Google Bard vs. ChatGPT: Sammenlignet over 9 forespørsler

Head to head, Google Bard vs. ChatGPT.

Generativ AI har for lengst kommet ut av buzzword-stadiet.

Det som startet med et OpenAI-eksperiment (ChatGPT) ble raskt den snart vedtatte industristandarden, og Google og Microsoft fulgte etter.

For de nye har Microsoft en stor eierandel i OpenAI, og det kan ha tatt noen sider fra ChatGPT. Så personlig føles ikke ChatGPT som en direkte konkurrent til BingAI.

Men det som presenterer en sann rival er Google Bard, som fortsatt er i beta når dette skrives.

Jeg avslutter dette forordet med en gang og begynner å gi noen få meldinger til Google Bard og ChatGPT. Til syvende og sist vil du se hvem som er best for ditt bruksområde.

La oss begynne allerede!

Google Bard vs. ChatGPT 4

Via disse spørsmålene vil jeg prøve å illustrere de ulike ferdighetene til disse AI-motorene. Den vil ha noe relatert til programmering, turisme, utforming av e-poster, historiefortelling, poesi og noen få dagligdagse spørsmål som vi vanligvis ender opp med å google.

Fiktiv historie

Write a 50-word story about a gardener who secretly sells mangoes to Aliens.

Googles Bard mislyktes i å holde ordtellingen, siden versjonen var på 175 ord da spørsmålet tydelig ba om en 50-ords historie. I tillegg ga den ikke navnet på gartneren, og historien føltes som et stjålet abstrakt fra et sted rundt internett.

Dessuten var den full av klisjesetninger uten særlig kreativitet. Kjedelig, kjedelig og lite tiltalende.

ChatGPT, derimot, begrenset det til 47 ord 👍 (under 50 ord). Dessuten føltes versjonen som om du kunne knytte den til din fiktive roman, i motsetning til Google Bards uinspirerende barnehageforsøk.

Til slutt indikerte det handelsdetaljene, som at gartneren fikk sjeldne mineraler i bytte mot mango. Så denne runden går helt klart til ChatGPT med en enorm margin. Jeg mener, Bard var ikke engang i nærheten.

ChatGPT: 👍 | Bard: 👎

Koding

Koding er et annet aspekt der disse generative AI-verktøyene forventes å skinne. Kanskje de ikke kan erstatte en dyktig koder ennå. Likevel kan de være verdige assistenter som er i stand til å skrive nybegynnerkode eller forberede et skall som deres menneskelige kolleger kan bygge videre på.

Please program a simple calculator in Python.

Deretter kjører jeg denne koden i en Python-kompilator.

Bards versjon ga dette:

Og ChatGPT-koden manglet heller ikke:

Mens vi kan justere kalkulatorene med påfølgende meldinger, gjorde Bard det bedre på dette første forsøket.

Bortsett fra alt, ber Bards kalkulator deg om å fortsette på slutten av en operasjon, mens for ChatGPT må du kjøre den på nytt.

  9 beste besøksstyringssystem for oppstart til bedrift

Så denne runden går til den nye deltakeren.

ChatGPT: 👎 | Bard: 👍

Utarbeidelse av e-post

Write a strongly worded first reminder email under 100 words to one of my clients about the non-payment of a $2500 invoice due last month.

Jeg antar at Bard har en slags amatørfunksjonalitet som vi ikke kan endre.

Det var en enkel e-post, og jeg nevnte at det var en første påminnelse. Likevel kom det direkte til å suspendere tjenester og truet med rettslige skritt, noe som var helt unødvendig.

Dessuten kan du oppdage utsagn som «du har kanskje glemt det», som virker barnslige og uprofesjonelle.

På den annen side var ChatGPT mer menneskelignende. Det startet med en oppsiktsvekkende emnelinje og utarbeidet en e-post som er til poenget med en 48 timers oppgjørsadvarsel.

