tipsbilk.net

Dell Inspiron 14 2-i-1 (7435) anmeldelse: Master of None

Viktige takeaways

  • Dell Inspiron 14 2-i-1 (7435) klarer ikke å utmerke seg på noe område, noe som gjør den til et middelmådig valg for en bærbar datamaskin, spillenhet eller nettbrett.
  • Selv om den har et tilfredsstillende tastatur, slank design og støtte for berøringsskjerm, kan disse funksjonene ikke redde den fra dens generelle svake ytelse og designforglemmelser.
  • Ulempene med Dell Inspiron 14 2-i-1 inkluderer dens tunge og klumpete nettbrettmodus, svak skjerm og underveldende ytelse, noe som gjør det til et tvilsomt kjøp.

Dell Inspiron 14 2-i-1 (modellnummer 7435) er en mester i alle bransjer. I sitt forsøk på å krysse av for alle boksene, inkludert en førsteklasses laptop- og nettbrettopplevelse, støtte for lett spilling med AMD-grafikk, og en passende produktivitetsmaskin, klarer den ikke å utmerke seg på ett område.

Den er for tung til å kunne brukes komfortabelt som nettbrett, for svak for de fleste spill, og den holder seg rett og slett ikke opp til ytelsen du ønsker fra en bærbar PC med produktivitet. Dens få forløsende kvaliteter, som et tilfredsstillende tastatur, gode tilkoblingsmuligheter og et kult sølvfarget ytre, gjør lite for å avskrekke deg fra den trege operasjonen og nagende følelsen av «hvem er dette for?»

Dell Inspiron 14 2-i-1 (7435) bærbar PC

$606 $670 Spar $64

Dells Inspiron 14 2-i-1 prøver å gjøre for mange ting på en gang. I sin innsats klarer den ikke å etablere seg som en tilfredsstillende produktivitetsmaskin, gaming-laptop eller 2-i-1-nettbrett. Den har noen få forløsende kvaliteter, som et fjærende tastatur og en elegant design, men de kan ikke redde Inspiron 14 fra å bli spredt for tynt.

Operativsystem Windows 11

CPU AMD Ryzen 5 7530U

RAM 8 GB LPDDR4x

Lagring 512GB M.2 NVMe SSD

Batteri 54Wh

Skjerm (størrelse, oppløsning) 14-tommers, FHD+ 1920x1200px

Porter 2x USB-C, 1x USB-A, 1x HDMI 1.4, 1x 3,5 mm lydkontakt

Vekt 3,48 lbs (1,58 kg)

Merke Dell

Webkamera FHD 1080p

Fordeler

  • Tilfredsstillende tastatur og styreflate
  • Elegant design
  • Støtte for berøringsskjerm

Ulemper

  • Dim, kjedelig skjerm
  • Tung og klumpete i nettbrettmodus
  • Svak ytelse

En elegant bærbar PC sammen med et tungt nettbrett

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Ved første øyekast er Inspiron 14 2-i-1 din typiske bærbare Dell-PC. Du finner et elegant sølvfarget clamshell-chassis på utsiden, en typisk design med to hengsler og et standard tastatur og styreflate-layout på innsiden.

Inspiron-magien viser seg ikke før du kommer til hengslene. Der skjermrotasjonen på en vanlig bærbar PC stopper, er Inspiron 14 2-i-1 såvidt i gang. Hengslene gjør at Inspiron-skjermen kan rotere rundt 180 grader og gå inn i nettbrettmodus.

Men på 1,74 kg føles ikke Inspiron 14 som et nettbrett. Den er over tre ganger vekten av 10. generasjons Apple iPad, som har en vekt på 480 g. Og når skjermen roteres til nettbrettmodus, har du tastaturet å stri med på baksiden. Dette gjorde at nettbrettopplevelsen føltes klønete og unaturlig for meg, så jeg valgte å beholde denne 2-i-1 i den bærbare datamaskinen under det meste av testingen.

  8 Ansett markedsførerplattformer for å ansette den beste e-postmarkedsføringseksperten

Heldigvis føles det mye bedre som en bærbar datamaskin på grunn av tastaturet og styreflaten.

En tilfredsstillende kombinasjon av tastatur og styreflate

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Når det kommer til stykket, er tastaturet og styreflaten noen av de viktigste aspektene ved en produktivitetsbærbar PC. Dell Inspiron 14 leverer på dette området.

Fra og med tastaturet: det er bredt nok til at jeg ikke føler meg trang eller feiltilbøyelig og spenstig nok til å gi litt haptisk tilbakemelding når du bunner ut en tangent og lar fingrene danse til den neste. Med en hel rad med funksjonstaster langs den øvre kanten har du omtrent alt du trenger for å sette sammen en presentasjon eller et dokument. Ingen spesifikke problemer hindrer meg i å anbefale Inspiron 14 for tastaturet alene.

