Google Fast Pair forklart på 5 minutter eller mindre

Det er alltid en god følelse når nyinnført teknologi gjør ting praktisk for oss.

Jeg er sikker på at du vil være veldig ivrig etter å bruke Google Fast Pair på smarttelefonen din fordi det endrer hvordan du parer Bluetooth-enheter.

Siden det noen ganger kan være kjedelig å gå til innstillinger og sammenkoble enhetene dine, er denne nye teknologien her for å gjøre det mye jevnere.

Google Fast Pair ble introdusert i 2017, og er en proprietær teknologi lansert av Google. Den bruker Bluetooth Low Energy (BLE) og Android-telefonens plassering for å oppdage Bluetooth-enheter i umiddelbar nærhet og koble til dem med et enkelt trykk.

Akkurat som med Apple AirPods, når du åpner dekselet, kan du se informasjonen umiddelbart på iPhone-skjermen; fast Pair er mye likt.

La oss lære mer om det i dette innlegget.

Hvordan fungerer Google Fast Pair Service?

Funksjonen til Google Fast Pair Service (GFPS) er intuitiv, rask og uten kompliserte trinn.

  13 beste kjæledyrsporere for å overvåke kjæledyrets posisjon

Alt du trenger å gjøre er å sette det Fast Pair-aktiverte tilbehøret i sammenkoblingsmodus og holde det nær Android-telefonen din. Du vil legge merke til en stor pop-up på skjermen med bildet av tilbehøret ditt. Trykk på «Koble til», og det er det; du er ferdig.

Popup-vinduet vil også foreslå at du laster ned tilbehørets følgeapp fra Google Play-butikken hvis det er noen.

Google synkroniserer automatisk sammenkoblingsinformasjonen med kontoen din. Dette betyr at du ikke trenger å gjennomgå prosessen med å pare tilbehøret på nytt.

Det gir deg friheten til å bruke det samme på de andre Android-enhetene dine også. Bare logg på kontoen din og begynn å bruke tilbehøret med nettbrettet eller andre Android-telefoner.

Den bruker minimalt med telefonbatteri og fungerer med Bluetooth-kjernespesifikasjon v4.2 eller nyere. Du kan bruke GFPS til å koble sammen øretelefoner, høyttalere, bilsett, tastaturer, mikrofoner osv.

Den beste delen? Alt dette kan gjøres uten flere trinn og fomling gjennom enhetens Bluetooth-innstillinger.

Funksjoner i Google Fast Pair

Google Fast Pair kommer med funksjoner som kan virke veldig grunnleggende, men som redder liv når det trengs. Du kan begynne å inkorporere følgende funksjoner med dine Fast Pair-kompatible enheter.

Enkel batteriovervåking

Hold en sjekk på batterinivået for tilbehøret når de er koblet til enheten din via Fast Pair.

  Hvordan klone Kodi-konfigurasjon og duplisere oppsettet ditt

Hvis det er et høreapparat, kan du overvåke nivået på venstre og høyre knopp sammen med etuiet, alt på ett sted.

Du vil motta et batterivarsling hver gang du åpner dekselet til øreproppene dine, samt et varsel når batteriet begynner å bli lavt.

Enkel sammenkobling

Som diskutert i dette innlegget, lar Google Fast Pair deg koble til tilbehøret ditt med et enkelt trykk. Det foreslår også at du laster ned det spesifikke tilbehørets følgeapp hvis den finnes.

Personalisering

Den lar deg tilpasse ørepluggene, hodetelefonene og annet tilbehør ved å gi dem tilpassede navn.

Finne tapte enheter

Hvis du har forlagt tilbehøret ditt, kan du finne det ved å ringe det gjennom hurtigparingstjenesten når de er koblet til telefonen din. Den lar deg finne enhetens sist kjente plassering hvis posisjonsloggen din er slått på.

Frakoblet sammenkobling

Google Fast Pair tillater nå også frakoblet paring når du sitter fast i situasjoner med lite nettverk.

Sette opp Google Fast Pair med en kompatibel enhet

Google Fast Pair gjør det utrolig enkelt å sette opp og kjøre med hvilken som helst kompatibel enhet. Her er fremgangsmåten for det:

  Hvilket depot som skal brukes i 2022

Trinn 1: Slå på Android-telefonens plassering.

Trinn 2: Slå på Bluetooth.

Trinn 3: Sett tilbehøret i sammenkoblingsmodus.

Trinn 4: Åpne ladeetuiet til den kompatible enheten/tilbehøret, som automatisk skal åpne en ny popup. Trykk på den. (Noen andre enheter kan vise en «Koble til»-knapp, så fortsett og trykk på den).

Trinn 5: Google Fast Pair vil begynne å koble til.

Når innlastingen er fullført, kobles telefonen til tilbehøret. Husk at telefonen må være Android-versjon 6.0 eller nyere.

Populære enheter som tillater Google Fast Pair

For hver dag som går blir Google Fast Pair mer og mer populært. Dette betyr at mange selskaper nå integrerer produktene sine med denne teknologien.

Det er allerede mange populære enheter som tillater Google Fast Pair. Noen av disse er:

  • Google Pixel Buds Pro
  • One Plus Buds Z2
  • Fitbit Trackers
  • Bose støydempende hodetelefoner 700
  • Samsung Galaxy Buds
  • Harman Kardon fly trådløse over-ear ANC-hodetelefoner
  • JBL live 660 NC

I fremtiden kan du forvente et bredere utvalg enheter som er kompatible med Google Fast Pair. I de kommende tidene vil du også kunne bruke denne funksjonen på Google TV, Android TV og til og med Chromebook.

Siste ord

Googles Fair Pair-teknologi kan spare deg for tid og energi og gi deg noen kule funksjoner – spesielt muligheten til å finne det tapte tilbehøret ditt. Det er på tide å ta denne tjenesten i bruk med en gang.

Deretter kan du sjekke ut sporingsapper for å finne telefonen din.