarttelefonen din. Bruk appen til å dempe eventuelle uønskede alarmlyder også.

Som med mange andre modeller, vil denne Aegislink-enheten selvsjekke seg selv regelmessig for å sikre at den fungerer som den skal. Sensorer, elektronikk og batterilevetid vil bli testet omtrent hvert 60. sekund som en feilsikker.

Designet med avansert fotoelektrisk teknologi, kan den oppdage enhver form for ulmende brann i løpet av sekunder og vil varsle deg umiddelbart ved oppdagelse. Aegislink anbefaler at en av disse enhetene effektivt kan dekke et område på 215-430 kvadratfot – noe som gir deg en god indikasjon på om en eller flere vil være nødvendig for ditt eget hjem.

Relativt enkel å installere og med alle de viktige funksjonene til en smart røykvarsler til stede, er Aegislink smart brann- og røykvarsler vel verdt å vurdere for alle som er opptatt av å holde seg trygge, men til en rimelig pris.

Onelink røykvarsler og karbonmonoksiddetektor

Best for HomeKit

Smart beskyttelse og enkel installasjon for Apple-husholdninger

Onelink røykdetektor og karbonmonoksiddetektor er en Apple HomeKit-aktivert og batteridrevet smart røykvarsler. Mobil- og talevarsling holder deg oppdatert på farer hvor som helst, når som helst.

Fordeler

 • Fungerer bra med Apple HomeKit
 • Kompatibel med Alexa for enhetsstatusoppdateringer
 • Talevarsler lokaliserer trusselens kilde og natur
 • Enkel installasjon

Ulemper

 • Dyrt for en enkelt enhet

Onelink Smart Smoke Detector er en to-i-en røyk- og karbonmonoksidalarm som varsler deg om begge typer farer i hjemmet ditt. Med en fotoelektrisk røyksensor og en elektrokjemisk monoksidsensor, mottar du smarttelefonvarsler hvis en trussel oppdages, og stemmevarsler for å bekrefte plasseringen av faren.

Dette er en batteridrevet enhet som ikke krever tilkopling for å installere. Du trenger Wi-Fi med 2,4 GHz og tilgang til Onelink Home-appen for å betjene enheten. Når den er installert, kan den trådløst kobles til alle andre kablede alarmer som du måtte ha installert, og kan integreres som en del av et smart hjemmenettverk uten behov for omkobling.

Onelink er kompatibel med både iOS- og Android-enheter og er også noe kompatibel med Alexa. Det vil si at du kan be Alexa om å sjekke statusen til alarmen når som helst. Onelink er imidlertid bedre sammenkoblet med Apple HomeKit, som tilbyr bredere funksjonalitet som en del av et smart nettverk.

Selve alarmen lyder på mer enn hørbare 85 desibel, så med mindre du er hjemmefra, trenger du ikke bekymre deg for å kunne høre den. Ved å bruke Onelink-appen kan du dempe alarmen eksternt, eller varsle nødetatene, avhengig av årsaken til alarmen. Den vil varsle deg når batteriene begynner å bli tomme, og en lett tilgangsdør gjør omstillingen fin og enkel.

Siterwell WiFi røykvarsler

Beste smarte assistentalternativ

Frittstående smart beskyttelse for hjemmet

Selv om den ikke er kompatibel med stemmeassistenter for smarte hjem som Alexa og Google Home, tilbyr Siterwell WiFi-røykvarsleren sanntidsvarslinger og talevarsler for nødsituasjoner.

Fordeler

 • Enkel å spore enheten via smarttelefon
 • Sanntidsvarsler
 • Sensorer oppdager om trusselen er røyk- eller CO-relatert
 • Talevarsler
 • To alarmer er inkludert

Ulemper

 • Færre smarte funksjoner enn noen litt billigere alternativer

Få sanntidsvarsler uansett hvor du er med denne Siterwell WiFi smarte røykvarsleren. Et enkelt oppsett kobler enheten din til Tuya Smart-appen, og du vil aldri være mer enn et knappetrykk unna å holde styr på røyk- og karbonmonoksidnivåene i hjemmet ditt.