Styreflaten er lik, men ikke fullt så givende som tastaturmotparten. Det er en solid størrelse for rulling og trykking, og den føles fin og jevn. Ulempen kommer fra å klikke på venstre og høyre museknapp. De er stivere enn jeg ønsker, og jeg ville ikke hatt noe imot et tydeligere skille mellom venstre og høyre knapp. Det er imidlertid langt fra den verste styreflaten jeg har brukt. Ved å bruke trykk for å klikke fant jeg meg til rette ganske raskt.

En skuffende visning

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Dell Inspirons 14-tommers FHD+ 1920 x 1200px-skjerm er mye som å hoppe på en trampoline: den har sine opp- og nedturer.

For å begynne med det positive er det en fantastisk størrelse for medieglede, presentasjoner og generelt datamaskinarbeid som bilderedigering. 10-punkts berøringsstøtten ga meg aldri noen problemer og var praktisk for raske klikk som å sette en video på pause eller lukke en app. Uten tastaturet eller vekten i betraktning, ville skjermen vært et ganske passende nettbrett.

Noen få viktige negativer forhindrer imidlertid at den blir en enestående skjerm.

Først og fremst er lysstyrken. Jeg foretrekker en lysere skjerm å jobbe på, og Inspiron 14 tilbyr ikke noe i nærheten av «lys». På rundt 250 nits hadde jeg skjermen på full lysstyrke nesten hele tiden jeg brukte den. En 200-nit bump ville gjort dette 2-i-1 underverker. Neste på hoggesten er de utvaskede fargene – denne skjermen trenger hjelp i vibrasjonsavdelingen. Ingenting «spretter», og i stedet får du én fargemasse over skjermen. Til slutt håper jeg du liker hvordan du ser ut i dag, for skjermen kan like gjerne være et speil i direkte sollys. Refleksjonene ville ikke gi seg med mindre jeg var i et svakt opplyst miljø.

Så lenge du er inne og ser etter en skjerm som vil få jobben gjort, leverer Inspiron 14 2-i-1. Hvis du vil ha noe med levende farger og vakker dybde som Apples flytende retina-skjerm, er dette bare ikke det.

  Slik kontrollerer du Mac-viftene manuelt

Høye, hule høyttalere

Høyttalerne er høye nok til å pakke et slag, men kvaliteten svikter sammenlignet med dine gjennomsnittlige hodetelefoner.

Da jeg hørte på Led Zeppelins «Stairway to Heaven», kom to ord i tankene: hul og blikk. Volumet er der, men den fulle lyden og den blomstrende basen du vil ha fra et par høyttalere dukker ikke opp til festen.

De er gode nok for podcaster og TV-programmer, men lyden høres nesten ut som den kommer bak den bærbare datamaskinen. Det er mye bedre å kjøpe et par Bluetooth-hodetelefoner eller en anstendig høyttaler.

Ubemerkelsesverdig, men pålitelig webkamera og mikrofoner

1080p-webkameraet og dual-mic-arrayet er ingenting å skrive hjem om; de er på linje med det gjennomsnittlige oppsettet av den bærbare datamaskinen. Jeg har ingen store klager i denne avdelingen.

FHD-webkameraet fungerer godt nok for videochatter, selv om du trenger å være et godt opplyst område hvis du ikke vil ha et kornete utseende. På samme måte får mikrofonene budskapet ditt klart nok til at mottakeren ikke trenger å sette sammen det du prøver å si, men du kan enkelt få en bedre ytelse fra et rimelig hodesett eller USB-mikrofon.

Frustrerende, nedslitt ytelse

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Før jeg kommer inn på referanseresultatene, vil jeg tilby en anekdote som maler prestasjonsbildet. Med bare seks Microsoft Edge-faner og Steams skrivebordsapp åpen, hadde jeg maksimalt ut 8 GB RAM som tilbys i min Inspiron 14-gjennomgangsenhet.

Jeg kunne ikke engang få tilgang til alle Edge-sidene samtidig; den femte og sjette fanen ga meg feilmeldingen «ikke nok minne til å åpne denne siden». Vanlige skrivebordsprosesser, som å åpne filbehandleren, fikk et stort treff i hastighet.

Det lover ikke godt for dagens ytelsesstandarder når det kommer til produktivitet.

Hva med spilling? Inspiron 14 (7435) har innebygd AMD Radeon-grafikk og en Ryzen 5 7530U-prosessor, så den er ikke den minst utstyrte 2-i-1 på markedet i den forbindelse. Det er absolutt ingen egendefinert spillrigg heller.

