q Ett eller flere elementer i mappen du synkroniserte samsvarer ikke med Outlook-feil - tipsbilk.net

Ett eller flere elementer i mappen du synkroniserte samsvarer ikke med Outlook-feil

Ett eller flere elementer i mappen du synkroniserte samsvarer ikke med Outlook-feil

Hvis du får feilmeldingen «Ett eller flere elementer i mappen du synkroniserte samsvarer ikke med Outlook», kan det være frustrerende. Denne feilen kan hindre deg i å synkronisere kontoen din med Outlook, og forhindre deg i å få tilgang til e-post, kontakter og kalenderhendelser.

Det er flere mulige årsaker til denne feilen, inkludert:

* Et element i mappen er for stort. Outlook har en grense på 20 MB for meldingsstørrelse. Hvis et element i mappen er større enn dette, kan det ikke synkroniseres.
* Et element i mappen er skadet. Hvis et element i mappen er skadet, kan det forårsake synkroniseringsproblemer.
* Outlook er ikke oppdatert. Hvis du bruker en eldre versjon av Outlook, kan det hende at den ikke støtter funksjonene som er nødvendige for å synkronisere med kontoen din.
* Kontoinnstillingene dine er ikke riktige. Hvis kontoinnstillingene dine ikke er riktig konfigurert, kan det føre til synkroniseringsproblemer.

Når du har identifisert årsaken til feilen, kan du følge disse trinnene for å løse den:

1. Sjekk størrelsen på meldingene i mappen. Hvis et element i mappen er større enn 20 MB, må du enten fjerne elementet fra mappen eller dele det opp i mindre deler.
2. Se etter skadede elementer i mappen. Hvis du tror et element i mappen er skadet, kan du prøve å flytte elementet til en annen mappe eller slette det.
3. Oppdater Outlook. Sørg for at du bruker den nyeste versjonen av Outlook. Du kan laste ned den nyeste versjonen fra Microsofts nettsted.
4. Kontroller kontoinnstillingene. Sørg for at kontoinnstillingene dine er riktig konfigurert. Du kan finne instruksjoner om hvordan du gjør dette i Microsofts brukerstøttedokumentasjon.

  Multi-Layer SSD-er: Hva er SLC, MLC, TLC, QLC og PLC?

Hvis du har fulgt disse trinnene og fortsatt ikke klarer å løse feilen, kan du kontakte Microsofts brukerstøtte for å få hjelp.

Feilsøkingstrinn for «Ett eller flere elementer i mappen du synkroniserte samsvarer ikke med Outlook»-feilen

Hvis du får feilmeldingen «Ett eller flere elementer i mappen du synkroniserte samsvarer ikke med Outlook», kan du prøve følgende feilsøkingstrinn:

1. Kontroller størrelsen på meldingene i mappen

Outlook har en grense på 20 MB for meldingsstørrelse. Hvis et element i mappen er større enn dette, kan det ikke synkroniseres. For å sjekke størrelsen på meldingene i mappen, åpner du Outlook og går til mappen som inneholder feilelementet. Høyreklikk på meldingen og velg deretter Egenskaper. Størrelsen på meldingen vil vises i dialogboksen Egenskaper.

2. Se etter skadede elementer i mappen

Hvis du tror et element i mappen er skadet, kan du prøve å flytte elementet til en annen mappe eller slette det. For å flytte et element, åpner du Outlook og går til mappen som inneholder feilelementet. Høyreklikk på meldingen og velg deretter Flytt til mappe*. Velg mappen du vil flytte meldingen til, og klikk deretter på *OK.

For å slette et element, åpner du Outlook og går til mappen som inneholder feilelementet. Høyreklikk på meldingen og velg deretter Slett.

  Din guide til stedsbasert målretting

3. Oppdater Outlook

Sørg for at du bruker den nyeste versjonen av Outlook. Du kan laste ned den nyeste versjonen fra Microsofts nettsted. For å oppdatere Outlook, åpner du Outlook og går til Fil* > **Kontoinnstillinger** > **Kontoinnstillinger**. I dialogboksen Kontoinnstillinger velger du *Oppdater nå.

