Fiks WhatsApp-filformat som ikke støttes på Android

Noen ganger, når du prøver å sende en fil fra WhatsApp, kan du se en feilmelding som sier at dette filformatet ikke støttes WhatsApp. Dette er et vanlig problem og kan oppstå med en fil som ikke støttes av WhatsApp-programvaren. Denne feilen kan imidlertid også oppstå med vanlige filer på grunn av andre underliggende problemer med WhatsApp-programmet. Feilen WhatsApp-filformatet som ikke støttes, kan løses ved å bruke noen få effektive metoder. Du kan også bruke forskjellige filkonverterere for å fikse problemet. I denne veiledningen vil vi diskutere årsakene og metodene for å løse denne feilen.

Hvordan fikse WhatsApp-filformat som ikke støttes på Android

Fortsett å lese for å vite for å løse dette filformatet støttes ikke i WhatsApp-feil i detalj.

Hvilke filformater støttes av WhatsApp?

WhatsApp er en populær meldingsapplikasjon som lar brukere dele mediefiler med kontaktene sine. WhatsApp støtter store mediefilformater for bedre og direkte kommunikasjon mellom enkeltpersoner og gruppechatter. Følgende er en liste over alle de store filformatene som støttes av WhatsApp.

  • Bilde: JPEG, PNG, JPG

  • Dokument: XLS, PDF, XLSX, DOCX, DOC, PPTX og PPT.

  • Video: MP4 (WhatsApp støtter ikke MP4-filer uten lyd).

  • Lyd: MP3, AMR, .opus

Hvis filen din er i et annet format, kan du få problemer som WhatsApp-videoformat som ikke støttes.

Årsaker til at WhatsApp-filformatet ikke støttes

Det kan være forskjellige årsaker til at WhatsApp MP4 ikke støttes feil på enheten din. Noen av de mulige feilene er nevnt her.

  • Et filformat som ikke støttes kan forårsake denne feilen under opplastinger og nedlastinger.
  • Feil filplassering på enheten din er også assosiert med denne feilen.

  • Feil dato- og klokkeslettinnstillinger er også noen ganger ansvarlige for ustøttede filformatproblemer på WhatsApp.
  • En utdatert versjon av WhatsApp er også ansvarlig for at dette filformatet ikke støttes WhatsApp-feil.
  • Ulike problemer, for eksempel feil installasjon av WhatsApp på enheten din, kan også forårsake denne feilen.

I den følgende guiden vil vi diskutere metoder for å løse dette filformatet støttes ikke WhatsApp-feil.

Merk: Siden smarttelefoner ikke har samme innstillingsalternativ, og de varierer fra produsent til produsent, sørg derfor for de riktige innstillingene før du endrer noen. Følgende metoder er fra Moto G(60) smarttelefon.

Metode 1: Ikke bruk filformat som ikke støttes

Noen ganger, når du mottar en fil på WhatsApp, kan det hende du ikke kan laste ned filen på enheten din. Når du mottar en fil i et format som ikke støttes av WhatsApp-programvaren, vil ikke WhatsApp kunne laste ned filen på enheten din. Hvis du har fått en lignende feil, bør du vurdere å sjekke filformatet. Hvis filformatet ikke støttes av WhatsApp, kan du prøve å konvertere filen til et støttet filformat.

Metode 2: Reparer korrupt SD-kort

Dette problemet kan også være forårsaket av et korrupt SD-kort. Som et resultat, hvis du bruker et SD-kort for ekstra lagring, må du sørge for at det er i god stand. Du kan prøve å formatere SD-kortet og fikse dette problemet. Sjekk guiden vår for å reparere skadet SD-kort. Hvis det ikke hjelper, bør du vurdere å bytte ut kortet med et nytt.

Metode 3: Endre filplassering

Noen ganger kan WhatsApp-filformat som ikke støttes, være forårsaket av en feil filplassering. Derfor, hvis du mottar en filformatfeil som ikke støttes, kan du prøve å fikse problemet med WhatsApp-videoformat som ikke støttes ved å endre plasseringen til den problematiske filen på enheten din. Du kan endre filplasseringen på enheten din fra filbehandleren. Følg disse enkle trinnene for å endre en filplassering på telefonen din for å fikse WhatsApp MP4-feil som ikke støttes.

1. Åpne Filer fra telefonmenyen.

2. Naviger til den problematiske filen.

3. Trykk på ikonet med tre prikker, og trykk deretter på alternativet Flytt til.

4. Naviger til mappen du vil flytte den problematiske filen til.

5. Trykk på Flytt hit.

Hvis denne metoden ikke hjelper med dette filformatet støttes ikke WhatsApp-feil, og problemet forblir med WhatsApp, prøv neste metode.