I tillegg til å sende deg de vanlige tekstvarslingene, har denne smarte røykvarsleren også unike stemmevarsler. Kraftige sensorer hjelper enheten med å skille mellom trusler om røyk eller karbonmonoksid, og stemmevarslene vil lyde deretter. Du vil bli varslet hvis alarmen går for røyk eller brann, eller hvis varselet er for CO i stedet.

Tanken bak denne funksjonen er at i en nødssituasjon vil den bidra til å redusere panikk, ved å gi en klar advarsel om problemets natur.

En solid Wi-Fi-tilkobling muliggjør enkel smarttelefonsporing av denne smarte røykvarsleren. Overvåk enhetens kontrolldetektor via appen, for å følge med på CO-alarm, røykvarsler, batterilevetid, spenningsnivåer, testalarmer eller for å sjekke når enheten når slutten av levetiden og må skiftes ut.

Generelle alarmer kan også minimeres med denne smarte røykvarsleren, siden dens fotoelektriske røykfølende teknologi kan oppdage sakte ulmende branner raskt. Så du trenger ikke bekymre deg for at alarmen skal utløses hver gang det kommer litt røyk fra matlaging på kjøkkenet, for eksempel.

Denne smarte røykvarsleren kan også teste seg selv og varsle deg hvis det er noen av funksjonene som svikter.

Det er mye å vurdere med denne Siterwell Wi-Fi røykvarsleren hvis du leter etter en smart røykvarsler for å beskytte hjemmet ditt.

Kidde Smart røykvarsler

Beste dual-pack-alternativ

To-til-en smart røykvarslerbeskyttelse for hjemmet

For de som ønsker å installere flere smarte røykdetektorer i hele hjemmet, tilbyr Kidde Smart Smoke Detector dualpack en utmerket verdi. Med talevarsler og LED-fargekoding er det enkelt å fortelle hva Kidde-røykvarsleren din varsler deg om.

Fordeler

 • Kompatibel med Alexa og Google Home
 • Motta smarte varsler og talevarsler
 • Demp alarmen eksternt med Kidde-appen
 • Pakken inneholder to smarte røykvarslere

Ulemper

 • Ingen karbonmonoksiddetektor

Det er ingen karbonmonoksiddetektor innebygd i denne Kidde Smart røykvarsleren, men ikke la deg skremme av dette. Denne Wi-Fi-aktiverte smarte røykvarsleren har mye å tilby. Den er kompatibel med Alexa og Google Home, og Kidde-appen gjør det enkelt å sette opp begge.

Når den er installert, sender Kidde-appen sanntidsvarsler hvis alarmen utløses, og den kan også brukes til å teste funksjonaliteten til alarmen. Varsler kan også sendes til flere husstandsmedlemmer, som en ekstra beskyttelse, og en talealarm vil høres for å kunngjøre farens art. Dette kommer i tillegg til selve 85-desibel alarmen.

Den bruker fotoelektrisk sensorteknologi for å oppdage synlige brannpartikler assosiert med ulmebranner og har LED-varselindikatorer som gir en enkel visuell referanse til gjeldende alarmstatus.

Dette er en kablet alarm, så kjøpere pass på at det blir en lengre installasjon med denne. Men på plussiden er det forseglede reservebatteriet garantert i 10 år og beskytter under strømbrudd. Og med to smarte røykvarslere inkludert i denne pakken, er du allerede godt på vei mot et integrert nettverk for hjemmet.

Ringealarm røyk- og CO-lytter

Det beste alternativet

En veldig god lytter

Ring Alarm Smoke and CO Listener er en smart enhet som overvåker din eksisterende røykvarsler og sender deg sanntidsvarsler hvis alarmen utløses.

Fordeler

 • Billigere enn noen smarte røykvarslere
 • Krever ikke en fullstendig overhaling av alarmoppsettet hjemme
 • Gir umiddelbare tekstvarsler

Ulemper

 • Kan ikke uavhengig oppdage røyk eller CO
 • Avhengig av en fullt fungerende separat røykvarsler for å fungere

Ikke en smart røykvarsler i seg selv, men snarere en følgeenhet beregnet på å fungere sammen med din eksisterende (ikke-smarte) røykvarsler.

Du har kanskje allerede røykvarslere installert i hele hjemmet ditt og ønsker kanskje ikke å bruke verdifull tid og penger på å erstatte dem alle.

