Forhindre datalekkasje og opprettholde personvernet [+8 Tools]

En VPN-tjeneste (Virtual Private Network) sikrer nettverkstilkoblingen din for å forbedre personvernet ditt på nettet.

Internett-leverandøren din kan ikke spore aktivitetene dine når du bruker en VPN. På samme måte kan ingen ondsinnede aktører snoke på aktivitetene dine, med tanke på at nettverkstilkoblingene dine alltid forblir krypterte.

Men hva om nettverket ditt kobles fra/tilkobles igjen et øyeblikk? Hva om tilkoblingen av en eller annen grunn faller?

Vel, det avslører internettaktiviteten din for Internett-leverandøren og tar bort personvernet du håpet å få.

Med andre ord blir forbindelsene dine usikre.

Det er da «VPN Kill Switch» er nyttig. Så, hva er en VPN kill switch?

VPN Kill Switch: Grunnleggende

En VPN-drepsbryter forhindrer at den sikrede VPN-tilkoblingen din blir eksponert i tilfelle en nettverksfeil, enten fra din side eller VPN-tjenesten.

Med andre ord, det tillater ikke enheten din å koble til internett hvis VPN-tilkoblingen faller.

Mange av de populære gratis og premium VPN-ene tilbyr funksjonen.

Du må aktivere VPN Kill switch-funksjonen fra VPN-appens innstillinger for å bruke den, som fungerer på skrivebord og mobiltelefoner.

For noen brukere kan det hende at tilkoblingsfeil ikke er typiske, så du tror kanskje du ikke trenger å aktivere VPN-kill-bryteren.

Selv et par sekunders nettverksfall kan imidlertid avsløre identiteten din og nettverksaktiviteter for Internett-leverandøren og netttjenestene. Når du er koblet til en VPN-tjeneste, forblir nettverket ditt kryptert (rutet gjennom en sikker kanal). Hvis den faller, blir forbindelsen ukryptert, noe som gjør den usikker.

Så hvis du er streng på personvernet ditt på nettet og ønsker å være koblet til en VPN-tjeneste hele tiden, er en VPN-drepsbryter avgjørende.

Merk at VPN-kill-bryteren noen ganger kan være litt upraktisk, med tanke på at du ikke kan få tilgang til internett uten en VPN. Noen nettsteder eller tjenester fungerer ikke bra med VPN (eller laster sakte). Så i så fall må du deaktivere funksjonen og aktivere den på nytt for å få det du leter etter.

Funksjoner til VPN Kill Switch

Teknisk sett er funksjonene til det den gjør selvforklarende. Men for å understreke hva du får ut av det, her er ting som kan oppsummeres for å beskrive det:

 • Ekstra sikkerhetslag for å beskytte din faktiske IP-adresse
 • Sikre personvern og anonymitet
 • Sørger for at nettverkstilkoblingen forblir kryptert
 • Oppdag et nettverksfall
  Hvordan finne passordet til en ruter [NetGear, Linksys, Uverse, Xfinity]

Fordeler med VPN Kill Switch

Teknisk sett forklarer brukssaken allerede fordelene (litt selvforklarende), noe som gjør den til en av VPN-funksjonene du bør vurdere når du kjøper en VPN.

For å gi deg en bredere idé på noen få punkter, la meg fremheve fordelene med en VPN-drepsbryter:

 • Det gir en feilsikker for å holde tilkoblingen din sikker
 • Utsetter ikke internettaktivitetene dine for Internett-leverandøren din
 • Forhindrer usikker nettverkstilkobling på enheten din
 • Beholder personvernet ditt på nett akkurat slik du hadde tenkt

Bruk tilfeller av Kill Switch

Med de nevnte fordelene har du noen spesielle brukstilfeller for funksjonen.

Noen av dem inkluderer følgende:

 • Journalister som arbeider med sensitiv informasjon bør bruke en drepebryter for å holde identiteten sin skjult.
 • Sikkerhetseksperter kan finne det nyttig å forbedre personvernet og sikkerheten mens de fokuserer på det som betyr mer for dem.
 • I land der sensur råder, kan en kill switch bety liv eller død. Hvis myndighetene finner ut at du har omgått nettverksbegrensninger, kan dette bety en rekke straffer.
 • Digitale markedsførere kan også alltid bruke det til å se ut som kobler fra forskjellige steder for forskningsformål.
 • For enhver person, hvis du går inn på et begrenset nettsted og ikke ønsker å avsløre IP-adressen din, bør det være nyttig.

