edX Anmeldelse: Er denne plattformen verdt det?

Dersom du ønsker å forbedre dine ferdigheter for å fremme din karriere, vil denne gjennomgangen av edX gi deg en veiledning og vurdere om denne kursplattformen er et godt valg for deg.

Det kan virke overraskende, men online utdanning er ikke noe nytt. Likevel har det aldri vært viktigere enn i dag. Teknologiske fremskritt har gjort det mulig for studenter å få tilgang til studiemateriell i skyen, delta i virtuelle klasser og samhandle med instruktører.

Etter hvert som etterspørselen etter online utdanning stiger, øker behovet for en brukervennlig, men omfattende utdanningsplattform. edX er en slik plattform, med over 3500 kurs og mer enn 76 millioner studenter.

Men er en edX-sertifisering verdt investeringen? Er alle edX-kurs gratis?

I denne anmeldelsen av edX gir jeg svar på alle disse spørsmålene. Jeg starter med en introduksjon til edX, beskriver deres kursbibliotek og kvaliteten på instruktørene. Videre ser jeg på studentenes erfaringer, sertifiseringer, stipendordninger og prismodeller.

Oversikt over edX

edX ble grunnlagt i 2012 av forskere fra MIT og Harvard. I 2013 samarbeidet Stanford om å tilby et bredt spekter av kurs. I løpet av et år nådde denne kursleverandøren nesten en million brukere.

I dag har edX over 35 millioner brukere, 15 000 instruktører og 160 partnerinstitusjoner.

edX er kjent for å tilby universitetskurs hjemmefra. De har samarbeidet med ledende institusjoner og universiteter over hele verden for å gi studentene oppdatert kunnskap.

Elementer i edX

#1. Kursutvalg og mangfold

edX har som mål å være en av de ledende leverandørene av MOOC (massive åpne nettkurs). De har en stor katalog med over 3500 kurs.

På nettsiden finner du en kursmeny øverst. Ved å holde musepekeren over denne menyen, vil du se en liste over alle edX-kurs. Kursene er sortert etter emner, fra tekniske til ikke-tekniske.

edX deler også fagkategoriene inn etter ferdigheter, noe som gjør det enkelt å finne riktig type kurs. På kurssiden kan du søke etter kurs ved hjelp av søkefeltet eller sortere ved hjelp av ulike filtre.

Her er noen kursfiltre som hjelper deg med å navigere i kurskatalogen:

  • Fag: Velg fra et bredt spekter av fag og emner som fysikk, kjemi, engelsk, jus, filosofi, design, kunst og kultur.
  • Ferdigheter: Du kan velge ferdigheter innenfor emnet, som ledelse, forskning, dataanalyse og beslutningstaking.
  • Partner: Velg den institusjonen som tilbyr kurset.

Jeg setter pris på det store utvalget av læringsmuligheter som edX tilbyr.

edX har både gratis og betalte kursalternativer innen en rekke emner. Du kan velge kurs basert på anmeldelser av spesifikke edX-kurs.

Studenter kan velge mellom ulike typer programmer og læringsalternativer, inkludert:

  • Enkeltkurs: Dette er frittstående kurs som ikke inngår i en større serie. Kurset fokuserer på et spesifikt tema.
  • Sertifikatprogrammer: edX-sertifiseringskurs består av et utvalg emner som er godkjent av ledende universiteter og institusjoner. De gir studentene praktisk erfaring.
  • MicroBachelors- og MicroMasters-programmer: Disse kursene er korte og har som mål å utvikle kandidatenes ferdigheter på et nivå som tilsvarer et college-semester.

#2. Kvalitet på instruktørene

Et godt brukergrensesnitt, lave priser og et bredt utvalg av kurs betyr lite hvis kurskvaliteten er lav. Hvis du foretrekker undervisning ledet av instruktører, er edX et godt valg.

edX samarbeider med anerkjente universiteter og institusjoner som MIT og Harvard, som har høyt kvalifiserte professorer og forelesere. Disse instruktørene har erfaring fra arbeidslivet og er i stand til å levere relevant innhold.

Instruktørene tilbyr samme type interaksjon som i et fysisk klasserom, med live diskusjoner, spørsmål og svar-sesjoner, og forum for studenter.

#3. Gjennomføring av kurs

edX er en plattform for engasjerte studenter. edX tilbyr to alternativer for gjennomføring av kurs. Du kan enten velge et kurs i eget tempo eller velge en kursvarighet.

