Fargede skjermbilder på Windows 10? Slik fikser du fargede skjermbilder

Windows 10 lar apper legge til alle slags overlegg til den. Overleggene kan dekke hele skjermen eller de kan bare dekke en del av den. Et overlegg kan være inkludert når du skjermbilder skrivebordet eller en app. Det avhenger av skjermbildeverktøyet eller typen overlegg du har lagt til.

Fiks fargede skjermbilder på Windows 10

Hvis du tar skjermbilder og de ser ut til å ha en bestemt farge, f.eks. blå, oransje eller sepia, kan det være et problem med skjermbildeverktøyet du bruker eller med en app som har lagt til et filter eller overlegg på skjermen din .

  Hvorfor bruker Windows fortsatt bokstaver for stasjoner?

1. Bruk Windows 10-skjermbildeverktøyet

Før du ser etter overlegg, bør du først sjekke om skjermbildeverktøyet legger til et fargefilter på skjermen eller skjermbildet. Den beste måten å gjøre dette på er å bruke Windows 10-skjermbildeverktøyet.

Gå til skrivebordet ditt.
Minimer alle apper.
Trykk på Win+Print Screen-tastatursnarveien.
Åpne Filutforsker.
Gå til Skjermbilder-mappen i Bilder-biblioteket.
Åpne det nylige skjermbildet du tok og undersøk det for en nyanse.

Hvis fargetonen er fraværende, er det mulig at skjermbildeverktøyet ditt legger til fargetonen. Kontroller innstillingene for verktøyet og deaktiver eventuelle forbedringer det bruker.

2. Sjekk overleggsapper

Deaktiver apper som legger til et overlegg på skjermen. Dette kan være apper som farger skjermen. Flux er en app som er ment å farge skjermen, så hvis den kjører, deaktiver den.

  Hvordan fikse Windows 10 gjenkjenner ikke Android-telefon

Sjekk andre overleggsapper; dette kan være alt som dekker skjermen helt eller delvis. Hvis du har en app installert for å redusere lysstyrken, kan det forårsake problemer.

3. Deaktiver nattlys

Windows 10 har en funksjon kalt Nightshift som toner skjermen. Du kan ha aktivert den til å slå seg på automatisk etter en tidsplan.

Åpne Innstillinger-appen med Win+I-hurtigtasten.
Gå til System-gruppen med innstillinger.
Velg fanen Display.
Slå av nattlysbryteren.

4. Lenovo bærbare datamaskiner

Hvis du eier en bærbar Lenovo, er det sannsynligvis øyepleieverktøyet som forårsaker fargen og vises på skjermbildet. Slå den av og problemet vil forsvinne.

  Hvordan fikse Outlook-søk som ikke fungerer på Windows 10

Åpne Lenovo Vantage-appen.
Klikk på Enhet øverst til høyre.
Velg Skjerm og kamera.
Velg Eye Care og deaktiver den.

5. Rull skjermdriveren tilbake

Hvis problemet er nytt, og du nylig har oppdatert skjermdriveren, bør du rulle den tilbake. Driveren kan forårsake problemer med dislayen.

Åpne Enhetsbehandling.
Utvid Skjermadaptere.
Høyreklikk på det innebygde grafikkortet og velg egenskaper.
Gå til fanen Driver.
Klikk på Rull tilbake driver.
Når driveren er avinstallert, start systemet på nytt.

Konklusjon

Svært få apper er i stand til å legge til en fargetone på skjermen som kan fanges opp av et skjermbildeverktøy. De finnes, men sjansene for at du har installert en er sjeldne. Hvis du ikke har en overleggsapp installert, prøv å bruke et annet skjermbildeverktøy. Standard skjermbildeverktøy for Windows 10 er et godt alternativ, eller du kan bruke klippeverktøyet.