Hvordan fungerer VPN Kill Switch?

VPN-killbryteren er en overvåkings- og blokkeringsfunksjon som sjekker om VPN-tilkoblingen er intakt.

Hvis den oppdager at den krypterte VPN-tilkoblingen faller, begrenser det enheten fra å få tilgang til internett helt.

For å bryte ned prosessen, her er fire trinn som forklarer den:

 • Overvåking: Holder oversikt over forbindelsen din i sanntid. Hvis det er en endring i nettverket, analyseres statusen til nettverket.
 • Oppdager: Når en nettverksendring er nært forestående, oppdager funksjonen et tilkoblingsproblem eller et fall.
 • Koble fra: I henhold til deteksjonsfasen, hvis den oppdager et nettverksfall, vil internettforbindelsen din bli koblet fra resten av systemet i henhold til typen kill switch. Den kan kuttes helt eller for spesifikke bruksområder.
 • Koble til på nytt: For å unngå ulemper, sjekker funksjonen konstant for nettverksstatus. Hvis den oppdager at den er normal, vil den prøve å koble til VPN-tilkoblingen på nytt og gjenoppta tilgangen til internett.

Noen funksjoner lar deg filtrere det du vil blokkere (for eksempel spesifikke applikasjoner). Så i slike tilfeller kan du fortsette å bruke internett selv med VPN-tilkoblingen din avbrutt for oppgaver som ikke krever en sikker kryptert tilkobling.

Den nøyaktige funksjonen (overvåking + blokkering) kan variere avhengig av typen VPN-kill-bryter som er tilgjengelig med VPN-tjenesten du bruker.

Typer VPN Kill Switch

En kill switch-funksjon er ikke nok. Du må være sikker på at du får nøyaktig kontroll over hva du trenger for å sikre internettforbindelsen din. For noen brukere kreves en drepebryter på systemnivå, og for andre hjelper en type applikasjonsnivå. Her er mer om dem:

  Hva er bedre mellom 21:9 vs 16:9-skjermer?

#1. VPN Kill Switch på systemnivå

Med denne typen VPN-drepsbryter blir internettilgangen til hele systemet avbrutt hvis VPN-tilkoblingen eller andre tilkoblingsproblemer oppstår.

Dette kan være upraktisk når du vil ha tilgang til internett, men det er et VPN-tilkoblingsproblem.

#2. VPN Kill Switch på applikasjonsnivå

Med dette kan du la visse apper og tjenester omgå begrensningen og koble til internett via en ukryptert kanal.

Du må vite at disse tjenestene og Internett-leverandøren din vil kunne spore disse aktivitetene. Så sørg for å tillate bare applikasjoner som ikke omhandler sensitiv informasjon.

Hva skjer hvis du ikke bruker VPN Kill Switch?

En VPN gir deg en ny identitet for internett, noe som gjør at tjenester og plattformer får en ny IP-adresse som ikke gir bort din plassering og identitet.

På samme måte krypterer den tilkoblingen, slik at Internett-leverandøren ikke finner ut om surfeaktiviteten din.

Merk at en VPN ikke gjør deg helt anonym, men forbedrer personvernet ditt.

Så hvis du ikke bruker en VPN Kill Switch, kan en liten nettverkssvingning fra tjenesteleverandøren eller VPN-leverandøren avsløre din faktiske IP-adresse for nettjenestene.

I tillegg vil den omtrentlige plasseringen (eller opprinnelseslandet) også bli avslørt.

Internett-leverandøren din kan se gjennom nettverkstrafikken din, med tanke på DNS-forespørslene, og tilkoblingen vil ikke lenger forbli ukryptert.

Hvordan velge en VPN med den beste Kill Switch?

For industristandarden gir de mest populære alternativene en kill-switch som lar deg ta kontroll over nettverkets personvern og sikkerhet.

Hvis du kan finne en prøveversjon eller et tilbud om pengene-tilbake-garanti for en VPN, vil du kanskje gi den første preferansen til å prøve kill-switch-funksjonen mens du bruker og bestemmer deg for å refundere eller fortsette tjenesten.