Ved å velge en kursvarighet, forplikter studentene seg til å fullføre kurset innen en bestemt tidsramme. De fleste edX-kurs varer 4-12 uker, og krever omtrent 5-8 timer med arbeid per uke.

#4. Studentenes læringserfaring og brukervennlighet

Grunnlaget for denne anmeldelsen er å svare på spørsmålet: «Er edX bra for studenter?»

Etter min erfaring har edX et brukervennlig dashbord som gjør læringen enkel. Du vil ikke savne det fysiske klasserommet mens du lærer med edX.

Dashbordet gir deg en oversikt over din ukentlige fremgang gjennom et sektordiagram, og en rangering av alle studentene som er påmeldt kurset. For å forbedre læringen, gir edX kursmateriell og vurderinger som må fullføres innen en bestemt frist.

Dashbordet har tydelige og synlige fonter, noe som gjør det lett å navigere i kursene og programmene. Brukere kan holde oversikt over kursfremgangen gjennom kursstatusen, med filteralternativer som «Pågår», «Ikke startet», «Fullført», «Ikke påmeldt» og «Oppgradert».

Slik ser edX-læringsdashbordet ut:

Kilde: Open edX

Hvis du ikke har engelsk som morsmål, er det ikke noe problem! Du kan be om tilgang til kursene på andre språk, som kinesisk, russisk, spansk, fransk og italiensk.

#5. Verifiserte sertifikater

Er du usikker på om edX-sertifikater er verdt det? edX er stolt av sine verifiserte sertifikater. Disse sertifikatene er verifisert av universitetene og institusjonene som samarbeider med edX.

Dette betyr at du vil motta et bevis på fullføring fra institusjoner som Harvard, Yale, Oxford, LSE, Stanford, Cambridge, Sorbonne og McGill.

Mange spør: «Kan edX-sertifikater hjelpe meg å få jobb?» Svaret er et rungende ja.

Sertifikater fra edX er troverdige ettersom samarbeidet med anerkjente universiteter hjelper deg med å skille deg ut. Hvert sertifikat er unikt utformet, med logo og signatur fra instruktøren.

Du kan bruke det gratis sertifikatet på LinkedIn for å vise det som en prestasjon. Det verifiserte sertifikatet har imidlertid mer troverdighet og tyngde. Du må betale for kurset for å få det verifiserte sertifikatet.

#6. Økonomisk støtte og stipend

Som mange internasjonale universiteter tilbyr edX økonomisk støtte til studenter som ikke har råd til kursene. edX tilbyr stipend med opptil 90% rabatt på eksamener på universitetsnivå.

Med denne pålitelige økonomiske støtten kan du ta ethvert kurs uten å bekymre deg for budsjettet. Du må søke om edX-stipend. Du må fylle ut et søknadsskjema og sende det inn for godkjenning.

Det kan ta noen dager før edX godkjenner stipendøknaden. Stipendandelen er ikke garantert. Avhengig av søknaden din kan du få opptil 90% rabatt.

Du vil motta en e-post med en unik kode. Denne koden kan brukes i betalingskassen for å få rabatt på godkjente kurs.

edX sine stipendordninger gjør plattformen til et godt valg for studenter, siden ingen andre kursplattformer tilbyr et verifisert universitetssertifikat med en slik rabatt.

Hva koster edX-kurs?

edX skiller seg fra andre utdanningsplattformer når det gjelder kostnad. De fleste kursene på edX er gratis.

edX har vanligvis to prismodeller: gjennomgangsspor og verifisert spor.

  • Gjennomgangsspor: Du kan starte kurset gratis, men du vil ikke få tilgang til alle ressurser eller vurderinger. Du får imidlertid tilgang til kursmateriell, som du kan studere i eget tempo.
  • Verifisert spor: edX gir deg et verifisert sertifikat, i tillegg til kursmateriell, vurderinger og videoopplæring. De betalte kursene koster mellom $50 og $300.

Bootcamp-programmer, mikrobachelor- eller X-serieprogrammer kan koste mellom $1000 og $2000.

Sammenlignet med en universitetsgrad er edX billigere, og det er et godt alternativ å få et verifisert sertifikat fra et anerkjent universitet.