Men hvis dette er deg, kan det være lurt å vurdere Ring Alarm røyk- og CO-lytteren i stedet – siden den effektivt gir deg tilgang til noe av funksjonaliteten knyttet til smarte røykvarslere, uten at du trenger å drastisk endre oppsettet i hjemmet ditt. .

Denne enheten sitter ved siden av din eksisterende røykvarsler eller karbonmonoksiddetektor og vil varsle deg via smarttelefonen din hvis alarmen utløses.

Den kan ikke oppdage røyk eller økende CO-nivåer selv, men vil «lytte» til enhver alarm den er installert ved siden av.

Det åpenbare problemet med denne enheten er at effektiviteten avhenger helt av vedlikehold og vedlikehold av de allerede installerte alarmene. Hvis de er defekte på noen måte, kan ikke Ring-lytteren gjøre jobben sin skikkelig.

Likevel kan det hende du føler at dette er en mer kostnadseffektiv løsning for å øke sikkerheten i hjemmet uten å tære på.

Velg den riktige smarte røykvarsleren for deg

Valget av riktig type smart røykvarsler avhenger naturligvis av noen få faktorer. Vil du at din smarte røykvarsler skal fungere som en karbonmonoksiddetektor? Hvor mange ønsker du å installere i hele hjemmet, og hvor? Er du interessert i et kablet eller batteridrevet alternativ? Og vil du at den skal fungere sammen med eventuelle eksisterende røykvarslere som du kanskje allerede har installert?

Dessuten, hvilken type smart funksjonalitet ønsker du å få fra det? Kanskje du bare vil ha en enkel måte å dempe røykvarsleren mens du lager mat, eller kanskje du vil integrere den som en del av et smart hjemmenettverk som fungerer med stemmeassistenten din. Å vurdere hver av disse faktorene vil informere ditt valg av røykvarsler.

For en stemmeassistent-aktivert smart røykvarsler med mye ekstra funksjonalitet, er First Alert Onelink Safe & Sound et godt valg. En kraftig smart røyk- og karbonmonoksiddetektor som gir sanntidsvarsler, fungerer med iOS eller Android, og lar alarmen slås av eksternt i tilfelle falsk alarm. Den har også en integrert Alexa-aktivert Bluetooth-høyttaler for ekstra pizza.

Hvis du ønsker å spare noen få dollar uten å måtte gå på akkord med funksjonalitet, vil noe som Aegislink Wireless Smart Fire Smoke Alarm tjene deg godt. Den tilbyr et rimelig dekningsområde per alarm og gir fjernvarsler i tilfelle en nødsituasjon. Den er relativt enkel å installere, og gir pålitelig beskyttelse mot røyk og karbonmonoksid, til en overkommelig pris. I tillegg, hvis du ønsker å installere smarte røykvarslere i hele hjemmet, er det et av de mest kostnadseffektive alternativene.

Men hvis du leter etter det beste du kan kjøpe for penger, er Google Nest Protect Carbon Monoxide Protector fortsatt komfortabelt på toppen av bunken. Voice Assistant-kompatibel, den kan integreres som en del av et komplett smart hjemmenettverk. I tilfelle det oppdages røyk eller karbonmonoksid, vil den identifisere området og kilden til problemet, og sende umiddelbare varsler til telefonen din. Den utfører automatiske sikkerhetskontroller og gir rapporter direkte til smarttelefonen din når den har fullført diagnostikken. LED-indikatorer gir en rask oppdatering av gjeldende status, og gir deg beskjed om alt er bra eller om det er et problem. I tillegg har den en 10-års levetid, noe som gjør den til en god investering for å beskytte hjemmet ditt i det lange løp.

Google Nest Protect karbonmonoksiddetektor

Best sammenlagt

Beskytt reiret med Nest Protect

$100 $119 Spar
$19

Google Nest Protect karbonmonoksiddetektor gir omfattende smart beskyttelse for deg og familien din.

Fordeler

 • Omfattende varslingssystem
 • Sensorer varer i anslagsvis 10 år
 • Umiddelbare tekstvarsler
 • Isolerer og identifiserer nødområdet

Ulemper

 • Pris per enhet kan være uoverkommelig for noen
  10 beste automatiske kattematere for kattepelsbabyen din