4. Kontroller kontoinnstillingene

Sørg for at kontoinnstillingene dine er riktig konfigurert. Du kan finne instruksjoner om hvordan du gjør dette i Microsofts brukerstøttedokumentasjon. For å kontrollere kontoinnstillingene, åpner du Outlook og går til Fil* > **Kontoinnstillinger** > **Kontoinnstillinger**. I dialogboksen Kontoinnstillinger velger du kontoen du har problemer med, og klikker deretter på *Rediger. Kontroller innstillingene og sørg for at de er riktig konfigurert.

5. Kontakt Microsoft-kundestøtte

Hvis du har fulgt disse trinnene og fortsatt ikke klarer å løse feilen, kan du kontakte Microsofts brukerstøtte for å få hjelp. Du kan kontakte Microsoft-kundestøtte på Microsofts nettsted eller via telefon.

Konklusjon

Feilen «Ett eller flere elementer i mappen du synkroniserte samsvarer ikke med Outlook» kan være frustrerende, men den kan vanligvis løses ved å følge feilsøkingstrinnene som er beskrevet ovenfor. Hvis du har fulgt disse trinnene og fortsatt ikke klarer å løse feilen, kan du kontakte Microsofts brukerstøtte for å få hjelp.

Vanlige spørsmål

1. Hva er årsakene til feilen «Ett eller flere elementer i mappen du synkroniserte samsvarer ikke med Outlook»?

Det er flere mulige årsaker til denne feilen, inkludert:
* Et element i mappen er for stort.
* Et element i mappen er skadet.
* Outlook er ikke oppdatert.
* Kontoinnstillingene dine er ikke riktig konfigurert.

2. Hvordan kan jeg løse feilen «Ett eller flere elementer i mappen du synkroniserte samsvarer ikke med Outlook»?

  Juster disse 12 Gmail-innstillingene for å få den beste opplevelsen

Du kan prøve følgende feilsøkingstrinn for å løse denne feilen:
* Kontroller størrelsen på meldingene i mappen.
* Se etter skadede elementer i mappen.
* Oppdater Outlook.
* Kontroller kontoinnstillingene.

3. Hva skal jeg gjøre hvis jeg har fulgt feilsøkingstrinnene og fortsatt ikke klarer å løse feilen?

Hvis du har fulgt feilsøkingstrinnene og fortsatt ikke klarer å løse feilen, kan du kontakte Microsofts brukerstøtte for å få hjelp.

4. Kan jeg synkronisere en mappe som inneholder elementer som er større enn 20 MB?

Nei, Outlook har en grense på 20 MB for meldingsstørrelse. Hvis et element i mappen er større enn dette, kan det ikke synkroniseres.

5. Hvordan kan jeg kontrollere om Outlook er oppdatert?

For å kontrollere om Outlook er oppdatert, åpner du Outlook og går til Fil* > **Kontoinnstillinger** > **Kontoinnstillinger**. I dialogboksen Kontoinnstillinger velger du *Oppdater nå.

6. Hvordan kan jeg kontrollere kontoinnstillingene mine?

For å kontrollere kontoinnstillingene, åpner du Outlook og går til Fil* > **Kontoinnstillinger** > **Kontoinnstillinger**. I dialogboksen Kontoinnstillinger velger du kontoen du har problemer med, og klikker deretter på *Rediger. Kontroller innstillingene og sørg for at de er riktig konfigurert.

7. Hvordan kontakter jeg Microsoft-kundestøtte?

Du kan kontakte Microsoft-kundestøtte på Microsofts nettsted eller via telefon.

8. Er det trygt å slette skadede elementer fra Outlook?

Ja, det er vanligvis trygt å slette skadede elementer fra Outlook. Imidlertid bør du sikkerhetskopiere dataene dine før du sletter noen elementer.

9. Kan jeg gjenopprette tapte meldinger fra Outlook?

Ja, du kan bruke Microsofts verktøy for gjenoppretting av meldinger for å gjenopprette tapte meldinger fra Outlook.

10. Hvordan kan jeg forhindre at feilen «Ett eller flere elementer i mappen du synkroniserte samsvarer ikke med Outlook» oppstår igjen?

For å forhindre at feilen «Ett eller flere elementer i mappen du synkroniserte samsvarer ikke med Outlook» oppstår igjen, bør du:
* Del store elementer opp i mindre deler.
* Unngå å lagre skadede elementer i Outlook.
* Hold Outlook oppdatert.
* Kontroller kontoinnstillingene regelmessig.