Det burde ikke være vanskelig å bruke kill switch-funksjonen.

I tillegg kan du søke etter nyttige ressurser eller dokumentasjon på VPN for å vite den tekniske implementeringen. Selvfølgelig kan ikke alle brukere ha tid til dette; du bør prøve å lære om det før du kjøper VPN.

Nå utforsker vi en liste over VPN-leverandører som implementerer kill switch-funksjonen, og tilbyr en sømløs opplevelse for det meste. Noen av disse inkluderer:

NordVPN

NordVPN kaller det den automatiske Kill Switch. De nevner at NordVPN har to versjoner av funksjonen.

Du kan blokkere tilkoblinger og velge spesifikke apper for å omgå sikkerhetsfunksjonen. Alternativet kan fungere annerledes når det brukes på Windows og andre plattformer.

ProtonVPN

ProtonVPN er en av de mest personvernsentrerte tjenestene der ute. Sammen med mange andre unike funksjoner som Secure Connect, lar den deg få tilgang til kill-bryteren.

Du kan alltid bruke funksjonen for å ha VPN aktivert og legge til begrensninger for å få tilgang til usikrede tilkoblinger når nettverket faller.

  Hvordan endre min standard hjemmeside i Safari

ExpressVPN

ExpressVPN kaller det nettverkslåsen, som lar deg holde dataene dine trygge når VPN-tilkoblingen faller.

I motsetning til noen andre leverandører, aktiverer ExpressVPN nettverkslåsen som standard, noe som er et godt skritt for personvernfokuserte brukere. Så hvis du føler det er upraktisk å ikke få tilgang til internett for tilkoblingsproblemer, kan du bestemme deg for å deaktivere det.

Du kan også implementere ExpressVPN på en ruter for å sikre at hver enhet som er tilkoblet drar nytte av kill switch-funksjonen.

PureVPN

PureVPN er kjent for pengene-tilbake-politikken mens den har kill-switch-alternativet. Sammenlignet med andre, er PureVPNs kill switch-funksjon kanskje ikke like sømløs som andre, men den er håndterbar, i hvert fall når det kommer til Windows. For andre plattformer kan det være en bedre opplevelse.

IPVanish

IPVanish er et spennende tilbud som støtter SOCKS5-proxyen og den essensielle Kill switch-funksjonen.

Den er tilgjengelig for alle de populære plattformene og støtter flere tilkoblingsprotokoller, inkludert WireGuard. Du kan dra nytte av dens 30-dagers pengene-tilbake-garanti for å teste den ut før du fortsetter tjenesten.

Surfshark

Surfshark er kjent for sine utrolige rabatter og funksjoner sammenlignet med andre tjenester.

Hvis du ønsker å kjøpe et langsiktig abonnement på en VPN med en kill-switch og andre nødvendigheter, bør Surfshark ikke skuffe. Den er tilgjengelig for de mest populære plattformene, inkludert Windows, macOS, Android og iOS.

SwitchVPN

SwitchVPN er et utmerket alternativ for personvernfokuserte brukere som trenger tilgang til P2P-tjenester og portvideresendingsfunksjoner.

Den kommer lastet med den automatiske Kill Switch-funksjonen for å beskytte IP-adressen din og DNS-spørringer.

VyprVPN

Som noen få andre, er VyprVPN en Sveits-basert tjeneste som gir en av de beste personvernbeskyttelsene.

Den er kjent for sin proprietære Chameleon-protokoll som hjelper deg med å kjempe mot sensur. Kill Switch er tilgjengelig for applikasjons- og systemnivåer, og du kan også konfigurere den med LAN for å tillate/blokkere trafikk.

Er Kill Switch The Ultimate Deal Maker?

VPN-tjenestene som er oppført ovenfor inkluderer Kill Switch-funksjonen. Du må imidlertid vurdere personvernfunksjonene, hastigheten du får, støtte for feilsøking, plattformkompatibilitet og noen andre ting før du tar en beslutning.

Ikke la det forvirre deg; de nevnte tjenestene tilbyr en av de beste VPN-opplevelsene på en eller annen måte. Du må velge det som passer din brukssituasjon bedre.

Du kan også utforske noen av de beste VPN-løsningene for Android.

x