Metode 4: Endre innstillinger for dato og klokkeslett

Hvis dato- og klokkeslettinnstillingene er feil på enheten din, kan telefonen ha problemer med å koble til WhatsApp-servere. Dette kan forårsake ulike tilkoblingsfeil med WhatsApp. Du kan også legge merke til ustøttede filformatproblemer med WhatsApp. Prøv derfor å fikse feil dato- og klokkeslettinnstillinger på telefonen for å fikse problemet.

1. Åpne Innstillinger fra telefonmenyen.

2. Finn og trykk på System.

3. Trykk her på Dato og tid.

4. Trykk på Dato, og velg deretter riktig dato fra kalenderen.

5. Trykk nå på Tid, og still inn riktig tid fra klokken.

Merk: Du kan også stille inn dato og klokkeslett automatisk ved å trykke på Still inn tid automatisk for å løse problemet med WhatsApp-videoformat som ikke støttes.

Metode 5: Bruk tredjeparts filkonverterere

Hvis filen faktisk er i et format som ikke støttes av WhatsApp, kan du prøve å konvertere filen til et format som støttes av WhatsApp for å løse problemet med WhatsApp-filformat som ikke støttes. Det finnes ulike bilde-, video- og dokumentformater som kan brukes til å lagre en fil. Imidlertid støttes ikke alle formater av WhatsApp. Tidligere diskuterte vi en liste over filformater som støttes av WhatsApp. Derfor, hvis det er en fil i et format som ikke støttes av WhatsApp, kan du prøve å konvertere formatet ved å bruke en tredjeparts filkonvertering for å løse problemer som WhatsApp MP4 som ikke støttes. Det er hundrevis av online-konverterere som kan brukes til å konvertere en fils format slik at den kan sendes via WhatsApp.

Metode 6: Oppdater WhatsApp

Hvis de tidligere metodene ikke fungerer og dette filformatet ikke støttes. WhatsApp-problemet gjenstår, bør du vurdere å oppdatere appen. Et utdatert WhatsApp-program kan forårsake ulike problemer, for eksempel lagringsproblemer, chatteproblemer, video- eller taleanropsproblemer, og også filproblemet som ikke støttes. Oppdatering av appen fjerner også feil og andre feil som kan forårsake forskjellige feil på WhatsApp. Du kan følge disse enkle trinnene for å oppdatere WhatsApp på enheten din.

1. Åpne Google Play Store fra telefonmenyen.

2. I søkefeltet skriver du WhatsApp og søk etter det.

3. Finn og velg WhatsApp fra søkeresultatene.

4. Trykk her på Oppdater.

5. Vent til oppdateringen installeres, og åpne deretter WhatsApp.

Metode 7: Installer WhatsApp på nytt

Når WhatsApp ikke fungerer som den skal og feil og andre appproblemer får problemet til å vedvare, kan det være en god idé å fikse problemet ved å installere WhatsApp på nytt. Å installere WhatsApp på nytt vil fikse forskjellige underliggende problemer med applikasjonen. Følg disse enkle trinnene for å installere WhatsApp på nytt på enheten din.

1. Finn WhatsApp i telefonmenyen, og trykk lenge på appikonet.

2. Nå, dra WhatsApp og slipp den på Avinstaller-alternativet.

3. Bekreft avinstallering.

4. Åpne nå Google Play Store, og søk etter WhatsApp fra søkefeltet.

5. Velg WhatsApp fra søkeresultatene og trykk på Installer.

6. Vent til installasjonen er ferdig, og åpne deretter WhatsApp.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q1. Hvorfor kan jeg ikke sende en fil på WhatsApp?

Ans. Hvis filformatet til filen ikke støttes av WhatsApp-programvaren, kan det hende at WhatsApp ikke kan laste inn filen.

Q2. Hva betyr ikke-støttet filformat?

Ans. Et filformat som ikke støttes er et som ikke støttes av et program, programvare eller app. Dette betyr at programmet ikke vil kunne laste denne filen på enheten din.

Q3. Hvordan løser jeg problemer med filformater som ikke støttes på WhatsApp?

Ans. Det er noen få effektive metoder for å løse denne feilen. Du kan løse app-relaterte problemer, eller prøve en online filformatkonvertering for å endre formatet.

Q4. Hvilke lydfiler støttes av WhatsApp?

Ans. Hva skjer støtter lydfilformatene MP3, AMR og .opus.

Q5. Hvilke bildefiler støttes av WhatsApp?

Ans. Den støtter JPEG, PNG og JPG bildefilformater.

***

Vi håper at denne veiledningen var nyttig, og at du var i stand til å løse problemet med WhatsApp-filformat som ikke støttes på enheten din. Gi oss beskjed om dine spørsmål og forslag hvis noen i kommentarfeltet nedenfor.

  Kontroller musikkavspilling over enhver app med flytende musikkwidget [Android]
x