ChatGPT: 👍 | Bard: 👎

Generell informasjon

Generativ AIs største innvirkning er ment å være på hvordan vi bruker daglige søkemotorer. Etter vellykket implementering trenger de fleste brukere ikke å klikke på noen søkeresultater, da de vil ha informasjonen der i chatboksen.

Give me the FIFA world cup winners, highest goal scorers, golden ball winners, and final match scores from the first tournament to the latest in a tabular format.

Ved å utnytte sin kraftige søkemotor har Google Bard en sjanse til å vinne denne runden og gjorde det ganske bra.

Utdataene var imidlertid faktisk feil siden Golden Ball Award først ble introdusert i 1982. Men det stoppet aldri Bard fra å gi sine egne gullballer🙄.

Tvert imot, ChatGPT visste ting bedre og begynte først å liste Golden Ball Winners i 1982.

Du kan se ChatGPT led av kapasitetsproblemer og bli avskåret midtveis. Likevel var Bard farlig med å lage sine egne fakta fra løse luften, noe som gjør den nesten ubrukelig som informasjonsressurs.

ChatGPT: 👍 | Bard: 👎

Sammendrag

Dette er et brukstilfelle av Generativ AI: utarbeide sammendrag. Så la oss se hvordan disse AI-motorene gjør et sammendrag på 200 ord av en kjent Harry Potter-roman.

Give me a 200-word summary of the book Harry Potter and the Sorcerer's Stone.

Det første jeg vil anbefale Bards utviklingsteam er å forbedre ordtellingsfunksjonene. Da det ble spurt om et 200-ords sammendrag, presenterte det en utgang på 317 ord, noe som brøt måltallet med nesten 60 %.

Dessuten er avslutningen den nevnte ikke fullstendig, og de to siste avsnittene er bare spam. Jeg spurte ikke om denne tilleggsinformasjonen.

Med 190 ord var dette ChatGPT-svaret mer passende. Spesielt avslutningen føltes mer komplett.

  Hvordan sjekke om noen spionerer på telefonen din

Jeg prøver veldig hardt å ikke høres partisk ut, men her er det…

ChatGPT: 👍 | Bard: 👎

Kjøpsanbefalinger

Internett er fullt av kjøpsguider. Og når vi leter etter en, bør disse AI-«gutta» stå opp til anledningen.

What are the factors I should consider while buying a gaming laptop and can you recommend three options under $2000?

Når jeg er en gamer selv, er en ting jeg med sikkerhet vet at GPUer betyr mer enn CPUer. I tillegg må du ha en høyere oppdateringsfrekvens enn du vil ha høyere oppløsninger, spesielt for flerspiller.

Totalt sett føltes det som om anbefalingene var for en bærbar datamaskin for generell bruk, men høy ytelse. Og denne guiden hadde lite med spill å gjøre.

Til slutt kan det foreslå MSI Stealth 15M ($1 399) som det dyreste alternativet.

Når du kommer til ChatGPT, kan du se hver peker den nevnte er relatert til spill, og det startet med GPU.

I tillegg var det dyreste alternativet på listen Asus ROG Zephyrus G15, som har mange modeller i $2000-serien. Viktigere, den billigste ChatGPTs anbefaling var Acer Predator Helios 300, merket til $1229 sammenlignet med en $810 Acer Nitro 5 på Bards liste.

Selv om dyre produkter ikke alltid gir bedre opplevelser, spiller budsjett en viktig rolle, uansett. Og hvis du har de ekstra pengene, er det enkelt å gå med en kraftig maskin for spill.

Følgelig var Bard mer konservativ i sine forslag, og ChatGPT ble mer nøyaktig. Denne seieren er mer synlig siden ChatGPT hadde et dataavbrudd i september 2021. Likevel foreslo den en nyere Asus Zephyrus G15 mot Asus Zephyrus G14 – en 2021-utgivelse anbefalt av Bard.

ChatGPT: 👍 | Bard: 👎

Sjekkliste

Vi elsker alle sjekklister. Det er noe vi ikke kan starte på nytt uten fordi de hjelper oss med å dekke alle basene.