Tabellen nedenfor viser studieprogrammene og kostnadene:

edX Kurstype Pris
Profesjonelle sertifikatprogrammer $299
MicroBachleros-programmer $499
XSeries-programmer $135
MicroMasters-programmer $600
Grad i et spesifikt emne (virtuell læring) Ca. $10,000
Gratis kurs Tilgjengelig

Når det gjelder betalingsalternativer, kan du bruke debet- eller kredittkort, eller PayPal-lommebok for å betale for kurset.

Fordeler med edX

➡️ Gratis kursinnhold: edX er kjent for sitt store bibliotek med gratis kurs i ulike emner. Selv om du ikke får et verifisert sertifikat, er kunnskapen fra universiteter i verdensklasse en stor fordel.

➡️ Verifiserte sertifikater: Disse sertifikatene er ikke bare en trøstepremie. edX sine verifiserte sertifikater er anerkjent av universitetene som tilbyr kursene. De er et viktig bevis på dine kvalifikasjoner under jobbintervjuer.

➡️ 14-dagers refusjonspolicy: Hvis du ikke ønsker å fortsette kurset, kan du kansellere det innen 14 dager etter kjøpet og få 100% refusjon.

➡️ Kurs i eget tempo: De fleste kurs er i eget tempo, noe som betyr at du kan starte når det passer deg.

➡️ Lett å spore: Sammenlignet med andre online kursplattformer, tilbyr edX et lettnavigert og brukervennlig dashbord for å følge studentenes fremgang.

Ulemper med edX

➡️ Ingen fast kursstruktur: edX samarbeider med ulike universiteter om ulike kurs. Dette kan føre til forvirring og manglende konsistens i kursstrukturen.

➡️ Begrenset utvalg av kurs: Selv om edX tilbyr fag som jus, fysikk og andre høyere utdanningskurs, tilbyr de ikke kurs i f.eks. matlaging eller filmproduksjon.

Alternativer til edX

La oss se på noen gode alternativer til edX.

#1. Skillshare

Skillshare tilbyr kurs som er fokusert på kunstneriske og kreative ferdigheter. Denne læringsplattformen fokuserer på emner som skriving, design, fotografering og mer. Skillshare har en abonnementsbasert prismodell der du kan lære et sett med kurs til en fast pris.

Sammenlignet med edX er dette et mer økonomisk alternativ som gir god valuta for pengene.

#2. Udacity

Udacity er en MOOC-plattform som tilbyr gratis kurs, nanograder, Executive-programmer og enkeltbetalte kurs. Hvert kurs er i eget tempo og kommer med en mentor.

Sammenlignet med edX er kursutvalget begrenset, men du kan få tilbakemelding fra instruktørene. I gjennomsnitt koster disse kursene rundt $200.

#3. Coursera

Coursera er en plattform som ligner på edX. De samarbeider med institusjoner og offentlige etater for å tilby kurs fra vitenskap til kunst. Det finnes over 3900 kurs for grader og sertifiseringer, og 100 gratis kurs på Coursera.

Coursera har kurs med faste start- og sluttdatoer og gir et verifisert sertifikat fra universitetene.

#4. Udemy

Udemy er en markedsplass for kurs som tilbyr en rekke emner fra programmering til virksomhet, personlig vekst og ledelse. Eksperter fra hele verden kan lage og laste opp kursene.

Du kan fullføre disse kursene når det passer deg. Udemy har et stort bibliotek med over 10.000 kurs. Du vil imidlertid ikke få noen sertifikater eller validering fra universiteter.

Forfatterens kommentar

Etter denne gjennomgangen kan jeg svare på spørsmålet: «Er edX et bra valg?»

Selv om det er et personlig valg, må mitt svar være ja. Den største fordelen med plattformen er at den er åpen kildekode.

Kursinnholdet lever opp til forventningene ved å tilby kvalitetskurs på universitetsnivå. edX leverer også en god brukeropplevelse gjennom dashbordet som er lett å navigere. Jeg setter pris på kurskvaliteten og vurderingene, som gjør plattformen verdt pengene.

Og ikke minst, hva er vel bedre enn å få et verifisert sertifikat fra et prestisjefylt universitet? Det finnes alltid rom for forbedring, men fordelene med edX overskygger de mindre manglene.

Så, hva venter du på? Besøk edX og kom i gang.

Du kan også se listen vår over de beste stedene for å lage online kurs.

Var denne artikkelen nyttig?

Takk for din tilbakemelding!