Fra og med den gamle pålitelige Rocket League, klarte jeg å presse ut 50 til 60FPS på den laveste tilgjengelige innstillingen. Så prøvde jeg Dark Souls: Remastered. Ved lavest mulige innstillinger kjørte den på rundt 30 til 50FPS med hyppige hakking og skjermrivning (ikke noe du vil ha i et sjelslignende spill).

Hvis du leter etter en 2-i-1 som kan håndtere litt spilling i nedetiden, kan Inspiron 14 være nok hvis du ikke har noe imot lave innstillinger og mindre enn stabil FPS. Du vil ikke kunne få et spill som Cyberpunk 2077 i gang, men du kan kjøre mindre grafisk intensive spill med relativ suksess.

Nå til noen referanseresultater. Med Geekbench 6 scoret Inspiron 14 litt høyere enn den nylig anmeldte Lenovo ThinkBook Plus Gen 4 2-i-1, noe som føltes i motsetning til min erfaring.

Inspiron 14 fikk en enkeltkjernescore på 1899 og en flerkjernescore på 6881, og slo Lenovos ThinkBook Plus Gen 4 med henholdsvis 61 og 82 poeng. Når det kommer til GPU-poengsummen, ble jeg mindre sjokkert over å se AMDs Radeon-grafikk vinne med en poengsum på 13 713 sammenlignet med ThinkBooks Intel Iris Xe-grafikkscore på 12 660.

  Hvordan sette en egendefinert mal som standard i PowerPoint

PCMark 10 ga en knapp seier til ThinkBook Plus Gen 4. Dells Inspiron 14 fikk en poengsum på 5654 totalt, mens ThinkBook vant med 5662 poeng.

Disse resultatene får meg til å tro at ytelsesproblemene mine i stor grad skyldtes den begrensede 8 GB RAM. Å velge 16 GB RAM vil sannsynligvis lindre de fleste problemer med sakte drift, om enn i bytte mot et lite støt i lommeboken.

Utmerkede tilkoblingsmuligheter

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Med to USB 3.2 Gen 2 Type-C-porter, en USB 3.2 Gen 1 Type-A-port, en HDMI-port, en SD-kortleser og en 3,5 mm hodetelefonkontakt, er det enkelt å respektere tilkoblingsmulighetene du får med Dell Inspiron 14. Ingenting føles som om det mangler, og du har alltid muligheten til å utvide med en USB-C-hub hvis du trenger mer plass til periferiutstyr.

Den ene kritikken jeg har i dette området er at begge USB-C-portene er plassert på den bærbare datamaskinens venstre side. Dette betyr at du må plugge inn laderen på den siden uavhengig av hvordan du vil plassere maskinen, noe som kan føre til en irriterende kabel i veien.

Respektabelt batteri, så lenge du ikke spiller

Batterilevetiden holdt seg bra gjennom hele testingen min. Jeg var i stand til å få i gjennomsnitt syv til åtte timer ut av en full lading når det kom til oppgaver som å surfe i media og skrive. Gaming på den annen side desimerte Inspiron 14s forventede levetid. Ved 40 % batteri, nedlasting av Dark Souls og avspilling i bare 20 minutter fikk jeg meg til å strekke meg etter laderen for å slå av advarselen om lavt batteri (som dukket opp ved 7 %).

Overraskende nok ladet ikke 65W strømadapteren Inspiron 14 så raskt som jeg skulle ønske heller. Det tok rundt tre timer å lade fra 5 % til 100 %, med svært lett bruk under ladetiden.

Alt i alt ville jeg stole på Dell Inspiron 14-batteriet for å få meg gjennom en dag på jobb eller skole, men jeg ville ikke prøve noe spill uten en stikkontakt i nærheten.

Bør du kjøpe Dell Inspiron 14 2-i-1 (7435)?

Selv om en forløsende faktor kan finnes i den rimelige prislappen på $700, vil jeg mye heller velge en bærbar datamaskin med bedre ytelsesspesifikasjoner i stedet for de klønete 2-i-1-funksjonene som tilbys av Dell Inspiron 14. Som en mester i ingen, Inspiron 14 klarer ikke å tilfredsstille noe område av produktivitet, spill eller medieglede.

Hvis 2-i-1-funksjonaliteten ikke er omsettelig, og du kan finne den på salg, kan Inspiron 14 være et verdifullt kjøp. Ellers vil jeg anbefale å styre unna og bruke pengene dine andre steder.

Dell Inspiron 14 2-i-1 (7435) bærbar PC

$606 $670 Spar $64

Dells Inspiron 14 2-i-1 prøver å gjøre for mange ting på en gang. I sin innsats klarer den ikke å etablere seg som en tilfredsstillende produktivitetsmaskin, gaming-laptop eller 2-i-1-nettbrett. Den har noen få forløsende kvaliteter, som et fjærende tastatur og en elegant design, men de kan ikke redde Inspiron 14 fra å bli spredt for tynt.

x