I'm about to go on an expedition to snake island. Make me a checklist of everything I should avoid on this threatening adventure of my lifetime.

Her er Bards sjekkliste:

Og dette er ChatGPTs:

I begynnelsen ligner de stort sett på hverandre. Begge disse har imidlertid noen få punkter som er unike for dem.

For eksempel advarer Bard deg om ikke å svømme i de nærliggende havene. I tillegg er det en «lag ingen støy»-del, som igjen er viktig i slike dyrelivsområder.

På samme måte ber ChatGPT mot å stole på mobiltelefoner, noe som er et superviktig råd. Dessuten forteller den oss å unngå nattlig aktivitet og å ha skikkelig huddekke som et tiltak for å bekjempe mulige slangebitt.

Selv om ChatGPT har en mer sunn sjekkliste, la oss kalle denne runden uavgjort siden ingen gjorde det perfekt.

  Forhåndsvis bilder og endre EXIF-data med Photo Data Explorer

ChatGPT: 😐 | Bard: 😐

Poesi

Denne trenger enestående kreativitet og bør være en annen avgjørende faktor for å krone mesteren blant de to.

Express poetically an evil robot secretly laughing at human investments in developing AI. This robot is planning to call its metal mates from the planet Cybertron and make humans suffer for eternity. 

Så, hvordan vurderer du denne Bard-skapelsen? Personlig er jeg minst imponert over kreativiteten. Det virker som om Bard bare tok oppfordringen som den var og begynte å snakke om den uten å tenke på poetiske uttrykk.

Hvis du tror noe annet, bare ta en titt på hva ChatGPT gjorde for samme spørsmål:

Da jeg først så ChatGPT gjøre poesi, skremte det meg. Nivået på håndverket var bare noe jeg aldri trodde AI kunne oppnå.

Så allerede før jeg kom til poesidelen, visste jeg at Bard hadde liten sjanse.

ChatGPT: 👍 | Bard: 👎

Utarbeide en reiserute

Å lage en reiserute kan være morsomt og utfordrende. Det er lett å gå glipp av noen få ting eller overskride budsjettet. Følgelig er dette en annen oppgave AI kan hjelpe oss med.

What are the best ways to spend $200 on a weekend in Los Angeles, California?

Dette er en annen slik melding der Bard, på grunn av sin Google-arv og konstante internettforbindelse, har en sjanse til å gjøre ChatGPTs intelligens til skamme.

Så Bard gjorde det et standard Google-søk kan gi. En ting jeg kan påpeke er at Bard ser ut til å være en stor fan av Hollywood.

Likevel er det subjektivt, og den generelle responsen er ikke dårlig. Men la oss vente og se hva ChatGPT kan foreslå.

Ut fra tallene har ChatGPT åtte ting å foreslå mot Bards 13. Det kan imidlertid nevne det omtrentlige beløpet brukt på hver destinasjon, som er et (stort) pluss.

Likevel vil jeg kalle denne runden uavgjort uten noen klar vinner.

ChatGPT: 😐 | Bard: 😐

Sluttresultatet!

Vi hadde ni forskjellige spørsmål for å bedømme den beste generative AI-motoren mellom ChatGPT 4 og Google Bard.

Og resultatkortet lyder 6-1 i ChatGPTs favør. Til slutt, Bard har mye å forbedre og hadde ingen sjanse mot ChatGPT i sin nåværende betaform.

PS: I likhet med tekst, samler AI-bildegenerering også damp. Så vi har en annen krig på rad hvor du kan se MidJourney vs. Stable Diffusion vs. Bing Image Creator for nøyaktig de samme spørsmålene.

FAQ

Er ChatGPT bedre enn Google Bard?

Når dette ble skrevet, kom ChatGPT bedre ut enn Google Bard i nesten alle spørsmål vi kastet på dem. I sin betaversjon er ikke Bard så kreativ og ser ikke ut til å dra nytte av den konstante internettforbindelsen.