En nybegynnerveiledning for å designe produktmodeller

Mange designere bruker mockups for designkonsepter eller salg av produkter på nettet. Hvis du er ny til å designe eller selge produkter, kan det hende du ikke vet mye om mockups.

Vi forklarer alt du trenger å vite om produktmodeller, hvor du kan finne eller lage dem, og hvorfor du må bruke modeller til å begynne med.

Med en print-on-demand-boom på nettet, er mockups vanlig for online markedsplasser. Men er det verdt det å bruke mockups? Hva kan de brukes til? Fortsett å lese for å finne ut.

Hvorfor du bør bruke mockups

Mange designere bruker mockups, enten de selger et fysisk produkt eller konseptualiserer ideer. Merkedesignere bruker ofte mockups for merkevareskrivesaker eller merkevarekonsepter i presentasjoner av merkevarestilguider.

Ved å bruke mockups blir prosessen med å visualisere designideer lett raskere, og kostnadene reduseres, spesielt i de konseptuelle stadiene hvor du ikke vil bruke massevis av penger eller tid på å lage fysiske produkter. Du kan presentere en idé på tvers av en mengde produkter før du bekrefter budsjettene eller kravene.

Mockups brukes også mye av online-selgere – enten print-on-demand eller dropshipping-selgere, eller til og med ofte på online markedsplasser som Amazon, eBay, Etsy eller favorittvarehusets nettsted.

Du kan bruke mockups for å vise fargevariasjoner, presentere digitale produkter i deres brukstilfeller, eller når du bruker print-on-demand og ikke fysisk har produktet å fotografere.

Hvilke produkter kan du bruke modeller til?

Det er ingen grense for hvilken type produkter du kan få eller lage modeller for. Alt du fysisk kan produsere med en logo eller grafikk på kan lages som en digital mockup.

  Slik legger du til video i Google Slides

Enten du laster ned en mockup fra en av mange nettbaserte markedsplasser eller lager din egen mockup i Adobe Photoshop, Canva eller andre steder, kan du enkelt legge til grafikken til ethvert produkt du trenger.

De mest populære mockup-typene er t-skjortemockups og andre klær. Å selge t-skjorter ved å bruke print-on-demand-tjenester er en av de mest populære bruksområdene for mockups siden du må vise frem det du selger, men du ikke har det fysisk med deg for å fotografere.

Selv uten å ta dine egne bilder, kan du digitalt legge til rekvisitter til produktfotograferingen i etterproduksjon. Dette bidrar til å selge ideen mye bedre.

Mockup-typer du kan finne eller lage er:

  • Klær – skjorter, hettegensere, hatter, vesker, fottøy, shorts.
  • Drikkevarer – krus, vannflasker, kaffekopper.
  • Kunstverk – trykt papir, innrammede kunstverk, plakater.
  • Skrivesaker – visittkort, brosjyrer, emballasje, penner eller blyanter, brevhoder.
  • Skjermer eller enheter – iPhones, Androids, bærbare datamaskiner, nettsider, appskjermer.

Bruke mockups for designene dine

Det er mange forskjellige måter å bruke mockups på. Ofte, mockup-nedlastingssider—som Plasser det— har innebygde generatorer, slik at du ikke trenger å lage mockups selv i designprogramvare. Men for noen leverte modeller – som alle du kjøper fra Etsy– du trenger ekstern designprogramvare for å fullføre mockup-bildet.

PSD vs. JPEG-modeller

Hvis du laster ned en PSD-mockup-fil, krever det Adobe Photoshop for å lage mockup-bildet. Dette er fordi PSD-modeller bruker forskyvningskartleggingsdetaljer i Photoshop-programvaren. Forskyvningskart legger til et nivå av realistisk tekstur, skygger og underforståtte bretter eller vinkler til mockup-grafikken din.

Selv om det er mer komplekst og tidkrevende å lage en mockup i PSD-format, er resultatene bedre. Grafikken din vil se ekte ut når den forvrider seg med bildets folder eller kurver. JPEG-modeller vil ikke være like realistiske.

  13 profesjonelle firmaprofilmaler for effektfulle inntrykk

Når du laster ned en JPEG-mockup – som er populær for Etsy-selgere å bruke – bruker du realistisk sett bare et bilde av objektet du legger til grafikken på. Det er ikke noe spesielt i en JPEG-mockup, og det er din bruk av grafikken som avgjør hvor realistisk mockupen blir.

Når du bruker en JPEG-mockup, har du flere programvarealternativer enn med en PSD. Du kan lage din mockup i Canva, Photoshop eller annen redigeringsprogramvare. Alt du trenger å gjøre for denne typen mockup er å legge til grafikken på toppen, endre størrelsen på den og deretter redusere opasiteten. Hvis du har blandingsalternativer – som i Photoshop – bør du sette blandingsmodusen til Multipliser.

Gratis kontra Premium Mockups

Siden det er så mange steder å laste ned eller lage mockups, lurer du kanskje på om premium mockups er verdt det sammenlignet med mengde gratis alternativer.

Premium mockups er ofte, men ikke alltid, av høyere kvalitet. Dette betyr vanligvis at du trenger programvare av høyere kvalitet for å bruke mockupene også. Det er imidlertid ikke alltid tilfelle; du kan betale for en JPEG-mockup av bare et t-skjortebilde, eller du kan få noen gratis PSD-mockups for omfattende bruk i Photoshop. Skillet mellom gratis eller premium mockups vil være tydelig i bruken av bildet ditt.

For eksempel, gå til Etsy eller Pinterest, og du vil se de samme mockup-bildene brukes og overmettet av en rekke brukerprofiler. Dette er sannsynligvis de fritt tilgjengelige modellene. Nyttig for de som kanskje mangler designferdigheter eller tid, men ikke nyttig for å gi mockupene dine mye individualitet.

Du kan lage dine egne mockups gratis ved å ta dine egne bilder og legge til grafikken til motivet i bildet. Du kan gjøre hele prosessen gratis i Canva eller annen gratis programvare. Gratis betyr ikke at du må overbruke de samme modellene som alle andre.

  14 beste treningssykler for hjemmet ditt og for å være sunn

Bruker AI Mockups

AI har tatt verden med storm siden 2022, inkludert hvordan du kan lage mockups. Mockup-markedsplasser som PlaceIt har AI-genererte modeller som du kan bruke. Men du kan også lage en mockup ved hjelp av generativ AI i Photoshop Beta.

AI er et nyttig verktøy. Å bruke AI til å lage mockups betyr at du ikke trenger å ta dine egne bilder, ikke trenger å laste ned noen bilder, og du kan sikre at mockupene dine er unike sammenlignet med andre som finnes på nettet.

Bare pass på at du ikke bruker AI til å generere bildet eller grafikken som er plassert på mockupen din – du bør designe den selv, spesielt fordi du ikke kan selge AI-bilder generert i Adobe-programvare.

Er Mockups alltid det beste alternativet?

Mockups er ofte det billigste alternativet, som for forretningsformål vanligvis betyr det beste alternativet. Men hvis du lager mockups for produkter du fysisk har eller eier, så er det ikke fornuftig å bruke mockups i det hele tatt.

Hvis du kan fotografere et ekte produkt, spesielt med folk som samhandler med det, vil bildet ditt være mye mer vellykket enn noen mockup du lager.

Mockup-bilder vil aldri se helt ut som ekte vare. Skyggene eller forvrengningen er ikke ekte, men et fotografi av en grafikk på en hettegenser – som viser skygger eller forvrengninger når stoffet folder seg – er helt virkelighet.

Mockups bør brukes som det andre alternativet hvis produktbilder ikke er tilgjengelige. De kan også brukes til å presentere ideer som hjelper med forretningsbudsjettering før prosjekter blir grønne lys for produksjon.

Alt du trenger å vite om produktmodeller

Mockups er nyttige for alle som lager design på nettet som skal brukes til fysiske produkter. Og nå kan du bestemme om JPEG eller PSD, og ​​om gratis eller betalte mockups er bedre for deg.

Mockups sparer tid og penger for så mange prosjekter. Det er verdt å bruke dem hvis du ikke har bedre alternativer.